AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 726

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lis 2009, 19:41

Przyjdzie pod koniec grudnia, więc powinien być jak w zeszłym roku od pierwszej kolejki wiosennej gotowy do gry. Formę pewnie również złapie pod koniec stycznia. :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 lis 2009, 21:51

28 grudnia jak się nie mylę. Co do zgrupowania to mądre rozwiązanie, co nie zmienia faktu, że dziwi biorąc pod uwagę pieprzenie o lataniu dziury w budżecie. Chociaż coś ostatnio cicho na ten temat ze strony naszych działaczy, trzeba przyznać.
Carlo Ancelotti udzielił wywiadu dla Il Giornale. Były trener Milanu mówił o nowym ustawieniu rossonerich: "Ja również myślałem o takiej taktyce, ale w końcu zrezygnowałem. A wiecie dlaczego? Bo Pato niezbyt chętnie zapatrywał się na taki eksperyment. Uznaliśmy, że izolowanie go w narożniku prawej strony może ograniczać jego możliwości. Leo spisał się świetnie przekonując Pato i znajdując rozwiązanie, które uwypukla umiejętności chłopaka."
Już niech skończy pier***. Człowiek, który propagował raczej zachowawcza grę teraz się tłumaczy tym, że jakiś młodzian niby na niego wpłynął. :roll:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 lis 2009, 12:28

Już niech skończy pier***. Człowiek, który propagował raczej zachowawcza grę teraz się tłumaczy tym, że jakiś młodzian niby na niego wpłynął. :roll:
Najlepsze jest to że otwarcie przyznaje że taki młokos jak Pato rządził i mówił gdzie chce grać a nie patrzył kompletnie na dobro drużyny.Czasami Carlo wszystkich zaskakuje :roll:

Kolejna wypowiedź Dzeko który uczepił się nas jak kiedyś Ronnie i dopóki nie zobaczymy go w koszulce Rossonerich dziennikarze nie ustąpią :wink:
"Opowieść z Milanem nie jest skończona. Już oświadczyłem dyrektorom, że chcę odejść i być przetransferowany do Milanu. Zawsze byłem fanem Milanu i w czerwcu chce się stać rossonerim".
Troszke inaczej przetłumaczona wersja tego wywiadu jest na pilka.pl ale jedno jest pewne że w czerwcu znowu będą najpewniej czekać nas wypady łysego do Niemiec

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lis 2009, 13:31

Kolejna wypowiedź Dzeko który uczepił się nas jak kiedyś Ronnie i dopóki nie zobaczymy go w koszulce Rossonerich dziennikarze nie ustąpią :wink:
i bardzo dobrze tacy gracze sam nam potrzebni.nie dosc ze mlody, ograny i idealnie pasujacy do naszej taktyki to jeszcze kibic Milanu.mam nadzieje jak najszybciej zobaczyc Edina u nas w skladzie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 lis 2009, 14:39

co do Verdiego o ktorym ostatnio toczyla sie tu mala dyskusja to na jego temat zabral glos Galliani:
Simone Verdi: "Niestety wczoraj doznał drobnego urazu. Leonardo go ceni i prawdopodobnie zostałby powołany. Wcześniej czy później dostanie się do pierwszego zespołu. Doznał drobnego urazu, mówili mi, że to nic groźnego, ale nie mam dokładnych informacji".
szkoda bo mogla byc szansa na zobaczenie go jutro, bo w primaverze gra bardzo dobrze.

Galliani tez pouwierdzil tez w jednym z wywiadow ze w czerwcu wroca do rozmow w sprawie Dzeko.

noi jak ktos nie wie to nasze ustawienie nazywa sie "4-2-fantazja"

naprawde fajne sa wywiady z lysym.latwo mozna sobie poprawic humor :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lis 2009, 14:22

AC MILAN: Dida; Oddo, Thiago Silva, Kaladze, Zambrotta; Pirlo, Ambrosini; Pato, Seedorf, Ronaldinho; Borriello.

CAGLIARI: Marchetti; Canini, Lopez, Astori, Agostini; Dessena, Conti, Biondini; Lazzari; Jeda, Matri.
Drobny błąd w ustawieniu Milanu - zapewne Seedorf będzie grał obok Pirlo i Ambrosiniego, a Pato na skrzydle. Nie wydaje mi się bowiem, żebyśmy grali 1-4-2-3-1, raczej 1-4-3-3.
Ronaldinho dał radę wyzdrowieć, jednak nie będzie chyba w najlepszej dyspozycji po tym przeziębieniu, stąd spodziewam się prędkiej zmiany i wprowadzenia Abate, o ile mecz będzie się układał po naszej myśli - wtedy będzie mógł przenieść się na lewe skrzydło Pato. Dziś przydałoby się też zobaczyć Huntelaara, w takim spotkaniu miałby szansę coś utrafić, w końcu mecz u siebie. Jeszcze mam resztki nadziei, że przynajmniej do stycznia coś ustrzeli.
Reszta personaliów w sytuacji zawieszenia Nesty przewidywalna.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lis 2009, 15:32

!#!#$!$$!!!
To co pokazuje obecnie Kaładze to się nawet do OE nie nadaje...brak Nesty - nasza obrona nie istnieje...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lis 2009, 15:36

Silva dziś nie jest lepszy - to po jego kompromitującym błędzie poszła akcja na 1:2.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lis 2009, 15:42

Z 1-2 na 3-2 :mrgreen: Pato :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 lis 2009, 15:52

Jeszcze mam resztki nadziei, że przynajmniej do stycznia coś ustrzeli.
No tak, z tego co mnie pamięć nie myli w grudniu chyba będzie puchar Włoch rozgrywany więc szanse na pewno dostanie :lol:
Silva dziś nie jest lepszy - to po jego kompromitującym błędzie poszła akcja na 1:2.
Wina tu raczej ustawienia.Oddo musiał kryć zawodnika którego miał przed sobą bo jeden z zawodników Milanu(Kaladze czy Pirlo?) krył powietrze przez co ostatni zawodnik umieścił piłke w bramce.

1-4-2- FAN-TA-ZJA :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 lis 2009, 15:56

przy takiej formie Borriello nasz holenderski lowca bramek w Milanie kariery nie zrobi.Marco w przeciwienstwie do holendra biega, aystuje(swietne zachowanie przy bramce Seedorfa), bierze udzial w grze(akcja Borriello-Dinho-Pato) noi co najwazniejsze strzela.swietne 45 minut wlocha.

Pato swietna bramka i zachowanie przy golu Borriello.

Kaladze mnie nie przekonuje i mam nadzieje ze na jego miejsce sciagniemy kogos innego.nie wiem moze Kjaer lub ktorys z obroncow Bari.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lis 2009, 15:57

Muszę częściej oglądać Serie A, bo można na fajny mecz trafić :]

Cagliari robi z waszą obroną co chce. Matri i Lazzari są nie do zatrzymania. Ale wy macie Pato :o Znakomite uderzenie, a wcześniej również ładnie główką, po rożnym.

Jednak goście powinni już po 30 minutach prowadzić różnicą 3, 4 goli. Ciekawy zawodnik ten Lazzari, idealne piłki w pole karne dogrywa, przydałby się w Arsenalu :P

Liczę na wiecej goli w drugiej połowie i wygraną Cagliari, bo są lepsi dziś :mrgreen:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 lis 2009, 15:58

Fajny mecz :lol:
No i macie trochę farta :>
Milan w obronie bez Nesty się poprostu kompromituje. Kaladze kompletnie się nie nadaje do pierwszej 11, a Thiago Silva jak nie jest rozstawiany przez Nestę to też wygląda nienajlepiej. Zresztą cała defensywa wraz z Ambrosinim i Pirlo wygląda słabo. Tylko fartem Milan nie stracił tu 3 czy 4 bramek. bo Cagliari jedzie was jak chce i co pięć minut rozklepuje całą defensywę
Cała wasze szczęście, że ofensywa gra dobrze i nadrabia, choć okazji Milan wielu poza bramkowymi nie stworzył.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lis 2009, 16:03

Kaladze coś bierze przed meczem? Zachowanie przy pierwszym golu jakby zapomniał ze jest na boisku. Tak poza tym to dawno dwano nie ogladalem tak przyjemnie radzacego sobie w przodzie Milanu. Naprawde imponujaco z przodu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lis 2009, 16:03

Ale wy macie Pato :o
W obecnej dyspozycji to na dzień dzisiejszy najlepszy napastnik młodego pokolenia na świecie (nie żadne tam Aguero czy inne Higuainy i Benzemy) i jeden z lepszych napadziorów w ogóle - radzi sobie w Serie A => poradziłby sobie w każdej lidze na świecie.A ma tylko 20 lat i tak na prawdę wszystko co najlepsze jeszcze przed nim.Szczerze mówiąc nie liczyłem na aż taką eksplozję jego talentu w tym sezonie.
Liczę na wiecej goli w drugiej połowie i wygraną Cagliari, bo są lepsi dziś :mrgreen:
To się przeliczysz,chyba,że Kaładze utrzyma 'formę'.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”