Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 323

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2009, 15:10

Ten sam Christian którego zły Moratti kazał sledzić? Nie może być. Nie ma to jak wyznania wiarygodnej i bezstronnej osoby. Pewnie bedzie następna Calciopoli! A może jedak jej nie bedzie i skończy sie tylko na erekcji u Wilmora i wyjdzie na to, że Christian tylko przypomina o swoim istnieniu gdyż na boisku mu sie jednak ostatnio nie wiedzie. Kończy kariere, wznawia, pewnie jak w Botafogo mu nie wyjdzie to stwierdzi, że wysłał go tam Moratti by dalej kręcić wałki. Oj, nie ma jak to legendy klubowe :rotfl:

EDIT: Tak, tak Loczkerson Moratti specjalnie stworzył taki dokument żeby się wyłożyć przy pierwszej okazji. Tak postepuje kazdy szanujący się gangster. Sam prokuruje na siebie dowody żeby ułatwiac prace sądom, tak na potem jak już ich złapią, bo po co maja sie meczyć? Naprawde wiara w bajki jest w was wielka. Gadki o moralności tez schowalibyście sobie do kieszeni, bo stwarza to fatalne wrazenie o was.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 08 lis 2009, 15:19

Boli Wilmore, ze Milan w ciagu ostatnich 3 sezonow zdobyl o ponad 60 (!) pkt mniej od Interu...i bardzo dobrze ma bolec :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lis 2009, 15:24

Tak, tak Loczkerson Moratti specjalnie stworzył taki dokument żeby się wyłożyć przy pierwszej okazji. Tak postepuje kazdy szanujący się gangster
patrz jak się zdenerwował :>
Nie osądzam Interu, i tym bardziej nie odpowiadam za słowa Vieriego. Możesz kreować go na zbzikowanego wariata i wcale się tobie nie dziwie, że tak robisz. Pytanie tylko co kieruje Vieirim? Dlaczego jest tak cięty na Inter? Jakie ma powody?Dlaczego miałby gadać o jakichś dokumentach, jeśli nie istnieją?
Zresztą jeśli Moratti niczego takiego nie kazał podpisywać ma Chrisitana w garści i wystarczy by zarządał od Vieriego ukazania tego dokumentu. Nie bój nic :P
Ja tam nigdy Interu nie skazałem i teraz też nie krzyczę by Morattiego wysłać do paki a Inter rozwiazać. Tyle tylko, że Moratti już nie raz pokazał jakie z niego ziółko w biznesie i dlatego też nie traktuje takiej wypowiedzi jak bluźnierstwa w kierunku matki Teresy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2009, 15:48

Jestem zdenerwowany, bo wiem co zaraz sie rozpeta na forum a ja nie koniecznie mam ochote marnowac czas na zajmowanie sie takimi bredniami. A bede musiał.

Sprawa jest prosta. Vieri ma naprawde jakies intrygujace dokumenty - idzie z nim do prokuratury a nie straszy w mediach "ja mam dokument, zobaczycie, jeszcze wam pokaże". Tak to sie załatwia w normalnym państwie. Christian zawsze miał wszystko: klase sportowa, uznanie zanwców, uwielbienie mediów i kibiców Interu, własne restauracje, najlepsze auta i dupy (te pewnie jeszcze ma) i nagle jedna decyzja o zerwaniu kontraktu z Interem uruchomił reakcje łańcuchowa spadania na dno. Coraz to słabsze kluby, gorsze kontrakty, brak uwielbienia kibiców, brak zainteresowania mediów. Bedac na dnie próbuje ściagnać do siebie Morattiego, którego pewnie obwinia za swoje błedy. Ten syndrom ma chyba nawet jakas nazwe w psychologii. Patrz, co roku powtarza sie ten scenariusz. Vieri gada cos na Morattiego i co roku nic z tego nie wynika. Czasem wymysla mniejsze, czasem większe rzeczy ale jak zwykle raz do roku musi cos wybuchnac na linii Vieri - Inter. Naprawde Christian takim działanie nie dodaje sobie wiarygodności, dlatego jakkolwiek trudno mi wierzyć, że teraz ma coś wartościowego. Zobaczysz, że jeszcze dwie, trzy podobne wypowiedzi i nawet prasa brukowa nie bedzie chciała sie zajmować rewelacjami Vieriego.

Odnosnie przekrętów Morattiego w biznesie, to jakoś wątpie ze w ramach konkurencyjności na rynku nie ma zainteresowanych by te jego ewentualne machlojki ujawnić. Państwo tez dysoponuje odpowiednimi aparatami do badania takich spraw. Poza tym Moratti prowadzi pewnie wiele biznesów i pewnie wiele z nich nie ma zadnego zwiazku z Interem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lis 2009, 16:03

Patrz, co roku powtarza sie ten scenariusz
I dlatego, też ta sprawa mnie mało zainteresowała. Znalazłem parę dni temu o tym nagłówek, na jakiejś zagranicznej stronie (nie pamiętam nawet jakiej)ale nie chciało mi się nawet czytać. Dopiero teraz spojrzałem na sprawę. I pewnie znów by mnie ona nie bardzo zainteresowała, gdyby nie fakt, że Christian powołuje się na dokumenty. Czyli wreszcie jakiś konkret!! To jest nowość i tylko dlatego wątek skomentowałem. A to, że co roku Vieri wyskakuje z jaką sprawą? No cóż przynajmniej jak się okazuje cały czas ciągnie jeden wątek. Gdyby raz za razem opowiadał o czym innym to naprawdę by wypadł na wariata.
Odnosnie przekrętów Morattiego w biznesie, to jakoś wątpie ze w ramach konkurencyjności na rynku nie ma zainteresowanych by te jego ewentualne machlojki ujawnić. Państwo tez dysoponuje odpowiednimi aparatami do badania takich spraw. Poza tym Moratti prowadzi pewnie wiele biznesów i pewnie wiele z nich nie ma zadnego zwiazku z Interem.
Jesli mnie pamięć nie myli to procesów firmy Morattiego miały całkiem sporo. A to, że nie nie mają związku z Interem? Nic, nie szkodzi, nie szukam przekrętów Interu a raczej chciałem wskazać, że oskarżenia na świętego nie trafiły :wink:
Sprawa jest prosta. Vieri ma naprawde jakies intrygujace dokumenty - idzie z nim do prokuratury a nie straszy w mediach "ja mam dokument, zobaczycie, jeszcze wam pokaże". Tak to sie załatwia w normalnym państwie
A ja bym zrobił jak on :P . Zamiast wypowiadać wojnę Morattiemu w sądzie, lepiej napuścić na niego media i niech oni się z nim szarpią. Co jak co, ale bardzo pragmatyczne podejście. No, tyle, że jeszcze trzeba pokazać ten dokument..
a ostatecznie bardzo bym się jednak zdziwił gdyby do tego doszlo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6644

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 lis 2009, 15:28

Babel pisze: A może jedak jej nie bedzie i skończy sie tylko na erekcji u Wilmora i wyjdzie na to, że Christian tylko przypomina o swoim istnieniu gdyż na boisku mu sie jednak ostatnio nie wiedzie.
Szkoda tylko, że najbardziej spieniony jesteś Ty. Jeśli dokument jest prawdziwy to sprawa kiedyś wyjdzie, jeśli nie, to i tak to nic nie zmieni. Proste i każdy średnio inteligentny człowiek podejdzie do tego w taki właśnie sposób. Vieri widocznie ma powody żeby dojechać Morattiego i jego sprawa w jaki sposób to robi i czy w ogóle ma jakieś racjonalne argumenty na to. Bliżej mi do zdania, że próbuje zwrócić na siebię uwagę mediów niż miałby jakoś nagle załapać uczciwością i miłością do Juve czy Milanu.

A tymczasem do kadry powołanie dostał - uwaga - Raffaele Palladino.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 lis 2009, 23:33

Jesli chodzi o Vierigate dopoki nie bedzie konkretow, dopoty nie warto podejmowac tego tematu.

Dzisiaj byl bardzo wazny dzien dla wszystkich juventinich, nasz kapitan obchodzil 35 urodziny!
Najlepszego Alex! Twoje zdrowie! :beer:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lis 2009, 13:09

Nadchodzi mecz z Udine. Mecz tak po prawdzie dość łatwy, bo goście będą potężnie osłabieni w ofensywie. W zasadzie nie ostał im się choć jeden zawodnik z pierwszej 11. Zawieszony za kartki jest Toto Di Natale, nie ma też Simone Pepe, Alexisa Sancheza i Floro Floresa. Więc Udine pozostał jedynie stary i zawodzący Corradi, junior Lodi oraz nieznany mi kompletnie Ramires czy jakoś tak. W JUVE natomiast powroty. Pierwszy mecz w sezonie zagra Del Piero i jestem strasznie ciekawy jak będzie wyglądała jego współpraca z Diego, oraz jak sobie poradzi jako ofensywny pomocnik. Co prawda to nie jest jego pozycja, ale z drugiej strony teraz JUVE gra znacznie bardziej ofensywnie i kombinacyjnie a w takiej grze Alex jest bezcenny. Wraca też Sissoko, Marchisio i Zebina. Zobaczymy jeszcze kto z nich zagra a kto jeszcze nie, ale fajnie, że kadra zdrowieje.
No z małym wyjątkiem bo Treze wypadł na 30 dni i znów zostajemy w ataku tylko z 1 napastnikiem. Oby Vicek wrócił na mecze z Bordeaux, Interem i Bayernem :pray:

No i odnośnie plotek to ponoć JUVE poważnie myślo o zakontraktowaniu Alejandro Domingueza z Rubina, któremu sie kończy za miesiąc kontrakt oraz o Van Der Vaarcie, który jest do wyciągnięcia z Realu za małą gotówkę. Co do Holendra większych wątpliwości nie mam, bo to jednak bardzo dobry gracz i może być wspaniałą alternatywą dla Diego za śmieszne pieniądze. Alternatywą tym lepszą, że w zasadzie w ofensywnej pomocy na 3 pozycje mamy ledwie 3 ofensywnych pomocników i Del Piero.

Natomiast co do Dominqueza to mam wątpliwości. Głównie z tego względu, że faceta poprostu nie znam. Natomiast z tego co przyuważyłem to facet jest warty zainteresowania. W Rosji, skąd wyskoczyło sporo świetnych piłkarzy (Arshavin, Vidic, Skrtel, Zhirkov) jest absolutną gwiazdą i prezentuje się fantastycznie (23 mecze, 16 goli i 7 asyst), dobrze gra w CL, gdzie rywale przecież śmiertelnie mocni. Tyle, tylko, że nie wiem dokładnie na jakiej pozycji on dokładnie gra. W CL widziałem go w roli "podwieszonego" napastnika, który operował w środku między pomocą a atakiem, więc jeśli daje radę na skrzydłach, to naprawdę mógłby być dobrym pomysłem :think: Jeśli nadaje się na alternatywę dla Camora to nawet się nie ma co zastanawiać (lepszy on niż Tiago na skrzydle jak to było ostatnio :smile2: )

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 lis 2009, 14:38

O mecz z Udinese się nie martwię, z przodu radzimy sobie dobrze więc coś na pewno wpadnie, a z tyłu to Udinese będzie grać juniorami więc raczej sobie poradzimy. Martwi ta kontuzja Davida (coś chyba za długo było tak że nikt nie wypadł), wraca Alex, jest Amauri, który ostatnio też zaczął strzelać więc na Serie A starczy bo Udine gra fatalnie. Z drugiej strony w zeszłym sezonie też grali fatalnie a przełamali się dopiero w meczu z nami i nas wtedy pyknęli 2:1. No ale teraz nie zagra Di Natale.

Co innego to mecz z Bordeaux który musimy koniecznie wygrać. Nie po to, żeby zapewnić sobie awans, ale po to by zająć to pierwsze miejsce w grupie i być rozstawionym w losowaniu. Licząc na to, że Milan, Fiora i Inter zajmą w swoich grupach drugie miejsca to możemy wtedy trafić na Wolsfburg, Porto, Unirea, Olympiakos - droga do ćwierćfinału stoi otworem. Dlatego tak ważna będzie potyczka z Francuzami i ja bym tu nie ryzykował z pomysłami w stylu Momo w pierwszym składzie, już nawet niech ten Tiago sobie pogra. Ciekawi mnie czy po pwrocie Alexa wrócimy do 4-3-1-2 czy zostaniemy przy 4-2-3-1. Pierwsza opcja byłaby lepszym rozwiązaniem patrząc na specyfikę naszych napadziorów ale druga (co pokazują mecze) gwarantuje bramki i się sprawdza, a jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego. Chociaż też nie wydaje mi się żeby Alex był w stanie zagrać nawet te 60 min.

Co do plotek transferowych - Van der Vaart był w HSV gwiazdą, w Realu nie gra nic. Jakby miał przyjść za kilka mln to jak najbardziej ale dużo lepszym rozwiązaniem byłoby np wypożyczenie z opcją pierwokupu. Faktycznie w ofensywnej pomocy zbyt wielkiej możliwości manweru nie mamy i taki ktoś by się przydał. Co do Dominguza to oglądałem go tylko w pierwszym meczu z Interem i tak chyba spartolił akcję sam na sam z Cesarem, choć też piękną bramkę strzelił. Jedyne co by przeszkadzało w potencjalnym transferze to wiek - 28 lat to już nie młodzieniec. Sam Blanc powiedział że możliwe są ruchy tej zimy więc pozostaje tylko czekać.

P.S. Ma ktoś jakąś listę zawodników którym kończą się kontrakty? Tak ze dwa lata temu gdzieś taką dorwałem teraz za cholerę nie mogę trafić...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lis 2009, 14:51

w Realu nie gra nic
To prawda, ale też należy go usprawiedliwić. Dostał ostatecznie niewiele szans. Gdy zmienił się trener i Real w zeszłym sezonie przejął Juande Ramos, który nigdy nie gra ofensywnymi środkowymi pomocnikami dla Rafaela miejsce się skończyło, a teraz po mega transferach poszedł poprostu w odstawkę, bo teraz grać ma Kaka.
Ciekawi mnie czy po pwrocie Alexa wrócimy do 4-3-1-2 czy zostaniemy przy 4-2-3-1
Gdzieś mi się wyczytało, że po powrocie Del Piero JUVE dalej będzie grać 4:2:3:1 i podobno tak też wyglądały treningi. Dziś się zobaczy, ale nie wydaje mi się by Ciro zmieniał tak dobrze sprawdzający się system. Nawet dla Del Piero.

Co do graczy, którym kończą się umowy to, w Serie A ciekawym zawodnikiem jest tylko Candreva, który niedawno zadebiutował u Lippiego (ofensywny pomocik), choć osobiście mnie to powołanie mocno zaskoczyło bo w u21 Candreva się nie wybijał jakoś specjalnie (był rezerwowym, wchodził gdy Włosi bronili wyniku)
Tak to Chamakh z Bordeaux, chyba Marquez z Barcelony, wspomiany Dominquez. Nie przypominam sobie jeszcze kogoś interesującego...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 lis 2009, 13:17

Gdzieś mi się wyczytało, że po powrocie Del Piero JUVE dalej będzie grać 4:2:3:1 i podobno tak też wyglądały treningi. Dziś się zobaczy, ale nie wydaje mi się by Ciro zmieniał tak dobrze sprawdzający się system. Nawet dla Del Piero.
Tyle, że ciężko sobie wyobrazić Del Piero ustawionego na szpicy w 4-2-3-1. Ciro mówi, że Del Piero zagra na pozycji Giovinco co też mi się za bardzo nie widzi. No ale na pewno przyjemnie będzie móc obejrzeć tercet Del Piero - Diego - Camoranesi. Z drugiej strony tak naprawdę jeszcze 4-3-1-2 nie miało możliwości zaprezentować się przy ustawieniu w ataku "drewno - drybler". U nas były to dwa drewna (Iaquinta co prawda mniejsze, ale jednak drewno :) ). Może warto do tego wrócić, bo jak do formy wróci Marchisio to ktoś z trójki Melo, Sissoko i właśnie Włoch usiądzie - na dzień dzisiejszy chyba jednak Melo ale on kosztował 25 mln więc będzie grał - i koło się zamyka. Zgadzam się jednak że nie jest to czas na eksperymenty, przed nami kluczowe mecze sezonu, trzeba grać tym co nam wychodzi
Co do graczy, którym kończą się umowy to, w Serie A ciekawym zawodnikiem jest tylko Candreva, który niedawno zadebiutował u Lippiego (ofensywny pomocik), choć osobiście mnie to powołanie mocno zaskoczyło bo w u21 Candreva się nie wybijał jakoś specjalnie (był rezerwowym, wchodził gdy Włosi bronili wyniku)
Tak to Chamakh z Bordeaux, chyba Marquez z Barcelony, wspomiany Dominquez. Nie przypominam sobie jeszcze kogoś interesującego...
Nie znam tego Candrevy bo Livorno nie oglądam. Podobno w kadrze zagrał dobrze, ofensywnych pomocników u nas mało więc kto wie :think: A on gra na prawej czy na lewej stronie? Chamakha nie chcę, dla mnie to przeciętniak.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 lis 2009, 14:03

tyle, że ciężko sobie wyobrazić Del Piero ustawionego na szpicy w 4-2-3-1
O tym nie ma nawet mowy. Alex, albo na pozycji Giovinco, albo jako alternatywa w środku dla Diego, gdzie nie trzeba takiej szybkości
Ciro mówi, że Del Piero zagra na pozycji Giovinco co też mi się za bardzo nie widzi
W systemie 4:2:3:1 to dla niego w zasadzie jedyna pozycja w pierwszej 11. Na minus zdecydowanie, że to jednak ofensywna pomoc, gdzie Del Piero ni czuje się wpełni komfortowo i że skrzydło, gdzie potrzeba dynamiki, której Alex już nie ma. Na plus, że w tym systemie JUVE gra dużo bardziej ofensywnie niż w 4:3:1:2 i że jest dużo więcej gry kombinacyjnej oraz kreatywności gdzie Alex powinien dużo wnosić.
Mi ostatecznie nie będzie przeszkadzać jeśli Del Piero będzie jedynie rezerwowym.
1. Bo taki rezerwowy to gigantyczny atut.
2. Bo Giovinco wreszcie musi zacząć grać regularnie i jeśli Seba stanie się zawodnikiem podstawowym (a ma na to duże szanse) to może to być dla niego sezon przełomowy.
3. W systemie 4:2:3:1 JUVE poprostu gra lepiej niż w 4:3:1:2. Jeden kreatywny napastnik tego nie zmieni, bo dalej nie jest to system tak kreatywny, bo dalej nie ma w tym systemie skrzydeł. bez których JUVE nie potafi grać szybko i utrzymywać się przy piłce w ofensywnej pomocy i bo uderza to w Camoranesiego, który jest fantastycznie dysponowany.
Może warto do tego wrócić, bo jak do formy wróci Marchisio to ktoś z trójki Melo, Sissoko i właśnie Włoch usiądzie
Narazie Marchisio i Sissoko wracają do zdrowia, niedługo potem bo w styczniu Sissoko jedzie na Puchar Narodów Afryki, wiec do połowy lutego problemu ze zbyt dużą konkurencją nie będzie. A potem się zobaczy... zresztą mieć same takie problemy :hardkor:
Nie znam tego Candrevy bo Livorno nie oglądam. Podobno w kadrze zagrał dobrze, ofensywnych pomocników u nas mało więc kto wie A on gra na prawej czy na lewej stronie?
Najlepiej radzi sobie na środku. Dla mnie w JUVE zbędny.
Chamakha nie chcę, dla mnie to przeciętniak.
Też tak uważam. A gdy pojawia się jego nazwisko w jednym zdaniu z "następca Treze", to aż mnie zęby bolą

PS: Bordeaux w meczu z JUVE najprawdopodoniej beż Gourcuffa :D Jak ten zespół radzi sobie bez niego widać ostatnio dość dobrze

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 lis 2009, 16:57

Ktoś tam wyżej pytał o listę zawodników, którym kończą się kontrakty w tym sez.:
Martin Demichelis - 28 - Argentyna - Bayern - obrońca
Jose Paolo Guerrero - 25 - Peru - Hamburger SV - napastnik
Kevin Kuranyi - 27 - Niemcy - Schalke 04 - napastnik
Altintop 26 - Turcja - Bayern
Daniel van Buyten - 31 - Belgia - Bayern Monachium- obrońca
Cacau - 28 - Niemcy - VFB Stuttgart - napastnik
Thomas Hitzlsperger - 27 - Niemcy - VFB Stuttgart - pomocnik
Ludovic Magnin - 30 - Szwajcaria - VFB Stuttgart - obrońca
Alex - 27 - Brazylia - Chelsea Londyn - obrońca
Christoph Metzelder - 28 - Niemcy - Real Madryt - obrońca
Maxi Rodriguez - 28 - Argentyna - Atletico Madryt - pomocnik
Tomas Rosicky - 29 - Czechy - Arsenal Londyn - pomocnik