Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 486

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 20 wrz 2009, 18:10

Slipknot83 pisze:miszcz włoch
Powinieneś posłuchać Zico_FCI, ja ze swojej strony nakierowałbym cie na lekcje polskiego.

Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 20 wrz 2009, 18:13

gdybyś miał chociaz troszke szarych komórek zrozumiałbyś, że nie był to umyślny błąd ortograficzny. :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 wrz 2009, 18:22

Co za mecz :roll: w sumie sędzia też trochę przyczynił się do takiego widowiska przerywając co chwilę mecz. Nie zmienia to jednak faktu, że możemy być zawiedzeni tym co pokazał dziś Inter. Panie Sneijder wymagamy trochę więcej ...

Cambiasso widać, że świeżo po kontuzji nie czuł gry, kilka razy faulował. W sumie jedyne co jest chyba pozytywne po tym meczu to 3 punkty.

Co do kibiców to hmm ... dostosowali się poziomem do piłkarzy.

Slipknot83 Wypierdalaj :]

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 20 wrz 2009, 18:22

Slipknot83 pisze:gdybyś miał chociaz troszke szarych komórek zrozumiałbyś, że nie był to umyślny błąd ortograficzny. :lol:

Gdybys miał choc troche szarych komórek to bys nie zachowywał sie jak rozkapryszony bachor.

Over

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 20 wrz 2009, 18:35

WIem wiem frustraci - wreszcie pojawił sie ktoś kto otwiera wam oczy i niestety trzeba zderzyc sie z realiami. póki co żyliście tym co napisała wam agnieszka i el intero, czyli sami bogowie w składzie interu, murinio najlepszym trenerem swiata, a wy lecicie na lige mistrzów co roku... :haha:

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 20 wrz 2009, 18:44

meczu nie widzialem, ale z tego co tu sie pisze, to coraz bardziej jestem pewien ze Balotelli dlugo na Polwyspie Apeninskim nie pogra. Dla niego bedzie lepiej jesli wyjedzie do Hiszpanii lub Anglii. Za rok Barca, może Valencia, Madryt chyba nie, ale United lub jakis Tottenham tak.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2009, 18:47 przez DREWNIANY SRACZ, łącznie zmieniany 1 raz.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 20 wrz 2009, 18:46

Slipknot83 pisze:WIem wiem frustraci - wreszcie pojawił sie ktoś kto otwiera wam oczy
:rotfl: :rotfl: :haha: :haha: :haha: i to ty otwierasz oczy?? :haha: nie mogę. Posłuchaj Zica!
kandydat na złote usta :)
fieldy pisze:Rozumiemy się ? Nie odpisywać
:ok: :spoko:

Wiadomo co z Mottą?? Krótko sobie pograł ale lepiej żeby to nie było poważne
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2009, 19:15 przez aldoraine, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 wrz 2009, 18:48

Ja tam potrafie dopatrzec sie pozytywow nawet w takim meczu. Od dawna nie przypominam sobie abysmy wygrali mecz, w ktorym to rywal jako pierwszy obejmuje prowadzenie. Drugi pozytyw to Milito, Diego Milito, jezeli ktos ma watpliwosci :)

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 20 wrz 2009, 19:05

gdybyś miał chociaz troszke szarych komórek zrozumiałbyś, że nie był to umyślny błąd ortograficzny.
"opacznosc" tez napisales umyslnie, bezmozgi napinaczu?

Co do meczu to gdyby Cagliari zremisowalo nikt nie moglby miec pretensji. Inter gral strasznie chaotycznie i popelniali sporo bledow. Cagliari ladnie sie bronilo i potrafili blyskawicznie przejsc do ofensywy. Milito najlepszym transferem tego okienka :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2009, 19:07

Uwaga, każdy kolejny post nie zwiazany z tematem, bądź związany, ale prowokacyjny będzie karany ostrzeżeniem, chyba że napisze go Slipknot83 wtedy będzie ban.

Rozumiemy się ? Nie odpisywać

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 wrz 2009, 1:01

Nie chce robic w tym temacie jako sumienie Interisty, ale jakbyscie przekartkowali ten temat to takie stany towarzyszyły na przez ostatnie 3 lata wiele razy. Ten niedobry, ten fatalny, od tego oczekujemy wiecej. Jedno sie nie zmienia, praktycznie zawsze wyciagamy takie mecze na swoja strone Przypadek? Milito sie spłaca blyskawicznie, ale jakos nabralem pewnosci ze Etoo strzeli podobna ilosc goli co Diego. Meczu niestety nie ogladalem stad refleksja odnosnie wazych wpisów a nie ocena tego co działo sie na boisku. Zycie.

Oj czyzby skrzetnym matematykom, statystykom przemknela niezauwazenie sytuacja ze gol dla Cagliari był z karnego? Mozecie wyzerowac liczniki. Nastepny karny za... no wlasnie?

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 21 wrz 2009, 11:28

Babel pisze:Nie chce robic w tym temacie jako sumienie Interisty, ale jakbyscie przekartkowali ten temat to takie stany towarzyszyły na przez ostatnie 3 lata wiele razy. Ten niedobry, ten fatalny, od tego oczekujemy wiecej. Jedno sie nie zmienia, praktycznie zawsze wyciagamy takie mecze na swoja strone Przypadek? Milito sie spłaca blyskawicznie, ale jakos nabralem pewnosci ze Etoo strzeli podobna ilosc goli co Diego. Meczu niestety nie ogladalem stad refleksja odnosnie wazych wpisów a nie ocena tego co działo sie na boisku. Zycie.

Oj czyzby skrzetnym matematykom, statystykom przemknela niezauwazenie sytuacja ze gol dla Cagliari był z karnego? Mozecie wyzerowac liczniki. Nastepny karny za... no wlasnie?

I nie uważasz, że od 3 lat stoimy w miejscu ?? Nic się nie poprawiło, prócz tego, że wygrywamy w dość słabej lidze. Od 3 lat słychać narzekania na naszą grę i póki co w ogóle nie widać różnicy. Tutaj jest pies pogrzebany. Słaby poziom ligi tylko to potęguje. Nie mamy godnych rywali więc LM przegrywamy z kretesem :) Nie wiem czy może naszym mankamentem nie jest cały sztab zarządzający Interem. Od prezydenta po fizjoterapeutów. Traktują wszystko jak jedną wielką rodzinę, gdzie błędy są wybaczane, nawet jeśli się mnożą i podwajają (Adriano). Nie ma tej wielkiej pasji i przede wszystkim nikt nie bierze odpowiedzialności za porażki. Mou skupia uwagę na siebie i na jakieś tam inne czynniki na które nikt nie ma wpływu, kiedy za słabą grę należy winić jego i przed wszystkim piłkarzy. A gadka o tym, że mamy 5 nowych piłkarzy i potrzeba czasu nijak ma się do rzeczywistości. Tacy gracze jak Sneijder, Eto'o czy Milito nie potrzebują roku na to żeby zgrać się ze wszystkimi i nie mówcie tutaj o zmianie ligi na inną bo to są gracze, którzy wszędzie sobie poradzą. Z resztą widać, że my źle konstruujemy akcję od obrońców, niż to, że E9 i M22 + S10 nie są zgrani z zespołem. Dobrym przykładem potwierdzającym moją tezę jest Lucio, który wygryzł ze składu Cordobe, Burdisso, Matrixa, Rivasa i Santona, który grał na lewej i jego miejsce zajął Chivu. Coś się musi zmienić tylko chyba jedynym człowiekiem po Mourinho, który może coś wyczarować jest Hiding(?), bo ja osobiście straciłem wiarę w Mourinho.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 21 wrz 2009, 11:52

Wiarę to powinieneś stracić ale we własną osobę, jeszcze dobrze sezon się nie zaczął a ty już płaczesz gęstymi łzami. Trochę cierpliwości cudotwórco zza drugiej strony ekranu. Może nie potrzebują roku, ale kilku miesięcy na pewno, to nie PlayStation że wszystko się układa natychmiast, porzuć wirtualne marzenia i cierpliwie przeżywaj rzeczywistość, bez nie potrzebnej frustracji.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 21 wrz 2009, 11:56

A gadka o tym, że mamy 5 nowych piłkarzy i potrzeba czasu nijak ma się do rzeczywistości. Tacy gracze jak Sneijder, Eto'o czy Milito nie potrzebują roku na to żeby zgrać się ze wszystkimi i nie mówcie tutaj o zmianie ligi na inną bo to są gracze, którzy wszędzie sobie poradzą. Z resztą widać, że my źle konstruujemy akcję od obrońców, niż to, że E9 i M22 + S10 nie są zgrani z zespołem. Dobrym przykładem potwierdzającym moją tezę jest Lucio, który wygryzł ze składu Cordobe, Burdisso, Matrixa, Rivasa i Santona, który grał na lewej i jego miejsce zajął Chivu.
Bo zasadnicza sprawa, ze Lucio, bądź co bądź bardzo doświadczony i inteligentny piłkarz - nie musi się zanadto w defensywie zgrywać, oprócz oczywiście opracowania jakiś tam schematów itp. natomiast Sneijder, E2 i Milito to piłkarze ofensywni, a w ofensywie bardzo wiele zależy wlaśnie od zgrania - zobaczycie, dajcie tej drużynie jeszcze z 2 miechy i wszystko powinno wyglądać naprawdę o wiele lepiej.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 wrz 2009, 12:21

Nawet jesli stoimy, to na bardzo wysokim poziomie. Dominacja w Serie A to nie jest: ot tak dzis sobie zdominujemy lige - to chcialem zauważyc po pierwsze. Powiedzmy ze w tej chwili tylko tegoroczny Juventus wyglada na taki zespoł który moglby przerwac nasza dominacje. Jak bedzie, okaze sie w praniu. Po drugie nie raz, nie dwa Inter przechodził obok meczów z tzw. ogórkami by w nastepnej kolejce zagrac swietne zawody i juz podobne melodramtyczne reakcje zastepowane euforia nie miały racji bytu. Ja nie jestem w stanie jednoznacznie ocenic Interu po czterech kolejkach, po meczu (mimo wszystko wygranym) z Cagliari, tym bardziej skreslic. Tu nie chodzi bys nie mial swojego zdania, bys wierzył w Mourinho, tu chodzi o zachowanie skali oceny. Nie mozna caly czas popadac ze skrajnosci w skrajnosc. Przeciez minely ledwie dwie kolejki od derbów z Milanem i juz nagle nie potrafimy grac w pilke? Ja pamietam czasy ( anie bylo to jakos dawno, ze nie wygrywalismy z takimi zespolami jak Cagliari. Doceniam to, ze teraz potrafimy.

Tu chyba jest klucz.
prócz tego, że wygrywamy w dość słabej lidze.
Zdaje mi sie, że oceniasz Inter oderwanie od rzeczywistosci. A rzeczywistosc jest taka, że przez ostatnie kilka sezonów praktycznie tylko Inter z włoskich klubów sukcesywnie sie wzmacniał lub w ogole próbowal istniec na rynku transferowym (z róznym skutkiem). Dla porównania Anglia gdzie kluby ładuja niesmaowite pieniadze, nawet te ze srodkowych rejonów tabeli. Dla porównania Hiszpania, która moze tak duzo nie wydaje (poza czołówka), ale rok rocznie wynajduja i produkuja cale rzesze młodych talentów: co roku Pique, Sergio, Mata, Silva, Higuain etc. W tym roku cos sie ruszylo przez Juve, Napoli, Genoe, ale juz wyjmujac ten Juventus to przepraszam w kontekscie wzmocnien City co znacza tacy pilkarze (z calym szacunkim) jak Cigarini czy Kharja? Jak oni wygladaja na tle drugiej linii nawet Interu? W mojej ocenie Inter notuje caly czas progres, moze nawet liga zrobi krok do przodu (analogicznie trudno ocenic po 4 kolejkaach). Tylko jak to sie ma to do tego co robia kluby w Anglii czy Hiszpanii? Bo przeciez o sukces w Europie chodzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”