Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 391

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 sty 2010, 13:18

fieldy pisze:
KajoFC pisze:Arshavin napastnikiem nie jest w przeciwieństwie do Berbatova.
a jednak Arshavin gra na środku ataku, a Berba jest cofnięty :lol: i bądź tu mądry
no właśnie :P ale Arshavin bardziej gra tam z przymusu ,bo jak sam mówiłeś bradziej odpowiada mu gra jako pomocnik.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 sty 2010, 13:47

Berbatov jest cofniety a z drugiej strony Tevez tez gra cofnietego napastnika i strzela osatnio mnostwo bram

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 13 sty 2010, 14:08

Tevez jest w formie tak samo jak był w formie w swoim pierwszym sezonie na OT. Berbatov przez 1,5 roku czegoś takiego nie pokazał. Był w formie tylko w pojedyńczych meczach.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 sty 2010, 14:48

To co robi Tevez w tym sezonie to nie jest norma dla niego. Wystarczy zobaczyć na jego dorobek strzelecki w Anglii. Zresztą mnie się wydaje, że Berba gra jeszcze głębiej niż Tevez, którego widać w polu karnym częściej niż Bułgara. To jednak moje subiektywne zdanie i dowodów na to nie przedstawię ;) Nie zmienia to jednak faktu, że Tevez w ostatnich tygodniach jest świetny, bo przecież na początku był tak smao przeciętny jak u nas. To tylko pokazuje jak w sporcie fortuna może się szybko odwrócić :)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 sty 2010, 17:12

Tevez to dobry zawodnik, jednak w formie, jaką prezentował w zeszłym sezonie był MU niepotrzebny. Berba nie gra tak dobrze, jak się od niego oczekuje, ale bez przesady, niektórzy robią z niego słabego piłkarza, a tak nie jest. Wiem, że za taką kasę, powinien grać niesamowicie, ale nie oszukujmy się, gdyby nie przechodził z Tottenhamu, to nie kosztowałby takich pieniędzy i nie byłoby takiej gadki. Zresztą niejednokrotnie pokazywał, że umiejętności ma wielkie i, tak jak teraz Tevez ma swój świetny okres, tak Bułgar też jeszcze ostatniego słowa nie powiedział.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 13 sty 2010, 20:31

piotrcies pisze:Bułgar też jeszcze ostatniego słowa nie powiedział.
Oby tak było :)
Co do Teveza to na początku ubiegłego sezonu był w formie i chyba grał najlepiej z naszych ofensywnych po czym usiadł na ławce i to był początek końca Apacza u nas. Ja go tam żaluje chociażby dlatego, że swoim stylem gry dużo bardziej pasował do MU niż Berba. Nawet gdy grał pyte to walecznością próbował to nadrobić czego Bułgar nie czyni i nie ukrywam, że gotuje sie we mnie gdy widze go przechodzącego obok meczu. Chociaż to zdarza się teraz nawet Rooney'owi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2010, 20:43

Co do Teveza, dalej uważacie, że Owen jest mocniejszy? :>

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 sty 2010, 20:54

(L)oczkerson pisze:Co do Teveza, dalej uważacie, że Owen jest mocniejszy? :>
Z tego co mi się wydaje nikt tu nie pisał że Owen jest mocniejszy od Teveza. Poza tym nawet jeśli to chodziło bardziej w perspektywie słabszego sezonu Teveza i że Owen może w tym sezonie dać więcej niż w POPRZEDNIM Tevez ;)

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 13 sty 2010, 22:58

(L)oczkerson pisze:Co do Teveza, dalej uważacie, że Owen jest mocniejszy? :>
Kolejny któremu wydaje się, że wie? Nikt nie pisał nigdy, że Owen jest lepszy od Teveza. Zresztą został sprowadzony po to by pełnić role zmienika dla Berbatova i Rooneya.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2010, 1:28

Jak dla mnie Owen nie jest piłkarzem gorszym niż Tevez, a wręcz przeciwnie - jeśli będzie tylko zdrowy to jestem przekonany, że okaże się bardziej wartościowym dla nas zawodnikiem. Anglik da nam przynajmniej coś nowego - umiejętność wykańczania akcji o jakiej póki co mogą pomarzyć Rooney i Berbatov.
Owen jest nieporownywalnie lepszym zawodnikiem od Carlosa. Oczywiscie zdrowy Owen. Argentynczyk nigdy nie osiagnal i nigdy nie osiagnie klasy, ktora prezentuje Michael.
Zgdadzam sie z redem, ze Owen jest pilkarsko lepszy od Teveza i jezeli omina go kontuzje, jakos i sila ofensywana United niewatpliwie sie zwiekszy.
Ze zdrowym Owenem to mało ktorego napastnika idzie porównać w ostatnim 10 leciu.Ronaldo Henry Szewa.. pewnie ktoś wiecej ale takie Ville Benzemy Rooneya to mają na noc.
Do tego wypadało by dodać, wszystkie komentarze uznające Teveza za gracza wybitnie przereklamowanego itp.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 14 sty 2010, 3:05

Gdyby Owen osiągnął forme z 98 roku były piłkarsko lepszy od Teveza, Berbatova i Rooneya razem wziętych. Ale nie oszukujmy się on przyszedł do MU jako zmiennik i tak raczej pozostanie. Aktualnie Tevez>Owen i nie ma co do tego wątpliwości.
Zresztą Ferguson w jednym z wywiadów jasno wyraził, że liczy od Owena 15 bramek w sezonie nie 30. Puki co 7 już ma, w tym ważny gol w derbach Manchesteru.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 14 sty 2010, 10:01

(L)oczkerson pisze:Do tego wypadało by dodać, wszystkie komentarze uznające Teveza za gracza wybitnie przereklamowanego itp.
Mógłbyś jeszcze podać czyje są to wypowiedzi ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2010, 11:06

znajdź sobie, za dużo z tym roboty. gdzieś koło 347 strony

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sty 2010, 11:38

Od początku byłem zwolennikiem wymiany Owen za Tevza, ale nie zapominajmy o tym, że braliśmy pod uwagę występy Teveza w poprzednim sezonie, a jego dyspozycja nie była - delikatnie rzecz ujmujac - najlepsza.

W mojej opinii Tevez jest przereklamowany i nie zmienią tego ostatnie tygodnie. Poczekajmy do końca sezonu 8)

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 14 sty 2010, 12:44

red85 pisze:W mojej opinii Tevez jest przereklamowany i nie zmienią tego ostatnie tygodnie
A ja nie mam pojęcia jak można nazywać Teveza piłkarzem przereklamowanym. Facet w pierwszym sezonie w Premiership niemal sam wyciągnął West Ham za uszy ze strefy spadkowej, rok później grał na bardzo wysokim poziomie w United, mając ogromny udział w zdobyciu mistrzostwa, a teraz (od kilku kolejek, to prawda) gra wybornie w naszym lokalnym rywalu.
Mam wrażenie, że wielu kibiców ciągle nie może mu przebaczyć tego co powiedział odchodząc z klubu, a przez to nieobiektywnie spogląda na jego umiejętności piłkarskie.
majer13 pisze:Poza tym nawet jeśli to chodziło bardziej w perspektywie słabszego sezonu Teveza i że Owen może w tym sezonie dać więcej niż w POPRZEDNIM Tevez
Zgodzę się z majer13, i przyznam, że kiedy Carlos odchodził z klubu, ja także wierzyłem, że tak będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”