FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 968

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 20 sie 2009, 0:32

Szkoda przegranej, bo powinniśmy ten mecz wygrać i to zdecydowanie. Szczególnie w drugiej połowie graliśmy dobrze, i wychodziły nam niezłe akcje.
Podobał mi się dzisiaj Jeffren - chłopak wygląda z meczu na mecz gra coraz lepiej będzie jeszcze z niego pożytek.
Co do reszty młodzików, których dzisiaj grało dość dużo - bardzo podobał mi się Thiago i Jonathan będzie z nich pożytek mówie wam. Możliwe nawet, że nie będziemy musieli kupować Cesca(zamiast niego np. Ribery'ego), bo tu nam rosną dwaj bardzo utalentowani pomocnicy. Szczególnie Alcantara to materiał na gwiazdę IMO.
A i co do debiutu Ibry... średnio. Przez pierwsze 15min kompletnie nie widoczny. Na szczeście z czasem coraz bardziej się rozkręcał więc powinno być tylko lepiej. Szkoda, że bramki nie zdobył podbudowała by go na pewno.

EDIT: Widzę, że nie tylko mnie oczarował Thiago - Mentor :beer: :wink:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 20 sie 2009, 0:38

Jeffren jak dla mnie kapitalnie, a na Ibrę bym tak nie narzekał bo parę piłek z Messim mu naprawdę wyszło. Do tego ze 3 dobre uderzenia. No i pobiegał trochę, raz zebrał za to gromkie brawa. Wynik wielce niesprawiedliwy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 sie 2009, 0:45

Ibra pobiegał? Kiedy? Biegał właśnie niewiele.

Jeffren może nie kapitalnie bo to przesada, ale też go bardzo dobrze oceniam.

Zlatan musi się zgrać z Leo. Messi dzisiaj bardzo słaby dysponowany, ale było kilka takich piłek kiedy to jeden zagrywał do drugiego i ktoś za późno ruszał bo nie wiedział gdzie będzie adresowana piłka a mimo to prawie dochodzili do sytuacji. Gdyby byli zgrani to by szybciej do piłek startowali i mogłoby coś z tego wyjść.

Trochę pokracznie to napisałem, ale nie wiem jak to lepiej przekazać :P Może jak będą te sytuacje na skrótach to napiszę o które akcje mi chodzi.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 sie 2009, 0:49

Ale Wy się chyba nie spodziewacie, że Ibra będzie dużo biegał? Jeśli tak, to możecie się trochę rozczarować tym transferem :lol:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 sie 2009, 0:50

Ibra rzadko biega, a kiedy mu idzie to wręcz wcale. Sprinterem to on nie jest.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 sie 2009, 0:51

Nie musi biegać dużo, ale trochę więcej niż dzisiaj bo Messi lubi sobie zejść do środka a wtedy fajnie by było jakby Zlatan poszedł bardziej do boku i takie tam. Nie oczekuję od niego takiego zapyerdalania jak to czynił Samu za najlepszych czasów.

Dla mnie kwestia zgrania i tyle. Szwed musi się nauczyć gry u nas. To było jego pierwsze 45 minut.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 sie 2009, 0:56

Diamen23 pisze:Sprinterem to on nie jest.
Tu bym polemizował. Sprinterem mozna go nazwac, bo potrafi bardzo szybko biegac a jak sie juz zastawi lub kolokwialnie piszac "przestawi" obronce to nie da sie go dogonic. Trzymajac sie tej nomenklatury to raczej długodystansowcem nie jest.

Dowód:
http://www.youtube.com/watch?v=wBZjMA7Wsq0

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 sie 2009, 9:29

Ibra za malo biega? Toz to wlasnie stary dobry Zlatan, temat walkowany niemal po kazdym meczu, przez ostatnie pol roku gral tak dobrze ze nikt juz nie zwracal na to uwagi :] .
Trzeba tutaj jednak dodac, ze jest tez pewne zroznicowanie w tym zakresie (zakresie biegania) czasem biega prawie jak reszta druzyny, ale tylko jeden raz zdarzylo sie (przynajmniej ja wiecej przypadkow nie pamietam) zeby biegal najwiecej - w polfinale Coppa Italia gral jak szatan, ten jeden jedyny raz zapewne wiecej przebiegl niz tacy zawodnicy jak Zanetti czy Maicon.

Znajac nature Szweda to i w tym temacie naczytamy sie jeszcze o biegowych dokonaniach Zlatana.

Co do sprintu to ma Babel absolutna racje.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sie 2009, 9:39

Przyspieszenie ma Zlatan odpowiednie, ja jestem usatysfakcjonowany jego startem do pilki. Wczoraj pokazal zreszta nie raz, ze wolny nie jest 8)

Odnosnie biegania to rzeczywiscie troche malo, ale to pewnie daltego, ze podswiadomie patrzymy przez pryzmat Eto`o, ktory zapieprzal ze az milo. Ibra wczoraj tez raz mial taka probe - gonil za pilka i wywieral presje na obroncach dokladnie w jednej akcji, ale akurat wtedy nie dostal wsparcia i sie sfrustrowal :lol:

Bedzie dobrze, wczoraj dwa razy podal taka pilke, ze (jak to juz ktos powiedzial) 90 % z nas połamała by sobie nogi i pewnie tez rece :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 sie 2009, 11:47

Mam nadzieję, że zagra również w niedzielę z Bilbao. Oczywiście znowu nie będzie mowy o 90 minutach, ale połówkę mógłby zrobić w końcu co to jest połówka dla takiego chłopa :lol: Oto co powiedział Guardiola na temat jego wczorajszego występu:
"Ibrahimović dużo trenował, brakuje mu jednak ciągłości, potrzebuje więcej minut. Zobaczymy czy zagra w meczu o Superpuchar. Dla nas najlepsze było to, że zagrał 45 minut. Krok po kroku uczy się gry z partnerami, to normalne, że musi się tego nauczyć, jestem zadowolony z jego postawy", komentował postawę Szweda.

Guardiola przypomniał, że Zlatan "długi czas nie grał. Dopiero dwa dni temu otrzymał od klubowych lekarzy pozwolenie na występ. Miał unieruchomiony nadgarstek, musiał unikać kontaktu fizycznego trenując. Ibrahimović przybył tu na pięć lat, a nie na jeden dzień. Musimy być cierpliwy, we Włoszech zaprezentował swoje umiejętności i zrobi to także tutaj. Szybko dojdzie do formy".
W ogóle to fajnie, że już sezon startuje. Najbliższy mecz już w niedzielę, potem Superpuchar Europy w piątek no i niemal natychmiast pierwsza ligowa kolejka :jupi: Potem co prawda jakaś przerwa, ale i tak jest dobrze.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 sie 2009, 12:53

Musimy być cierpliwy, we Włoszech zaprezentował swoje umiejętności i zrobi to także tutaj. Szybko dojdzie do formy".
Gaurdiola do cierpliwych nie nalezy uwzgedniajac poprzedni sezon :boruta:

W ogóle to fajnie, że już sezon startuje. Najbliższy mecz już w niedzielę, potem Superpuchar Europy w piątek no i niemal natychmiast pierwsza ligowa kolejka Potem co prawda jakaś przerwa, ale i tak jest dobrze.
Super bedzie jak mecze beda sie odbywac w soboty i byle nie o godz 22 w nd bo czlowiek spac musi:P

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 20 sie 2009, 13:39

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 20 sie 2009, 16:20

Myślę , że mecze bedą odbywać się tradycyjnie w sob. o 22 a w niedziele mogliby dawać o 20 . Nie obraziłbym się .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 sie 2009, 8:32

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28481

mam nadzieje ze nie popelnia bledow. Ale to nie tylko zalezy od samych pilkarzy

http://www.blaugrana.pl/news/3546/zmian ... tucie.html

zapowiadane zmiany zostaly potwierdzone. Szkoda ze nie wszystkie ale moze za 7 lat przy nastepnej prezydenturze? Widac Laporta nie chce by nastepcy byli zrobieni w jajo jak on. Plus dla niego i jego namaszczonego kandydata.

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 21 sie 2009, 10:55

Wie ktoś czy Sandro R. ma katalońskie obywatelstwo? :D

Sport pisał, ze podobno Cesc poprosił Barce, aby postarala sie o niego jeszcze w tym okienku. Fajnie by bylo, ale mysle ze to nierealne. Arsenal nie pusic swojej najwiekszej gwiazdy pare dni przed zamknieciem okna transferowego. Zreszta sugeruja cene 45 mln a na taka sobie nie pozwolimy. No i nie pogralby w LM. Cesc za rok :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”