FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 957

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 sie 2009, 12:36

Mentor pisze:To wymień mi przynajmniej z pięciu takich, którymi mogła/powinna być zainteresowana Barcelona i nie będę Cię męczył
Nie mówię, że to zły transfer Barcelony jak na rezerwowego obrońcę, tylko po prostu napisałem co o nim myślę. :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 sie 2009, 12:41

Czyli sporo kasy nam wpadnie, jako ze zgarniamy 75% przychodow z meczu.

Z Maxwella beda ludzie. Wstawanie o 5 rano [']. Dobrze, ze o 7 jeszcze dalem rade zasnac :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sie 2009, 13:32

mistyk pisze:Wstawanie o 5 rano [']. Dobrze, ze o 7 jeszcze dalem rade zasnac
Ja to samo :P Udało mi się jeszcze przekimać do 10:00 więc nie jest źle.

Właśnie się dowiedziałem, że nie dane mi będzie obejrzeć środowego spotkania. Nie oznacza to jednak, że się wyśpię :lol: :roll:

A odnośnie Maxwella to mam nadzieję, że potrafi przyzwoicie dośrodkować a jak nie to niech nad tym pracuje. Przyda się.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 sie 2009, 15:45

Dobra Messi ma zarabiać o 1,5 mln więcej . Odstepne za niego na poziomie 300 mln euro , powinno zniechęcić nawet szejka .
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... dsel=40769

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 sie 2009, 16:02

Co za czasy aby ustalać klauzule odstępnego na poziomie 300 milionów euro aby przepędzić Arabów i ich imperialistyczną politykę transferową. :P :twisted:

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 03 sie 2009, 16:21

Eee to jeszcze nic C.Ronaldo ma ponoć klauzulę odejścia 1 mld euro :mrgreen: i została ona określona przez Pereza jako klauzula anty-szejkowa :P

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 sie 2009, 16:27

1 mld to jest suma , której szejkowie nigdy nie zapłacą . Kwota robiona pod publikę . 300 mln wydaje sie byc już ceną bezpieczną , także ten 1 mld to chyba bardziej dla prasy . poza tym trzeba pamietać , że Arabowie naprawde umieją liczyc kase i na pieniadzach znają sie jak mało kto . Jak za kogos daja 150 mln to wiedz jak z tego zrobić 250 mln . 1 mld ma na celu pokazać tylko 1 jesteśmy Realem , najwieksi itd itp

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 03 sie 2009, 16:35

No pewnie masz racje.
Dla mnie to żaden piłkarz nie jest wart nawet 93 miliony euro ani C.Ronaldo ani Messi ani Maradona ani Pele ani wszyscy nawet razem wzięci to jest chore.
Tak samo zarobki na poziomie 200 czy nawet 100 tysięcy euro na tydzień kto zasługuje żeby tyle zarabiać jacyś kopacze piłki :?
Może jakiś chirurg, który wykonuje operacje na otwartym sercu ratujące życie na tyle zasługuje ale piłkarze :x

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sie 2009, 16:48

300 mln wydaje sie byc już ceną bezpieczną
E tam , gdyby szejkersy chcieli tyle dac to by dali . Imo Messi moglby miec nawet 10 mln rubli klauzule a i tak nigdzie by nie poszedl. Istnieje jeszcze cos takiego jak lojalnosc :)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 sie 2009, 17:35

weasel pisze:No pewnie masz racje.
Dla mnie to żaden piłkarz nie jest wart nawet 93 miliony euro ani C.Ronaldo ani Messi ani Maradona ani Pele ani wszyscy nawet razem wzięci to jest chore.
Tak samo zarobki na poziomie 200 czy nawet 100 tysięcy euro na tydzień kto zasługuje żeby tyle zarabiać jacyś kopacze piłki :?
Może jakiś chirurg, który wykonuje operacje na otwartym sercu ratujące życie na tyle zasługuje ale piłkarze :x
Zgadzam się . Z tym , że teraz kluby to wielkie przedsiębiorstwa , chcą się rozwijać muszą mieć dobrych grajków a im się płaci . Wszystko jest fajnie dopóki klub wydaje swoją kasę , natomiast jeśli zaciąga kredyt , żeby sfinansować taki transfer to już inna kwestia . ( mi nawet w FM szkoda wydawać tyle kasy :lol: )
boskigonzo pisze: 300 mln wydaje się być już ceną bezpieczną

E tam , gdyby szejkersy chcieli tyle dać to by dali . IMO Messi mógłby mieć nawet 10 mln rubli klauzule a i tak nigdzie by nie poszedł. Istnieje jeszcze coś takiego jak lojalność :)
Wiadomo . Choć jak pokazują ostatnie transfery lojalność jest przeceniana ( przez niektórych , niestety ) . Kibice chcą wierzyć że ich gracz czuje coś do klubu , któremu sami kibicują . Ostatnimi czasy jednak jest kilka dowodów na to , że niektórym playerom słowo lojalność jest wyjątkowo obce .
Co nie zmienia faktu , że wierzę iż Leo pozostanie w klubie do końca kariery .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 sie 2009, 18:02

A ja nie wierze i jak pokazuje mloda historia nasi napastnicy dlugo u nas nie graja

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2009, 19:40

Bienias pisze:A ja nie wierze i jak pokazuje mloda historia nasi napastnicy dlugo u nas nie graja
Ilu z nich (tychże napastników) było wychowankami?

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 03 sie 2009, 20:01

Oferta za Czychrynskiego odrzucona opiewajaca sie na 22 mln ;]

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 sie 2009, 20:07

Swoją drogą to nie wiem po co na siłę Barcelona stara się kupić stopera za kosmiczną sumę. Jest przecież mocna trójka Puyol, Marquez i Pique + nie najgorszy Henrique (zakładając, że Caceres w Juve i Milito w szpitalach). Dla mnie nie jest to do końca zrozumiałe, nawet biorąc pod uwagę drobne problemy w końcówce sezonu.

Gudy natomiast podobno dogadał się z WHU. Ciekawe czy Barca kupi kogoś na środek pomocy czy jego miejsce zajmie Dos Santos bądź inny z wychowanków.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2009, 20:59

Sammyy pisze:Dla mnie nie jest to do końca zrozumiałe, nawet biorąc pod uwagę drobne problemy w końcówce sezonu.
Drobne?

Problemy były poważne. Na szczęście Toure okazał się jeszcze większym kozakiem niżby można przypuszczać i świetnie wywiązał się z roli środkowego obrońcy. Udało się wyjść bez szwanku, ale nie oznacza to, że możemy sobie pozwolić na ponowne doprowadzenie do takiej sytuacji. Musieliśmy wtedy dość mocno przemeblować dwie linie (obronę i pomoc). Należy zrobić wszystko, aby zabezpieczyć się na przyszłość przed tego typu problemami.

Milito grać nie będzie. Myślę, że bardzo niewielu kibiców na to liczy. Sztab na pewno musi wychodzić z założenia, że Gabi po prostu nie istnieje. Henrique przychodzi na miejsce Caceresa a Maxwell za Sylvinho a więc zostaje zachowany status quo jeśli chodzi o liczbę obrońców. Puyol jest zmiennikiem Alvesa na prawej. Jeszcze jeden środkowym obrońca mógłby się przydać.

Zgadzam się natomiast co do tego, że nie warto wydawać dużych pieniędzy na zawodnika, który nie będzie mógł nam pomóc w LM dlatego też cieszą mnie ostatnie doniesienia na temat fiaska transferu Ukraińca.

Myślę, że ostatecznie nie sprowadzimy środkowego defensora tylko będziemy w razie potrzeby liczyć na kogoś z młodzików. Przede wszystkim mam tutaj na myśli Muniesę, który podobno jest największą gwiazdą naszej szkółki w swojej formacji. Pep na pewno zna go doskonale. Nie przypadkowo dał mu zadebiutować już rok temu. W dotychczasowych sparingach również spisuje się nienagannie (nawet lepiej niż Henrique) więc w razie potrzeby być może mógłby się okazać przydatny. Tyle tylko, że powinien co jakiś czas dostawać szanse gry bo gdybyśmy mieli kłopoty kadrowe w najważniejszych spotkaniach z silnymi rywalami to i tak szanse na występ nieogranego małolata byłyby raczej niskie.

Odejście Eidura IMO nie jest jeszcze przesądzone. Jeżeli trener powie mu, że wciąż liczy na niego to wcale nie jest powiedziane, że Islandczyk zdecyduje się na opuszczenie klubu. Mam nadzieję, że zostanie bo nie możemy sobie pozwolić na tak masowe uszczuplanie kadry. Nie wypełnimy wszystkich luk młodzieżą ze szkółki choć akurat Dos Santos moim zdaniem powinien zostać powołany do pierwszego zespołu bez względu na przyszłość Eidura.

Czekam na kolejne transfery. Medialnych nazwisk nie będzie tak więc nie zaskoczy mnie nagła informacja o zakontraktowaniu jakiegoś grajka, którego nikt a w najlepszym razie niewielu się spodziewało.

Nie wiem czy już o tym pisałem. Jeżeli tak to najwyżej się powtórzę. Podobno Jeffren ma zostać włączony do pierwszej drużyny. Ta informacja + słowa Yuste o ewentualnym transferze bocznego napastnika (można te słowa streścić - Ribery albo nikt) chyba ostatecznie zamykają temat. Mówi się za to o transferze pomocnika. W takiej sytuacji wolałbym, aby nie ściągać klasycznego DM-a tylko kogoś potrafiącego coś zagrać z przodu w sytuacji gdy Iniesta będzie musiał opuścić środek pomocy na rzecz ataku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”