Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Zico_FCI » 25 lip 2009, 14:55

Pomału odejście Ibry staje się faktem. W sumie to mam mieszane to całej tej wymiany. Z jednej strony nigdy Szweda zbytnio lubiłem, a drugiej nie można mu odmówić ogromnego wkładu w ostatnie sukcesy. Pewne jest, że po odejściu Ibry obraz gry Interu bardzo się zmieni. Czy na lepsze czy na gorsze na dzień dzisiejszy trudno przewidzieć. Ibra dużo drużynie dawał – niekonwencjonalne zagrania, piękne gole i asysty, ale moim zdaniem też mocno ją ograniczał taktycznie. Widomo, że był centralną postacią zespołu i prawie wszystkie akcje ofensywne przechodziły przez niego co było bardzo łatwe do rozszyfrowania przez rywali. Poza tym nie można zapomnieć o naprawdę ogromniej ilości strat piłki jakie Szwed notował w meczach. Co prawda bardzo często rekompensował to genialnymi zagraniami, ale trzeba na to zwrócić uwagę.

Jest też kwesta – bardzo ważna – tego co dostaniem w zamian za naszego napastnika. Eto’o to moim zadaniem lepsza wersja Milito. Gdybym miał wybierać to wolałbym na przykład Cassano, ale Kameruńczyk ma to czego nie miał Ibra – strzelił bardzo wiele bramek w kluczowych meczach. Zlatan jeszcze nie strzelił ani jednej bramki w fazie pucharowej Ligi Mistrzów. Może to przypadek, a może rzeczywiście coś w tym jest.
Pamiętam, że bardzo chciałem aby Inter sprowadził Hleba rok temu. Po sezonie jego notowania bardzo mocno spadły. Wydaje się, że Białorusin potrzebuje sporo czasu aby zaaklimatyzować się w nowej drużynie. Z tego co pamiętam to tak było w Arsenalu, w Barcelonie nie miał takiej możliwości ponieważ rywalizacja na jego pozycji była zbyt wielka. Obawiam się, że w Interze może być podobnie. Wprawdzie nie mamy w kadrze zbyt wielu zawodników o jego charakterystyce (żadnego? :P) ale nie wiedzę możliwości aby Hleb grał w pierwsze 11 więcej niż kilka meczów pod rząd jeśli będzie prezentował się niezadowalająco.

Ważne jest także to czy kasa transferu Zlatana zostanie właściwie spożytkowana. Naprawdę przydałby się tu jakiś środkowy ofensywny pomocnik, który potrafiłby kreować grę. Trudno mi wskazać jakiegoś zajebistą realną opcję dla nas na to pozycje i tu jest chyba największy problem...

Wróć do „Włochy”