FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 974

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2009, 20:35

No to w takim wypadku jeśli wygracie to przynajmniej będzie wiadomo dlaczego.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 sie 2009, 21:40

Wstyd, ze boisku na ktorym rozgrywane jest spotkanie o Superpuchar znajduje sie w takim stanie. Chelsea swego czasu celowo zaniedbywalo swoje boisko przed meczem z nami, ale tutaj [']

Poki co gramy srednio, nie wiem czy jest to spowodowane stanem murawy, defensywna postawa Szachtara czy po prostu naza srednia dyspozycja. Przydalby sie Iniesta do srodka...

Licze jednak na bramke dla nas po przerwie :wink:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 sie 2009, 21:54

Jedno z gorszych spotkan o Superpuchar ostatnich lat. Byc moze nie bylo nawet bardziej monotonnego widowiska ostatnimi czasy. Nudy, nudy, nudy...
W koncowce winien byc karny dla Barcelony, dosc oczywista sytuacja do interpretacji, wiec nie wiem arbiter tego nie gwizdnal. To tyle.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 sie 2009, 22:38

Messiemu przygrzało za bardzo w główkę dzisiaj?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 sie 2009, 22:39

Przeciez on tylko pokazuje zachowania godne pilkarza otrzymujacego Zlota Pilke :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 sie 2009, 22:50

Kiedys toczyla sie tutaj dyskusja jakoby Lionel to nie boiskowy cham. :lol:
Po raz kolejny to udowadnia. Dobrze, ze chociaz juz nie pluje. 8)

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 28 sie 2009, 23:27

Toure podeptano Yaya :/

Mecz średni. Widać nowe pomysły Guardioli są wprowadzane w życie, może dlatego, ale ogólna dyspozycja zespołu na pewno jest mocno zaniżona. Z przyjściem Ibry obiecywano nowe możliwości rozegrań, tj. górne piłki których dzisiaj było widać mnóstwo.. choć nie do Ibry. I zastanawiam się, czy były potrzebne. Nie do końca podoba mi się nowa taktyka obronna, gdzie boczni obrońcy wychodzą daleko do przodu, środkowi - rozchodzą na boki a DM ubezpiecza środek obrony. Domyślam się, jak bardzo Guardiola chce tak grać (dosyć podobnie grał Cruijff, do tego Toure sprawdza się jako obrońca) ale nie wiem, czy to sensowne z obecnym składem. Xaviego wiele razy widziałem głębiej z tyłu niż bym chciał, do tego usiłował ubezpieczać akcje ofensywne przez co nieźle się zabiegał w te dwie godziny gry. W takim zestawieniu widać brak tej opoki drugiej linii, którą jest klasyczny DM. Nie wiem jak to zostanie rozwiązane, może w zgraniu wyjdzie lepiej ;) momentami też wydawało mi się, że przy takiej opcji, defensywa była zbyt cofnięta, przez co tworzyła się luka.
Szkoda słabego meczu Ibry, Messi nieco negatywnie mnie zaskoczył (...), Titiemu zaczyna brakować dynamiki/motywacji.. Mam nadzieję, że jak wszystko się ładnie rozkręci to będzie si, w końcu w zeszłym sezonie również brakowało z początku zdecydowania i skuteczności.

Pedro :jupi:
Kolejny puchar :jupi:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2009, 23:46

arek_ahig pisze:Kiedys toczyla sie tutaj dyskusja jakoby Lionel to nie boiskowy cham. Po raz kolejny to udowadnia. Dobrze, ze chociaz juz nie pluje.
A pozostale przyklady.

Przyda sie kolejny puchar do gabloty na CN. Mecz sredni nie było jakis specjlanych porywów. Wazne ze wygrany. Słabych grajkow kupuje Blaugrana skoro od kilku spotkań bramki strzelaja wylacznie wychowankowie. :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2009, 23:51

Jak Ibra dalej nie będzie umiał się pokazać na pozycji/ustawić/wyjść do podania to będzie jeszcze płacz za Eto'o. Graliście bez prawdziwego środkowego napastnika i przez to nie mieliście sytuacji pomimo dużej przewagi, bo Ukraińcy wcale nie byli nieomylni w obronie i w zeszłym sezonie wygralibyście to po 90 minutach.

Pisałem już o tym krótko po transferze i póki co jestem utwierdzany w swoim zdaniu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 sie 2009, 0:59

czy gra z nami 9? nie czas nam oceniac ale ewidentnie gralismy bez srodkowego snajpera.

Wazne ze mamy Puchar -na pohybel koksom i pseudowikingom :lol:

Kolejna sprawa to lawa. Widac ze ten sezon bedziemy grac znowu 14-15 pilkarzami. Pep mial racje ze niemozliwym jest powtorzenie sukcesu. Szkoda ze w duzej mierze to bedzie jego wina-zasluga. Trzeba trzymac znowu kciuki za zawodnikow moze znajda na tyle sily i ambicji zeby chociaz w polowie powtorzyc ubiegloroczny sezon.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2009, 1:15

pfffffffffffffffff

Wygraliśmy. Kolejny puchar w gablocie. To by było na tyle jeśli chodzi o pozytywy.

Beznadziejny mecz jak dla mnie. Graliśmy naprawdę słabo i całe szczęście, że przeciwnik nie miał do zaoferowania zbyt wiele poza przyjmowaniem niemrawych ciosów.

Opis będzie chaotyczny bo mam milion myśli i pewnie blisko tyle samo procentów.

Zlatan ['] Beznadziejny mecz w jego wykonaniu. W najlepszym razie bezproduktywny a kiedy już miał piłkę to podawał zamiast próbować coś działać samemu albo strzelał kiedy trzeba było podawać.

Słabo również Xavi. Sporo strat i niedokładnych podań jak na jego możliwości.

Abidal w ataku [']

Stałe fragmenty ['] ['] ['] Niech Laporta przeforsuje jakieś nowe zasady typu 10 rzutów rożnych = 1 rzut karny albo darujmy sobie te stałe fragmenty. Rywal może w ciemno wybijać piłkę na korner bo i tak wiadomo, że nie potrafimy ich wykorzystywać.

Ogólnie piłkarze stwarzali wrażenie nieco zmęczonych i tłumaczę to sobie po części etapem przygotowań oraz mikrocyklami Pepa. Warto przypomnieć, że Guardiola i jego sztab mają dość specyficzną taktykę przygotować i taktyka ta dała nam w ubiegłym sezonie potrójną koronę. Wtedy też mieliśmy bardzo słaby początek sezonu.

Murawa ['] To jakiś ponury żart? Jak to możliwe, że mecz o Superpuchar Europy toczy się w takich warunkach? Nie mam pytań po prostu.

Najlepszy na boisku Messi, który mimo, że nie grał wielkiego meczu to jednak starał się ciągnąć grę i od pewnego momentu wydawało się, że tylko na niego można liczyć. Biegał i walczył przez cały mecz (momentami aż za bardzo walczył vide odepchnięcie rywala po indywidualnej akcji) i ostatecznie zanotował świetną asystę przy bramce...

Pedro :* Wiem, że nic nie grał, ale znowu sprawdza się w kluczowym momencie. Gol i asysta w wygranym 2:1 meczu z Bilbao a teraz zwycięska bramka w dogrywce meczu o Superpuchar Europy. Brawo!

W obronie podobał mi się Puyol. Ogólnie to w obronie zagraliśmy chyba lepiej niż w ataku :roll:

Keita pozytywnie. Wydaje się być bardziej śmiały w swoich poczynaniach w porównaniu do ubiegłego sezonu. Więcej gra piłką i generalnie prezentuje się dobrze.

Ani w tym ładu ani składu, ale to nic. Wygraliśmy kolejne trofeum i to jest najważniejsze. Mając w pamięci ubiegły sezon nie mam zamiaru panikować po słabszych meczach na początku rozgrywek. Można w ciemno zakładać, że przygotowanie fizyczne piłkarza pozostawia obecnie wiele do życzenia a to musi się przekładać na grę.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 sie 2009, 9:23

Mecz strasznie słaby, zwłaszcza jak na taką stawkę. Podobno zwycięzców się nie sądzi, ale po prostu się nie da, bo Barcelona zagrała kiepsko. Wiem, że boisko było fatalne, ale nawet to nie tłumaczy tak dużej ilości niedokładnych podań. Zlatan podejmował błędne decyzje w ataku jeśli chodzi o to kiedy podać, a kiedy strzelić. Na szczęście Pedro uratował kibiców przed nerwówką jaką są rzuty karne. Piąte trofeum w tym roku stało się faktem.

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 29 sie 2009, 9:38

Mecz słabiutki. Graliśmy powoli, bez pomysłu. Żadnego elementu zaskoczenia nie bylo. Jak wszedl Bojan to mial 1 niezla akcje, ale to za malo. Messi najlepszy na boisku, swietna asysta. Pedro swietnie wchodzi w druzyne na poczatku sezonu. Aby tak dalej! Dobrze ze Szachtar nie gral nic ciekawego w ofensywie bo mogloby sie zle skonczyc. No i wypada pochwalic Czyhryńskiego bo zagral dobry mecz. Oby u nas tez tak gral.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 29 sie 2009, 9:44

Szachtar nie gral nic w ofensywie bo gdyby zagral to mecz skonczylby sie po 45 minutach. Ot i cała tajemnica. Gadania ze mogli grac ofensywniej jest moze i fajne, ale otwarcie gry przeciw Barcelonie konczy sie zazwyczaj laniem.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 29 sie 2009, 9:45

Pedro do spółki z Messim uratowali nam mecz. Reszta grała słabo. Najgorzej Zlatan, ale mam nadzieję, że to był pierwszy i ostatni tak fatalny mecz w jego wykonaniu. Psuł wszystko. Źle się ustawiał, źle podawał, podejmował fatalne decyzje(kiedy było trzeba podać on strzelał). Oby się on jeszcze rozegrał, licze na to, bo póki co jest słabo. I mam wielką nadzieję, że dzis zagrał tak słabo tylko dlatego, że po prostu nie jest zgrany z drużyną i będzie coraz lepiej. Musi być.

A tak swoją drogą, to podobał mi się wczoraj Czychryński, który poza jednym kiksem ładnie powstrzymywał akcje swoich przyszłych kolegów. Może być z niego na prawdę dobry stoper. Warunki ma świetne, i oby okazał się strzałem w 10 Pepa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”