Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 wrz 2009, 13:01
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 wrz 2009, 14:20
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 08 wrz 2009, 15:29
Fishbone pisze: Innych trzech widzów meczu, którzy nie wykonali poleceń ochrony i zajęli inne miejsca niż wyznaczone na bilecie, sąd ukarał grzywną w wysokości od 1,1 do 1,5 tys. zł i dwuletnim zakazem wstępu na mecze reprezentacji Polski. Ostatni dwaj - za wstęp na stadion po pijanemu - zostali ukarani grzywnami: 600 i 1,5 tys. zł oraz dwuletnim zakazem wstępu na mecze reprezentacji Polski.
No_Name
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 wrz 2009, 15:50
Innych trzech widzów meczu, którzy nie wykonali poleceń ochrony i zajęli inne miejsca niż wyznaczone na bilecie, sąd ukarał grzywną w wysokości od 1,1 do 1,5 tys. zł i dwuletnim zakazem wstępu na mecze reprezentacji Polski. Ostatni dwaj - za wstęp na stadion po pijanemu - zostali ukarani grzywnami: 600 i 1,5 tys. zł oraz dwuletnim zakazem wstępu na mecze reprezentacji Polski.
Fishbone kary dla przykladu i mediow. Prawdopodobnie ku przestrodze.Kary naprawdę surowe
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 wrz 2009, 18:39
Wyrok w zawieszeniu za race to jest delikatnie mówiąc drobna przesada.Trzech mężczyzn w wieku od 26 do 29 lat - za wniesienie i odpalenie rac świetlnych - dostało kary 8 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 2 lata, grzywny 600 zł i dwuletni zakaz wstępu na imprezy masowe.
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 09 wrz 2009, 13:44
Kary od dwóch do trzech lat pozbawienia wolności nałożył Sąd Okręgowy w Kielcach na pseudokibiców Wisły Kraków zamieszanych w zabójstwo 22-letniego kibica Korony Kielce, Karola Piróga.
Do dramatycznych zajść doszło w 2007 roku. Pseudokibice Wisły dwukrotnie "odwiedzili" Kielce. Pierwszy, kwietniowy najazd zakończył się zabraniem fanom Korony flagi i spaleniem jej na stadionie w Krakowie. Podczas drugiego, wrześniowego, zabity został jeden z kibiców Korony, który otrzymał kilka ciosów nożem, gdy siedział w samochodzie.
Na ławie oskarżonych zasiadło 11 osób. Wśród nich m.in licealiści czy też studenci Akademii Pedagogicznej. Po 3 lata więzienia dostali Stanisław G. i Bartosz Ż, którzy brali udział w obu najazdach. Na 2,5 roku skazany został Piotr Sz. a 2 lata posiedzi Tomasz G.
- Jeżeli sąd tak zdecydował, to chyba jest to kara sprawiedliwa - powiedział po rozprawie ojciec zamordowanego kibica. Wyrok i tak wydaje się dosyć łagodny. Prokurator żądał bowiem odpowiednio 8 i 7 lat pozbawienia wolności dla Stanisława G. i Bartosza Ż.
Skazanych zostało także siedmiu innych pseudokibiców, którzy brali udział tylko w kwietniowym zajściu. Dostali oni po 2 lata w zawieszeniu i kary grzywny. Sąd uzasadnił decyzję faktem, że skazani jechali do Kielc z zamiarem użycia siły i odebrania kieleckim fanom flagi. Wiedzieli, że żaden kibic dobrowolnie flagi nie odda. Sąd nie podzielił stanowiska obrońców, że flaga nie jest przedmiotem, tylko symbolem.
Policja wciąż poszukuje natomiast Piotra Kupca, który według ustaleń miał zadać decydujący o śmierci kibica cios. Prawdopodobnie ukrywa się on za granicą.
gilardino
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 10 wrz 2009, 22:27
Unista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 wrz 2009, 0:58
Nie wiem do czego zmierzasz. Cztając tego newsa wywnioskowałem, że od kiedy władze zaczęły walczyć z 'trzodą' zaczęło przychodzić mniej kibiców. W Anglii zrobili całkiem inaczej i to z nich trzeba brać. JEśli źle to odebrałem to przepraszam i proszę o jaśniejsze wytłumaczenie ze względu na godzinę, pozdrawiamUnista pisze:Jak nowa ustawa działa we Włoszech?![]()
http://portalkibica.pl/aktualnosci/wloc ... estow.html
Czy to tak trudno pojąć, że na stadionach muszą być fanatycy? Nie wszystkie państwa świata mają najlepszą ligę jak Anglia, gdzie stadiony można zapchać kim popadnie...
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 wrz 2009, 8:32
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 11 wrz 2009, 9:54
Atmosfera na meczach w Anglii jest tak beznadziejna, że w Polsce na 3 lidze jest lepiej. Ja nie chce takiej ligi. Podejrzewam że nie jestem sam.Tomusmc pisze:Nie wiem do czego zmierzasz. Cztając tego newsa wywnioskowałem, że od kiedy władze zaczęły walczyć z 'trzodą' zaczęło przychodzić mniej kibiców. W Anglii zrobili całkiem inaczej i to z nich trzeba brać. JEśli źle to odebrałem to przepraszam i proszę o jaśniejsze wytłumaczenie ze względu na godzinę, pozdrawiam
No_Name
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 wrz 2009, 10:00
Większość kibiców, którzy chodzą na mecz, żeby wspierać swoją drużynę, nie chce zmian. Ci, co przychodzą tylko obejrzeć sobie meczyk, to jest im to obojętne, dla nich zmiany mogą być.paku pisze:Podejrzewam że nie jestem sam

cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 wrz 2009, 11:02
Pamiętaj o iti.cloner pisze:działaczom się podoba, kurwom z sejmu się nie podoba.
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 15 wrz 2009, 13:43
Unista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 16 wrz 2009, 11:53
Unista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2009, 12:10
Boromir
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio