FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1028

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 gru 2009, 1:50

Wiadomo juz co z Messim?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 10 gru 2009, 9:14

Ma zwichnięcie 1-2 stopnia kostki w prawej nodze. Nie wiadomo czy wystąpi w derbach. :?
http://www.fcbarcelona.cat/web/english/ ... 08239.html

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2009, 10:13

Ehhh...

Gdyby nie ta kontuzja Leo to byłoby całkiem spoko. Niestety prawie na pewno nie zagra w derbach a to bardzo duża strata bo był w dobrej formie.

Valdes ['] Wyobraźnia podpowiada mi, że może się pokusić o hat-tricka i odwalić coś w derbach. Może jak wytrzeźwieję to mi przejdą takie brudne myśli.

Generalnie Dynamo nie miało w tym meczu nic do powiedzenia a tymczasowe prowadzenie zawdzięczają tylko naszemu portero. Barcelona nie zagrała wielkiego meczu, ale zwycięstwo i tak dość pewne. Co prawda druga bramka dopiero w końcówce, ale świetne okazje były zarówno wcześniej jak i potem. Niestety Messi jak zawsze był skutecznych tak teraz regularnie marnuje setki :/ Oczywiście zagrałem z handi więc dodatkowo mnie to zirytowało wczoraj, ale walić to.

W zimie weźmy kogoś na lewy atak bo mnie krew zaleje.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 gru 2009, 10:17

Valdes niestety raz w roku ma okres naprawde slabej gry. Szkoda, ze w zeszlym roku jak i w tym okres ten przypada akurat na mecz z Espanyolem :lol:

Wlasciwie to nic dodac nie musze. Posiadanie pilki 80% - 20% :rotfl:

Niestety, ale czarny scenariusz z Henry`m poki co sie sprawdza. Po wygraniu LM zwyczajnie umarl. Trzeba bedzie jednak sporo pieniedzy zima wydac.

Dziwne tez, ze Toure ktory niedlugo wyjedzie na PNA grzeje obecnie caly czas lawe. Wiem, ze z Xerez zaprezenowal sie marnie, ale mysle, ze teraz powinnysmy go bardziej wykorzystywac.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 gru 2009, 13:07

Witam. Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni temat.

http://www.radio.kielce.pl/page,,Pilka- ... 7bea9.html

Widział ktoś ? Warto zobaczyć ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2009, 13:45

Marco_Van_Basten polecam. Mozna wiele fajnych rzeczy zobaczyc. Dla zainteresowanych jest to wystawa absolutnie do obejrzenia. Jak ktos nie byl nigdy w zadnym klubowym muzeum to poczuje przedsmak takiej wizyty.

mistyk Yaya gra slabo. Jak dla mnie jest pod forma ale akurat w meczu u siebie w derbach powinien wyjsc w pierwszym skaldzie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 gru 2009, 13:56

To jest ta sama wystawa, która była w Muzeum Sportu w Warszawie?

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 10 gru 2009, 14:59

Bienias pisze:BM,CSKA, Milan,Porto, Lyon,Stuttgart, Olympiakos. Potencjalni rywale nie powalaja. Najtrudniejszy mimo wszystko Milan, ktory potrafi sie zmobilizowac na 2 mecze. Reszta calkowicie w naszym zasiegu.
Wskaż drużynę, która nie jest w naszym zasięgu 8)

Słabe Dynamo pokonane przez nie grająca niczego specjalnego Barcelonę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2009, 15:48

http://www.blaugrana.pl/news/4245/guard ... jezyk.html
Guardiola: Jesteśmy krajem i mamy nasz własny język

Ciekawostką wczorajszej konferencji prasowej Pepa Guardioli po meczu z Dynamem Kijów było pytanie jednego z dziennikarzy o sens posługiwania się językiem katalońskim przez trenera Barcelony, kiedy tylko przedstawiciele mediów z Katalonii są w stanie zrozumieć o czym mówi, a UEFA nie dysponuje tłumaczami katalońskiego.

Odpowiedź Guardioli była krótka i zdecydowana: ”Katalonia to kraj ze swoim własnym językiem i kiedy wyjeżdżamy także nim się posługujemy”.

Słowa szkoleniowca Barcelony zostały przyjęte gorącymi brawami przez ukraińskich dziennikarzy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 gru 2009, 16:46

Smieszne troche. Barcelona gra w LM jako reprezentant Hiszpanii, oficjalna konferencja prasowa nie jest dla klubu FC Barcelona tylko dla dziennikarzy, którzy powinni miec możliwość rozumienia jej, czy chociaż przekazu jej na miedzynarodowy jezyk angielski. Jak chca pogadac z dziennikarzami lokalnymi to chyba powinni podzielic takowa konferencje na dwie cześci lub zwołac oddzielnie. Znam w przyblizeniu historie regionu Katalonii, ale troche to burackie (nawet ze wzgledu na kibiców Barcelony na Ukrainie czy zwykłych ludzi widzacych w drużynie Barcelony nadludzi) pojechac do kraju i nie byc przez chwile dostepnym dla tamtejszych dziennikarzy, czy innych dziennikarzy z Europy którzy to wykonuja swoja prace. Zachowanie dziennikarzy ukraińskich bardzo dziwne, jako uczestnik czułbym sie zażenowany ze ktoś marnuje moj czas, zreszta oficjalnie obiecany mi przez UEFA.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2009, 17:07

Babel najlatwiejszym wyjsciem jest tlumacz. Chyba wszyscy wiedza jakim jezykiem porozumiewaja sie w Barcelonie i nie widze niz zlego w slowach Pepa

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 gru 2009, 17:13

Byc moze. Ale Barcelona gra z miejsca przeznaczonego dla Hiszpanii i byc moze to ona powinna o niego zdabac. Duma duma, walka o autonomie walka o autonomie, ale tu chodzi o szacunek dla ludzi wykonujacych prace. Od razu pisze ze wycofuje słowa o buractwie jesli czesc konferencji byla po angielsku, bo przeciez jakos ci dziennikarze musieli zrozumiec zeby bic brawa. Nie znam całosci, byc moze byli dostepni przez jakis czas. To tak jakbym hipotetycznie nie lubil kibiców Juventusu i zbił najmniejszego, najsłabszego i najlepiej niezaangażowanego w sprawy kibicowskie (piknika).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 gru 2009, 18:05

To skoro są tacy dumni, to dlaczego grają w lidze Hiszpanskiej? Niech sobie grają w Lidze Katalońskiej. Czemu Pep 47 razy wystąpił w reprezentacji Hiszpanii?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2009, 18:12

Chyba źle podszedłeś do tej sytuacji Babel. Naprawdę wyobrażasz sobie to w ten sposób, że Guardiola (bardzo, ale to bardzo kulturalny, inteligentny i elokwentny facet) prowadzi konferencję w ten sposób, że dziennikarze niczego nie rozumieją?

Nie było mnie tam i relacji też nie widziałem, ale zapewne ktoś (na przykład jakiś Tito - asystent Pepa) tłumaczył na bieżąco. Jak słusznie zauważyłeś konferencja jest dla dziennikarzy więc pewnie wszystko odbyło się w odpowiedni sposób. Reakcja dziennikarzy nie sugeruje, aby byli w jakikolwiek sposób niezadowoleni.

Szkoda, że nie ma dłuższego filmiku. Źródłem informacji jest Marca i na ich stronie można znaleźć krótkie video z tych słów Pepa. Filmik kończy się na tym jak Guardiola ogląda się na kogoś obok siebie (nie widać tej osoby) i ten ktoś zaczyna mówić, ale trudno zgadnąć w jakim języku. Obstawiam, że tłumaczył :]

[EDIT]

Następny [']

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 gru 2009, 18:18

Zasugerowałem sie relacja, która wkleiłes i była ona jednoznaczna. Byc moze dokonałem nadinterpretacji, ale wydaje mi sie niefajne mowienie przy audytorium w jezku powszechnie nieznanym. Podejrzewam, że za to jest kara i byc moze chodziło tylko o brak powiadomienia stron ze cześć konferencji bedzie tylko w jezyku katalońskim. Tu z kolei nie ma nic dziwnego, że bezsensu dla dziennikarzy z Katalonii byloby pracowac i pisac relacje z tłumaczeń z angielskiego. Nic nie mam do człowieka, ani do klubu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”