Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Siatkówka

Post autor: bellus » 16 wrz 2009, 1:06

Kamil232 pisze:Ja bym go już dziś wywalił.
Czyli wywaliłbyś kogoś kto nawet nie miał szans pokazać na co go stać. Ciekawa koncepcja.

Zgodzę się, że to trener będzie najbardziej newralgiczną pozycją w drużynie Skry. Skład jest nieprzeciętny. Mistrzowie Europy - Pliński, Bąkiewicz, Możdżonek, Gacek i Kurek, wicemistrz Antiga. Do tego dochodzą jeden z najlepszych na świecie siatkarzy Winiarski plus świetny atakujacy Wlazły / Novotny. Na rozegraniu Falasca, który chyba ma największy potencja z pośród rozgrywających w PlusLidze (zobaczymy co pokaże Rodwitz). Wielka siła, tylko żeby nie było jak zawsze. Jest jednak nadzieja, że to właśnie Polak poprowadzi wreszcie Skrę do sukcesów w Europie. Oby.
Dobry ruch w oddaniem Murka. Starszy, zmęczony, nie najlepszy sezon za nim, oddano go do drużyny nie tak znowu mocnej, oddanie go np. do JW, zbytnio by ich wzmocniło (pomijam już wypowiedzi samego zainteresowanego o niewypełnieniu kontraktu przez klub z Jastrzębia, czy o tym że nigdy tam nie wróci). Za dużo tego dobrego by było mając 5 takich zawodników. O Kurek trzeba dbać, bo przy takim tempie rozwoju może być zawodnik pokroju Kazinskiego, ogólnie takie porównanie przychodzi mi na myśl, docelowo przyjęcie Skry może wyglądać tak jak w Trentino w ostatnim czasie. Tylko, że zamiast Bułgara będzie młody zdolny Polak. Oczywiście daleko mu jeszcze do klasy Bułgara, ale już teraz był bardzo ważnym ogniwem drużyny która sięgnęła po złoto, więc czemu nie porównywać go do partnera Winiarskiego z zeszłego sezonu. Czytałem już opinie, że to będzie para przyjmujących najlepsza w Europie, tak daleko bym się nie posunął, ale tak pierwsza 5 może.

Wracając jednak do kadry. Kilka przemyśleń:

- DC stoi teraz przed trudniejszym zadaniem niż przed ME, to teraz my będziemy faworytem. Jak to powiedział Zagumny, teraz wyzwaniem jest aby na tym co jest zbudować górę. DC musi zrobić to czego nie udało się zrobić Lozano, po sukcesie pójść dalej i jeszcze poprawić grę. W wywiadach nasz aktualny trener ciekawie mówi, że dla niego w kadrze ważne jest dobro tak samej kadry jak i samych zawodników. Co to będzie oznaczać zobaczymy, ja tam wierzę w wysokiego Argentyńczyka.
- Jak się zdobywa ME to nie ma sensu krytykować, wszystko jest dobrze. Ja więc czepiać się naszej kadry nie zamierzam, przyczepię się tylko do oprawy. Chyba nie mogliśmy trafić gorzej jeśli chodzi o arenę wielkiego triumfu. Pustki na trybunach jeszcze tak nie przeszkadzały, ale transmisja. Tragedia. Zmiany kamer, pokazywanie trenera w trakcie trwania akcji. Nic dobrego i profesjonalnego nie było w tureckiej realizacji. Polsat też ma swoje wady w trakcie meczów Plus Ligi czy LM, ale zawsze przynajmniej wszystko widać. Potem dekoracja, kabaret z przyznawaniem nagród indywidualnych (małe puchary, raz w walizeczkach, raz bez), już myślałem że hymnów nie będzie. Jak już były to najpierw pokazywali Francuzów jak trwał już Mazurek, Zagumny i Gruszka nie zdążyli wrócić na początek. Potem jeszcze te flagi jako wisienka na torcie.
- Zastanawia mnie co teraz będzie z wielkimi nieobecnymi tego turnieju. Ta grupa pokazała siłę, ale przecież Wlazły, Winiarski czy Świderski to zawodnicy nieprzeciętni, zwłaszcza Winiarski. Trudne będzie miał zadanie DC, żeby to sklecić wszystko. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Wróć do „Inne sporty”