Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 487

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 21 wrz 2009, 12:43

Co do tych 3 lat 'dominacji' to bym się kłócił. Przypomnijcie sobie w jakich okolicznościach wygraliście sezon 2007/08 ... gdzie tam była dominacja?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 wrz 2009, 13:09

Moglismy wygrac na 4 kolejki przed koncem i zaczelismy nagle remisowac i zrobilo sie przez chwile nieciekawie. Przeciez juz nawet po odpadnieciu z LM podjeto decyzje by Zlatan poddał sie zabiegowi i pomogl Szwecji na Euro bo scudetto wydawalo sie niezagrożone. Roma nas troche postraszyla, ale nikt inny nie dotrzymywal tempa i patrzac z perspektywy co stalo dzieje sie z Roma to raczej byl to sezonowy wyskok z wybitnym Tottim. W sumie wiec - domincja.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 21 wrz 2009, 13:23

Żadna dominacja. Odkad odpadliscie z LM i Mancini oglosił, ze odchodzi zaczeliscie grac kompletny piach. Roma zaś zaczeła nabierac tempa i tylko do siebie samych mogą miec pretensje, ze stracili to scudetto remisując z livorno i z catanią na zakonczenie sezonu, mimo że na 45 minut przed koncem rozgrywek byli mistrzami włoch. Zlatan jednak wszedł w 2 połowie, walnał dwa gole Parmie i było po ptokach, pamietam to dobrze :o

Dodając do tego wyczyny sędziów w tamtym pamietnym sezonie to słowo dominacja wydaje się jakims żartem.

PS
Dziś popołudniu komisja dyscyplinarna rozpatrzy sprawe Murinio i wyda wyrok. Na kare czeka też Roma, ich kibice rzucali petardami w kibicow Violi, poleciało ich aż 18 w zwiazku z czym mozliwy brak wjazdu na najblizsze mecze :o
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2009, 13:36 przez Slipknot83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 21 wrz 2009, 13:29

Twoja prowokacja dużo bardziej kojarzy się z żartem.
Inter wypracował w tamtym sezonie dużą przewagę, więc mógł sobie pozwolić na "piach".

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 wrz 2009, 13:32

Naginasz fakty. Inter grał piach z powodu Manciniego i jego dziwnych decyzji personalnych równiez, ale glownie z braku Zlatana. Mecz z Livorno był grany jak Roma sama watpila ze moze cos ugrac, poza tym akurat to ze Roma frajersko tracila punkty nie bylo problemem Interu. Wygrana z Catania nie dala by nic, bo suma summarum Inter w Parmie wygrał, a jakos wszystkim ucieka fakt że w drugiej połowie to Catania byl blizsza 3 punktów niz De Rossi i społka. Poza tym odnoszac sie juz do terminu dominowac. Nawet jakby kazdy z tych 3 sezonów Inter wygrał 1 punktem po dramatycznych końcówkach to nie jest to dominacja? Jak to sie mówi - wygrany bierze wszystko.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 21 wrz 2009, 13:36

Ja za dominacje rozumiem sezony wygrywane w stylu 06/07 i 08/09. Tak jak wspomniałem wyżej - na 45 min przed koncem sezonu to Roma była mistrzem.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 21 wrz 2009, 13:57

a ja za dominację uważam wygranie 3 mistrzostw z rzędu (nie licząc wygranego przez Calciopoli), nie ważne w jakim stylu, tylko ważne że przez te 3 lata byliśmy drużyną we Włoszech NAJLEPSZĄ i tego żadne wirtualne tabele, czy też inne cuda nie widy nie zmienią.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 21 wrz 2009, 14:10

Motta miesiąc przerwy. To chyba dla was wzmocnienie? :P

Kibice Cagliari nie zostaną zdyskwalifikowani za buczenie na balotelliego. Gdzie tu sprawiedliwośc? Naszym zamkneli stadion a 1 kolejke...

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 21 wrz 2009, 15:21

Internacjonalistyczny pisze:Wiarę to powinieneś stracić ale we własną osobę, jeszcze dobrze sezon się nie zaczął a ty już płaczesz gęstymi łzami. Trochę cierpliwości cudotwórco zza drugiej strony ekranu. Może nie potrzebują roku, ale kilku miesięcy na pewno, to nie PlayStation że wszystko się układa natychmiast, porzuć wirtualne marzenia i cierpliwie przeżywaj rzeczywistość, bez nie potrzebnej frustracji.

Nie płaczę to po pierwsze. Oceniam grę Interu z zeszłego roku do tego w tym roku. Nie widać różnicy. Jeżeli za wirtualne marzenia uważasz dobrą grę z ogórkami i w końcu pokazanie się w LM to weź lepiej wyjdź albo podaj jakieś konkretne argumenty w moją stronę bez 'cudotwórców zza drugiej strony ekranu' :)

Babel pamiętasz czasy kiedy nie wygrywaliśmy z ogórkami. Kiedy to było :P :> Mi się nie rozchodzi o to, że nie wygrywamy, lecz o styl w jakim to robimy, i nie ma tutaj nic wspólnego z taktyką, lecz więcej jest szczęścia i błędów rywali, a czasem indywidualne umiejętności jednego zawodnika.

Ja tutaj nie wylewam łez, bądź nie neguję wygrywania, lecz tego, że gramy słabą piłkę.
Przeciez minely ledwie dwie kolejki od derbów z Milanem i juz nagle nie potrafimy grac w pilke?
Zagrajmy tak 3-4 mecze z rzędu :) Będzie widać progres.
Zdaje mi sie, że oceniasz Inter oderwanie od rzeczywistosci. A rzeczywistosc jest taka, że przez ostatnie kilka sezonów praktycznie tylko Inter z włoskich klubów sukcesywnie sie wzmacniał lub w ogole próbowal istniec na rynku transferowym (z róznym skutkiem).

I co z tego mamy ?? Wydajemy kupę siana i prócz sukcesów na własnym podwórku nic innego. Dla porównania która od paru ładnych lat ma przedstawiciela w 1/2 LM i Hiszpania, która też takowego ma. Jeżeli uważasz, że ja oceniam inter oderwanie od rzeczywistości, to jak Ty go oceniasz :> Przez pryzmat transferów :> ??

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 wrz 2009, 16:20

El-Polacco pisze:Babel pamiętasz czasy kiedy nie wygrywaliśmy z ogórkami. Kiedy to było :P :> Mi się nie rozchodzi o to, że nie wygrywamy, lecz o styl w jakim to robimy, i nie ma tutaj nic wspólnego z taktyką, lecz więcej jest szczęścia i błędów rywali, a czasem indywidualne umiejętności jednego zawodnika.
Dobrze wiesz, że chodziło mi o seryjne wygrywanie. Akurat nawet to nie jest trafne bo to piec sezonów temu Inter pobił wszechrekord remisów, remisujac z kazdym i ze słabym i z dobrym. Po ostatnim sezonie Cagliari do ogórków bym nie zaliczył.
I co z tego mamy
Jak wyciagniesz zdanie z kontekstu to na pewno nie zrozumiesz. Specjalnie dla Ciebie tak abys zrozumiał.

Podalem przyklad transferów (nie rozumiem czemu mi imputujesz rzeczy których nie napisalem?) aby zobrazowac Ci przepasc miedzy Anglia a Włochami, podalem przyklad szkolenia/skautingu młodzieży aby pokazac Ci roznice miedzy szkoleniem i wypatrywanie talentów w Italii. Dalej nie łapiesz? Realia czyli rzeczywistość jest taka, że Anglicy i Hiszpanie przescigneli Włochów. Oczywiscie samym pieniedzmi sie nie wygrywa, zreszta Inter na ich brak nie narzeka, ale jesli madrze sie zarzadza to wlasnie roznica jest taka jak teraz obserwujemy. W zasadzie patrzac na Europe (w sumie taki Lyon i Porto osiagneły najwyzej runde wiecej niz Inter) nie da sie przeskoczyc pewnego poziomu jesli twoja liga nie zmusza Cie do progresji (chyba ze wydasz 300 milionów na transfery). Jest jeszcze opcja, że wynajdziesz sobie piłkarzy robiacych róznice jak np. Barca kiedys Xaviego, Messiego czy kiedys Manchester C.Ronaldo, ale tu patrz przyklad o wyszukiwaniu zawodników. W sumie i srodki na transfery mozna pod to podpiac, no w tej chwili kolejny C.Ronaldo wybierze inny kierunke niz Włochy. Dlatego nie widze sensu w burzeniu tego co zbudowalismy do tej pory, tylko poprawianiu. Licze ze jak Mourinho odejdzie z Interu (mam nadzieje ze po wypelnieniu kontrkatu bo to bedzie swiadczyc o dobrej robocie) to nastepny trener bedzie kontynuował ten projekt. Nie wierze w czarodzieja, który przyjdzie i odmieni (tym bardziej w Hiddinka, ktory u Romka zabezpieczy finansowo chyba swoja cala rodzine do 5 pokolenia).

Wg mnie Inter w tej chwili zbudowany jest dobrze, ale pewne jest ze dalej trzeba go ulepszac. Mourinho dostał swoj czas, koncepcja sie troche zmieniiła z powodu odejscia Zlatana i mysle, że głupota jest wyciaganie az takich wniosków po meczu 4 kolejki. Wygranym.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 21 wrz 2009, 16:43

Normal łan zawieszony na 1 kolejke za "zakwestionowanie decyzji sędziego i wielokrotne obelgi w jego strone". Do tego 15.000 euro kary do zapłaty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 wrz 2009, 14:19

Będzie spokój czy zamknąć na dłużej?

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 23 wrz 2009, 14:43

Dzisiaj mecz z Napoli u siebie. Kolejny z cyklu, które 'trzeba wygrać'. Na poprawę naszej gry pewnie nie ma co liczyć, ale mam nadzieję, że w pierwszym składzie zagra Balotelli. Napoli również tanio skóry nie sprzeda, ale póki co nie wygrali na wyjeździe a ich wyniki są na pewno słabsze od oczekiwań. Liczę, że skończy się tak jak w zeszłym sezonie czyli 2:1 dla nas po męczarniach :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6626

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 wrz 2009, 15:01

Po meczu z Cagliari miałem trochę nadziei ale (L)oczkerson szybko ją rozwiał w proch i pył i jestem pewien że dzisiejszy mecz wygracie. Nawet bez Mou.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 wrz 2009, 15:45

Bez przesady, aż tak nastraszyć nie chciałem. Napoli jednak zawsze coś może namieszać, tym bardziej, że Inter na chwilę obecną nie ma choćby jednego pomocnika w dobrej formie i ogólnie gra średnio.
Tyle, że dyspozycja Neapolitańczyków jest nie najlepsza, no i jest to zespół własnego boiska.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”