Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 495

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 21 paź 2009, 0:01

Nie to, że jestem złośliwy ale cieszę się z tej sytuacji Interu, bo nie rozumiem tej etykiety przy nich 'klub z europejskiego topu'. Serie A w ostatnich latach straciła na prestiżu, podupadła, a w Lidze Mistrzów przecież grali już wcześniej mocno przeciętnie. No, ale sprzedaż gadżetów klubowych musiała rosnąć. Jednak nie wierzę, Inter nie da sobie rady - z Europy nie odpadną, chociaż przed nimi mecz w Kijowie i Barcelonie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 21 paź 2009, 1:28

bo nie rozumiem tej etykiety przy nich 'klub z europejskiego topu'.
Chętnie wysłucham twojej definicji drużyny z europejskiego topu przy czym skoncentruj uwagę swojego zbolałego umysłu na podkreśleniu kryteriów przynależności do tej ekskluzywnej grupy. I

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 927

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 21 paź 2009, 10:25

Drużyna z europejskiego topu to drużyna, która w ciągu ostatnich kilkunastu latach zdobywała jakieś europejskie puchary, bądź była w tych rozgrywkach bardzo wysoko. Inter nie spełnia tych wymogów :)

Prophet
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Prophet » 21 paź 2009, 10:34

Wg tego co napisałeś do drużyn z czołówki europejskiej kwalifikuje się więc Milan tak ? Śmiesznie :boruta:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 paź 2009, 10:49

Probujecie byc fajni, a sama argumentacja strzelacie sobie w stope.

KIlkanscie lat powiadasz:

2009 - 1/8 Manchester
2008 - 1/8 Liverpool
2007 - 1/8 Valencia
2006 - 1/4 Villarreal
2005 - 1/4 Milan
2004 - faza grupowa; Arsenal i Lokomotiv były lepsze
2003 - 1/2 Milan
2002 - brak kwalifikacji
2001 - słynne kwalifikacje; Helsingborg
2000 - 1/4 Manchester United

Ja rozumiem że można nie doceniac Interu. Ja rozumiem że oczekiwania sa wieksze i pieniadze inwestowane w klub tez maja dawac inne rezultaty, ale patrzac przez pryzmat dominacji Interu na własnym podwórku w ostatnich latach to do cholery konsekwentna 8 i 16 ligi mistrzów to nie jest europejski top? Rozumiem, że Milan czy Real to sie moga pochwalic wiekszymi osiagnieciami w ostatnich 2 latach?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2009, 12:08

drużyna z europejskiego topu to taka, która osiąga topowe rezultaty. 1/8 topowym wynikiem mimo wszystko nie jest. Bez względu na to jakie wyniki osiąga Real czy Milan :wink:
A sytuacja Interu robi się naprawdę ciężka. I Inter i LFC są w zasadzie pod ścianą. Robi się ciekawie!

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 21 paź 2009, 12:19

Babel pisze:Lucio trafił w piłke i na ukarinskiej TV (przez sopcasta ogladalem) pokazywali i jestem tego w 100 pewien. Jesli uwazasz ze tam był karny to w pierwszej połowie po podaniu Maicona do Etoo tez sie nalezał.
dokładnie kurde, po prostu profesorski wślizg - dla mnie klasa sama w sobie w tamtym momencie Lucio.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 paź 2009, 12:40

Jezeli tak przyjrzysz sie głebiej to o ile europejskich drużyn wykazuje sie podobna konsekwencja lub lepszymi wynikami w okresie kilku(nastu) lat? Manchester, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Real, Barcelona, Valencia, Juventus, Milan, Bayern, Lyon, Porto. Jak dla mnie Inter jest w tej grupie i jest to absolutny top. Owszem Barcelona, Liverpool czy Manchester sa na te chwile lepsze, ale to nie oznacza że Inter nie ma predyspozycji by sprawic tym ekipom problemy. Tym bardziej ze w lidze nad niektórymi góruje. Ok nie chce sie rozwodzic na ten temat, moje zdanie nie ma zadnego znaczenia w kontekscie tego co pokazuje boisko, ale dla mnie Inter w lidze a Inter w LM to dwa inne zespoły i nie wiem gdzie lezy tego przyczyna. Głowy?

Z Lucio to jest taki problem, że wczoraj grał swietny mecz (asysta, wiele czystych interwencji) ale niestety zaliczył dwa klopsy: samobója i pomyłke, która cale szczescie nie wykorzystał Szewczenko. Mogl byc bohaterem a tak ten mecz trzeba bedzie pamietac przez pryzmat tych błedów.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2009, 13:08

Jak dla mnie Inter jest w tej grupie i jest to absolutny top
Jeśli mowa o możliwości sportowe to absolutnie tak. Tyle, że jak każdy widzi kompletnie nie przekłada się to na wyniki. Jeśli dobrze pamiętam to Inter za Mou z 11 meczów 2 razy wygrał, 6 zremisował i 3 przegrał. 2 razy wygrał!!, to były mecze z Anorthosisem i Panatinaikosem!!!. Inter od 8 meczy nie wygrywa i od kilku lat nie walczy w decydującej fazie. Owszem i w 1/8 rywale są już potężni i pokazał to dla JUVE czy Interu ostatni sezon, ale ta i w szczególności kolejne fazy oddzielają mężczyzn od dzieci. Inter ten egzamin dojrzałości regularnie oblewa, więc europejską potęgą cięzko go jednoznacznie nazwać

A dlaczego? Ciężko jednoznacznie powiedzieć. Z całą pewnością Inter jest konstrukcją wybitnie na ligę włoską i nie chodzi tu tylko o to, że nie traci punktów ze słabymi zespołami, chodzi też o to, że gra tak jak grać trzeba by wygrywać Serie A. Problem polega jednak na tym, że w LM gra się trochę inaczej, choćby tempo jest szybsze niż na włoskich boiskach. Tyle, że to cały czas za mało. Tak więc, tylko da się to wytłumaczyć głową. Tak jak kiedyś Inter nie potrafił walczyć o zwycięstwo w Serie A, tak teraz dalej nie potrafi w Lidze Mistrzów. Na włoskich boiskach Inter grać się nauczył na Europejskich nie...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 paź 2009, 19:54

dzisiaj oficjalnie nasza legenda zakonczyla kariere , mowa o Bobo Vierim , mysle ze słowa są zbedne w jego przypadku wystarczy spojrzec na statystyki, grał w Interze w latach 1999-2005. Na boisko wybiegał 144 razy strzelając 103 gole. Wiecej dodawac nie trzeba .

Grazie Bobo ! Włosi dlugo nie beda miec takiego napadziora

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 paź 2009, 20:03

Dodawac nie trzeba ale można. Zerwał umowe z Interem bo wolał ławke u naszych przyjacioł zza miedzy. Swietny napastnik, ale przynajmniej u mnie nie bedzie kojarzony z pojeciem legendy. Na pewno nie legendy Interu.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 paź 2009, 20:15

biorąc pod uwage to w jakich klubach gral wczesniej , jego odejscie do Milanu mnie nie dziwi , zwłaszcza ze dowiedzial sie o rzekomym śledzeniu go na prosbe Morattiego . Co by nie mówic legendom jest , mało zawodników strzelilo tyle bramek dla nas , a trzeba miec na wzgledzie ze Vieri to nie Zanetti .

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 paź 2009, 20:16

Na boisko wybiegał 144 razy strzelając 103 gole
Tylko w serie a.
Lacznie strzelil dla Interu 123 gole.

Wystarczy spojrzec ile klubow zwiedzil w trakcie swojej kariery i widac, ze cos z nim nie tak. Chyba tylko w Interze zagoscil dluzej niz na jeden sezon. Napastnik oczywiscie wysmienity.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 paź 2009, 20:16

coco pisze:Co by nie mówic legendom jest
"Jestem legendom". W rolach głównych: Christian Vieri. To musi być komedia.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 paź 2009, 20:23

śmieszniejsze bylo uwazanie kapitana Figo za legende podczas gry w Barcelonie , a pozniej nienawidzenie za to ze poszedl do Realu , tak prysł mit legendy .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”