AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 772

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 sty 2010, 18:27

Wilmore nie rozpędzaj się za bardzo. Grupa Milanu jest raczej słaba, a faza rozgrywek bardzo wczesna :P . Prowadząca w waszej grupie Atalanta to przeciętniak, nie wspominając o 3 Albinoleffe. Jedyny naprawdę mocny zespół w tej kategorii wiekowej w ostatnich latach to Inter, ale im paru kluczowych graczy wyszło i teraz są słabsi.
jak Milan wygra z Sampą, JUVE, Palermo czy Romą to szacuneczek, ale Atalanta :>

Swoją drogą, nawet jeśli wasi gracze radzą sobie dobrze od tych kilku miesięcy to o niczym jeszcze nie świadczy. W JUVE tacy gracze jak Ayub Daud czy Fausto Rossi grają na wysokim poziomie od dobrych 3 lat (teraz mają 19), a to i tak za wcześnie by mieć pewność, że zrobią karierę. Yago w zeszłym sezonie grał niesamowitą piłke, wręcz demolował rywali a w Bari sobie nie poradził. De Ceglie potrafił strzelić w finale Superpucharu Włoch u21 z Interem hat-tricka, a żadnym wielkim talentem nie jest

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 18:59

(L)oczkerson
Nie musisz mi tłumaczyć, że za parę lat z Verdiego może być kupa, a nie piłkarz. Nie ucz ojca dzieci robić.
Ja nie spodziewam się po Milanie w tym roku tytułu w primaverze, przecież ten zespół w zeszłym roku był słabiutki. Zrobili postęp? Fajnie. Teraz niech awansują do 8 najlepszych ekip w tych rozgrywkach, to się będę cieszył. Zresztą, wyniki primavery są dla mnie kwestią drugorzędną - dalece bardziej istotne jest to, że De Vito czy Verdi wchodząc w pucharze Włoch nie boją się rywali. Istotniejsze jest to, że De Vito będąc nastolatkiem na lewej obronie taktycznie jest znakomicie przygotowany, choć umiejętności nie te (jeszcze ;) ). Istotniejsze jest to, że w tych piłkarzach już jest zaszczepione to, czego nasi polscy juniorzy nie są w stanie pojąć - pewność co do własnych umiejętności.
Tak zostałem nauczony i tak sam nauczam - zespoły młodzieżowe mają przygotowywać piłkarzy pod pierwszą drużynę. Nie liczy się dla mnie wynik, to dodatek, trenerzy młodzieżowi zazwyczaj są do niczego w futbolu dorosłym, gdzie trzeba panować nad innymi czynnikami. W tej primaverze ci zawodnicy mają zrobić postęp i przygotować się taktycznie do gry w pierwszym składzie. Jeśli tak będzie - to będę zadowolony.
Problemem primavery dla mnie w poprzednich latach był chaos w szkoleniu - stąd nie było piłkarzy utalentowanych w pierwszej drużynie. Wyniki w tym sezonie to dla mnie przyjemny dodatek, nigdy rozgrywkami primavery się nie ekscytowałem ponad dostępne materiały szkoleniowe. I pewnie nadal bym się nie ekscytował, gdyby nie to, że nareszcie są poważnie traktowane transfery do primavery i nadzieja na to, że nie dziś i nie jutro, ale pojutrze taki Verdi może być zastępcą dla Ronaldinho.
Ciekaw jestem w związku z primaverą kadry na środowy mecz z Udinese, czy Leonardo pójdzie za ciosem i da szansę młodym, czy może postawi na dojrzalszych piłkarzy. Nie zdziwiłbym się, gdyby ten puchar traktował na poważnie jako jedyne w naszym zasięgu trofeum w tym sezonie.
Skład na Udinese też będzie ostateczną odpowiedzą na przyszłość Huntelaara - jeśli Holender miałby odejść w tym okienku jeszcze, o czym jest bardzo głośno, to nie spodziewam się jego występu.

Ależ mamy mocnych rywali na Viareggio Cup:
Leme FC, Esperia Viareggio, Club Guarani.
Liczyłem po cichu na Legię. :( "Przypadkiem" Polacy wylosowali Juventus. ;)
Chyba najsłabsza grupa w całych rozgrywkach, może obok grupy Empoli. ;)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 25 sty 2010, 21:25

Wilmore pisze:Nie dwóch?
Możliwe, że 2. Nie potrafię sobie przypomnieć włoskiej nazwy, która określa takiego właśnie zawodnika, bo wtedy można by to dokładnie sprawdzić, ale to w sumie nie ma większego znaczenia czy 2 czy 4. Dobrze, że jest taka możliwość, bo to daje piłkarzom możliwość spokojnego powrotu na przykład po kontuzji. Skorzystał na tym di Gennaro (zagrał chyba 3 mecze) czy Abbiati.
Wilmore pisze:Najciekawsze będzie i tak to, co z tymi piłkarzami - rocznik 91 i starsi
Rocznik 91 chyba będzie jeszcze mógł grać w przyszłym sezonie rozgrywek primavery, więc pewnie Ci piłkarze, którzy będą mogli to zostaną. Z rocznika 90 rokują na przyszłość chyba tylko Donnarumma, Oduamadi i Straser (no może jeszcze Romagnoli, ale o niem nie potrafię nic powiedzieć) i ta trójka będzie zapewne wypożyczona, a Straser może być nawet włączony do 1 zesołu.
Wilmore pisze:Ciekaw jestem w związku z primaverą kadry na środowy mecz z Udinese, czy Leonardo pójdzie za ciosem i da szansę młodym, czy może postawi na dojrzalszych piłkarzy. Nie zdziwiłbym się, gdyby ten puchar traktował na poważnie jako jedyne w naszym zasięgu trofeum w tym sezonie.
Leo na pewno da szanse występu paru juniorom, z tym, że skoro z Novarą w większości grali doświadczeni gracze, to tym bardziej będzie tak z Udine.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 21:49

Możliwe, że 2. Nie potrafię sobie przypomnieć włoskiej nazwy, która określa takiego właśnie zawodnika, bo wtedy można by to dokładnie sprawdzić, ale to w sumie nie ma większego znaczenia czy 2 czy 4. Dobrze, że jest taka możliwość, bo to daje piłkarzom możliwość spokojnego powrotu na przykład po kontuzji. Skorzystał na tym di Gennaro (zagrał chyba 3 mecze) czy Abbiati.
Nie wiem, nie mam pojęcia, nigdy się primaverą ponad nagrania jej meczów nie interesowałem.
Z rocznika 90 rokują na przyszłość chyba tylko Donnarumma, Oduamadi i Straser (no może jeszcze Romagnoli, ale o niem nie potrafię nic powiedzieć) i ta trójka będzie zapewne wypożyczona, a Straser może być nawet włączony do 1 zesołu.
Co do Donnarummy nie mam złudzeń patrząc na jego występy w primaverze. Nic z niego raczej nie będzie, popełnia kompromitujące błędy czasem.
Oduamadi nie znam.
Strasser to jednak dla mnie zagadka - tyle było wokół niego spekulacji, zainteresowanie ManU, a tu nagle cisza i ze dwa, trzy występy w zespole. Chciałbym go zobaczyć z Udinese, bo piłkarz na jego pozycji przy wieku Ambro i Gattuso się przyda.
Leo na pewno da szanse występu paru juniorom, z tym, że skoro z Novarą w większości grali doświadczeni gracze, to tym bardziej będzie tak z Udine.
Boję się, że skoro gramy właściwie już tylko o to (i utrzymanie 2 pozycji w lidze), to Leo będzie walczył na całego o zwycięstwo w tych rozgrywkach. A chciałbym jutro zobaczyć czterech piłkarzy: Zigoniego, Albertazziego, Verdiego i Strassera. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 sty 2010, 21:55

A chciałbym jutro zobaczyć czterech piłkarzy: Zigoniego, Albertazziego, Verdiego i Strassera. :wink:
nie zobaczysz.może uda Ci się we środę.

osobiście równiez chciałbym zobaczyć tych piłkarzy jak i również De Vito, który zrobił na mnie pozytywne wrażenie z Novarą.czas na silniejszego przeciwnika.

Everton chce Huntera.niech sypną kasą i biorą.jego straty zbytnio nie odczujemy.trzeba zbierać pieniążki na lato :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 22:41

nie zobaczysz.może uda Ci się we środę.
Miałem na myśli jutrzejsze powołania Leonardo. :wink: Najważniejsze, żeby ci piłkarze trenowali z pierwszą drużyną jak najwięcej, występ całej 4 (występu De Vito się nie spodziewam ze względu na odpowiedzialność pozycji ;) )jest bardzo, bardzo mało prawdopodobny. :wink: Tak czy owak Leo pod względem młodych jest dość nieprzewidywalny.
Tak czy siak z całego sektora młodzieżowego najbardziej doczekać się nie mogę... Adiyiaha. ;)
Tylko tak oglądam jednym okiem ten mecz Zambii z Nigerią i jestem więcej niż pewny, że ktokolwiek dziś z tej pary nie awansuje, to Ghana i tak go pokona, pomimo tego, że jest osłabiona i bez formy. Czyli naszego Adiyiaha dostaniemy dopiero w połowie lutego. :wink:
Dawno nie było piłkarza, na którego występ w Milanie tak czekałem, pomimo tego, że mam świadomość jego piłkarskiego poziomu i nie spodziewam się po nim żadnych cudów.
Everton chce Huntera.niech sypną kasą i biorą.
Niech go biorą na wypożyczenie, odbuduje się tam i w sierpniu sprzedamy go drożej. ;)
Tak czy owak nie chcę go na wiosnę u nas oglądać, mamy Inzaghiego, Borriello, utalentowanego Zigoniego. Nie walczymy już na poważnie o mistrzostwo (niby punktowo szansa nikła jest, ale to byłoby zwykłe skurwysyństwo odbierać jedynej godnej mistrza drużynie w lidze tytuł ;) ), w LM nie mamy szans na zwycięstwo (skoro deklasuje nas Inter, to co dopiero ManU?), trzeba przeczekać ten sezon, maksymalnie ograć młode talenty i wzmocnić się w lecie. Wtedy w kolejnym sezonie, jeśli Leonardo taktycznie dojrzeje, będziemy naprawdę groźni.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sty 2010, 16:28

Abbiati, Roma, Abate, Antonini, Bonera, De Vito (n°56), Favalli, Jankulovski, Kaladze, Thiago Silva, Zambrotta, Ambrosini, Flamini, Gattuso, Pirlo, Borriello, Di Gennaro, Huntelaar, Inzaghi, Verdi (n°58), Zigoni (n°17).
Zambrotta!
Znakomicie, że nareszcie wrócił.
Super, że szanse na pokazanie się zapewne dostaną Di Gennaro, De Vito i Verdi. Zagadką jest Zigoni, ale raczej powtórzy się scenariusz z Novary - czyli nie wejdzie na boisko nawet.
Sporo tych piłkarzy powołał Leonardo, bawiąc się w typowanie ustawiłbym skład tak:
Abbiati - Bonera, Favalli, Kaladze, De Vito - Flamini, Ambrosini, Jankulovski - Di Gennaro - Huntelaar, Inzaghi.
Na ławce: Roma, Zambrotta, Silva, Antonini, Pirlo, Verdi, Borriello.
Ale możliwości jest masa i na pewno czymś Leonardo zaskoczy. Najważniejsze, żeby młodzi dostali kolejną szansę występu i Zambrotta zaliczył kilka minut w końcówce na rozruszanie się. Na ManU powinien być gotowy, skoro już jest w kadrze meczowej. :) Na chwilę obecną od Abate jest lepszy nawet w trakcie kontuzji, coś Włoch zaliczył spory spadek formy w porównaniu do tego, co grał na jesieni.

Gorzej, że na liście kontuzjowanych jest ciągle Nesta. Plotki głoszą, że Pato może nawet na ManU się nie wykurować. :( Bardzo dobrze, że szansę na odpoczynek i dojście do wyższej formy otrzymali Seedorf i Beckham, jeden świeżo po kontuzji, a drugi dość mocno eksploatowany był. :)

EDIT:
Formacja na jutrzejszy mecz z Udinese: "Muszę ocenić formę zawodników, dlatego ważny będzie dzisiejszy trening. Są zawodnicy, którzy wracają po dłuższych kontuzjach jak Zambrotta i Seedorf. Antonini w niedzielę uderzył się w głowę, Kaladze wraca do formy, Abate miał gorączkę. Trzeba jeszcze ocenić Flaminiego, który miał problem z barkiem po meczu z Novarą. Pato w czwartek wraca z Brazylii i zobaczymy, jak się czuje".
Kaladze wraca do formy? Mam słabość do Gruzina, wierzę w to, że on się odbuduje i zacznie znów grać świetnie, ale to chyba nie w Milanie. Choć Gruzin w formie niezwykle nam by się przydał.
Miejmy nadzieję, że Pato będzie dostępny, może nie na Livorno, ale na kolejną kolejkę już tak. On jest nam niesamowicie potrzebny.
Przestaję wierzyć w Adiyiaha - takie paskudne szczęście, że chłopak będzie na swoim zgrupowaniu aż do końca, ale pewnie przegra z Egiptem w finale. Jak na złość - ani nie wygra turnieju, ani nie wróci wcześniej. A szkoda, bo jutro miałby spore szanse na występ.

Di Gennaro jutro/pojutrze ląduje w Livorno. I bardzo dobrze, tam będzie mógł grać, u nas na trybunach więcej się nie nauczy. W kolejnym sezonie dać mu szansę na rundę lub dwie i sprzedać, jeśli się nie sprawdzi. Jeśli dojdzie do takiego wypożyczenia, to będzie znak, że naprawdę Milan wierzy w Adiyiaha.
Ikande Harmony ma iść do Monzy, ale nie podano, na jakich warunkach - czy transfer, wypożyczenie lub współwłasność.

Nesty prawdopodobnie zabraknie również z Livorno - i dobrze, niech zdrowieje, zobaczymy jutro, czy lepszy jest Favalli, czy Kaladze.

EDIT 2:
Braida powiedział, że Huntelaar zostaje. Skoro tak, to kwestią czasu jest jego odejście, pytanie tylko - kto zamiast niego? :wink: TMW jest tego samego zdania.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sty 2010, 23:23

Przegraliśmy 0:1 na San Siro z Udinese, tym samym odpadliśmy z rozgrywek o Puchar Włoch.
Na wynik należy spojrzeć przez pryzmat tego, jak wyglądały składy obu ekip:
MILAN [4-3-1-2]: Abbiati; Zambrotta, Bonera, Kaladze, Antonini; Flamini, Gattuso, Jankulovski; Di Gennaro; Huntelaar, Inzaghi.
UDINESE [4-3-3]: Handanovic; Isla, Coda, Zapata, Pasquale; D'Agostino, Inler, Sammarco; Sanchez, Floro Flores, Di Natale.
Dodatkowo należy wspomnieć, kto wszedł za naszych piłkarzy: Pirlo (Di Gennaro), Borriello (Huntelaar), Verdi (Gattuso).
Spodziewałem się pogromu i miałem rację - to byłby pogrom, gdyby nie grał Abbiati - przegralibyśmy spokojnie 0:3, bo Udinese miało znakomite okazje i albo fatalnie się zachowywało pod bramką Milanu, albo niesamowicie bronił Abbiati.
Na sam początek: znakomicie (jak na siebie i dzisiejszą formę Milanu) zagrał Di Gennaro. Łączył statyczną formację ataku ze statyczną formacją pomocy, biegał na całej szerokości boiska wszędzie tam, gdzie toczyła się akcja, był bardzo ambitny. Co dla mnie osobiście jest bardzo ważne - dziś zrozumiałem, dlaczego przylgnęła do niego łatka wielkiego talentu - dziś ten talent momentami pokazywał, jednak widać po nim, że to talent zmarnowany, niewykorzystany, prawdopodobnie Di Gennaro jest już zbyt starym piłkarzem, by go w pełni wykorzystać. Miał jednak dziś przebłyski - świetne podanie do Huntelaara przed zmianą, kilka udanych dryblingów, świetne przyjęcie piłki, wizja gry godna pochwały (choć czasem brakowało umiejętności, by wykończyć świetny pomysł). Zaliczył oczywiście trochę strat, ale nie oszukujmy się - to Di Gennaro, po nim nie należy się spodziewać genialnej gry. Dziś jednak bardzo pozytywnie zaskoczył.
I właśnie z jego postacią wiąże się moja krytyka pod adresem Leonardo - może wynika to z wytrzymałości tego chłopaka, może był jakiś uraz, ale jeśli Leo zdjął go wprowadzając Pirlo z przyczyn li tylko sportowych - to popełnił gruby błąd. Milan z Di Gennaro grał słabo, ale bez niego przestał grać cokolwiek pozytywnego. Wprowadzenie Borriello (o Huntelaarze zaraz) i Verdiego nic nie zmieniło, Milan był podzielony na trzy strefy - stojących w polu karnym napastników, pomocników kopiących się w czoło i obrońców walczących z atakami Udine. To nie była drużyna, to była później rozsypka, ale też nie należy oczekiwać wiele po takim zestawieniu piłkarzy. :)

Obok Di Gennaro i niesamowitego Abbiatiego bardzo pozytywnie znów zaskoczył mnie Verdi ochotą do gry, świetną techniką użytkową, odwagą, nie spodziewałem się po nim takiego występu. Szkoda, że nie miał z kim grać. Dalej - Huntelaar. Jak na niego to był niezły występ - popisał się dwoma, trzema niezłymi podaniami, raz (21 minuta) sam sobie wypracował niezłą okazję, trochę pobiegał - to nie był jakiś świetny występ, ale jak na jego postawę z Novarą był zaskakująco pozytywny. Jakiś tam progres jest, więc może Holender coś jeszcze u nas pokaże (bo że zacznie ładować bramki na wypożyczeniu - tego jestem pewny). Dalej - bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Bonera, dziś grał znakomicie, naprawdę znakomicie. Często łatał błędy bloku defensywnego, prezentował się naprawdę znakomicie, zwłaszcza jak na rekonwalescenta - pierwszy pełny mecz po roku!
Dziwi mnie trochę postawa Zambrotty. Jeśli on dziś miał siły na pełne 90 minut biegania na prawym skrzydle (naprawdę się napracował), to dlaczego w derbach byliśmy skazani na Abate? Dziś Zambrotta wielkiego meczu zagrać nie miał prawa, ale zaprezentował się po urazie o klasę lepiej, niż Abate w dowolnym spotkaniu w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Jestem pełen podziwu dla MilanLab za to, co zrobili z rekonwalescentami.
In minus: Jankulovski - totalnie pasywny, miał za zadanie z Antoninim stwarzać zagrożenie z lewej strony, a w efekcie gdzieś się szwendał. Po bardzo dobrym występie z Novarą i dobrym ze Sieną dziś zagrał nijak. Po prostu go nie było. Drugi minus: Flamini. Świetne wejście w mecz, dwa znakomite strzały z dystansu, jednak w takim meczu zarówno on, jak i Gattuso, nie mieli prawa zagrać dobrze - ataki Udine szły bokami, gdzie operowali inni piłkarze, a Rino i Flamini w ofensywie zespołowi nie dali kompletnie nic. Szkoda, bo wejście w mecz miał bardzo obiecujące. Trzeci minus - Rino, równie bezbarwny. Kolejny - Kaladze, kosztownych dla zespołu błędów wielu nie popełnił, niby co popsuł, to łatał Bonera lub Antonini, ale na tle Daniele wyglądał jak uczniak. Brakuje mu strasznie minut, bo z biegiem meczu był coraz pewniejszy (tyle że ataki też coraz bardziej nijakie). Ostatni i największy minus - Pirlo. Za bezmyślność w grze. Od piłkarza jego klasy jednak wymaga się, by choć raz na tle przeciętnego dziś Udinese coś w ofensywie zrobił, a nie podawał do najdalej od niego ustawionego piłkarza. Zdjęcie Di Gennaro i wprowadzenie Pirlo to był strzał w stopę Leonardo i decyzja przesądzająca o naszej bezradności w ofensywie.

Ciekaw jestem najbliższych dni i przyszłości Di Gennaro - jego wypożyczenie do Livorno jest niemal pewne.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sty 2010, 7:02

Braida powiedział, że Huntelaar zostaje. Skoro tak, to kwestią czasu jest jego odejście, pytanie tylko - kto zamiast niego? :wink: TMW jest tego samego zdania.
oby nikt.nam trzeba kogoś lepszego od Borriello do ataku a teraz takiego nie kupimy.lepiej nie tracić kasy(chyba ze wyporzyczenie).dograć do końca sezonu a wtedy wydawać kasę na wzmocnienia a nie na alibi.BTW mogli się postarać o Van Nistelrooya.opcja na pół roku bardzo dobra.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 28 sty 2010, 10:30

W 1 połowie to jeszcze jakoś wyglądało, nasze rezerwy prezentowały się dość przyzwoicie na tle pierwszej drużyny Udine. Po przerwie niestety szkolny błąd Antoniniego (chyba najgorszy jego występ w ostatnim czasie; widać, ze z Ronim gra mu się dużo lepiej) zmienił oblicze meczu. Później już zupełnie nie dawaliśmy rady, kopaliśmy się w czoło próbując stworzyć jakieś zagrożenie i równocześnie nadziewając się na kontry Udine. Ogólnie 2 połowa dużo, dużo gorsza w naszym wykonaniu.

Jak zobaczyłem zmianę Pirlo za di Gennaro to pierwsze skojarzenie było takie: kuwa czy Leo na prawdę chce wygrać ten mecz? Tak jak Wilmore uważam, że jeśli była ona podyktowana tylko kwestiami sportowymi, to był to gruby błąd Leo, zwłaszcza, że jak pokazała dalsza część meczu, Pirlo zagrał kompletne dno. Miał bardzo dużo strat (szczególnie 4 z nich mnie strasznie poirytowały), nie brał na siebie ciężaru gry, ogólnie nie grał tego co powinien grać. Prawdopodobnie wyglądało by to zupełnie inaczej gdyby zarówno Pirlo jak i di Gennaro byli na boisku.
Di Gennaro pozytywnie. Jego wypożyczenie do Livorno było by dobrym posunięciem, tam teraz na gwałt poszukują ofensywnego pomocnika, przez co Davide miałby duże szanse na grę,a tego mu teraz najbardziej potrzeba.
Abbiati swoim występem chyba zakończył okres gry Didy w 1 składzie. Zagrał świetnie, bardzo pewnie, parę rady ratując nam konkretnie tyłek. Oby już z Livorno wskoczył do 1 składu.
Na koniec Verdi. Zagrał 20 minut w czasie których pokazał, że nie boi się trudnych zagrań. Umiejętności już ma, potrzebuje ogrania. Dla niego bardzo szkoda, że odpadliśmy z Coppa Italia bo to chyba była jedyna okazja, żeby pograł sobie w pierwszym zespole. W lidze Leo raczej nie będzie dawać mu szans, a szkoda, bo na końcówki wygranych meczów mógłby spokojnie wchodzić.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 sty 2010, 10:52

Mates pisze:Oby już z Livorno wskoczył do 1 składu.
Zdecydowanie :!: Pomimo dobrej formy Didy, to jednak Włoch powinien być naszym nr 1, a Brazylijczykowi trzeba,należy w końcu, będzie podziękować. Co do meczu się nie wypowiadam, bo widziałem tylko 1 połowę, 2 kompletnie przespałem słuchając tylko komentatora, obudziłem się na samą końcówkę. Z tego co jedynie usłyszałem Udinese mocno atakowało nas.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 sty 2010, 10:54

W lidze Leo raczej nie będzie dawać mu szans, a szkoda, bo na końcówki wygranych meczów mógłby spokojnie wchodzić.
Zobaczymy pod koniec sezonu, odpadniemy z LM i w lidze już powoli zaczynamy grać o nic - 2 miejsca raczej nie stracimy, a 1 nie zdobędziemy. Stąd w końcówce sezonu wyjdzie, jak na młodych stawia Leo, w meczach z Cagliari, Catanią, Sampą. Wtedy będzie już do dyspozycji na skrzydle Pato i Adiyiah, na ławce będzie ból głowy, jeśli nie przyplątają się jakieś urazy, ale mimo wszystko trzeba Verdiemu dać szansę, bo zapowiada się na znakomitego piłkarza.
Z jednej strony nie w porządku byłoby odstawiać Didę po jednym błędzie w derbach, ale z drugiej Abbiati prezentuje się tak, że grzechem byłoby nie skorzystać z tego. Podobnie jak Bonera - po powrocie do gry Zambrotty i wczorajszej dyspozycji Daniele Kaladze wyląduje na trybunach, bo na ławce zabraknie dla niego miejsca.
BTW mogli się postarać o Van Nistelrooya.opcja na pół roku bardzo dobra.
To nie Milan Carlo, takich piłkarzy już nie sprowadzamy. Ale zgadzam się, jeśli mamy w takim sezonie pozbywać się Huntelaara obecnie, to wolałbym zobaczyć kogoś z primavery w ataku, niż Nene czy Baptistę. Nic już w tym sezonie nie wygramy, trzeba ogrywać młodych, żeby na przyszły sezon byli gotowi.

Kolejny 16 latek do zespołów młodzieżowych Milanu:
Ellis Steven Kabamba è un giocatore del Milan: un nome che non dirà nulla ai più, ma che potrebbe essere un buon colpo di prospettiva. Difensore di chiare origini africane, Kabamba è un difensore di 16 anni acquistato dai rossoneri a titolo definitivo dagli svizzeri del Lugano: il contratto è stato depositato ieri in Lega Calcio e dunque il giocatore raggiungerà nelle prossime ore gli Allievi a Milanello. Altro colpo giovane messo a segno dalla premiata ditta Galli-Pederzoli.
NIC o nim w sieci nie ma nad jakieś króciutkie artykuliki z afrykańskiej prasy, gdzie na dobrą sprawę nie wiadomo, czy to o tego Kabambę chodzi (wedle tych artykułów sporo strzela, co jest podejrzane jak na obrońcę :wink: ). Wiadomo natomiast, że w wieku 16 lat gra w reprezentacji młodzieżowej Zambii. Ciekawy ruch, jestem pod wielkim wrażeniem sprawności Pederzoliego. Gdy patrzę na takiego Verdiego nabieram wiary w działania ludzi odpowiedzialnych za sektor młodzieżowy, bo ten chłopak zapowiada się na znakomitego piłkarza.

Milan natomiast jest blisko kolejnego ruchu - Simone Calvano, rocznik 93, młodzieżowy reprezentant Włoch do lat 17, środkowy pomocnik. Oby nie zgodzili się na warunki Atalanty (współwłasność) i ściągnęli go definitywnie. Lepiej teraz dołożyć sto tysięcy, niż za dwa lata dwa miliony.
Do primavery dołączył również specjalista od szkolenia psychologicznego piłkarzy - Victor Tognazzi - na wyraźne życzenie Stroppy.
Dobrze się dzieje w primaverze, to nam może tylko pomóc.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 sty 2010, 15:26

NIC o nim w sieci nie ma nad jakieś króciutkie artykuliki z afrykańskiej prasy, gdzie na dobrą sprawę nie wiadomo, czy to o tego Kabambę chodzi (wedle tych artykułów sporo strzela, co jest podejrzane jak na obrońcę :wink: ). Wiadomo natomiast, że w wieku 16 lat gra w reprezentacji młodzieżowej Zambii.
w reprezentacji Zambii na PNA gra na lewej obronie 16 latek(który imho zagrał nieźle z Nigeria i widać ze ma potencjał) i na początku myślałem, że to o niego chodzi, ale jednak co całkiem inny piłkarz.
Zobaczymy pod koniec sezonu, odpadniemy z LM i w lidze już powoli zaczynamy grać o nic - 2 miejsca raczej nie stracimy, a 1 nie zdobędziemy. Stąd w końcówce sezonu wyjdzie, jak na młodych stawia Leo, w meczach z Cagliari, Catanią, Sampą. Wtedy będzie już do dyspozycji na skrzydle Pato i Adiyiah, na ławce będzie ból głowy, jeśli nie przyplątają się jakieś urazy, ale mimo wszystko trzeba Verdiemu dać szansę, bo zapowiada się na znakomitego piłkarza.
Verdi musi być jak najszybciej wprowadzany do pierwszego składu.w innym wypadku zaczną się wypożyczenia i skończy jako "wieczny talent".ma 18 lat, więc czas by dostał szanse w Seria A.nie mówię o meczu z Roma czy z Juventusem, ale o 20 minutach z Bolognia, Sienia i innymi słabszymi ekipami.

EDIT

polecam popatrzeć na noty pomeczowe serwisu acmilan24.com naprawdę kiedyś miałem lepsze zdanie o tym portalu.teraz jedyne ciekawe co tam jest to konkurs na "cytat tygodnia" i nic poza tym...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1310

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 sty 2010, 22:00

Pato obiecuje że będzie gotowy na Manu :) Nareszcie jakaś pozytywna informacja :wink:

a teraz jeszcze coś od Snejdera po derbach:
"To był naprawdę głupi gest z mojej strony. Przez moje zachowanie ucierpiała cała drużyna. To będzie dla mnie wielka nauczka."

Chociaż jeden potrafi się zachować i przyznać do błędu a nie wytykać kto to po za snejderem czerwień powinien dostać jak sami nie są święci.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sty 2010, 12:41

Ale głupi redaktorzy na milannews.it
Primavera: oggi sfida decisiva con l'Atalanta

Sfida al vertice oggi per la Primavera del Milan: la squadra di Stroppa, seconda a meno tre dall'Atalanta, ospita al 'Vismara' proprio la formazione bergamasca prima in classifica (Atalanta punti 33, Milan 30). All'andata la partita finì 1-0 per i rossoneri con gol vittoria di Pedrocchi.
Domani invece i giovani milanisti partiranno per Viareggio, dove dall'1 al 15 febbraio avrà luogo l'edizione 2010 della Coppa Carnevale.
To tyle w kwestii krzykacza, który twierdził, że ten mecz wcale nie jest w żadnym stopniu decydujący.
Trzymam kciuki za dzisiejsze spotkanie, mam nadzieję, że wygramy dzisiejszy mecz i całą grupę, szkoda, że nie da się na żywo tego meczu nigdzie obejrzeć. :(
Coraz więcej plotek o Hernanesie, a miejsca na non-UE w przyszłym sezonie nam raczej nie przybędzie, szkoda, że cały czas plotkuje się o wzmocnieniu pomocy czy ataku, a cicho jest na temat boków obrony.
I tak najśmieszniejsze są plotki o transferze Vidica. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”