Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 348

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 sty 2010, 17:03

Boromir pisze:Jak dla mnie jest zbyt dynamiczny jak na klasycznego DMa
To raczej zaleta. I nie łudź się, ze będzie z niego skrzydłowy, bo nie będzie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sty 2010, 18:04

10 pisze:
Boromir pisze:Jak dla mnie jest zbyt dynamiczny jak na klasycznego DMa
To raczej zaleta. I nie łudź się, ze będzie z niego skrzydłowy, bo nie będzie.
Nie zamierzam robić z niego skrzydłowego (choć od biedy się tam nada). Po prostu ustawiałbym go wyżej niż DM.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 sty 2010, 18:58

A ileż to Marchisio ma odbiorów, by uważac go za dobrze grającego na DM-ie? Biega, walczy, czasami pogra wślizgiem, ale z przechwytami to nie wygląda tak różowo.

Ale też na pewno nie jest skrzydłowym.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 sty 2010, 20:59

Melo jest zawieszony i nie zagra z Roma mam racje?

Zapowiada sie niemal rownie interesujacy mecz jak derby Mediolanu. W potyczkach SD z Roma zawsze bylo goraco. Ranieri na lawce rzymian dodaje jeszcze smaczku temu spotkaniu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 sty 2010, 21:14

Chlopaczek pisze:Melo jest zawieszony i nie zagra z Roma mam racje?
Tak

Mecz z Romą w Turynie, czyli liczę na gola Del Piero z wolnego (mimo, że mam nadzieję, że nie będzie go w wyjściowej 11)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sty 2010, 22:22

maciek_88 pisze:Mecz z Romą w Turynie, czyli liczę na gola Del Piero z wolnego (mimo, że mam nadzieję, że nie będzie go w wyjściowej 11)
Amauri - Paolucci w ataku? :>

Gole DP z wolnego to już prawie tradycja w meczach z Romą.
Ferrara mówi pisze:"Mieliśmy zwykłe, normalne spotkanie, w okresie dosyć delikatnym dla nas wszystkich. Było spokojne, analizowaliśmy wiele rzeczy, co było potrzebne do tego, by móc pokonać obecny kryzys i osiągnąć zakładane cele, wszystko odbyło się spokojnej, sympatycznej atmosferze".
Siadam na lokacji na miejscówce ulicznej,
Czuć zioło w powietrzu jest całkiem sympatycznie

Tak mi się jakoś skojarzyło :hardkor:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 sty 2010, 22:28

Chciałbym po prostu taktykę 4:2:3:1, do której tak uniwersalny piłkarz jak Candreva byłby jak znalazł. Wiem jednak, że znów czeka nas 4:3:1:2. Miejmy nadzieję, że za Diego zobaczymy Sissoko, Candrevę i Marchisio. Obecności De Ceglie mógłbym nie zdzierżyc.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sty 2010, 22:33

No ale tak patrząc to:
Candreva - Diego - ??? (Yago?)
Jednak realnie patrząc to 4-3-1-2 jest najlepszym wyjściem na dzień dzisiejszy. A linia pomocy będzie raczej taka jaką podałeś.
No chyba żeby zagrać 4-3-2-1 z Hasanem/De Ceglie z tyłu i Candrevą z Diego za plecami Amauriego (bądź Paolucciego). Ale to byłby już chyba 4 system taktyczny testowany przez Ferrarę...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 sty 2010, 22:37

Candreva raczej nie jest piłkarzem, który mógłby grać skrzydłowego podwieszanego pod napad. To nie jego bajka.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 sty 2010, 12:51

No dobra, dzisiaj mecz z Romą, czy jest ktoś kto w ogóle wierzy w zwycięstwo? Bo muszę się przyznać, że jestem cholernie optymistycznie nastawiony do tego meczu, wręcz nie mogę się doczekać (co jest zapewne spowodowane sesją i tym, że wolałbym robić wszystko byleby wstać od książki...). Ba, mam nawet przeczucie że tego meczu nie przegramy! Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale o ile w meczach z Chievo czy Milanem spodziewałem się porażki, tak teraz jestem wręcz przekonany, że zagramy dobrze i Ranieri obejdzie się smakiem. Wszystko jest przeciwko nam, forma, kontuzje, trener ale chciałbym, żeby ten mecz był takim przełamaniem jakim był mecz z Romą dla Milanu po którym się podnieśli i wygrali na Santiago Bernabeu. I mam nadzieję, że my także po meczu z Giallorossi rozpoczniemy zwycięski marsz po Scudetto... Po 3 miejsce znaczy się...

Ostatni raz w Turynie z Romą przegraliśmy w 2001 roku...
10 pisze:Candreva raczej nie jest piłkarzem, który mógłby grać skrzydłowego podwieszanego pod napad. To nie jego bajka.
Doskonale o tym wiem, ale z reszty naszych pomocników chyba jest najbardziej ofensywny...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 sty 2010, 22:38

:)
Wiecie, że to nawet się robi zabawne?

Chociaż w sumie przy KPA wszystko mi się wydaje zabawne.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 23 sty 2010, 22:43

Smieszne to to było od dawna a bedzie jeszcze smieszniej jak no własnie czy moze byc smieszniej?

Ten mecz to dowód na to ze nawet jesli gramy odrobine lepiej to i tak rzna nas w 4 litery :)

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 23 sty 2010, 22:45

Oglądam z rzadka mecze serie A, ale po tym co dziś zobaczyłem w meczu Juve z Romą to się nie dziwię że Juve w ostatnich meczach nie strzela bramek. Z dzisiejszego meczu zaobserwowałem że linia pomocy w ogóle nie istnieje a Diego którego uważałem za lidera, nie bierze ciężaru gry na siebie :|
Prócz sytuacji gdzie Juve strzela bramki zapamiętałem tylko jeden strzał głową oddany przez Amauriego.
Oni mają w ogóle jakieś założenia taktyczne? Bo wygląda to beznadziejnie, same długie podania które i tak są niecelne.
Chyba już czas przetarcie oczu i walkę o grę w LM, bo na więcej chyba nie ma co liczyć i na szybkie zmiany :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 sty 2010, 22:45

Niech ten frajer odejdzie w końcu z Juve! Mówię to w pełni świadomie i mam w dupie to, że dla nas grał. Niech zostanie legendą jako zawodnik bo jako trener tylko się ośmiesza. Juve grało dobrze, ale ten skład jest śmieszny, nie potrafią wykończyć akcji. Walczymy o LE i oby nam się to udało... znowu usłyszymy o ich planie i że murawa była kiepska? niech kibice spalą budynek zarządu, a nie krzesełka! Poza tym Gigi zachował się jak amator wchodząc nogami w Risse, to było pewne że pośle piłkę w drugą stronę i wymusi faul :/ ehh czekam na następny sezon bo ten jest kabaretowy!

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2853

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 sty 2010, 22:46

kurde szkoda mi Ciro, fajny chłop ale musi polecieć, bo jak nie dzisiaj to kiedy?? a jak Ciro nie poleci to szkoda mi nas bo takiej sraki to ja nie pamiętam i Wy pewnie też nie pamiętacie:/ a tymczasem na tvp1 Rambo 3, dobrze że nie Rocky

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”