Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 18:38
michal2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2009, 18:41
to jak się porusza snajper z prawdziwego zdarzenia ? Ja zawsze myślałem, że snajper to ktoś kto strzela(L)oczkerson pisze:Eduardo nie porusza się po boisku jak snajper w ściłsłym znaczeniu tego słowa
Ale są drużyny, które radzą sobie bez wysokich napastników. A propos Barcy - oni mają wielkoluda w ataku, który zgrywa piłki do innych napastników ?(L)oczkerson pisze:Ja wyznaje zasadę że bez snajpera się nie daTo bradzo ogranicza wszechtronność w ataku. Zamiast rozklepywać stłoczonego w defensywie rywala, czasem łatwiej zagrać prostą piłkę na snajpera ze skrzydła. Jak tego nie możesz zrobić, to jesteś o jakiś element słabszy i musisz napierdalać głową w mur jak Barca w meczu z Chelsea
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 18:44
michal2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 lip 2009, 18:47
Przedstaw nam tutaj definiację snajpera z prawdziwego zdarzenia, bo moim zdaniem głupoty piszesz.(L)oczkerson pisze:Eduardo nie porusza się po boisku jak snajper w ściłsłym znaczeniu tego słowa.
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 19:00
michal2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2009, 19:06
No co wy kuwa nie znacie klaszycznych snajperów?to jak się porusza snajper z prawdziwego zdarzenia ?
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 19:21
michal2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 lip 2009, 19:25
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 19:30
michal2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2009, 19:35
Tymbardziej że prawie każdy zawodnik z tej listy to gracz słabszy niż poprzednik niestety, Bo gdzie Henry, Bergkamp, Pires, Campbell czy nawet Ljungberg a gdzie Ade, Rosicky, Gallas i HlebProblem w tym, że rywale nie prowadzą polityki na zasadzie "żeby zastąpić odchodzącego zawodnika" i wtedy jest super a po prostu co okienko wzmacniają i poszerzają składy. I tu jest pies pogrzebany.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2009, 19:41
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 19:48
michal2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2009, 19:50
bez przesady znowu. Gilberto w ostatnim sezonie w Arsenalu grał taką padake, że żal było na to patrzeć. Dennis nie został wyrzucony z klubu, karierę zakończył, a Freddie też się wiecej leczył niż grał. Nasri na pewno wiecej daje niż Freddie w końcówce. No i dużo więcej [pod wzgledem statystyk] niż Sasza.(L)oczkerson pisze:Tymbardziej że prawie każdy zawodnik z tej listy to gracz słabszy niż poprzednik niestety, Bo gdzie Henry, Bergkamp, Pires, Campbell czy nawet Ljungberg a gdzie Ade, Rosicky, Gallas i HlebO zmianach w defensywnej pomocy gdize kiedyś był Vieira i Gilberto a teraz jest Denilson i Song już nawet nie wspominając...
Na moje oko głównym problemem są finanse. Wenger mówił jakiś czas temu, że z klubu będą najlepsi odchodzić. Stadion sam się nie spłaci. Co roku 24 mln funtów trzeba oddać. Żeby kasa się zgadzała, trzeba sprzedawać najwidoczniej piłkarzy. Ade chciał odejść, Kolo to samo. Ade już przed rokiem, teraz tylko ciągle narzekał na kibiców - pozwolono mu. Kolo już w styczniu poprosił o wystawienie na listę transferową i jak widać, nie przeszło mu, skoro ciągle chce odejść.(L)oczkerson pisze:Natomiast chce wrócić do jedynego pytania na jakie chce poznać odpowiedź. Jakie jest wytłumaczenie tego co się dzieje w polityce transferowej Arsenalu w ostatnich latach? To że stawianie na młodych nie wystarczy to widać i gdy powinni pojawić się gracze już teraz gwarantujący wyższy poziom Arsenal zamiast ich kupować pozbywa się 2 ważnych graczy czyli Kolo i Ade. Krok całkowiecie w złą stronę i nie mam pojęcia dlaczego Arsenal tak postąpił. Ma ktoś jakieś logiczne wytłumaczenie?
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2009, 20:01
i dlatego dla mnie to bardzo dobry piłkarz do gry obok klasycznego snajpera. Piłkarz ,który mógłbysię fantastycznie uzupełniać z typowym snajperem. Tak jak Del Piero z Treze, którzy przez lata tworzą najbardziej klasyczny atak jaki można wymiślić. Zresztą Arsenal w mając w pomocy Fabregasa, Arshavina czy Nasriego nie musi grać jeszcze 2 napastników którzy potrafią:Eduardo nie musi stać w polu karnym by bramki zdobywać. Najlepszy przykład z wczoraj. Grał na lewym skrzydle, a strzelił 2. Pierwszą z obrońcą na plecach, w trudnej sytuacji z ostrego kąta, drugą z wolnego. I ty możesz mówić, że nie jest snajperem, bo nie gra plecami do bramki i że tracimy przez to dodatkowy element w ataku. A ja powiem, że dzięki swojej technice i temu, że potrafi strzelić i z wolnego i z woleja i przedryblować 2 rywali, po czym skutecznie uderzyć na bramkę [Eduardo chyba w 90% prób uderza celnie na bramkę, nie wali po trybunach]- czyni z niego lepszego ..snajpera. Bo i gole strzela i mamy więcej [a nie mniej] opcji rozegrania ataku.
bo jest już wielu graczy to potrafiących wśród pomocników. Dlatego Wystarczy jeden taki napasnik i do tego snajperstrzelić i z wolnego i z woleja i przedryblować 2 rywali, po czym skutecznie uderzyć na bramkę
Tak ale w 4:3:3 skrzydłowi mają też za zadanie wchodzić do ataku, to są gracze mający nie tylko rozgrywać czy ciągnąć gre na skrzydle przy bocznej lini ale i zdobywać bramki i dlatego Messi jako napasnik łamie akcje do środka ataku. Dlatego mimo iż jest lewonożny gra na prawej co mu w tym bardzo pomaga.Pytanie do znawcow-czym roznia sie 4-3-3 od 4-5-1. Czy Messi jako napastnik w 4-3-3 nie ma obowiazkow defensywnych podczas gdy skrzydlowi w 4-5-1 maja? Mam racje?
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 28 lip 2009, 20:08
michal2
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio