FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 956

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 lip 2009, 12:11

W związku z tym, Blaugrana musi dopłacić Interowi trzy miliony euro, gdyż na tyle przedstawiciele Nerazzurri wycenili wypożyczenie Hleba.

Tym samym, całkowita kwota transakcji Ibrahimovicia wynosi około 68 mln euro: 45 za szwedzkiego piłkarza, 20 mln za oddanie Eto'o + 3 miliony euro za brak wypożyczenia Białorusina.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2009, 16:28

K.... wypozyczenia sa najgorsze co mogło spotkac nas w przypadku Caceresa i Hleba. Wypozyczenie do innej ligi to jasny sygnał, ze Pep nie widzi zawodnika w składzie. Z Hlebem wyglada to tak jakby zrobić cokolwiek ale sie go pozbyc.
VFB na poczatku chcialo przecież Hleba kupić, poszło podobno o zarobki, teraz go wypozyczamy i jesli Suttgart nie osiagnie miejsca premiowanego udzialem w LM w zyciu go nie wykupi. Raczej powrotu do Barcelony nie bedzie, bo naprawde licze na wzmocnienia jesli nie teraz to za rok napewno.
Kadra sie zmniejszyła w liczebności, ale napewno nie w jakości. Martin i Aleks nic nie dawali druzynie. totalne zero wkladu w gre. Co nie zmienia faktu, ze conajmniej dwoch zawodnikow powinno przyjść do pomocy i na środek obrony.
Cos tam mowi sie o przyszłosci Eidura- prawde mowiąc jak nigdy jestem za jego pozostawieniem. Przestał mi wadzić. Nie jest tam jakims waznym elementem, ale niech zostanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2009, 20:42

Jarzinho pisze:Wypozyczenie do innej ligi to jasny sygnał, ze Pep nie widzi zawodnika w składzie.
Akurat zmiana ligi ma tu znacznie drugorzędne. Podstawą są minuty na boisku. Wypożyczenia mają sens kiedy piłkarze w swoich nowych klubach grają więcej niż opuszczanej ekipie. Nie ma większego znaczenia czy Caceres idzie do Juventusu czy do jakiegoś średniaka z La Liga. Stylu gry Barcelony nie nauczy się pewnie nigdzie :P

Jeżeli Hleb będzie szczęśliwy w Stuttgarcie to na pewno nie będzie chciał wracać. W Bundeslidze powinien spisywać się dobrze a więc obstawiam, że już go więcej w koszulce Barcelony nie zobaczymy.
Jarzinho pisze:Kadra sie zmniejszyła w liczebności, ale napewno nie w jakości.
Słuszne spostrzeżenie. Nie mniej jednak skoro Pep chciał szerszej kadry to mam nadzieje, że ją dostanie. Mówiąc wprost - czekam na kolejny transfery czy nawet transfery w naszym wykonaniu.

Eidur musi zostać! :P

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28178
Najlepszy bramkarz:

-Diego López (Villareal)
-Victor Valdés (Barcelona)
-Iker Casillas (Real Madryt)

Najlepszy obrońca:

-Gerard Piqué (Barcelona)
-Dani Alves (Barcelona)
-Raul Albiol (Valencia)

Najlepszy pomocnik:

-Lassana Diarrá (Real Madryt)
-Xavi Hernández (Barcelona)
-Yaya Touré (Barcelona)

Najlepszy ofensywny pomocnik:

-"Santi" Cazorla (Villareal)
-Juan Mata (Valencia)
-Andrés Iniesta (Barcelona)

Najlepszy napastnik:

-David Villa (Valencia)
-Lionel Messi (Barcelona)
-Diego Forlán (Atlético Madryt)

Odkrycie sezonu:

-Lassana Diarrá (Real Madryt)
-Antonio Apoño (Málaga)
-Sergio Busquets (Barcelona)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 lip 2009, 20:49

Jest Pique, a nie ma Pepe? :cry:

Co myslicie o nowym, wyzszym kontrakcie dla Messiego?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lip 2009, 20:52

Nic mi o tym nie wiadomo, ale generalnie jestem za. Jego zarobki powinny odzwierciedlać status w drużynie. Być może Zlatan zbyt mocno się zbliżył? :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 lip 2009, 22:38

http://www.blaugrana.pl/news/3300/ibra_ ... ingow.html

Bardzo dobra wiadomość. Świetnie się składa, że trenował już wcześniej z Interem. Nie będzie większych problemów z zaległościami. Na debiut poczekamy do Pucharu Gampera.

Najbliższy mecz już w niedzielę :jupi: Pora trochę słaba, ale jakoś trzeba będzie się zerwać o 5:00 rano :roll:

Dosyć. Tak naprawdę szukałem tylko pretekstu, aby wrzucić to ---> http://barcelista.blogspot.com/2009/07/ ... anger.html
Gossip on the Guys: Strange & Stranger

The players on Barca generally seem to have strange or out of the ordinary interests - Victor Valdes plays the piano; Bojan is a math genius as well as a movie lover (note: he lists Titanic as one of his favorites); Henry and Pique are both basketball fans, Dani Alves and Ibrahimovic are equally mad about the Formula 1 with Ibra also having a passion for martial arts... not to mention Pep's love for golf (and writing poetry!) or Xavi's for chocolate (ah, that we can relate to).

Andres Iniesta however always struck us as rather boring, after he claimed in an interview that his hobbies are going to the movies, reading, and using the computer. Right.

But woah there! Hang on a second. As it turns out, Andresito actually spent part of his vaycay at a military base flying fighter jets. That must beat out all, even Ibra's Tae Kwon Do... we're just loving it.
http://1.bp.blogspot.com/_X0Qx2lm2ufc/S ... h/and4.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_X0Qx2lm2ufc/S ... h/and2.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_X0Qx2lm2ufc/S ... h/and1.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_X0Qx2lm2ufc/S ... h/and6.jpg

Don Andres nie przestaje mnie zaskakiwać :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sie 2009, 5:05

Ej kuwa gramy! Wstawać!

Podobno (by Sport):
Pinto - Dani Alves, Márquez, Muniesa, Maxwell - Touré Yaya, Keita, Jonathan - Messi, Bojan, Pedro
Spoko. Tak czy inaczej grafika na Fox Sports zniszczyła system :lol2: Szkoda, że screena nie mam. Messi z Rafą na środku obrony. Hleb na lewej, Caceres na prawej. Alves środek pomocy. Tyle zdążyłem wyłapać :lol:

[EDIT]

Koniec I połowy. Szkoda tego bezsensownego faulu Henrique bo byłem przekonany, że David z tego wyrówna. Dla niego to jak rzut karny :] Co nie zmienia faktu, że gol bardzo ładny.

Podoba mi się Dos Santos. Nawet bardzo. Pedro też nieźle. Messi nie może sobie pograć przy jakimś dryblasie. Alves jakiś taki chaotyczny. Rafa bardzo dobrze grał, ale tylko 20 minut bo wraca po dłuższej rekonwalescencji. Szkoda setki Keity i strzału Messiego po długim rogu wybronionego przez goalkeepera LA.

[EDIT]

No i po meczu. Udało się nawet wygrać co nie do końca było oczywiste. Widząc skład jaki wybiegł na drugie 45 minut byłem pełen obaw. Widok Victora Sancheza w pomocy i Eidura w ataku nie napawał optymizmem. Dobrze grał Henry aczkolwiek rywale chyba mocno się go bali i miał dużo miejsca. Jeffren dołożył brameczkę po świetnej asyście Busquetsa więc miło. Mógł też strzelić drugą po akcji Henryka, ale zabrakło centymetrów. Nie za bardzo podobał mi się Henrique. Valdes na szczęście bronił wszystko co miał do bronienia.

Mecz bez historii w zasadzie. Podobno na trybunach zasiadła rekordowa ilość 93 000 ludzi, ale aż nie chce mi się w to wierzyć i czekam na jakieś potwierdzenie.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 02 sie 2009, 9:11

Mentor,jak sie spisał Maxwell bo nie mialem zaszczytu ogladac meczyku,nie bylem w stanie o 5:00 wstac :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 sie 2009, 11:44

Obrazek

Pierwszy rzad niezła średnia wiekowa. 8) Toure to kolos. Dani zeby nie być za niskim stoi na palcach. :lol:

Mecz niezły kilka fajnych skaldnych akcji. Mlodzi wprowadzaja sie z dobrym skutkiem do druzyny, przyzwoity debiut Maxwella. Cieszy powrot Rafy. Napewno w sparingach Henrique nie wyglada tak jakby wielu tego oczekiwało, Pep moze miec problem, jesli przytrafi sie jakaś kontuzja, bo raczej nie przekonuje do swojej osoby. Jesli tak bedzie dalej skonczyc sie moze jak z Martinem, ze nie pogra za duzo, nawet jak beda do tego okazje.
Jeffren, dos Santos pewnie beda właczeni do kadry pierwszego zespołu, pokazuja sie z dobrej strony, a graja na tych pozycjach gdzie w Barcelonie nie ma zmienników. Pedro takze narazie pracuje nad pozostaniem w druzynie i szansa na wiecej minut niz w poprzednim sezonie. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sie 2009, 11:54

Chyba najbardziej sprawiedliwe byłoby określenie - przeciętnie. Dla mnie to był pozytywny debiut w jego wykonaniu bo robił to czego od niego oczekuję a więc bardzo chętnie i swobodnie biegał do przodu starając się brać udział w atakowaniu. Co prawda zbyt wiele szumu tam nie narobił, ale to było jego pierwsze 45 minut w nowym zespole. W każdym bądź razie cieszy mnie, że mamy kolejnego piłkarza, którego będzie można wykorzystać konstruując akcje. Z Abidala pożytek w ofensywie był mizerny. Tylko sporadycznie bywał przydatny. Maxwell na pewno w tym aspekcie będzie lepszy. Wczoraj starał się wychodzić do piłek dość często.

Jak będą skróty to muszę się jeszcze przyjrzeć pewnej akcji. Po jednym z dośrodkowań Beckhama w dobrej sytuacji strzeleckiej znalazło się bodaj ze trzech piłkarzy LA, ale na nasze szczęście jeden z nich źle uderzył głową. Tam była chyba nieudana próba założenia pułapki ofsajdowej w naszym wykonaniu i być może nawet to właśnie Maxwell zaspał.
Jarzinho pisze:Pedro takze narazie pracuje nad pozostaniem w druzynie i szansa na wiecej minut niz w poprzednim sezonie.
Akurat Pedro stał się praktycznie pełnoprawnym zawodnikiem pierwszej drużyny. Był o tym news jakiś czas temu. Sam zawodnik również wolałbym zostać w klubie niż odchodzić. Patrząc na naszą kadrę można jasno stwierdzić, że zostanie w drużynie. Nie widzę tutaj nawet pola do dyskusji.

Ten Henrique póki co jakiś taki... nieokrzesany :lol: :think: Z Martinem było trochę podobnie więc niech się Brazylijczyk ogarnia. Za to Muniesa robi dobre wrażenie.

Dos Santos :] Czuję, że chłopak może być podobną rewelacją jak Busquets w ubiegłym sezonie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 sie 2009, 11:58

Bo tak naprawdę Maxwell jest mocno przeciętny, to określenie chyba najbardziej pasuje do niego. W obronie dość często popełnia błędy, a i w ofensywie asem to on nie jest. Co prawdą czasem zdarzy mu się bardzo fajny rajd, ale robi zdecydowanie zbyt rzadko aby można było go zaliczyć do topowych lewych obrońców.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sie 2009, 12:04

Myślę, że posiada odpowiednie umiejętności, aby być następcą Sylvinho :] Tego właśnie od niego oczekujemy.

Tak swoją drogą to ilu lepszych, ofensywnie usposobionych lewych obrońców byłbyś w stanie wymienić?

No i z tą frekwencją to jednak prawda ---> http://www.sport.pl/sport/1,65025,68850 ... khama.html
Na trybunach stadionu Rose Bowl w Pasadenie, w stanie Kalifornia, zasiadło 93 137 widzów. To najwyższa frekwencja na meczu piłkarskim w Stanach Zjednoczonych od 1994 roku, kiedy w tym kraju rozgrywano finały mistrzostw świata.
Nieźle :]

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 sie 2009, 12:11

Gdyby ktoś był zainteresowany, to za pięć minut ma zacząć się retransmisja meczu. O tu :arrow: http://www.justin.tv/futbolerotv1/old

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 sie 2009, 12:17

Mentor pisze:Tak swoją drogą to ilu lepszych, ofensywnie usposobionych lewych obrońców byłbyś w stanie wymienić?
Pewnie kilkunastu, ale wymieniać nie będę bo mi się nie chcę. :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sie 2009, 12:21

Kolejny sparing już w środę. Znowu o 5:00 rano :/ Zapewne zagrają Ci sami zawodnicy co dzisiaj tylko może w nieco innej konfiguracji.

Czekam z niecierpliwością na mecz z udziałem dwóch kluczowych elementów, których teraz brakuje. Zlatan i Iniesta bezdyskusyjnie odmienią obraz gry. Szkoda, że nie będzie czasu na zgranie się ze Szwedem (kiedy wróci to już będą mecze o stawkę), ale na to nic nie poradzimy.
Zico_FCI pisze:Pewnie kilkunastu, ale wymieniać nie będę bo mi się nie chcę.
To wymień mi przynajmniej z pięciu takich, którymi mogła/powinna być zainteresowana Barcelona i nie będę Cię męczył :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”