franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sie 2009, 16:53
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 sie 2009, 17:02
juz dawno o tym pisalem. Ale coz dla jednych to milosc dla SKLW KASANie udawaj takiego świętego - każdy wie o co w tym wszystkim chodzi - pewna grupa ludzi straciła mocno jeśli chodzi o finanse po wejściu ITI (brak kasy na oprawy,brak zgody na sprzedaż gadżetów klubowych,szczególnie teraz po przejęciu CWKS etc) - stąd ten konflikt...
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 sie 2009, 23:27
Jeśli używanie obraźliwych słów w rodzaju bydło, hołota (no chyba, że dla Ciebie nie są, to słowa obraźliwe) w stosunku do uczniów, studentów, brzuchatych tatuśków prowadzących własne firmy i kobiet, więc ludzi którzy przejechali wielką liczbę kilometrów, poświęcili urlopy, wolny czas, dużo pieniędzy, żeby dopingować Legię uważasz za nazywanie rzeczy po imieniu to… współczuję imion jakie wybrałeś Twoim obecnym bądź przyszłym potomkom. Tyle.MazurXIII pisze:Zarzucasz komuś brak kultury (za to,że ktoś nazywa rzeczy po imieniu)
Gdzie? (proszę o zacytowanie jakieś konkretnych wypowiedzi mojej skromnej osoby)MazurXIII pisze: a sam manipulujesz faktami.
Nie wiem, czy znasz znaczenie słowa debil, ale po tym w jakim kontekście go używasz wnoszę, że nie. Otóż gwarantuje Ci, że kibice Legii wybierające się na mecz z Londynu (czy też np. z różnych miast i miasteczek Danii) nie są debilami! Otóż chcieli po prostu zobaczyć mecz swojej drużyny i sławić swoją ukochaną Legie. Duża liczba kibiców Wisły z poza kraju obejrzała mecz pucharowy z Totenhamem i jakoś nie było problemów z wpuszczeniem ich na mecz…MazurXIII pisze:Ato ,że jakiś debli jedzie na mecz z Londynu nie mając informacji o tym gdzie może nabyć bilet to już jego problem.
No tak za wybryk około 150 pijanych, niezbyt rozgarniętych młodzieńców, dziesiątki tysięcy kibiców Legii będą cierpiały do końca życia – na każdego znajdzie się jakiś paragraf. Grunt to odpowiedzialność zbiorowa! Towarzyszu Stalin prowadź ku świetlanej komunistycznej przyszłości!MazurXIII pisze:Po Wilnie sami sobie na to zasłużyliście.
Mogę się odnieść.MazurXIII pisze:BTW - może odniesiesz się do relacji niektórych kibiców (L) (do znalezienia na stosownych forach),którzy nie mogli wejść na stadion,bo banda wiadomych osiłków blokowała im wejście?
Te zadnie (o ile to coś w ogóle można nazwać zdaniem) to nie gramatyczny i trudny do zrozumienia potworek, ale spróbuję się odnieść.MazurXIII pisze:Jak odniesiesz się do 'uciszania' kogokolwiek na waszym stadionie,kto chciał przerwać ten śmieszny protest albo w ostatniej kolejce?
Tak to oczywista oczywistość jak mawia klasyk.MazurXIII pisze: każdy wie o co w tym wszystkim chodzi - pewna grupa ludzi straciła mocno jeśli chodzi o finanse po wejściu ITI (brak kasy na oprawy,brak zgody na sprzedaż gadżetów klubowych,szczególnie teraz po przejęciu CWKS etc) - stąd ten konflikt...
SKLW nic mnie nie obchodzi. Też już dawno o tym pisałem.Bienias pisze:Ale coz dla jednych to milosc dla SKLW KASA
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 sie 2009, 9:21
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sie 2009, 10:06
na wyjazdach też?Bienias pisze:chca normalnie kibicowac
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 sie 2009, 14:31
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 05 sie 2009, 17:03
Unista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 16 sie 2009, 14:05
Tak chodzi mi o koszulkę z tego dokładnie linka. Co o niej myślisz? Jakie jest Twoje zdanie na jej temat?Bienias pisze:Masz na mysli koszulke?
Nie ubieram się w sklepach dla "białych murzynów". Trzeba wyglądać jak człowiek.Bienias pisze:Jezeli tak to polecam wwaszop
I bradzo dobrze, choć ja nigdy swojego pełnego zadnia na te temat nie przedstawiałem w internecie. Na początk moje zdanie wyglądało 60%/40% na korzyść kibiców. Po wydarzeniach w Kopenhadze, meczu z Brondby i Cracovią zarząd nie nie ma u mnie nawet 10%.Bienias pisze:W kwestii konfliktu mam inne zdanie niz Franz.
Też tego chce, jak wszyscy kibice Legii, ale zarząd niestety nie.Bienias pisze:mozna powiedziec ze naleze do grupy ktora ma dosc tego konfliktu
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2009, 14:23
On o tym doskonale wie. Wszyscy o tym wiedzą, działacze również i dlatego nie wiedzą jak z tej wojny wyjść, żeby nie wyszło w mediach, że to oni przegrali.franz pisze:Wiesz Bienias ile klub sprzedał biletów na mecz wyjazdowy z Arką? Ilu zwolenników KP i zarządu pojechało do Gdyni? 0 (słownie zero)!
Czuwam, nie wiem po jakiego [ch**] takie babole robisz. Uważasz się za fajnego, lepszego? bardziej trendy? bo obecnie pisanie z błędami jest cool.franz pisze:(cloner czuwasz?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sie 2009, 11:52
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sie 2009, 12:02
Organizuje, tylko że nikt z nich nie korzysta, przecież Franz Ci napisał, okrągłe 0. Tylu kibiców popiera ITI.Bienias pisze:A na serio to KP Legia dalej organizuje wyjazdy czy sie wstrzymala?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sie 2009, 12:29
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sie 2009, 12:56
Chyba tak, jeśli dobrze kojarzę, to w zeszłym sezonie zdarzały się liczby oscylujące wokół 10 gości. Np. na mecz do Poznania, na Lech, a może to było 2 lata temuBienias pisze:inna sprawa co sie dzieje gdy chetnych kilku, wyjazd dochodzi do skutku?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 sie 2009, 12:31
Bądzmy poważni. Niby skąd ma o tym wiedzieć? Jeśli ocenia wydarzenia w Kopenhadze po zdjęciach jakie jakiś anonimowy "net-hóls" wrzucił na wielce poważny portal NK.cloner pisze:On o tym doskonale wie.
Chciałem zobaczyć, czy jeszcze tu zaglądasz od czasu do czasucloner pisze: nie wiem po jakiego [ch**] takie babole robisz.
Całe życie maŻecloner pisze:lepszego? bardziej trendy? bo obecnie pisanie z błędami jest cool.
"Moda"?! Moda, to może być na czerwone gacie, albo napój o smaku ananasowym, a nie na PW! Jeśli ktoś obnosi się z symboliką PW tylko dla własnej pychy i "lansu" to wiadomo co robić...Bienias pisze:franz moda na motyw PW jest duza.
To, że w USA są pedofile, którzy dla spokoju i bezpieczeństwa wybierają się do Azji gwałcić małe dzieci, a jacyś Azjaci zarabiają na tym procederze - też mnie nie dziwi, bo skurw....stwo zawsze było na świecie, ale trzeba je tempić, a nie pozostawać obojętnym. Zarabianie przez ITI na PW uważam za skurw....stwo i obojętyny wobec tego nie pozostane.Bienias pisze:Wiec to ze KP Legia chce zarobic na tym motywie jakas kase mnie nie dziwi.
Nie rzucaj pustymi oskarzeniami i to jeszcze tak poważnymi. Napisz kto, kiedy i jak - konkretnie, albo wcale. Absolutnie całe symboliczne 44 zł za koszulki "pamietaMY" idzie na cele związane z obchodami PW, opieką nad powstańcami itd. Nikt na tym nic nie zarabia, na dodatek ludzie jeszcze charytatywnie poświecają swój czas i energię.Bienias pisze:Nie mow ze swego czasu pewien kibic Legii(nie pamietam kswyki ale zwiazany z sklw Bosmana) na tym nie zarabial.
Trochę czerwonyBienias pisze:Fakt ze jest on troche czerwony nie powinien kibicow jakos zamartwiac
No właśnie koniec konfliktu (czyli powrót dawnej świetnej atmosfery) i zmiana cen bieltów. Szansa na to pierwsze to jakieś 25% na to drugie może ze 40%. Więc słabe te podstawy.Bienias pisze:Oczywiscie podstawa jest brak konfliku i ceny
Racja, a zarządy, dyrektorzy itd. się zmieniają...Bienias pisze:A kibice beda bo byli i sa i nie znikna
Z SKWL? Po co piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia? Nie trzeba mieć znajomości w SKLW, czy też iść do siedziby tej organizacji po bilet, albo być "super kumaty". Chcesz jechać do Wodzisławia? Wystarczy:Bienias pisze:Co do wyjazdow to chyba nikogo nie dziwi ze wszyscy jezdza z SKLW
Na pewno nie TyBienias pisze:Dla tych najprawdziwszych z prawdziwych co jezdza na wyjazdy w koncu Legia to oni
No organizuje, a po co? Nie mam pojęcia.Bienias pisze:A na serio to KP Legia dalej organizuje wyjazdy czy sie wstrzymala?
Tak właśnie było.cloner pisze:Nie chce mi się sprawdzać, wiem tyle, że siedzieli na loży vipów, bo ... w sektorze gości byli normalni kibice Legii.
franz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio
Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 sie 2009, 15:59
Na kiedyś umiarkowanie śmieszne, dziś budzące jedynie uśmiech politowania pseudo metafory i nieudane porównanie będące w istocie jedynie nędznymi elukubracjami „Lorda” zwyczajnie szkoda czasu. Ten forumowicz już sam udowodnił swoją „wartość” wiele razy, więc nie będę się męczył z uwidaczniane jego, że się tak wyrażę cech negatywnych – sam robi to doskonale.
Tym którzy opierają swoją opinię na temat tych wydarzeń tylko na podstawie nie rzetelnych, nie obiektywnych i często zwyczajnie fałszywych relacji medialnych, mogę jedynie zasugerować aby trochę się wysili i poznali też inne opinie w tej sprawie. Jako przykład ewidentnych kłamstw podam relacje PAP, która podał informacje, że „kibole Legii rzucali racami na stadionie i to na dodatek w sektory zajmowane przez rodziny z dziećmi”. Każdy kto wie jaka była prawda, widzi jawne kłamstwo. Kibice Legii w ogóle nie odpalali rac na stadionie (zrobili to Duńczycy) a gdzie rzucanie nimi i to jeszcze w sektory rodzinne. „Zatrzymani zostali kibic bez biletów” kolejne kłamstwo, wśród „prewencyjnie zatrzymanych” (za stanie pod stadionem/śpiewy) było wiele osób z biletami. Po kolejna prostu bzdura jakich wiele w mediach.
SKLW proponowało pomoc w organizacji wyjazdu – klub propozycje odrzucił. Klub sprzedał na ten mecz 512 biletów. Kibiców pojechało do Kopenhagi ponad 1500. Bilety były sprzedawane od poniedziałku (część ludzi była już w drodze do Kopenhagi) do kupienia w klubie za 90 zł, w Dani za jakieś 80 zł. 10 zł taniej – opłacało się ryzykować dla 10 zł, gdy wyjazd kosztował ładnie ponad 1000 zł? Raczej nie. Biletów w Warszawie nie kupiono, bo:
- Ludzie ze mieszkający w Skandynawii, czy też podróżujący np. z Londynu nie mieli takich możliwości.
- FC z odległych miast były w podobnej sytuacji (nie było możliwości internetowej rezerwacji wejściówek, tak jak na mecze ligowe)
- ludzie uwierzyli, że będzie można w jakiś sposób (przez Duńczyków, kumpla z Danii, albo sami na klika dni przed meczem) kupić bilety na miejscu, bo przecież wystarczyło by spisać te same dane co w Warszawie i wejściówki w Kopenhadze bez problemu można było spokojne rozdystrybuować. Wystarczyła by odrobina dobrej woli ze strony 9 osób wysłanych przez KP do Kopenhagi i była by oprawa, niesamowity doping, a Europa mogła by się przekonać co znaczy Legii, a co było to…
Żadnych awantur z policją nie było. Te ganianki w okolicach stadionu to śmiech, a nie zadyma.
Sytuacja z Kopenhagi będzie miał przykre konsekwencje – jak bardzo to się jeszcze zobaczy. Tyle, że to już nie temat na ogólno polskie forum.
O wynikach sportowych, grze piłkarzy w meczach z Duńczykami i Zagłębiem już nie mam czasu pisać – może kiedyś.
PS:
http://legia.com.pl/pl/26068,Policyjna_ ... jasne.html
Polecam.