Gra jednym napastnikiem... - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 12 mar 2005, 17:03

RoRo pisze:
qczak pisze:
RoRo pisze: może Maxi będzie mu partnerował, ale on jest dużo gorszy technicznie no i wolniejszy, za to dobry w powietrzu .. może będą się uzupełniać .... Sprawa otwarta ...
mylisz się, otóż Maxi ma najlepszy czas w biegu na krótki dystans ze wszystkich wychowanków River Plate w dziejach tego klubu, wysoki piłkarz nie znaczy wolny piłkarz :wink:
co do gry napastnikami to ja preferuję 2 napastników a za nimi dobry ofensywny pomocnik
Ale River to nie Barca :D:D:: I ja nie napisalem, że jest wolny tylko "wolniejszy"
no River to nie Barca, ale popatrz ilu świetnych wychowanków ma River i niejeden jest szybki, a co do porównywania go z szybkością Roniego to nie wiem bo jeszce nie widziałem Maxiego na dobre w akcji :twisted:
pozdro

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 12 mar 2005, 17:11

qczak pisze:
RoRo pisze:
qczak pisze:
mylisz się, otóż Maxi ma najlepszy czas w biegu na krótki dystans ze wszystkich wychowanków River Plate w dziejach tego klubu, wysoki piłkarz nie znaczy wolny piłkarz :wink:
co do gry napastnikami to ja preferuję 2 napastników a za nimi dobry ofensywny pomocnik
Ale River to nie Barca :D:D:: I ja nie napisalem, że jest wolny tylko "wolniejszy"
no River to nie Barca, ale popatrz ilu świetnych wychowanków ma River i niejeden jest szybki, a co do porównywania go z szybkością Roniego to nie wiem bo jeszce nie widziałem Maxiego na dobre w akcji :twisted:
pozdro
No ale ogólnie Sami jest zwinniejszy ma lepsze przyspieszenie itd .. po prostu jego zwinność mnie zadziwia a Maxi jest w tym ciut gorszy ale na snajpera sie andaje :D:D:D:

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 12 mar 2005, 18:05

RoRo pisze:
qczak pisze:
RoRo pisze:
pozdro
No ale ogólnie Sami jest zwinniejszy ma lepsze przyspieszenie itd .. po prostu jego zwinność mnie zadziwia a Maxi jest w tym ciut gorszy ale na snajpera sie andaje :D:D:D:
więc uznajmy, że para Eto'o Maxi wspomagani przez Ronaldinho to obecnie najlepsze rozwiązanie :P

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 12 mar 2005, 18:19

qczak pisze:
RoRo pisze:
qczak pisze:
pozdro
więc uznajmy, że para Eto'o Maxi wspomagani przez Ronaldinho to obecnie najlepsze rozwiązanie :P
No ale co będzie jak wróci Larsson ?? Może wróci Saviola .. Jak to wszytko poukładasz ?? Saviola dużo strzela, Larsson jak zawsze, ale obecnie ma kontuzje. Riquelme jest we wspaniałej formie i to on tez moze grac za napadziorami .. :D:D:: Sprawa otwarta :D:D:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 12 mar 2005, 18:52

gra jednym napastnikiem to wedlug mnie przyszlosc. tak samo jak teraz gra sie praktycznie tylko 4 obroncami, a nie trzema, tak niedlugo w druzynie bedzie miejsce tylko dla jednego napastnika.
wszystko dla tego ze pomoc jest cholernie wazna!! po to sie gra 4 obroncami, by mogli podwajac skrzydla - wzmacnia sie druga linie. po to sie gra 1 napastnikiem by pomoc byla mocniejsza.
napastnik nie angazuje sie specjalnie w gre obronna, srodkowy obronca w konstruawanie akcji. pomocnicy robia i to i to, sa posrodku, musza bronic i atakowac, sa najwazniejsi. jak sie gra jak barca to w pomocy mamy w ataku pozycyjnym az 7 zawodnikow!!! druzyna broni sie tez wieksza iloscia, moze bronic szerzej, lepiej. pomoc ma kolosalne znaczenie w dzisiejszej pilce!!! dlatego bedzie coraz wiecej druzyn grajacych jednym napadziorem.

co musi miec napastnik. to samo co jak sie gra w dwoch, nie wiedze tu specjalnej roznicy.

p.s. saviola, riquelme - oni raczej w barcy nie zostana. maxi, larsson - wszyscy nie moga grac w pierwszym skladzie. larsson pogodzil sie juz chyba ze bedzie rezerwowy, a maxi tez nie byl sprowadzony jako kluczowy zawodnik.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 12 mar 2005, 19:21

Ciekawe kiedyś można było grać w 4 w ataku Brasiliana ... a teraz już tylko jednym ... Czyżby poziom się podniósł ??

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 12 mar 2005, 19:22

wogule zauwaz ze nawet w takjiej fifie najwiecej w ataku to masz 3

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 12 mar 2005, 19:31

No to zalezy bo w CMie takim :D masz 4 a ataku a nawet pieciu, a CEEM na pewno jest grą bardziej profesionalną... czyż nie ?? 8)

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 12 mar 2005, 19:33

RoRo pisze:No to zalezy bo w CMie takim :D masz 4 a ataku a nawet pieciu, a CEEM na pewno jest grą bardziej profesionalną... czyż nie ?? 8)
no niby tak ale wiesz w cm-ie musisz sie bardziej naglowic i takie tam a w fifie to tylko grasz i tyle

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 12 mar 2005, 19:37

No tak, a pamietasz mecz Korea PŁD - Włochy z MŚ 2002 ?? Korea w pewnym momencie grała 5 w ataku :D:D:D:D:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 12 mar 2005, 19:37

poziom sie podniosl? no jasne ze sie podniosl, pilkarze sa coraz lepsi, kompletni. mysl taktyczna tez w miejscu nie stoi, no chyba ze polska. najlepsza druzyna 20 lat temu dostalaby, wedlug mnie, tegie lanie od dzisiejszej sredniej druzyny. kiedys gralo sie jedna noga, teraz to niedopuszczalne, kiedys nie bylo pressingu, a teraz?, kiedys zawodnik mial jakos role, teraz ma ich kilka.
mimo wszystko umiejetnosci zawodnikow coraz bardziej koncentruja i ograniczaja sie na jedna pozycje.

grac 5 w ataku mozna, ale tylko na krotka mete, na koncowki, na zadyme

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 12 mar 2005, 19:43

No ale drużyna Pele by tak łatwo skóry nie oddała :D

A Garrincha dryblował ine gorzej niż teraz wielu zawodników ...

No ale poziom sie podniósł. Pamietam jak Pele całował Ronaldo w głowę po zakończeniu fonału MŚ 2002 a po jakis 2 latach Ronaldo powiedział, że jest lepszy od Pelego bo poziom sie podniosl ... cholerny egoista. ... :evil:

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 12 mar 2005, 19:51

ALe tamta polska reprezentacja grała football finezyjny, a nie powiecie mi chyba że Kaziu Górski był złym taktykirm, jeżeli tamten sqaud poprowadzil by inny trener, dajmy na to mourinho to nie byloby takich wynikow bynajmniej wq mnie. Prawda jest ze teraz gra sie szybciej... Ale wtedy zawodnicy nie "doprawiali sie" żadnymi sterydami itp. Polscy zawodnicy dajmy na to grali wtedy za pieniadze ktore daly im w Polsce przezyc, nie bylo ich stac na wille czy sportowe auto(nie mowie o tych co grali za granica) Zreszta futball sie zmienia i pewnie za 10-15 lat bedzie sie gralo jeszcze inaczej przyjemniej dla oka poniewaz to kibice sa najwazniejsi i sponsorzy. To oni obecnie rzadza piłką "D

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 12 mar 2005, 19:53

RoRo pisze: No ale co będzie jak wróci Larsson ?? Może wróci Saviola .. Jak to wszytko poukładasz ?? Saviola dużo strzela, Larsson jak zawsze, ale obecnie ma kontuzje. Riquelme jest we wspaniałej formie i to on tez moze grac za napadziorami .. :D:D:: Sprawa otwarta :D:D:
Riquelme raczej do Barcy nie wróci, bo raz że nie ma paszportu z UE, a dwa ławy też grzać niechciałby bo wątpie żeby wyparł Deco ze składu; co do Savioli to sam nie wiem co z nim będzie, ale też nie wróże mu przyszłości w Katalonii, no a Larsson napewno podejmie się rywalizacji o pierwsze miejsce w składzie

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 12 mar 2005, 19:58

qczak pisze:
RoRo pisze: No ale co będzie jak wróci Larsson ?? Może wróci Saviola .. Jak to wszytko poukładasz ?? Saviola dużo strzela, Larsson jak zawsze, ale obecnie ma kontuzje. Riquelme jest we wspaniałej formie i to on tez moze grac za napadziorami .. :D:D:: Sprawa otwarta :D:D:
Riquelme raczej do Barcy nie wróci, bo raz że nie ma paszportu z UE, a dwa ławy też grzać niechciałby bo wątpie żeby wyparł Deco ze składu; co do Savioli to sam nie wiem co z nim będzie, ale też nie wróże mu przyszłości w Katalonii, no a Larsson napewno podejmie się rywalizacji o pierwsze miejsce w składzie
I takim dziwnym sposobem przeszlismy do tematu barcy :P Na moje Riquelme nie wroci bo w barcy dostal szanse i jej nie wykorzystal a Rijjkard ciekawe czy go bedzie chial w koncu, ma wieksze gwaizdy na tej pozycji, Saviola ma przed soba ciekawa przyszlosc wiec moze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”