Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post autor: (L)oczkerson » 27 gru 2009, 23:16

A ja mam takie pytanie odnośnie filmów 3d. Zazwyczaj ich nie oglądam (bo jakieś mało ciekawe one zazwyczaj), ale jak byłem na epoce lodowcowej 3d, to strasznie się zawiodłem. Film wyglądał jak te obrazki wyciągane z chipsów, którymi się macha do góry i dołu. I teraz się pytam, czy wszystkie filmy 3d tak wyglądają, czy winą było moje lenistwo, które zaciągnęło mnie do cinemacity (najbliżej, zazwyczaj tam chodzę), kosztem np. Imaxa, gdzie wszystko wygląda pewnie zupełnie inaczej?

A odnośnie filmów, to chciałem wtrącić, że jest parę naprawdę dobrych polskich filmów do zobaczenia. Zazwyczaj polskie filmy obchodzę szerokim łukiem, bo wkurza mnie, że opierają się na zasadzie, że im smutniej i zwyczajniej tym lepiej. W zasadzie w ostatnich latach podobały mi się tylko Pora umierać, Pitbull i Jestem. A teraz zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony. Oglądałem już Galerianki i Rewers. Pierwszy mocno uderza treścią, jest bardzo "świeży" (debiuty aktorskie, reżyserskie), ale daje lekkiego kopa w głowę i w pozytywnym sensie prowokuję. Naprawdę udane kino. Rewers natomiast jest już naprawdę rewelacyjny. Świetny aktorsko, ma kapitalny klimat i zahaczający o czarną komedię komizm. Naprawdę świetnie się ogląda.
Najwięcej obiecuje sobie po Domu złym, ale jeszcze nie oglądałem

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”