Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 341

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 05 lis 2009, 2:21

A ta konferencja taka ważna, że musiał na niej być :?: Albo inaczej nie mogli przenieść dzień do przodu czy do tyłu konferencji Smudy albo tej :>
Dla mnie to trochę wygląda na zasadzie: "chcieliście Smude :?: to macie :!: ja umywam ręce :!: :mrgreen:
W końcu to jego najlepiej opłacany pracownik, od którego będzie głownie zależała dyspozycja naszej kadry w kluczowym roku 2012,
a Lato nie chce się pochwalić swoim nowym podwładnym :?: nie chce się ogrzać w blasku fleszy :think:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 lis 2009, 10:36

Pewnie grubemu doradzili żeby nie pchaj ryja przed kamery bo trzeba kibiców ugłaskać by bojkot się skończył XD Doszedł do wniosku że to dość realne zagrożenie dla niego więc postanowili dać trenera którego by tam widziałą większość kibiców. Dał głodnemu chleb i ma nadzieję że się odczepią do niego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lis 2009, 15:03

Ja tam się Lato nie dziwię - Smuda to katastrofa, jutro lub w 2012, ale katastrofa, więc wtedy będzie mógł mówić, jak to zatrudnił go tylko na żądanie większości kibiców (na zasadzie: żryjmy gówno, miliardy much nie mogą się mylić), a on sam będzie posługiwał się głosem osób z wykształceniem w kierunku piłkarskim, którzy ze Smudy na posadzie selekcjonera po prostu się śmieją - to nie przypadek, że za normalniejszych Listkiewicza czy Dziurowicza nie miał na to stanowisko najmniejszych szans. I dodatkowo zyska trochę głosów poparcia, bo jak go trudno szanować za to, co robi z polską piłką, to gdy będzie wywalać Smudę za fatalne wyniki i brak efektów pracy z kadrą nie będzie można się z nim zgodzić, że poddał się głosowi niewykształconego motłochu, który żądał Smudy, a teraz widać, kto wiedział lepiej. :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lis 2009, 15:10

Wilmore pisze:że poddał się głosowi niewykształconego motłochu
Uogólniając, sam siebie również tak nazywasz - pamiętaj o tym.

Polacy są zajebiście zazdrośni (większość). Jeszcze meczu nie rozegrał, a już masa krytyki. Jednemu się udało, to zamiast się cieszyć, iść tą drogą, próbować samemu szczęścia, to nie. Trzeba mu dojebać.

[']

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lis 2009, 15:22

Uogólniając, sam siebie również tak nazywasz - pamiętaj o tym.
Mówiłem o głosie wspólnym gawiedzi kibicowskiej, który żądał Smudy nie mając większego pojęcia o futbolu ponad ten wyniesiony z cotygodniowego oglądania meczu. Więc do mnie ma się to nijak, bo ani Smudy nie chciałem, ani wyłącznie takiego pojęcia o futbolu nie posiadam.
Polacy są zajebiście zazdrośni (większość).
Ach. Kiedy klub kupuje dla przykładu Szczota za majątek niewspółmierny do jego wartości, a kibic to krytykuje, to jest zazdrosny, bo sam nie ma takiej kasy, czy posługuje się słuszną krytyką?
Smuda nie jest trenerem ani naprawdę klasowym (jak można było rozpieprzyć Lecha w zeszłym roku przy takich rywalach do tytułu nawet pomimo wyolbrzymienia jakości Lecha, który w istocie był i jest zespołem przeciętnym, w mediach i wśród kibiców - to wie tylko on sam), ani nadającym się do reprezentacji. Osiągnął niezłe wyniki (jak na polskie możliwości, klasę rywali obiektywnie należy oceniać nisko), a że wśród polskich prawdziwych zazdrośników - tych z drewnianych domków krytykujących Leo za to, że polscy piłkarze nie nauczyli się grać w piłkę - skończyła się moda na nowoczesny futbol, to Smuda jest dla PZPNu rozwiązaniem idealnym.
Smuda się skompromituje, na pół roku przed Euro go wywalą i pojawi się pytanie - czy kadrę na turnieju znów poprowadzi Piechniczek jako ratownik tym razem? :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lis 2009, 15:43

Wilmore pisze:Smuda nie jest trenerem ani naprawdę klasowym
Ale na polskim rynku osiągnął jakiś tam sukces. Jak się to mówi "nie jest spalony". Jest doświadczony, ma charyzmę, potrafi motywować zawodników, czego brakowało chyba ostatnim selekcjonerom.
Wilmore pisze:Więc do mnie ma się to nijak, bo ani Smudy nie chciałem, ani wyłącznie takiego pojęcia o futbolu nie posiadam.
Do kibiców chyba też nie. Bo kibice nie mają większego pojęcia o futbolu, gdyby mieli, byliby piłkarzami, trenerami, itp.
Wilmore pisze:Smuda się skompromituje
Czyli popełni błędy swojego holenderskiego poprzednika? (bo Stefana nie liczę).

Ma trochę czasu, nigdy nie wiadomo czy kilku polskim piłkarzom nie uda się wywalczyć miejsce w podstawowych jedenastkach swoich zespołów zagranicą, może akurat będą w formie. Przyszłość jest nieodgadniona.

No chyba, że jesteś jakąś wróżką.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 lis 2009, 16:49

Tak nie bardzo wiedziałem, gdzie to wkleić. Że jest to o byłym zawodniku reprezentacji to wklejam tu.
Gerard Cieślik, legendarny polski piłkarz, związany całą prawie karierę i życie z Ruchem Chorzów, przeszedł w środę zawał serca.
82-letni honorowy prezes Ruchu przebywa w szpitalu, jego stan jest stabilny.
W reprezentacji Polski w 45 spotkaniach strzelił 27 bramek. W uznaniu zasług dla polskiej piłki nożnej - jako jedyny były zawodnik, który nie rozegrał w reprezentacji 60 spotkań - został przyjęty do ekskluzywnego Klubu Wybitnego Reprezentanta.
Szybkiego powrotu do zdrowia Panie Gerardzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lis 2009, 12:01

Wilmore pisze:A, panie bull-shit - Żewłakowa i Kosowskiego na Euro widzisz? A jeśli nie, to jaki jest sens powoływać ich obecnie?
Szanse obu 50/50. Czy ja ich widze, nie skreslam ich za wiek, wole 36 letniego zawodnika z umijetnosciami czy z forma niz mlodego, utalentowanego(hahahaha Leo wyjdz z drewnianego domku gdzie nie masz TV) Pazdana, Zahorskiego.
Kamil232 pisze:Oh Come On, wyjdź w końcu z drewnianego pudełka, nie widzisz że cały świat tak sobie naturalizuje zawodników? Smuda ze swoją mentalnością został w poprzedniej epoce... Cóż mieliśmy takiego światowca na ławce, teraz będziemy mieć taki ciemnogród...
Jestem za naturalizacja, za dawaniem polskiego obywatelstwa zawodnikom, ale takim, ktorzy w jakis sposob sa zwiazani z naszym krajem. Nie chce zby to byl wymysł jakiegos pojeba typu Leo, ktory zarzyczyl sobie Rogera i dostał go na Euro w pakiecie z 10 asystentami-nieudacznikami jak i sam Holender. Senna, Deco zawodnicy zwiazani ze swoimi nowymi reprezentacjami. taka regula mi odpowiada.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 06 lis 2009, 12:11

Jarzinho pisze:Senna, Deco zawodnicy zwiazani ze swoimi nowymi reprezentacjami. taka regula mi odpowiada.
Też jestem przeciwko sztucznym naturalizacjom, ale czym przewyższają w tej kwestii Rogera Deco, a zwłaszcza Senna?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lis 2009, 13:47

Jarzinho pisze:
Wilmore pisze:A, panie bull-shit - Żewłakowa i Kosowskiego na Euro widzisz? A jeśli nie, to jaki jest sens powoływać ich obecnie?
Szanse obu 50/50. Czy ja ich widze, nie skreslam ich za wiek, wole 36 letniego zawodnika z umijetnosciami czy z forma niz mlodego, utalentowanego(hahahaha Leo wyjdz z drewnianego domku gdzie nie masz TV) Pazdana, Zahorskiego.
Kamil232 pisze:Oh Come On, wyjdź w końcu z drewnianego pudełka, nie widzisz że cały świat tak sobie naturalizuje zawodników? Smuda ze swoją mentalnością został w poprzedniej epoce... Cóż mieliśmy takiego światowca na ławce, teraz będziemy mieć taki ciemnogród...
Jestem za naturalizacja, za dawaniem polskiego obywatelstwa zawodnikom, ale takim, ktorzy w jakis sposob sa zwiazani z naszym krajem. Nie chce zby to byl wymysł jakiegos pojeba typu Leo, ktory zarzyczyl sobie Rogera i dostał go na Euro w pakiecie z 10 asystentami-nieudacznikami jak i sam Holender. Senna, Deco zawodnicy zwiazani ze swoimi nowymi reprezentacjami. taka regula mi odpowiada.
ad1. Widzisz Zewlakowa w wieku 36 lat w formie lepszej niz obecnie bo ja nie. Trzeba miec troche wyobrazni i pamieci do poprzednich ME.

ad2. Ja rowniez jestem za, ale szwab Beonish czy jak mu sie tam na nazwisko olal Polske. Juz sie oficjalnie wypowiadal przed Koltoniem ze gra dla Niemiec i tam chce grac. Wole Rogera niz takiego Niemca.

Smuda trener ktory w sumie przez 10 sezonow prowadzil nasze topowe druzyny zdobyl tylko 2 mistrzostwa. Mam nadzieje ze do swoich liczniejszych niepowodzen nie dopisze reprezentacji.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lis 2009, 14:48

Bienias pisze:Widzisz Zewlakowa w wieku 36 lat w formie lepszej niz obecnie bo ja nie. Trzeba miec troche wyobrazni i pamieci do poprzednich ME.
Tu chyba nie chodzi o to czy Żewłakow na ME będzie w lepszej formie niż obecnie, tylko czy w 2012 będą lepsi od 36-letniego Żewłakowa.
Bienias pisze:szwab Beonish czy jak mu sie tam na nazwisko olal Polske. Juz sie oficjalnie wypowiadal przed Koltoniem ze gra dla Niemiec i tam chce grac. Wole Rogera niz takiego Niemca.
Kiedy się wypowiadał bo jeszcze w środę Kołtoń na 100% był przekonany że Boenish będzie grał dla Polski.

A swoją drogą to jestem pełen podziwu dla wszystkich tych którzy wciąż dyskutują z Lordem 'international level' Wilmore i nie zwymiotowali od tego :brawo: :witam:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 lis 2009, 15:32

Bienias pisze:Smuda trener ktory w sumie przez 10 sezonow prowadzil nasze topowe druzyny zdobyl tylko 2 mistrzostwa.
Gwoli ścisłości: trzy mistrzostwa zdobył.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 lis 2009, 15:39

Bienias pisze:Ja rowniez jestem za, ale szwab Beonish czy jak mu sie tam na nazwisko olal Polske. Juz sie oficjalnie wypowiadal przed Koltoniem ze gra dla Niemiec i tam chce grac.
To powodzenia, bo w niemieckiej kadrze to on ma szanse niewiele większe od moich w polskiej :lol: Niemcy na lewej stronie mogą wystawiać Lahma, Jansena, Schaefera, a nawet prędzej zagra tam Westermann czy Pander niż taki Boenisch.
Swoją drogą, na niemieckich stronach takiego potwierdzenia nie znalazłem. Widać jak się nim interesują (chyba, że to nieprawda) :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 lis 2009, 15:41

Bienias pisze:Smuda trener ktory w sumie przez 10 sezonow prowadzil nasze topowe druzyny
Oczywiście Odra Wodzisław i Piotrcovia to topowe drużyny. :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 lis 2009, 15:53

Bienias pisze:szwab Beonish
Ale za to Polska moze sie poszczycic polaczkiem Jeleniem.

Juz ida wyzwiska eh dzieci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”