---> Rap <--- - Strona 138

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 03 paź 2009, 16:39

no ta też nawet nawet.

ciekawe kiedy burak rychu peja soluffka odpowie:

http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1254579339

jaki on jest [k****] niemozliwy. w tvnie struga potulnego kotka, żeby złągodzić opinię publiczną, itp itd, i wszystko pod publiczke

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 paź 2009, 19:07

Jaki Peja taki rap czyli nieszczery

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 03 paź 2009, 19:57

w sumie ma racje , bo jak ktoś ma coś do powiedzenia to niech załatwia to osobiście , a nie wypisuje sobie na bloogach czy innych gównach dla dzieci neo ;D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 paź 2009, 21:27

Powiedział ten, który po Jacku jeździ będąc anonimowym na forum piłkarskim :lol:

Dla mnie zupełnie z dupy jest ten beef.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 03 paź 2009, 21:30

no cóż Tede nie jest anonimowy pozatym z tego co widać znali się z Peją i jak widać szybko zostawił go po tej "aferze"

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 paź 2009, 21:40

Rozumiem, że jak się kogoś zna, to nie można skrytykować jego zachowania, tylko każde akceptować? Tede moim zdaniem miał sporo racji w tym co napisał, a Rychu nie potrafi tego zrozumieć, bo on się czuje niewinną ofiarą. Trochę jak Polański, choć oczywiście nie ten kaliber sprawy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2009, 1:13

Rzadko się wypowiadam w tym temacie bo perspektywa starcia z Etusiem (wymiatają tylko jego kumple) nie wygląda obiecująco, ale rozdźwięk między materiałem Pei dla TVN-u a materiałem Rycha jadącego do Warszawy jest tak olbrzymi, że to aż wstyd.

Nie wieszałem psów na Pei bo bywam na koncertach i wiem jaki syf potrafi zrobić jeden kozak-frajer, ale źle się stało i tyle. Każdy średnio rozgarnięty osobnik przy odrobinie pomyślunku ogarnie, że Peja źle to rozegrał.

Sama zajawka wywiadu już mnie rozbawiła bo widok Rycha w koszuli na bujanym fotelu z kubkiem w ręku to jawna kpina z odbiorców. Tak czy inaczej nawet jeżeli podjął nędzną próbę zmiany wizerunku (po co?) to filmik z wyjazdem do Warszawy dość dobrze równoważy sytuację.

Etus2 ma zupełnie inne podejście. Z jednej strony mówi o osobach publicznych a z drugiej wymaga, aby te osoby pisały to co pasuje. Dziwne, że Tede skrytykował Rycha? Chyba dlatego, że większość nie ma tej odwagi i siedzi cicho.

Tak bardziej pojednawczo i na temat: Pyskaty niszczy \o/

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 paź 2009, 1:40

Rzadko się wypowiadam w tym temacie

Chyba jednak za często.

Etus2 ma zupełnie inne podejście. Z jednej strony mówi o osobach publicznych a z drugiej wymaga, aby te osoby pisały to co pasuje. Dziwne, że Tede skrytykował Rycha? Chyba dlatego, że większość nie ma tej odwagi i siedzi cicho.
Hmm rozumiem że jeżeli twój koleś Cię chwali przy twojej nie obecności to jest git i gdy "obgaduje" to również jest git? Chyba nie o to chodzi. Rozumiem że mógł się Tedzik zdenerwować że mu odwołali trase ale nie przesadzajmy , to w końcu znajomi/koledzy , dogrywali się sobie nawzajem na płyty itp a tu nagle Tede zaczyna prześmiewać to wszystko co Peja prezentuje chociaż wcześniej mu to nie przeszkadzało (bieda , ulica itd). Mógł załatwić to osobiście...
Tak bardziej pojednawczo i na temat: Pyskaty niszczy \o/
Sarkazm?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 paź 2009, 1:54

Zacznę od dupy strony.
Etus2 pisze:Sarkazm?
Nie.

To jest HH jakiego chce słuchać.
Etus2 pisze:Hmm rozumiem że jeżeli twój koleś Cię chwali przy twojej nie obecności to jest git i gdy "obgaduje" to również jest git? Chyba nie o to chodzi. Rozumiem że mógł się Tedzik zdenerwować że mu odwołali trase ale nie przesadzajmy , to w końcu znajomi/koledzy , dogrywali się sobie nawzajem na płyty itp a tu nagle Tede zaczyna prześmiewać to wszystko co Peja prezentuje chociaż wcześniej mu to nie przeszkadzało (bieda , ulica itd).
Powiedzmy tak... nie wiem na jakim etapie zatrzymała się znajomość Pei i Tedzika. Nie mam pojęcia jak blisko się znają a więc nie wiem czy Tede powinien uderzać osobiście i gadać o sprawie zanim zajmie publiczne stanowisko. Tak czy inaczej nie widzę nic złego w tym, że Tede krytykuje otwarcie to co powinno zostać otwarcie skrytykowane.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 04 paź 2009, 8:40

ludzie. przecież zobaczcie ile osób wypowiedziało się publicznie. nie wszyscy chwalili rysia pysia i nei wszyscy go ganili. tylko tede skwitował to w 2 zdaniach i dosadnie. reszta zrobiła to na okrętkę i troszkę łagodniejszych słowach, bo chyba po prostu sie bali.

dla Etusa wszystko co robi tede jest hujowe i sprzedane.

Mentor ja byłem na kilkudziesięciu koncertach. Pamiętam, jak na któymś koncercie MOlesty, typki zaczeli sie napierdalać pod sceną, to nawet chłopaki ze sceny mówili, żeby sie uspokoili, bo przyszliśmy sie tu bawić a nie tłuc. druga sprawa jest taka, że nie wierze w to, że to pierwszy koncert rysia, na którym ktoś go prowokuje. rysio pysio jednak jest człowiekiem nadpobudliwym i nie radzi sobie z emocjami. na każdym koncercie znajdzie sie ktos, komu sie cos nie podoba. ale ten koles z zielonej gory, bardziej by sie wkurwil, jakby peja nie zareagował. najlepsza reakcja jest brak reakcji. to jest moje zdanie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 paź 2009, 11:50

A propo Molesty Kulek idziesz do Fresha na ich koncert?
no cóż Tede nie jest anonimowy pozatym z tego co widać znali się z Peją i jak widać szybko zostawił go po tej "aferze"
Generalnie Etus juz parokrotnie udowodniles ze masz ok 18 lat albo mniej ew rapu sluchasz od 3 lat bo malo wiesz.
Peja i Tede to byly dobre ziomy. Laczyly ich interesy ale muzycznie dzialali osobno. A po tej aferze nie mog gol zostawic bo mogla to zrobic tylko Sandra. Swoja droga wyrazil swoje zdanie, Peja sie chyba obrazil a Tede wykorzystal moment i nagral dissy. Jakis uzytkownik napisal ze nie slyszy w nim argumentow...typowy sluchacz Pei. Jestem przekonany ze nie wykorzystal wszystkich asow bo sam moglbym zarzucic Ryskowi wiecej.
Jeszcze jedno wazne zdanie. Tede jak wiadomo lubi dissowac, a sam Peja szukal od dawna zaczepki w I lidze. Mysle ze Peja robi dobra promocje. Cos w stylu UWAGI

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 paź 2009, 11:59

Jeszcze jedno wazne zdanie. Tede jak wiadomo lubi dissowac, a sam Peja szukal od dawna zaczepki w I lidze.

chyba pomyliłeś pseudonimy , bo to Tede szukał zaczepki i znalazł jak widać , nie muszę chyba mówić o kawałku "Moje życie jest tu" gdzie nawija że może nawijać o najkach (z pewnością zaczepia Piha) a później jeszcze gada że pierdoli ich ciężkie dzieciństwo i życie , pozatym co chwilę szuka zaczepki z Onarem który go serdecznie olewa i się nie dziwie :wink:

masz ok 18 lat albo mniej ew rapu sluchasz od 3 lat bo malo wiesz.
Oh wszystkowiedzący :boruta: rozbawiłeś mnie tą wróżbą :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 paź 2009, 12:12

sam na tym forum wspominales nie musze rymowac o najkach Piha jako zaczepce na Tede. Zapomniales o Jedkerze i wielu innych.
Peja szukal zaczepki z Sokolem, Prosto. Potem nadazyl sie Tede bo w Poznaniu juz ze wszystkimi waznymi walczyl :wink:
Odroznij zaczepke odpowiedz i bezkompromisowe mowienie prawdy. Jakos Jedker nie dissuje Tede, Pih rowniez.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 paź 2009, 12:30

sam na tym forum wspominales nie musze rymowac o najkach Piha jako zaczepce na Tede.

to do kogo była ta zaczepka to wie tylko sam Adam , pozatym z tego co wiem to on użyłby ksywy tego do którego coś ma a nie owijał w bawełne , ten tekst był najprawdopodobniej do nikogo a że Tede nagrał kawałek o którym wspomniałem wcześniej nie znaczy że Pihu to odebrał do siebie... jednak mimo co jedna linijka Piha ma się nijak do całego kawałka Tedunia.

btw.
Jakis uzytkownik napisal ze nie slyszy w nim argumentow...typowy sluchacz Pei.
ty za to jesteś typowym przedstawicielem rasy nadludzi , typowy fan WJ który prześmiewa innych ludzi :wink: Visca el WJ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 paź 2009, 15:42

"Moje życie jest tu" lepiej żeby Pih nie odebrał tego osobiście bo rozjebie tego grubasa jednym wersem "
ten tekst był najprawdopodobniej do nikogo
jakies rozdwojenie jazni a moze nie wiesz co piszesz? Jak sie zdecydujesz to daj znac

Ja fanem WJ? Podziwiam WJ jako firme tak samo Prosto. Labele jakich w Polsce nie ma. ALe zeby byc fanem WJ :shock: Nawet koszulki nie mam z hola hola a ciuchy kupuje raczej od jego ex kumpla ba nawet seria ulice bez jutra wisiala u mnie w szafie.
Typowy fan Pei to malolat, cos jak HG. Po pewnym czasie czlowiek dorasta rozwija sie.... Peja stanal w miejscu tekstowo. Caly czas pisze do pewnego przedzialu wiekowego i potem musi grac pod "namiotem" koncerty bo w Wawie nie chca dac mu klubu z prawdziwego zdarzenia.
To samo z dissem. Jest duzo argumentow ale trzeba posluchac i zrozumiec do czego pije Tede.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”