Proszę:Z tym kolektywem to bym nie przesadzał.Macie dosyć mocno przebudowaną linię obrony, pomoc z dwoma nowymi zawodnikami w podstawie, więc zawsze mogą wystąpić jakieś tarcia i zgrzyty.
Grosso pisze:"Przede wszystkim mentalność. To bardzo zgrana grupa piłkarzy, którzy chcą walczyć o najwyższe cele. Byliśmy nieco zmęczeni meczami reprezentacji, ale udało się nam się skoncentrować na Lazio i wygrać".
Trezeguet pisze:Juve należy do tych, które muszą wygrywać co niedziela, jak również w Lidze Mistrzów i Coppa Italia. To zwycięska mentalność, której nauczono mnie przez te dziesięć lat.
Przykłady pierwsze z brzegu które można mnożyć. Uwierz mi, mentalność i zespół zawsze były mocną stroną Juventusu. To dzięki mentalności udało się wydostać z Serie B. W zeszłym sezonie przekonał się o tym Real, Milan, mało brakło a przekonała by się także Chelsea. Przebudowania linii obrony? Buffon, Canna, Kielon i Grosso grają ze sobą od 2 lat w reprezentacji. Jeśli chodzi o Felipe Melo to wystarczy popatrzeć na jego cieszynki...Buffon pisze:"Podczas sobotniego meczu z Lazio nigdy nie przestaliśmy walczyć i wierzyć w zwycięstwo, nawet kiedy natrafiliśmy na trudności.
Takie opinie wyraził m.in. Platini i wielu znawców włoskiej piłki. Wiem, że Włosi są głodni tego aby w końcu ktoś z ich kraju zdobył tę nagrodę, jednak mimo wszystko są to ludzie którzy w mniejszym czy większym stopniu znają się na piłce. Osobiście uważam, że Diego ma szansę z ZP. Za jakieś dwa lata, jeśli pokaże w pełni swoją wartość.A to przepraszam. Co nie zmienia faktu, że po jednej dobrej połowie z Chievo i po jednym meczu z Romą taka opinię mozna uznać za nieco wybujałą