Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 573

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 12 sie 2009, 12:40

To moja subiektywna ocena tego co lubi Wenger, ale patrząc na sparingi nie mam wątpliwości że Gallas, Vermaelen i Djourou są wyżej w hierarchii niż Silvestre.

A co do kontuzji to lepiej żeby teraz się łamali niz w połowie czy końcówce sezonu ... (To co się dzieje w Arsenalu pod tym względem przekracza wszelkie pojęcie. :? )

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sie 2009, 13:00

Problem w tym, że oni będą się łamać teraz, w środku sezonu i pod jego koniec.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 12 sie 2009, 15:16

Nicklas postanowił zaszaleć i przed zbliżającym sie sezonem zmienił numer na koszulce. 26 zamienił na ... 52 :D , jak tłumaczy na arsenal.com:
I chose to move to 52 because it’s a special number to me personally, and I hope that it brings me good luck for the new season.
Co więcej zobowiązał się pokryć koszty wymiany wszystkim kibicom, którzy kupili tegorocznego lata koszulki z jego starym numerem. Ładny gest.
Miejmy nadzieje że 52 rzeczywiście przyniesie mu więcej szczęścia tzn skuteczności pod bramka przeciwnika. :) Mam dziwne wrażenie że gdyby wykorzystał połowę okazji jakie miał w zeszłym sezonie, zostałby królem strzelców całej ligi :roll:

Co do numerów to widziałem Kierana z 28 (zamiast 40) a Thomas Vermaelen zagra z 5 (po Kolo Toure).

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 sie 2009, 15:33

Logan pisze:Mam dziwne wrażenie że gdyby wykorzystał połowę okazji jakie miał w zeszłym sezonie, zostałby królem strzelców całej ligi
To nie tylko wrażenie, ale czyste fakty :D Nicklas tyle okazji w tamtym sezonie zmarnował, że spokojnie mógł zakończyć rozgrywki z dorobkiem około 30 goli. Trzymam za niego mocno kciuki, bo to jeden z tych piłkarzy, którym zdrowie dopisuje, więc pewnie będziemy go często na boisku oglądać.

Skład, który podał fieldy chyba jednak optymalny, chociaż podobnie jak logan zastanawiam się na wystawieniem Eboue od pierwszych minut. Na dzień dzisiejszy prezentuje się jednak nieco lepiej od Sagny. Jestem jednak niemal pewny, że z Evertonem to Bacary wyjdzie w pierwszym składzie.

Z lamentowaniem nad urazami naszych piłkarzy poczekajmy do dzisiejszego wieczora. Oby konto strat już się nie powiększyło.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 sie 2009, 1:54

Polecam poczytac i posluchac
Mysle ze to rozwieje watpliwosci czesci osob odnosnie tego czy Wenger ma kase.

"our job is to help other people to make a career, to make something of their life" :angry2:
Pomozmy Denilsonowi i Diabyemu zrobic kariere. Co tam kibice. Ci ktorzy nas krytykuja nie sa prawdziwymi kibicami.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 13 sie 2009, 12:01

michal2 pisze:"our job is to help other people to make a career, to make something of their life"
Pomozmy Denilsonowi i Diabyemu zrobic kariere. Co tam kibice. Ci ktorzy nas krytykuja nie sa prawdziwymi kibicami.
Jeśli nie chcesz to serio nie musisz kibicowac tej drużynie. W świecie piłkarskim jest ogrom innych teamów zdobywających trofea. Na przykład taki Real. Kibicowanie Kanonierom to na prawdę nie jest przymus.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 sie 2009, 14:28

Nastepny, ktory uwaza ze krytykowanie polityki Wengera oznacza ze dana osoba niejest prawdziwym kibicem KLUBU. 8)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 sie 2009, 16:26

Radziłbym prześledzić dokładnie ostatnie kilkadziesiąt stron tematu i dopiero się wypowiadać. Nie raz i nie dwa sympatycy Arsenalu na forum (w tym także ja) negatywnie odnosili się do poczynać Wengera w kontekście wzmocnień. Ty zaś w każdym niemal poście starasz się udowodnić jaki to boss jest fatalny po wystawia w pierwszym składzie piłkarzy pokroju Nasri, Walcott lub Song :o
michal2 pisze:Mój avatar to ironia. Nie jestem fanem tych 'gwiazd'
Słabiuchna ta ironia. Napisz do piwusa, może udzieli Ci kilku lekcji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2009, 10:15

Wiemy już kto na pewno nie zagra - Diaby, Theo, Samir, Tomas, Fabian, Djourou. Więc zapewne Nicklas zagra na skrzydle, bo chyba po przejściu na 4-3-3 Eboue nie będzie grał w pomocy :think:

------------------ Almunia ----------------
-- Sagna - Gallas - Vermaelen - Clichy --
------ Denilson --- Song --- Cesc --------
- Nicklas ------------------------ Arshavin -
---------------- van Persie -----------------

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 14 sie 2009, 14:49

Osobiscie licze na to ze nasz podstawowy atak bedzie sie skladal z Eduardo+Robina+Arshavina niezaleznie od zdrowia Walcotta.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 14 sie 2009, 16:46

Polecam wywiad z Wengerem.
http://gunners.com.pl/viewpage.php?page_id=1040

Co sadzicie o tym fragmencie?

...
Jak odpowiadasz na krytykę wielu osób, w tym i kibiców Arsenalu, którzy atakują twoją silną wiarę w tę filozofię? Nie zmieniłbyś jej nawet, gdybyś mógł. Może ci brakować w składzie 2 zawodników, a i tak ich nie kupisz.

Tak, ale kiedy jesteś w takiej pozycji, to jesteś w pułapce. Kiedy Cesc Fabregas miał 18, 19 lat, grałbym nim w systemie 4-4-2 z Patrickiem Vieirą i widziałbym, że to nie działa. Potem miałem do podjęcia decyzję o pozwoleniu na odejście Vieirze, ponieważ para Gilberto Silva - Vieira działała, Fabregas - Gilberto działała, ale Fabregas - Vieira już nie. Ale Fabregas miał 19 lat i gdyby nie grał, chciałby odejść, więc ryzykowaliśmy zniszczenie wszystkiego, całej pracy, którą włożyliśmy w tego zawodnika. Teraz mamy tę samą sytuację z Jackiem Wilsherem. Ma 17 lat i nie możemy wystawiać go w każdym meczu, żeby wygrać mistrzostwo, rozegra może parę spotkań. Ale w przyszłym sezonie będzie gotowy do gry w każdym meczu, będzie chciał grać w każdym meczu, a jeśli kupilibyśmy gracza na jego pozycję, będzie chciał odejść. To właśnie dlatego albo masz politykę kupowania sprawdzonych graczy, najlepszych, w wieku 23 i więcej lat, albo działasz po naszemu. Drużyna, którą teraz mamy, zbliża się do sukcesu. W wieku 22-23 lat drużyna jest gotowa i dojrzała na tyle, żeby przynieść sukcesy. Ten rok będzie niezwykle ważny dla Arsenalu. Jestem tego świadomy. Wiem, że ludzie nie mają już cierpliwości
...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sie 2009, 17:10

A za rok odejdzie Cesc i cały misterny plan w...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 sie 2009, 17:31

Ja się z nim tutaj zgadzam, zawsze powtarzam ze trzeba czasu zeby ta druzyna cos osiagnela wiec wierze w ARsena :)

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/ ... =36&page=1 - oryginal jak kto chce.
A za rok odejdzie Cesc i cały misterny plan w...
Masz jakies informacje ktore to potwierdza czy tak gadasz z dupy?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sie 2009, 17:43

Mam informacje, że za rok są wybory w pewnym klubie i Fabregas będzie głównym daniem wieczoru. Już w tym roku jak widać prowadzone są podchody pod niego. Nie przypomina Ci to sytuacji z innym kapitanem Arsenalu w latach 2006, 2007?

Projekt Wengera jest fajny. Problem z tym, że zanim ci młodzi piłkarze osiągają poziom, z którym mogliby zwyciężyć w lidze i walczyć o Ligę Mistrzów, to tych najbardziej doświadczonych w klubie już nie ma. I przyznam szczerze, że szlag mnie trochę trafia, bo w lidze angielskiej najbardziej sympatyzuję właśnie Arsenalowi (m.in ze względu na Piresa :P )

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 14 sie 2009, 17:47

Z Cesciem to bardzo mozliwe choc pewnosci nie masz. Mysle ze jesli to znowu bedzie "Same shit, different season ..." to szanse Cesca na odejscie sa bardzo duze. Tym bardziej ze Xavi za rok bedzie mial 30 lat i szanse Cesca na pierwsza 11 beda z kazdym rokiem wzrastac. Zobaczymy w ogole jak w tym sezonie spisze sie Fabregas. Ostatni byl mocno przecietny. Czesciowo pewnie przez Euro a czesciowo przez to ze gral w pomocy z 3 innymi graczami niz rok wczesniej. Zgranie jak i nizsza klasa partnerow musialy miec tu swoj udzial. Xavi z Denilsonem, Walcottem w pomocy tez nie bylby chyba az tak swietny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”