Pierwszy mecz na Konwiktorskiej zakończył się wynikiem 1-0 dla Bredy. Teraz czas na rewanż. W przeciwieństwie do "Czarnych Koszul" tegoroczną przygodę z Ligą Europejską zaczęło od drugiej rundy. Tylko że Holendrzy nawet tego nie odczuli. Ormiański Gandzasar u siebie rozgromili 6:0, a na wyjeździe dołożyli jeszcze 2 gole. Następnie pokonali na wyjeździe Polonię. Jak wiemy Polonia jeszcze nigdy nie dotarła do IV rundy rozgrywek. I choć w ubiegłym sezonie była 4 zespołem ekstraklasy a mierzy się z 8 drużyną ubiegłej eredivisie to i tak nie ma co porównywać naszej klasy rozgrywek do tej holenderskiej. Obrona Czarnych Koszul nie stanowi zapory nie do przejścia co udowodnili w spotkaniu ligowym w niedziele piłkarze Korony Kielce, wygrywając u siebie z Polonią aż 4:0. W przeciwieństwie do Poloni piłkarze NAC Breda udanie zainaugurowali rozgrywki Eredivisie. Zgodnie z przewidywaniami ograli na wyjeździe Den Haag 2-1. Typ na handi dla Bredy wydaje mi się bardzo prawdopodobny, udało się Koronie to uda się tym bardziej Bredzie
#4 Lille (-1) - Sevojno 1 1,5
Pierwszy mecz grany w Sevojnie zakończył się wynikiem 2:0 dla Lille. Spotkanie przebiegało całkowicie pod dyktando gości, beniaminek ligi serbskiej nie miał za wiele do powiedzenia. Dla Lille jest to ostatni sprawdzian przed początkiem Ligue 1 i potraktują ten mecz poważnie. Kadra na mecz najmocniejsza w porównaniu z pierwszym meczem dołączyli do niej Frau i nowy nabytek Gervinho. Różnica klas między zespołami bardzo duża i myślę, że będzie to widoczne w tym spotkaniu. Spotkaniu, w którym Lille moim zdaniem pewnie zwycięży potwierdzając, że tacy rywale nie stanowią dla nich żadnej przeszkody. Dodam, że w grach sparingowych świetnie spisywała się linia defensywna Lille praktycznie nie tracąc bramek. Potencjał w ofensywie jest spory i liczę, że Lille ten mecz wykorzysta aby dodatkowo polepszyć morale przed startem ligi. Sądzę, że ten mecz zakończy się bardzo wysokim wynikiem także, polecam również granie na over 2,5 oraz, że Sevajno nie strzeli gola