Chcąc uniknąć pewnego sloganu, który wszyscy znają przejdę może od razu do cyferek i innych niewiele znaczących głupot
Ostatnie wyniki Espanyolu w lidze wyglądają następująco:
Sporting 1:0 Espanyol
Espanyol 1:1 Getafe
Espanyol 0:2 Getafe
Atletico Madrid 4:0 Espanyol
Espanyol 0:4 Racing
Forma jak się patrzy
Ostatnie pięć konfrontacji (chyba cały czas to KSW mi lata po bani) obfitowało w bardzo wyrównane mecze derbowe bez względu na formę jaką w danym momencie prezentowały obydwie ekipy.
19.04.08/ Liga BBVA- FC Barcelona 0:0 Espanyol
27.09.09/ Liga BBVA- Espanyol 1:2 FC Barcelona
21.01.09/ Copa del Rey- Espanyol 0:0 FC Barcelona
29.01.09/ Copa del Rey- FC Barcelona 3:2 Espanyol
21.02.09/ Liga BBVA- FC Barcelona 1:2 Espanyol
Cholernie szkoda, że zabraknie Messiego bo ostatnio był w niezłej formie, ale powinniśmy sobie poradzić bez niego. Powinien zastąpić go Pedro, ale bardziej interesują mnie inne pozycje. Henry ostatnio nie grał więc może jutro zacznie od pierwszej minuty? Dałbym mu szansę bo potrzebujemy przynajmniej nieźle grającego Francuza na tej lewej stronie. Nie zdziwi mnie odpoczynek dla Iniesty bo Keita na tygodniu odpoczywał a więc teraz powinien zagrać. Poza tym Andresito jakiś taki nieswój jest od pewnego czasu. Może niech się odbuduje na KMŚ? Do tego chyba jednak Toure na DM-ie. W obronie liczę oczywiście na optymalne ustawienie czyli Abidal, Pique, Puyol, Alves. W bramce Valdes bo Valdez ostatnio puszcza babole.
Oczekiwania są oczywiste. Po cichu liczę również na Valencię choć za bardzo się nie napalam na ewentualną stratę punktów Realu. Niemniej miło, że można obejrzeć dwa fajne mecze jeden po drugim. Alkopoligamia...