AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 768

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 18 sty 2010, 20:29

Wilmore pisze:Ok, dziękuję za odpowiedź, teraz pytanie - gdzie w tym newsie jest informacja na temat tego, że Milan
zgłosił się do lega calcio z wnioskiem o przelożenie pucharowego meczu z Udinese z 20 na 27 stycznia, więc mecz z Fiorentiną ponownie przełozono, tym razem na luty.
jak to napisałaś? Bo to źródło na ten temat mi chodzi.
Bo jeśli tak było faktycznie, jak to przedstawiłaś, to znaczy, że Galliani nie zachowuję się fair. Jednak jeśli - co jest absolutnie rozsądne i na korzyść sportu - to Lega Calcio sama z siebie te mecze przestawiła, żeby mecz derbowy był ciekawszy, to wszystko jest w porządku.
http://www.goal.com/it/news/2/serie-a/2 ... %B9-oriali

Ten fragment wypowiedzi Gallianiego: Il Milan ha fat­to presente che c’era disparità di trat­tamento prima del derby perché una squadra giocava e l’altra no, la Lega ha accettato questo e tutte le altre squadre, a cominciare dal mio amico Della Valle.

Milan przedstawił fakt, że była nierówność w traktowaniu zespołów przed derbami, bo jedna drużyna miała grać, a inna nie. Lega Calcio to zaakceptowała, podobnie jak wszystkie inne drużyny, począwszy od mojego przyjaciela Della Valle (Fiorentina).

Z czego jasno wynika, że Milan zgłosił zażalenie do Lega Calcio, że musi zagrać z Udinese przed derbami. Chyba tyle...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 sty 2010, 20:32

W niedzielę przy pięknej paradzie Didy wszyscy widzieli jak znakomicie się zachował Jankulovski.
A gdzie był wtedy Silva? Antonini? Pirlo? Czyli piłkarze co najmniej tak samo odpowiadający za tę akcję?
Na dodatek Jankulovski grał na pozycji pomocnika, na której poza meczem z Novarą grał lata temu.

Kurde, jak krytykuję z uzasadnienie Seedorfa, Brocchiego czy Favalliego, to jest krzyk, że się uwziąłem. A jak na Czecha konto idą nawet te błędy, których nie popełnił, albo za które odpowiadać może równie dobrze on, jak i trzech innych grajków, to dobrze. :roll:
Bilans bramkowy na dzień dzisiejszy bez Seedorfa wygląda tak: 14:3.
Dla porównania bilans bramkowy z meczów w których niestety wystąpił Clarence: 21:16.
Bez kuli u nogi Milan strzela średnio 3,5 bramki na mecz. Z Seedorfem w składzie 1,4.
Bez Seedorfa czerwono-czarni tracą średnio 0,75 bramki na mecz. Z kulą natomiast 1,07.
Milan z Shevą - odpadnięcie z Deportivo. Milan bez Shevy - porażka w finale z Liverpoolem. Ale ten Sheva był słaby.
Milan z Kaką - trzecie ledwo, ledwo miejsce. Milan bez Kaki - 2 miejsce i coraz realniejsza walka o tytuł. Ale ten Kaka słaby. Istna kula u nogi.
Równie dobrze mógłbyś ujmować klasy Abbiatiemu czy Storariemu, przecież bez nich w bramce też nam idzie lepiej, niż z np. Marco na początku sezonu. Pal sześć, że rywale słabsi, że zespół się lepiej zgrał, że inni złapali lepszą formę...
Ta argumentacja jest tak ograniczona piłkarsko, głupia, z gruntu subiektywna i bezcelowa, że nawet nie chce mi się wytykać jej wszystkich błędów, poza klasycznym reductio ad absurdum.
Milan przedstawił fakt, że była nierówność w traktowaniu zespołów przed derbami, bo jedna drużyna miała grać, a inna nie. Lega Calcio to zaakceptowała, podobnie jak wszystkie inne drużyny, począwszy od mojego przyjaciela Della Valle (Fiorentina).

Z czego jasno wynika, że Milan zgłosił zażalenie do Lega Calcio, że musi zagrać z Udinese przed derbami. Chyba tyle...
Ok, dziękuję. Na tle tego, że wyrównały się szanse w derbach po zażaleniu Gallianiego odwołuję to, co wcześniej mówiłem na temat jego postawy w tym temacie i stwierdzam, że darcie szat przez Babla wygląda jeszcze bardziej żałośnie. Niby w jaki sposób fair miałoby być rozgrywanie przez Milan tego meczu, skoro można go rozegrać później, w ustalonym na mecz z Violą terminie? Jeszcze raz należy powtórzyć - to była suwerenna decyzja Lega Calcio, gdyby nie została podjęta, to Milan byłby bardziej skrzywdzony mając w perspektywie mecz derbowy, niż Inter mając w perspektywie mecz z Parmą. I zdecydowanie najlepsza, choć fakt - nie ma w tym wypadku decyzji idealnej dla wszystkich.
Dziękuję Ci Agnieszko za te informacje, chyba nikt nie może mieć wątpliwości, że ten sposób rozwiązania tego problemu jest najrozsądniejszy i najbardziej sprawiedliwy - zwłaszcza w sytuacji, gdy Inter ma tak szeroką kadrę, a Juventus taką formę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 sty 2010, 20:53

Tylko co to ma do faktu, ze Inter ma grac dzien po Milanie? Z jakiej parafii tym razem. Wg mnie Inter smialo mogłby grac tydzien pozniej, ale nie dzien po, to jest nie do zaakceptowania! Bez zadnej konsultacji z Interem przesuwa sie termin i argumentuje sie lepszym terminem marketingowym dla hitu Inter - Juve. Prosze Cię. Smierdzi to na kilometr, nawet zakladajac ze Milan chce zapewnic lepsze przygotowanie do derbow - ma do tego pełne prawo.

Liczba rekonwalescentów lub graczy niesprawnych w Interze jest w tej chwilii akurat bardzo długa: Chivu, Eto'o, Stankovic, Cambiasso, Muntari, Santon. Stankovic wroci na derby, Cuchu. Sulley i Davide dopiero wrocili po urazach. Samuel kolejke wczesniej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 sty 2010, 21:00

Tylko co to ma do faktu, ze Inter ma grac dzien po Milanie? Z jakiej parafii tym razem. Wg mnie Inter smialo mogłby grac tydzien pozniej, ale nie dzien po, to jest nie do zaakceptowania! Bez zadnej konsultacji z Interem przesuwa sie termin i argumentuje sie lepszym terminem marketingowym dla hitu Inter - Juve. Prosze Cię. Smierdzi to na kilometr, nawet zakladajac ze Milan chce zapewnic lepsze przygotowanie do derbow - ma do tego pełne prawo.
Dla Was to jest problem, dla nas to, że mamy dzień mniej na przygotowanie. I jakoś nikt tak nie rozdziera szat.
A konsultacja z Interem jest niepotrzebna - istotna była konsultacja z Udinese i Fiorentiną. O zbyt dużej ilości rzeczy chciałby Inter decydować.
To jest najrozsądniejsze z rozwiązań, choć nieidealne.
Na miejscu Interu jeśli nawet wymyślałbym taki problem, to prędzej zachowałbym się jak mistrz i zaproponowałbym rozegranie meczu w Turynie, czy naprawdę wystawił primaverę, niż kompromitował się żądaniami w takim stylu - wybrano zdecydowanie mniejsze zło, ale biedny Inter jest rozżalony, bo ma dzień więcej na przygotowanie się do spotkania, a Milan nie będzie przemęczony w derbach. Faktycznie, to bolesne.

Zachowanie Mourinho i Twoje bardziej wskazuje na chęć osłabienia za wszelką, nawet sprawiedliwości, cenę, niż na dążenie do rozsądnego kompromisu, którego po prostu nie ma. Rozumiem, że dla Was najlepsze byłoby granie przez Milan najpierw z Udinese, później z Wami i wreszcie lanie we Florencji, sam bym tak Wam życzył, ale na szczęście dla wszystkich Lega Calcio nie dała się zwariować i podjęła najlepszą z możliwych decyzji. Choć uważam, że zaproponowane losowanie też nie byłoby głupie, jednak znając Inter pewnie na monecie byłyby dwa orły, czy jakieś inne cuda. :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 sty 2010, 21:13

My bedziemy mieli mniej czasu na przygotowania do meczu z Parma i zagramy na gorszej murawie itd, itd. Stawka jest taka sama 3 punkty. Wilmore nie daj sie a zesraj sie. Czemu przewidujesz tylko warianty, ze Inter cos proponuje i godzi sie na coś? Jesli takie cos mogłoby nastapic ze strony Morattiego, to tylko wtedy kiedy poinformowano by nasz zarzad. Ale przeciez to byla sprawa miedzy wami, Viola i Udinese. Inter i Juventus nie maja nic do gadania.

Moratti zapowiedział rozmowe i dojscie do kompromisu z Gallianim i LC. Na tym poprzestanmy poki nie bedzie oficjalnych decyzji. Mam nadzieje, ze rozwiazanie nie bedzie rozwazane tylko z punktu widzenia MIlanu, Violi i Udinese. Milan puscił brzydkiego baka i to jest fakt, do którego nie chcecie sie przyznac. Zamiast tego belkoty o monetach, orłach. Ty naprawde myslisz, ze dzieki takim tekstom jestes bardziej zabawny niz irytujacy, bardziej wiarygodny niz zakompleksiony? Wspołczucia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 sty 2010, 21:20

A jaki Twoim zdaniem byłby kompromis? W środowe południe Inter, a wieczorem Milan? Może na odwrót? Czy w ogóle posłać Milan do Udine? (co byłoby dla mnie najlepsze, żebyście nie czuli się sztucznie pokrzywdzeni, bo CI uważam za rozgrywki równie istotne co Trofeo Berlusconi, nad którym wyższość dla mnie mają tylko ze względu na długość rozgrywek = więcej szans dla rezerw)
Ale przeciez to byla sprawa miedzy wami, Viola i Udinese. Inter i Juventus nie maja nic do gadania.
Oczywiście, że tak. Bo to mecz Milanu, Udinese i Fiorentiny był przestawiany z miejsca na miejsce. Skoro jest techniczna możliwość rozegrania dwóch meczów pod rząd, to nie można z tego nie skorzystać w tej sytuacji przed derbami. Natomiast mecz Interu i Juventusu przestawiany nie był, słowem - równie dobrze można by informować Wasz zarząd, jak zarząd Sieny czy Catanii. W kontekście propozycji biletów, żeby luki na trybunach zapełnić takim Balotellim na przykład.
Milan zachował sie nieładnie i to jest fakt
Gdyby się tak nie zachował, to my, a nie Ty, jako kibice Milanu mielibyśmy prawo do pretensji, że się nas ustawia jak chce i krzywdzi terminarzem - bo ustawienie meczu jednego zespołu przed derbami, a drugiego po byłoby zwykłym skandalem i rozwiązaniem najgorszym z możliwych dla wszystkich, poza fanami Interu. Milan nie zrobił nic ponad to, co zrobił Inter - czyli złożył skargę. Rzecz polega na tym, że Milan złożył skargę w celu równego traktowania obu ekip, natomiast Inter złożył skargę, bo mu to równe traktowanie obu ekip się nie podoba i wolałby Milan przemęczony przed derbami, niż uczciwą rozgrywkę. No ale Inter musi być wiecznie pokrzywdzony - świetnie się dobraliście z Mourinho, doprawdy.
Jeśli tego nie widzisz, to przykro mi, kolejny raz udowadniasz klapki na oczach.
EoT

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 sty 2010, 21:24

W ramach wyrównywania szans Inter grałby dnia następnego po meczu Milanu :rotfl2: Naprawde nie tracisz rezonu nawet jesli przez palce przechodza ci takie głupstwa.

A z Mourinho w ogole sie nie dobierałem. Podobnie jak z Chlopaczkiem, ze mna tez nie chce gadac. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 18 sty 2010, 21:39

Wilmore pisze:Milan z Shevą - odpadnięcie z Deportivo. Milan bez Shevy - porażka w finale z Liverpoolem. Ale ten Sheva był słaby.
Milan z Kaką - trzecie ledwo, ledwo miejsce. Milan bez Kaki - 2 miejsce i coraz realniejsza walka o tytuł. Ale ten Kaka słaby. Istna kula u nogi.
Równie dobrze mógłbyś ujmować klasy Abbiatiemu czy Storariemu, przecież bez nich w bramce też nam idzie lepiej, niż z np. Marco na początku sezonu. Pal sześć, że rywale słabsi, że zespół się lepiej zgrał, że inni złapali lepszą formę...
Ta argumentacja jest tak ograniczona piłkarsko, głupia, z gruntu subiektywna i bezcelowa, że nawet nie chce mi się wytykać jej wszystkich błędów, poza klasycznym reductio ad absurdum.
W takim razie pozwolisz, że się powtórzę.
brzycho pisze:Mathieu Flamini oceniony przez sportsmediaset.it na 6 w meczu ze Sieną wyprzedził boskiego Clarence'a i od poniedziałku to on, a nie Holender zajmuje 14 miejsce w Milanie pod względem średniej ocen sportsmediaset.it. Seedorf natomiast zajmuje miejsce 15
8)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 sty 2010, 21:45

A gdzie był wtedy Silva? Antonini? Pirlo? Czyli piłkarze co najmniej tak samo odpowiadający za tę akcję?
A gdzie mieli być :?: Jankul odpowiadał za tego zawodnika biegł z nim z 30 metrów i nagle odpuścił krycie.Ten facet jest żenujący.Niech odejdzie i już nigdy nie zakłada koszulki Milanu bo na nią nie zasługuje.Gdy miał formę popełniał podobne błędy w obronie ale chociaż w przodzie dużo się podłączał i fajnie to wyglądało.Przecież przy wyjściu Valenci na tego gamonia to skończyło by się katastrofą.W tym sezonie zagrał w jednym meczu z gatunku "klasyków" z Interem.Z jego sektorów boiska padły 2 bramki:Motty(gdy stał jak wół przy lini bocznej kryjąc powietrze zamiast zejść do środka aby wspomóc kolegów bo pewnie nie zauważył że Inter gra 4 środkowych pomocników )i gdy bramke strzelił Maicon kiedy przegrał 1 na 1 a następnie przy braku asekuracji wpadła bramka.Zresztą Eto biegnąc prawą stroną(Milanu lewą) zrobił karny gdzie Gattuso biegł za nim kilkadziesiąt metrów i zdecydował się na faul.Nie wiem gdzie był wtedy nasz wielki Jankul, tylko tu go to usprawiedliwia że była kontra po wolnym więc nie wiadomo tak na prawde nie wiedząc kto tam miał asekurować z tyłu drużyne przy stałym fragmencie gry.To taki przykład jego zachowań w danym meczu, oczywiście wtedy cała drużyna zagrała żenująco ale on był chyba tym jednym z najbardziej wyróżniających się.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 sty 2010, 22:03

Mamy Hottora :) ! Nie widziałem go w akcji, tyle co z opowiadań ale chętnie popatrzę na niego w drugim zespole. Podoba mi się to że Milan inwestuje w młodych !

Skończcie już temat z przełożeniem meczu bo na prawdę nie ma sensu ! Nikt nie ustąpi, każdy myśli swoje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 sty 2010, 22:10

Gdy miał formę popełniał podobne błędy w obronie ale chociaż w przodzie dużo się podłączał i fajnie to wyglądało.
Gdy miał formę, to był czołowym piłkarzem na lewej obronie we Włoszech i Europie, świetnie się podłączając z przodu i kiepsko grając z tyłu. Nie można patrzeć nań tylko przez pryzmat ostatniego roku, bo to dlań krzywdzące, to w swoim czasie był po prostu znakomity piłkarz. Przykre, że tak wiele osób o tym zapomina, bo osobiście cenię go wyżej od Serginho, Pancaro czy Kaladze na lewej obronie, pomimo braków Jankulovskiego.
O jego meczu z Interem pisałem, zresztą jego gra od meczu z Sevillą w Superpucharze Europy runęła w dół. Przykre, zdrowie nie pozwoliło grać na odpowiednim dla niego poziomie, pewnie dlatego jest tak niedoceniany przez wszystkich. Taki Cafu w Milanie nie grał wcale wiele lepiej od Czecha zawalając mnóstwo akcji, ale renoma z przeszłości zrobiła swoje. :wink:
chętnie popatrzę na niego w drugim zespole
Przez wszystkie niepotrzebne przepychanki w temacie zniknął mój link do strony pokazującej pełne mecze naszej primavery. O ile mi wiadomo, to Hottor jeszcze w niej nie zadebiutował, nie jestem pewien, czy nie przejdzie on najpierw do młodszych ekip.
Teraz widzę informację. Dopiero teraz go zatwierdzili? :shock:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 sty 2010, 22:27

Tu nie chodzi o to,że każdy myśli swoje.Sprawa rozbija się o to,że JAKAKOLWIEK decyzja godząca w interes Interu jest wielką niesprawiedliwością tudzież spiskiem.A jak wiadomo Milan zarządza Lega Calico,Berlusconi Włochami a biednemu,pokrzywdzonemu Interowi rzuca się kłody pod nogi.Zamiast wyczerpać formalne możliwości rzucają się w prasie jak piskorze i pozują na matkę Teresę z Kalkuty.Udziela się to modom tudzież ADMINISTRATOROM jak i zwykłym kibicom.I wyżywają się na bogu winnych kibicach Milanu,nadużywając swojej uprzywilejowanej pozycji (wystarczy prześledzić główną,2,3 ostatnie strony tego topicu albo nawet spojrzeć na moją nową rangę),bo PRZECIEŻ ONI MAJĄ RACJĘ.A jeśli śmiesz z nimi się nie zgadzać to wyzywają cie od głupich,zakompleksionych tudzież sugerują brak inteligencji.Natomiast konkretne argumenty?BRAK.Tacy inteligentni,światowi i o szerokiej wiedzy ludzie a nie mogą zrozumieć jednego prostego faktu - MILAN MA W NOSIE INTERES INTERU W PRZECIWIEŃSTWIE DO WŁASNEGO (im podobnych Lenin kiedyś pięknie określił Поле́зный идиот).Jeśli jakieś odwołanie ma przynieść korzyść Milanowi (i przy okazji zaszkodzić rywalowi) to zasranym obowiązkiem zarządu jest odwołać się od niekorzystnego terminarza.Tyle,że Interowi nie chodzi tutaj o sprawiedliwość,tylko fakt,że Milan nie będzie zmęczony na derbach po meczu pucharowym.Od zawsze przecież wiadomo,że Coppa Italia we Włoszech znaczy mniej więcej tyle co Puchar Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 18 sty 2010, 22:55

gilardino11 pisze:Ten facet jest żenujący.Niech odejdzie i już nigdy nie zakłada koszulki Milanu bo na nią nie zasługuje.
:o
Wilmore pisze:Gdy miał formę, to był czołowym piłkarzem na lewej obronie we Włoszech i Europie, świetnie się podłączając z przodu i kiepsko grając z tyłu.
O ile z Włochami się zgodzę to z Europą już przesadziłeś. Tyle, że ja jestem daleki od takiej brutalnej krytyki jak tam ziomek na górze.^^
Wilmore pisze:Przykre, że tak wiele osób o tym zapomina, bo osobiście cenię go wyżej od Serginho, Pancaro czy Kaladze na lewej obronie, pomimo braków Jankulovskiego.
Kaladze > Jankulovski 8)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 sty 2010, 7:04

Przez wszystkie niepotrzebne przepychanki w temacie zniknął mój link do strony pokazującej pełne mecze naszej primavery. O ile mi wiadomo, to Hottor jeszcze w niej nie zadebiutował, nie jestem pewien, czy nie przejdzie on najpierw do młodszych ekip.
wczoraj mialy byc badania, wiec wczesniej nie mogli go zatwierdzic.Edmund przejdzie prosto do promavery.mowil o tym Pederzoli i Galliani.spodziewalem sie transferu definitywnego a jest wspolwlasnosc.

Pato dostal oscara dla najlepszego mlodego gracza, ale jednoczesnie przyznal, ze nie wie czy bedzie mogl zagrac z Interem...
Kaladze > Jankulovski 8)
widziales kiedys Kaladze u nas na lewej obronie??wiesz dlaczego Carlo przeniosl go na srodek obrony(zreszta to byla fenomenalna decyzja bo Kakha gral swietnie na nowej pozycji)?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 sty 2010, 9:06

Wy tak na serio z tym Jankulovskim :?: Gościu do nas przyszedł i stracił 1 sezon przez kontuzje, w następnym Galliani zapowiadał go jako nasze największe wzmocnienie, niby grał ale prawda jest taka, że nie pokazał dlaczego sprowadzono go z Udinese. Dla mnie ten zawodnik niepotrzebnie zajmuje tylko miejsce w naszej kadrze.

E: a wyższość Jankula od Serginho to już w ogóle jakieś herezje. :lol:
Ostatnio zmieniony 19 sty 2010, 9:40 przez Rezus, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”