FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 990

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 wrz 2009, 14:01

Ja tam liczę na to że jutro Zlatan nie zagra, bo po co ryzykować pogłębienie się kontuzji jeśli we wtorek gramy ciężki mecz w Kijowie? Widziałbym to tak w ataku Jeffren - Titi - Messi. Najlepiej szybko załatwić sprawę i zdjąć Messiego w 50 którejś minucie, ale jak będzie to zobaczymy. Za Jeffrena mógłby być też Pedro, który zamieniałby się skrzydłami z Messim. Xavi i Keita też mogliby dostać wolne, ale Andres chyba jeszcze nie da rady dłużej zagrać. Za Keite można by naszego wypoczętego dużego Murzyna wstawić, bo chyba już z 2 mecze nie grał. No i środek Dmytro z Puyolem by mi pasował, pewnie znowu Rafa (przy dobrym wyniku) wejdzie na plac żeby zacząć wchodzić w rytm meczowy. Ogólnie spodziewam się dosyć łatwego zwycięstwa. Malaga to nie są jakieś kozaki także powinno być 5. zwycięstwo w lidze, a trzeba wygrać, bo Real pewnie też wygra :P i tak już do końca sezonu :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 wrz 2009, 14:29

Mentor - W sumie jestem skłonny się zgodzić z takim podejściem do sprawy, bo to oczywiste, że przepaść od wicedyrektora x do prezydenta jest szeroka. Co prawda uważam, że w zarządzie są raczej zaufani ludzie (w końcu to Laporta ich dobierał), ale można to też potraktować jako dmuchanie na zimne.

A odchodząc od tematu. Co z tym Zlatanem? Mocno zastanawiam się nad handi na Barce i wydaje mi się, że warto, jednak jeśli na szpicy zagra dawno nie strzelający Henry to chyba się nie skuszę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2009, 14:39

krzychu212 pisze:Ja tam liczę na to że jutro Zlatan nie zagra, bo po co ryzykować pogłębienie się kontuzji jeśli we wtorek gramy ciężki mecz w Kijowie?
http://www.blaugrana.pl/news/3840/ibrah ... alaga.html

Skoro normalnie trenował to pewnie zagra. Oczywiście jeżeli istnieje jakieś ryzyko odnowienia się urazu to zacznie z ławki, ale takie drobne urazy nawet nie zasługują na miano kontuzji :P Jeżeli sztab uznał, że nic mu nie jest to niech gra. Wierzę w kompetencje ludzi odpowiedzialnych za takie decyzje.

Liczę na nasz ulubiony scenariusz a więc robimy wynik jak najszybciej a potem trening do ostatniego gwizdka. Tak by było zdecydowane najlepiej nawet biorąc pod uwagę, że mecz przed pewien czas może nudzić.

Keita gra non-stop więc mógłby trochę odpocząć. Iniesta niech zagra od pierwszej minuty a potem Seydou może go zmienić. Toure ostatnio wypoczywał więc teraz powinien grać. Dmytro też niech zagra bo we wtorek nie będzie mógł wystąpić więc niech sobie ktoś odpocznie jutro. Najlepiej Pique.
RealFan pisze:Co z tym Zlatanem? Mocno zastanawiam się nad handi na Barce i wydaje mi się, że warto, jednak jeśli na szpicy zagra dawno nie strzelający Henry to chyba się nie skuszę.
Masz odpowiedź na początku posta. Dodam też, że będę grał handi :wink:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 wrz 2009, 15:07

Mentor pisze:
Asteniu pisze:Brak Messiego w Barcelonie będzie bardzo widoczny, a co dopiero brak Messiego i Iniesty.
Bardzo odkrywcze. Też znam kilka takich oczywistych oczywistości:

Brak Gerrarda będzie bardzo widoczny, a co dopiero brak Gerrarda i Torresa.
Brak Xabiego Alonso będzie bardzo widoczny, a co dopiero brak Xabiego Alonso i Kaki.
Brak Forlana będzie bardzo widoczny, a co dopiero brak Forlana i Aguero.
To nie miało być odkrywcze, to miało tylko uświadomić Ci coś czego do końca nie chcesz zrozumieć.
Mentor pisze:Już lepiej. Napisać 'Atletico było by w stanie osiągnąć dobry rezultat' to nie to samo co napisać, że Barcelona by nie wygrała. Oczywiście wciąż się nie zgadzam bo nie da się ocenić jakby wyglądała gra bez Leo. Nie wystarczy wyciąć z meczu jego zagrania bo gra wyglądałaby po prostu inaczej.

Skończmy z tym bo chyba nie chcesz zrozumieć, że nie da się po prostu wyciąć akcji danego piłkarza z meczu i na tej podstawie zbudować obraz gry bez niego.
W sumie miałem napisać że Barcelona by tego nie wygrała, bo pod pojęciem "osiągnięcie dobrego rezultatu" na Camp Nou rozumiem zdobyć przynajmniej jeden punkt.

Ale nikt tak nie rozumuje, przynajmniej ja nie. Nie oceniam tego spotkania przez pryzmat wycięcia z meczu gry Messiego, ale wiem że bez niego Barcelona to inna drużyna, a w tym przypadku brakowało także Iniesty, dodając do tego że obrona Barcy w tym dniu nie była w najlepszej dyspozycji wychodzi mi jasno że remis bez Messiego byłby spokojnie do zrealizowania.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2009, 15:12

Dosyć już mam tej dyskusji. Na szczęście kolejna potyczka między naszymi zespołami nie prędko więc będzie trochę spokoju. Do tego czasu powinno Wam się udać opuścić strefę spadkową to i humor może będziesz miał lepszy a przez to łatwiej się będzie dogadać. EOT

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 wrz 2009, 15:35

Mentor pisze:Dosyć już mam tej dyskusji. Na szczęście kolejna potyczka między naszymi zespołami nie prędko więc będzie trochę spokoju. Do tego czasu powinno Wam się udać opuścić strefę spadkową to i humor może będziesz miał lepszy a przez to łatwiej się będzie dogadać. EOT
To czy Atletico będzie na 1, 5, 10 czy 19 miejscu nie ma nic do rzeczy. Ty pewne sprawy widzisz inaczej, a ja widzę inaczej i to które miejsce zajmuje Atletico czy Barcelona nie ma nic wspólnego z tym. A jeżeli chodzi o mój humor to powiem Ci że nawet mam lepszy, bo już wiem że ten sezon będzie można pamiętać przez długi czas (oczywiście mam nadzieje że się dobrze skończy).

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 25 wrz 2009, 15:40

Zlatan mam nadzieje zagra w 1 skladzie i bedzie kontynuowal swietna serie :)

Co do Keity, to ja wolalbym zeby zagral, jest w dobrej formie, a przeciez bedzie uczestniczyl w PNA wiec mysle ze powinnismy jak najczesciej z niego korzystac. Mysle ze moze odpoczac powinien Xavi :roll: ? Gra prawie non stop, a z Malaga powinnismy sobie poradzic bez niego. No i chcialbym juz zobaczyc na boisku Yaya.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2009, 19:14

http://www.blaugrana.pl/news/3844/audyt ... entow.html
Audyt bezpieczeństwa wiceprezydentów

Dyrektor generalny klubu, Joan Oliver, pojawił się w czwartek w południe na konferencji prasowej, by wyjaśnić kwestie związane z publikacją w 'El Periódico de Catalunya', według której wiceprezydenci Joan Boix, Rafael Yuste, Joan Franquesa i Jaume Ferrer byli śledzeni na polecenie klubu. „Te osoby były strzeżone i bronione, a nie szpiegowane” – podkreślił Oliver.

Motywy

Oliver ujawnił, że zamówiono audyt bezpieczeństwa po tym, jak Joan Franquesa powiedział iż podejrzewa, że jest szpiegowany. „Poprosił nas, byśmy zweryfikowali jego bezpieczeństwo". Dyrektor generalny powiedział, że mając na uwadze środki bezpieczeństwa podjęte wcześniej przez klub, iż była to „słuszna prośba i miało sens rozszerzenie jej na pozostałych wiceprezydentów”.

Joan Oliver przypomniał moment, w którym wiceprezydent Afons Godall oznajmił, iż nie ma zamiaru startować w przyszłorocznych wyborach. „Spowodowało to, że pozostali wiceprezydenci byli jeszcze bardziej na świeczniku, gdyż zaczęto spekulować, który z nich miałby kontynuować politykę obecnego zarządu startując w wyborach. Tak czy inaczej każdy z nich jest osobą publiczną”.

Rezultaty w rękach wiceprezydentów

„Od tej chwili ma miejsce audyt bezpieczeństwa klubu przeprowadzony przez firmę cieszącą się dobrą reputacją. Tak, jak wszystko, co łączy się z bezpieczeństwem, ma to dyskretną formę. W kwietniu jego rezultaty zostały przekazane czwórce wiceprezydentów. Od tej chwili minęło sześć miesięcy. Podkreślam, że jest to normalna procedura bezpieczeństwa. To nic nadzwyczajnego” – podkreślił Oliver.

„Nie chodzi o szpiegowanie”

Dyrektor generalny chciał wyjaśnić dwie kwestie. „Pierwszą jest to, ze opublikowane informacje mówią o szpiegostwie, kiedy w rzeczywistości miała miejsce ochrona tych osób. Kiedy ktoś jest obiektem audytu i to on otrzymuje jego rezultat, nie można mówić o szpiegowaniu. Drugą sprawą jest to, że audyt jest realizowany w pełnej zgodzie z prawem".

Spytany, czy Laporta zna wynik audytu Oliver powiedział: „Tak jak wszyscy wiceprezydenci poznał jego wynik”. Dodał też: „Codziennie w klubie podejmowane są decyzje, a o ich rezultacie informowany jest prezydent”.

Inwestycja w bezpieczeństwo

Oliver poinformował, że „koszt audyty wyniósł 56 tys. euro, czyli trochę ponad 1% budżetu przewidzianego na bezpieczeństwo liczącego 4 mln euro. Trzeba pamiętać, że bezpieczeństwo to z jednej strony osoby, a drugiej klubowe obiekty. Mamy skomplikowaną sytuację, która wymaga wielu wysiłków”.

FCBarcelona.cat

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 26 wrz 2009, 1:01

Fajnie jest, nie mogą piłkarzowi dać 0,5 mln podwyżki, żeby wydać sobie lekką ręką na uj komu wartą ochronę uj ważnych ludzi. Istny cyrk. Niech zatrudnią Rutkowskiego. On nawet księdza przekręci.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2009, 1:08

Ty tak na poważnie czy tylko się zgrywasz?

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 26 wrz 2009, 1:10

Powiedzmy Mentor, że sobie to lekko biorę. Gdzieniegdzie fajne teorie spiskowe padają, śmiech ogarnia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2009, 17:33

No i na zakończenie 'afery' jeszcze to ---> http://www.blaugrana.pl/news/3848/lapor ... orami.html
Laporta: Szpiegostwo? Rozgrzewka przed wyborami

Joan Laporta odniósł się do ostatnich wydarzeń wewnątrz klubu - rzekomego "szpiegowania" czterech wiceprezydentów.

Prezydent FC Barcelona dał wszystkim do zrozumienia, że zarząd klubu stanowi jedność, a plotki o możliwej dymisji Joana Olivera należy wrzucić do kosza. Oliver i Rafa Yuste udali się dzisiaj do Malagi.

"Dlaczego o tej sprawie mówi się teraz, po 5 miesiącach, kiedy temat został rozwiązany wewnątrz zarządu? Wyjaśnienia zostały zrozumiane i zaakceptowane przez wiceprezydentów" - powiedział Laporta.

"Jestem przekonany, że są ludzie, którzy już szykują się do przyszłorocznych wyborów, dążą do konfrontacji z nami, bo przechodzimy przez najlepszy moment w historii klubu" - kontynuował.

"Przede wszystkim mają coś do mnie, ponieważ mam własne zdanie i mówię w sposób jasny" - dodał.

"Joan Oliver pozostanie na swoim stanowisku, ponieważ jest bardzo kompetentną osobą" - zakończył Laporta, ucinając spekulacje o dymisji Olivera.
Dla mnie temat zamknięty.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2009, 17:53

Ten jest dobry:
Oriol Giralt: Jestem pewien, że mnie też szpiegowali

Inicjator zeszłorocznego wotum nieufności wobec zarządu Laporty, Orion Giralt, na antenie programu ‘La Graderia’ radia Ona FN wyraził swoją pewność, co do tego, iż również był szpiegowany.

„Mogłem się spodziewać, że szpiegowali wszystkich, ale nie siebie samych” – zaczął Giralt. Dodał też: „Jestem pewien, że mnie szpiegowali podczas wotum nieufności. W książce Antonio Marii Espadalera o Laporcie wspominano, że obserwowano hotel w którym przebywał. Ja też widziałem dziwne rzeczy. Prosiłem przyjaciół o pomoc, gdyż widziałem śledzące mnie samochody. Powiedzieli mi, że gdy się zatrzymywałem, to zza mojego auta wyjeżdżało inne, z dwójką mężczyzn w środku”.
:p

Temat zamknięty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2009, 17:55

Mam zacząć regularnie cytować Roncero w Waszym temacie? :] Ten sam poziom.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 26 wrz 2009, 19:17

No to znamy skład Ibra na ławce

Valdés; Alves, Puyol, Chygrynski, Abidal; Xavi, Toure, Keita; Pedro, Messi i Henry.
Pique odpoczywa w jego miejsce Dima, a reszta raczej bez niespodzianek, powinno być dobrze Vamos \o/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”