---> Rap <--- - Strona 134

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 wrz 2009, 10:59

Jak dla mnie to zdecydowanie:
Noc, Rap, Samochód - Eldo.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 16 wrz 2009, 11:22

obiektywnie nie można wybrać żadnej piosenki. dla mnie na 27, jest kilka lepszych numerów od tego co podałeś wyżej

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 16 wrz 2009, 16:14

Dla mnie Peja jest spalony jeżeli chodzi o polski hh.
Przecież ten człowiek to bezmózg :!:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 16 wrz 2009, 16:29

Peja został oskarżony przez ojca tego chłopaka.

http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1253109102

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 16 wrz 2009, 16:47

to burak jest ten facet. zero flow, zero czegokolwiek, choć pojęcie ma o muzyce, nie w sensie jej robienia, ale słuchania.

już mu odwołali koncert następny gdzieś tam, w zielonej górze nie zagra więcej. jak pójdzie siedzieć, to będzie dopiero hardkorowcem:D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 wrz 2009, 16:50

Hanni pisze:Dla mnie Peja jest spalony jeżeli chodzi o polski hh.
a ten co dostal?

Peja popelnil blad. Mogl nie mowic co macie robic a sam zejsc i go znokautowac.

Nagonka mediow -> :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 wrz 2009, 17:03

Bienias pisze:Peja popelnil blad. Mogl nie mowic co macie robic a sam zejsc i go znokautowac.
15-latka?

Naprawde wasze posty to juz wyzszy poziom abstrakcji dla mnie. A wiele głupich rzeczy robilem po alkoholu i wiele bylbym w stanie wytłumaczyc.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 wrz 2009, 17:11

15 latek? to w takim razie gdzie sa rodzice jak juz sie prawnie bawimy. No i jak go rodzice wychowali ze ublizal starszej osobie. Odpowiedzialnosc spada na opiekuna

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 wrz 2009, 17:31

Gdzie byli rodzice? Media podaja ze 15 lat. Sam sie smialem ze jak sie idiota prosił to dostał, ale nie wiedzialem jeszcze ze chodzi o jakiegos gimbusa.

Nie wypuszczono go do dzungli, tylko jak zrozumialem organizowany przez kogos koncert. Skoro nie bylo limitu wiekowego, to powinno mu sie zagwarantowac bezpieczenstwo (tak jak pozostalym) i jak rozumiem to nalezy do obowiazku organizatorów czyt. ochrony. A jak sie jeden z drugim 15-latkiem bawic nie potrafi to wziac takiego synka na boczek i pogrozic paluszkiem: albo sie bawisz jak panbuk przykazał albo wychodzisz z imprezy. Bywam na koncertach (hiphopowych raczej nie), wiem jak to jest, wiem ile czasem potrzeba do bezsensownego dymu wsrod pijanych nastolatków. Cenie sobie bardzo to, ze nawet jak sam jestem odurzony nie daje sie sprowokowac. To mnie odróznia od nich i czyni bardziej odpowiedzialnym człowiekiem. Nie wiem ila lat ma Peja, ale juz chyba rapował jak nie potrafilem sie wysrac i pasowałoby zeby kilkanascie lat pozniej wszedl na wyzszy poziom, szczegolnie gdy gra koncert dla swoich fanów. Cale szczescie nie zaliczam sie do tego grona.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 16 wrz 2009, 20:03

co do alkoholu to młody nie był ponoć pijany w sztok , bynajmniej był "poczytalny". Pozatym "mógł sam zejść i go znokautować" , sorry ale za pobicie jest większy wyrok więc byłby to zły ruch Rycha :idea: do tego dochodzi wiek tego łepka , pozatym jakby Rysiu był choć trochę bystry to by go olał bo takich jak on jest conajmniej tylu co jego fanów ...

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 16 wrz 2009, 23:17

Hanni pisze:Dla mnie Peja jest spalony jeżeli chodzi o polski hh.
A czy w muzyce nie chodzi czasem o to że postrzega się dobrego wykonawcę poprzez jego utwory ?
Peja narobił szumu wokół siebie, a i pewnie tak się rozejdzie to po kościach ;)

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 17 wrz 2009, 13:31

oświadczenie Peji w tej sprawie:

Przekazujemy do publicznej wiadomości oświadczenie naszego artysty – Peji. Apelujemy też do wszystkich jego fanów, by wsparli go w tych trudnych dla niego momentach. Dziękujemy w jego i naszym imieniu za wszystkie wyrazy życzliwości, które od wczoraj docierają do nas. Pamiętamy wszyscy , ile znaczy Peja dla Polskiej muzyki i żadna chwila słabości nie będzie w stanie tego zmienić.

Jednocześnie informujemy, że oświadczenie jest jedynym komentarzem, jaki pojawi się w sprawie i jedyną autoryzowaną wypowiedzią artysty.

W związku ze zdarzeniem, które miało miejsce podczas mojego koncertu w Zielonej Górze, w dniu 12 września bieżącego roku chciałbym przekazać wyrazy ubolewania nad zaistniałą sytuacją oraz przeprosić opinię publiczną, władze Zielonej Góry, a przede wszystkim uczestników koncertu oraz fanów za moje zachowanie.

Chciałbym zapewnić, że nie było moją intencją wywoływanie jakichkolwiek negatywnych emocji publiczności, a na pewno nie nawoływanie do przemocy. Moje zachowanie było wynikiem emocji i silnego wzburzenia w skutek prowokacyjnego zachowania jednego z uczestników koncertu. Nie przewidziałem gwałtowności reakcji tłumu oraz tego, iż zdarzenia przybiorą taki obrót. Nie może to jednak tłumaczyć do końca mojego zachowania. Jestem świadom, iż na artyście ciąży wielka odpowiedzialność, obejmująca także panowanie nad emocjami w sytuacjach podobnych do tych, jakie miały miejsce podczas koncertu w Zielonej Górze. Przyznaję, że tego wieczoru nie udało mi się sprostać temu zadaniu, za co jeszcze raz wszystkich przepraszam.

Chciałbym także podziękować firmie Aspe Sp.z o.o. – organizatorowi koncertu, za podjęte działania i natychmiastową reakcję, które umożliwiły zminimalizowanie negatywnych skutków zdarzenia i docenić profesjonalne przygotowanie i zabezpieczenie imprezy przez organizatora.

Oświadczam, że pragnę rzeczowego i rzetelnego wyjaśnienia przyczyn i przebiegu zajścia. Wbrew temu co sądzą niektórzy, mam odwagę przyznać się do błędu, nie unikam odpowiedzialności i potrafię przeprosić za niewłaściwe zachowanie. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy udzielili mi wsparcia w tych trudnych dniach i zapewnić, że także w obliczu tej trudnej sytuacji pozostanę sobą. Chciałbym zwrócić uwagę, że przez lata mojej działalności artystycznej brałem udział w wielu akcjach charytatywnych i nigdy nie odmawiałem pomocy potrzebującym. Ufam, że to negatywne zdarzenie nie przekreśli tego wszystkiego, co Ryszard Andrzejewski zrobił dobrego. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie, organizatorowi koncertu za podjęte działania, a tych którzy poczuli się dotknięci moim zachowaniem przepraszam.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 18 wrz 2009, 14:53

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny