Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 624

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 gru 2009, 12:57

Arsenal Football Club have today announced the following 18-man squad for the Carling Cup Quarter-Final against Manchester City.

Tomas Rosicky
Carlos Vela
Aaron Ramsey
Alex Song
Mikael Silvestre
Jack Wilshere
Lukasz Fabianski (GK)
Vito Mannone (GK)
Emmanuel Eboue
Armand Traore
Fran Merida
Kyle Bartley
Francis Coquelin
Craig Eastmond
Emmanuel Frimpong
Kerrea Gilbert
Mark Randall
Sanchez Watt
Hmm.. Bardzo zastanawia mnie fakt, ze zabrał Alexa i Tomasa.. Grali w pierwszej druzynie, kontuzji nie mieli (przynajmniej grali po kontuzji w pierwszej druzynie) wiec w sumie troche bez sensu.. ciekawe za graja czy tylko tak ich wzial na wycieczke :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2009, 13:03

Mnie bardziej zastanawia, ze nie ma Senderosa :o o kontuzji nic nie słyszałem, czyżby już się szykował na styczniową wyprawę ? :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 gru 2009, 15:34

Magnum pisze:Bardzo zastanawia mnie fakt, ze zabrał Alexa i Tomasa..
Przecież Wenger zapowiedział, że będzie chciał tak dobrać skład żeby było w nim kilku bardziej doświadczonych piłkarzy. Obecność Alexa i Tomasa od pierwszych minut byłaby co najmniej wskazana. Song niech gra jak najwięcej, bo w styczniu nam już nie pomoże.

W sumie jak tak spojrzeć na powołanych, to Wenger może z nich zmontować całkiem niezłą jedenastkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2009, 16:10

ciekawą informację wyszukałem.
Arsenal stracił w listopadzie [tylko mecze ligowe] 5 goli, kto wie ile rywale [Wolves, Sunderland i Chelsea] oddali celnych strzałów na naszą bramkę ?
Duch pisze:W sumie jak tak spojrzeć na powołanych, to Wenger może z nich zmontować całkiem niezłą jedenastkę.
Czy Song zagra na obronie ? A może zacznie na ławce. Na def. pomocniku chciałby Craiga zobaczyć, bo z Liverpoolem dał radę.
Szkoda też, że Theo nie ma.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 gru 2009, 16:31

fieldy pisze:Arsenal stracił w listopadzie [tylko mecze ligowe] 5 goli, kto wie ile rywale [Wolves, Sunderland i Chelsea] oddali celnych strzałów na naszą bramkę ?
Czyżby pięć?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2009, 17:18

to już były jakiś szczyt :D
osiem :!:

Czy to świadczy dobrze o naszym bramkarzu ? :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 gru 2009, 17:25

fieldy pisze:Czy to świadczy dobrze o naszym bramkarzu ?
Mamy problemy z pozycją bramkarza i chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę. Manu jakiś taki mało pewny w tym sezonie, Fabian po kontuzji, Vito miał swoje pięć minut, ale błędy też mu się zdarzały ... i chyba tylko Wojtek niczego nie zawalił :lol:
fieldy pisze:Czy Song zagra na obronie ? A może zacznie na ławce.
Nie mam pojęcia. Osobiście będę się czuł znacznie pewniej, jeśli Alex wybiegnie w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2009, 20:21

Only Armand Traore and Alex Song keep their place from the Chelsea game. Lukasz Fabianski starts in goal Song switches to centre back alongside Mikael Silvestre, while Emmanuel Eboue comes in at right back. The midfield is made up of Craig Eastmond, Fran Merida and Aaron Ramsey. Tomas Rosicky, Jack Wilshere and Carlos Vela complete the starting line-up.

Czyli coś takiego

-------------- Fabian -----------
Eboue - Song - Sylwek - Traore
---- Ramsey - Craig - Merida ----
- Jacek ------ Vela ----- Rosicky -

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 gru 2009, 20:21

-----------------Fabianski----------------
-----Eboue-----Song------Silvestre-----Traore
----Eastmond---------- Merida-----Ramsey-----
----Wilshere-----Rosicky------ Vela-----

Bardzo interesujaca 11.. zobaczymy jak to bedzie. :) Start Songa uspokaja mnie w obronie, atak jest bardzo mocny, Rosicky na szpicy do tego Wilshere i Vela... zobaczymy. Wydaje mi sie ze moze byc nawet dobrze

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2009, 20:25

Myślisz, że Toms na środku ataku ? Raczej Vela, który musi się tam ogrywać, jak ma Robina zastąpić.

City najmocniejszym składem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 gru 2009, 20:26

Wg. komentatora ATVO tak to wlasnie ma byc... chyba, ze zle zrozumialem ale z tego co slyszalem Tomas ma grac na srodku.. rozmawiali o tym zanim cokolwiek jeszcze napisali... Glowy sobie za to nie dam uciac :P W zasadzie za Vele tez bym sie nie obrazil na srodku.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 gru 2009, 22:37

Obrona Arsenalu to prawdziwi twardziele :)

Swoją drogą nie rozumiem Wengera, wystawiając taki skład skazał zespół jeszcze przed pierwszym gwizdkiem na porażkę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 gru 2009, 5:58

Swoją drogą nie rozumiem Wengera, wystawiając taki skład skazał zespół jeszcze przed pierwszym gwizdkiem na porażkę
Proste, chce dać szansę młodziakom i nie traktuje tego pucharu poważnie, jak sam powiedział:
"We have not won a trophy since 2005 but I don't consider that if you win the Carling Cup we parade around and say we have won the trophy. For me it is a competition where we develop our young players. I don't believe that next season if we had won the Carling Cup I would say 'we won a trophy last year'. To play in the Quarter-Final or Semi-Final or Final of the Champions League is10 times more difficult to win the Carling Cup."
Dopiero co skończyłem oglądać powtórkę.. a więc do rzeczy. Silvestre dziwnie grał - czasem wyśmienicie, czasem fatalnie - tak na przemian. Trzy bramki których Fabian nie mogl wybronic, przy przynajmniej jednej z nich zawinił Sylwek. Zaskoczył mnie fakt, że zdominowaliśmy posiadanie piłki 39-61 na nasza korzysc to naprawde cos. Problem w tym, ze nie mielismy jak przejść pod bramkę rywala i tworzyć dobre akcje. Vela cały czas kombinował i dostawał piłki prostopadłe aczkolwiek albo był na spalonym albo nie mógł przebić. Fabian zagral dobrze. Fieldy moze doda cos swoim profesjonalnym komentarzem, ja jak na nastoletniego amatora pilki noznej raport koncze :lol:

Fabiański moim zdaniem zagrał dobrze, skoro Wenger ma zamiar wystawic młodszy skład z Olympiacosem, może znalazlby się właśnie w tym składzie? :warrior:

Co do sędziego to :red:
O ile dal dosc sporo zasluzonych kartek to jednak ta najwazniejsza - dla Songa - była kompletnie z dupy. Faulu tam nawet nie bylo, zawodnik City wbiegl w niego... a teraz nie zagra ze Stoke bo to 5. kartka w sezonie. Eh..

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 gru 2009, 8:03

Kolejne żenujące zachowanie Wengera. Szkoda o tym gadać, więc przejdźmy do meczu.

Nie wiem czy to prawda co pisał poprzednik o posiadaniu piłki, bo ja miałem odmienne wrażenie. Arsenal rozgrywał piłke dobrze jedynie pod własną bramką, im dalej tym gorzej. Było co najmniej kilka strat w środku pola, które zaowocowały szybką i groźną kontrą City. Gospodarze byli zdecydowanie lepsi, o dziwo dobrze zagrał Tevez, a świetnie SWP. W AFC trudno kogokolwiek wyróżnić.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 gru 2009, 9:50

red85 pisze:Gospodarze byli zdecydowanie lepsi, o dziwo dobrze zagrał Tevez, a świetnie SWP. W AFC trudno kogokolwiek wyróżnić.
Tak też wszyscy stawiali przed meczem. SWP, czyli jeden z najlepszych skrzydłowych w lidze vs Traore, czyli nasz 3 lewy obrońca. Nie mogło to inaczej wyglądać.
Fabian bez szans, przy którejkolwiek z bramek, co jedna z resztą to lepsza :D

Choć grały rezerwy, to widać było to co ostatnio w 1 drużynie - brak jakiegokolwiek pomysłu na sforsowanie obrony rywala. W 1 połowie Eboue dosc przypadkowo znalazł się w polu karnym, bo Bridge się poślizgnął. Vela miał szanse [do obu zagrywał Jacek, który i tak miał słaby mecz, no ale wrócił do gry po kontuzji], ale też mu Lescott przeszkodził i nic z tego nie wyszło. Strzał Frana w poprzeczkę w 92 minucie to chyba nasza najlepsza okazja w tym meczu.

ogolnie spodziewałem się porażki, więc i tragedii nie robię.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”