Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 wrz 2009, 14:01
krzychu212

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 wrz 2009, 14:29
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2009, 14:39
http://www.blaugrana.pl/news/3840/ibrah ... alaga.htmlkrzychu212 pisze:Ja tam liczę na to że jutro Zlatan nie zagra, bo po co ryzykować pogłębienie się kontuzji jeśli we wtorek gramy ciężki mecz w Kijowie?
Masz odpowiedź na początku posta. Dodam też, że będę grał handiRealFan pisze:Co z tym Zlatanem? Mocno zastanawiam się nad handi na Barce i wydaje mi się, że warto, jednak jeśli na szpicy zagra dawno nie strzelający Henry to chyba się nie skuszę.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 wrz 2009, 15:07
To nie miało być odkrywcze, to miało tylko uświadomić Ci coś czego do końca nie chcesz zrozumieć.Mentor pisze:Bardzo odkrywcze. Też znam kilka takich oczywistych oczywistości:Asteniu pisze:Brak Messiego w Barcelonie będzie bardzo widoczny, a co dopiero brak Messiego i Iniesty.
Brak Gerrarda będzie bardzo widoczny, a co dopiero brak Gerrarda i Torresa.
Brak Xabiego Alonso będzie bardzo widoczny, a co dopiero brak Xabiego Alonso i Kaki.
Brak Forlana będzie bardzo widoczny, a co dopiero brak Forlana i Aguero.
W sumie miałem napisać że Barcelona by tego nie wygrała, bo pod pojęciem "osiągnięcie dobrego rezultatu" na Camp Nou rozumiem zdobyć przynajmniej jeden punkt.Mentor pisze:Już lepiej. Napisać 'Atletico było by w stanie osiągnąć dobry rezultat' to nie to samo co napisać, że Barcelona by nie wygrała. Oczywiście wciąż się nie zgadzam bo nie da się ocenić jakby wyglądała gra bez Leo. Nie wystarczy wyciąć z meczu jego zagrania bo gra wyglądałaby po prostu inaczej.
Skończmy z tym bo chyba nie chcesz zrozumieć, że nie da się po prostu wyciąć akcji danego piłkarza z meczu i na tej podstawie zbudować obraz gry bez niego.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2009, 15:12
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 wrz 2009, 15:35
To czy Atletico będzie na 1, 5, 10 czy 19 miejscu nie ma nic do rzeczy. Ty pewne sprawy widzisz inaczej, a ja widzę inaczej i to które miejsce zajmuje Atletico czy Barcelona nie ma nic wspólnego z tym. A jeżeli chodzi o mój humor to powiem Ci że nawet mam lepszy, bo już wiem że ten sezon będzie można pamiętać przez długi czas (oczywiście mam nadzieje że się dobrze skończy).Mentor pisze:Dosyć już mam tej dyskusji. Na szczęście kolejna potyczka między naszymi zespołami nie prędko więc będzie trochę spokoju. Do tego czasu powinno Wam się udać opuścić strefę spadkową to i humor może będziesz miał lepszy a przez to łatwiej się będzie dogadać. EOT
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 25 wrz 2009, 15:40
Dusan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2009, 19:14
Audyt bezpieczeństwa wiceprezydentów
Dyrektor generalny klubu, Joan Oliver, pojawił się w czwartek w południe na konferencji prasowej, by wyjaśnić kwestie związane z publikacją w 'El Periódico de Catalunya', według której wiceprezydenci Joan Boix, Rafael Yuste, Joan Franquesa i Jaume Ferrer byli śledzeni na polecenie klubu. „Te osoby były strzeżone i bronione, a nie szpiegowane” – podkreślił Oliver.
Motywy
Oliver ujawnił, że zamówiono audyt bezpieczeństwa po tym, jak Joan Franquesa powiedział iż podejrzewa, że jest szpiegowany. „Poprosił nas, byśmy zweryfikowali jego bezpieczeństwo". Dyrektor generalny powiedział, że mając na uwadze środki bezpieczeństwa podjęte wcześniej przez klub, iż była to „słuszna prośba i miało sens rozszerzenie jej na pozostałych wiceprezydentów”.
Joan Oliver przypomniał moment, w którym wiceprezydent Afons Godall oznajmił, iż nie ma zamiaru startować w przyszłorocznych wyborach. „Spowodowało to, że pozostali wiceprezydenci byli jeszcze bardziej na świeczniku, gdyż zaczęto spekulować, który z nich miałby kontynuować politykę obecnego zarządu startując w wyborach. Tak czy inaczej każdy z nich jest osobą publiczną”.
Rezultaty w rękach wiceprezydentów
„Od tej chwili ma miejsce audyt bezpieczeństwa klubu przeprowadzony przez firmę cieszącą się dobrą reputacją. Tak, jak wszystko, co łączy się z bezpieczeństwem, ma to dyskretną formę. W kwietniu jego rezultaty zostały przekazane czwórce wiceprezydentów. Od tej chwili minęło sześć miesięcy. Podkreślam, że jest to normalna procedura bezpieczeństwa. To nic nadzwyczajnego” – podkreślił Oliver.
„Nie chodzi o szpiegowanie”
Dyrektor generalny chciał wyjaśnić dwie kwestie. „Pierwszą jest to, ze opublikowane informacje mówią o szpiegostwie, kiedy w rzeczywistości miała miejsce ochrona tych osób. Kiedy ktoś jest obiektem audytu i to on otrzymuje jego rezultat, nie można mówić o szpiegowaniu. Drugą sprawą jest to, że audyt jest realizowany w pełnej zgodzie z prawem".
Spytany, czy Laporta zna wynik audytu Oliver powiedział: „Tak jak wszyscy wiceprezydenci poznał jego wynik”. Dodał też: „Codziennie w klubie podejmowane są decyzje, a o ich rezultacie informowany jest prezydent”.
Inwestycja w bezpieczeństwo
Oliver poinformował, że „koszt audyty wyniósł 56 tys. euro, czyli trochę ponad 1% budżetu przewidzianego na bezpieczeństwo liczącego 4 mln euro. Trzeba pamiętać, że bezpieczeństwo to z jednej strony osoby, a drugiej klubowe obiekty. Mamy skomplikowaną sytuację, która wymaga wielu wysiłków”.
FCBarcelona.cat
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 26 wrz 2009, 1:01
rati
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2009, 1:08
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 26 wrz 2009, 1:10
rati
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2009, 17:33
Dla mnie temat zamknięty.Laporta: Szpiegostwo? Rozgrzewka przed wyborami
Joan Laporta odniósł się do ostatnich wydarzeń wewnątrz klubu - rzekomego "szpiegowania" czterech wiceprezydentów.
Prezydent FC Barcelona dał wszystkim do zrozumienia, że zarząd klubu stanowi jedność, a plotki o możliwej dymisji Joana Olivera należy wrzucić do kosza. Oliver i Rafa Yuste udali się dzisiaj do Malagi.
"Dlaczego o tej sprawie mówi się teraz, po 5 miesiącach, kiedy temat został rozwiązany wewnątrz zarządu? Wyjaśnienia zostały zrozumiane i zaakceptowane przez wiceprezydentów" - powiedział Laporta.
"Jestem przekonany, że są ludzie, którzy już szykują się do przyszłorocznych wyborów, dążą do konfrontacji z nami, bo przechodzimy przez najlepszy moment w historii klubu" - kontynuował.
"Przede wszystkim mają coś do mnie, ponieważ mam własne zdanie i mówię w sposób jasny" - dodał.
"Joan Oliver pozostanie na swoim stanowisku, ponieważ jest bardzo kompetentną osobą" - zakończył Laporta, ucinając spekulacje o dymisji Olivera.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 wrz 2009, 17:53
Oriol Giralt: Jestem pewien, że mnie też szpiegowali
Inicjator zeszłorocznego wotum nieufności wobec zarządu Laporty, Orion Giralt, na antenie programu ‘La Graderia’ radia Ona FN wyraził swoją pewność, co do tego, iż również był szpiegowany.
„Mogłem się spodziewać, że szpiegowali wszystkich, ale nie siebie samych” – zaczął Giralt. Dodał też: „Jestem pewien, że mnie szpiegowali podczas wotum nieufności. W książce Antonio Marii Espadalera o Laporcie wspominano, że obserwowano hotel w którym przebywał. Ja też widziałem dziwne rzeczy. Prosiłem przyjaciół o pomoc, gdyż widziałem śledzące mnie samochody. Powiedzieli mi, że gdy się zatrzymywałem, to zza mojego auta wyjeżdżało inne, z dwójką mężczyzn w środku”.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2009, 17:55
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 26 wrz 2009, 19:17
carekk
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio