Seriale - Strona 16

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 gru 2009, 21:35

----------------Spojlery-------------------
Zakończenie 4 serii nie jest może jakieś super składne, ale wszystko da rade logicznie wytłumaczyć.
Dexter wkradł się do warsztatu i wyjął część której brak zepsuje auto dopiero po jakimś czasie, a w aucie schował się od razu po jej wyjęciu.
Spotkanie Dexter z Arturem na komisariacie wyglądało dość przypadkowo, ładnie komponuje się z tym ze potem Rita została zabita. Jedyne co jest zastanawiające to czy Dexter pracując w fundacji rejestrował się tam w jakiś sposób i zostawił np zdjęcie pod nazwiskiem Kyle Butler.

Ogólnie sezon lepszy od 3, ale do 1 i 2 brakuje bardzo duzo. Finał mnie osobiscie nieco zawiódł, spodziewałem się większego natężenia napięcia, a tak zamiast zwiększyć poziom odcinka, zaserwowano nam dramatyczne zakończenie i nie zakonczono należycie wszystkich wątków, tak jak to było w poprzednich seriach.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 gru 2009, 21:52

Ja właśnie obejrzałem ostatni odcinek Californication. Przyznam, że nie spodziewałem się, że sprawa Mii i Hanka może wyjść jeszcze na jaw, ale tak się stało. Zakończenie było mocno zaskakujące, wyraźnie scenarzyści chcieli, aby widzowie czekali na czwarty sezon. Jak dla mnie skończyło się ciekawie, mnie się podobało. Jestem także ciekaw, czy Charlie podpisze papiery, jestem także ciekaw, czy Charlie podpisze papiery, po nieudanym seksie w łazience, wydawało się, że z Marcy im się układa, ale jak widać, tutaj też będzie się działo. Przyznam rację Crisowi, trzeci sezon słabszy od drugiego, który był świetny, ale też tak strasznie wg mnie nie było. Mam nadzieję, że czwarty będzie lepszy.
Collini - out :D

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 21 gru 2009, 21:26

Ja również dzięki pozytywnym i zachęcającym komentarzom na naszym pięknym :mrgreen: forum postanowiłem sobie obejrzeć serial The Wire :mrgreen:
Widziałem na razie tylko 1 sezon ale serial naprawdę bardzo mi się podoba. Pomimo, że teoretycznie opowiada o losach policjantów i przestępców czyli coś czego wszędzie dużo i pełno to jednak robi to w taki sposób, że naprawdę bardzo zaciekawia, a prowadzona akcja wydaje się bardzo realistyczna 8) Niby temat ten sam policja vs. gangsterzy ale jednak sprawa pokazana z zupełnie innej perspektywy, bardziej realistycznej. Policjanci walczą nie tylko z przestępcami ale także z przełożonymi, prokuratorami, prawnikami aby dopiąć swego muszą często naginać przepisy i iść na daleko idące kompromisy.
Nie jestem specjalnym znawcą seriali ale na mroźnie zimowe wieczory mogę polecić chociaż pewnie jak was wciągnie tak jak mnie to obejrzycie w parę dni :lol:
Ponoć w 2 sezonie są jakieś polskie wątki także tym chętniej się wezmę za oglądanie ale najpierw trzeba zdobyć :P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 sty 2010, 20:35

Co do Dextera to faktycznie końcowa scena z "Dr Dickiem Solomonem" jakaś taka nijaka. Rita da nam odpocząć w nowym sezonie, bo z tego co wyczytałem nie jest powiedziane, że się będzie pojawiać znowu. Nie wiem czy się nie mylę ale chyba jej się kontrakt skończył. Skończy się pier**** o uczuciach i obowiązkach. :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 sty 2010, 20:39

Co do Dextera to wyczytalem dzisiaj ze u aktora ktory go gra zdiagnozowano raka. Ciekawe jak Dexter poradzi sobie z tym seryjnym morderca. Rywal to nie lada.
Zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 14 sty 2010, 21:00

Chlopaczek
Na szczęście choroba została wykryta we wczesnym stadium i szanse na powrót aktora do zdrowia są niemal stuprocentowe.
http://wiadomosci.fdb.pl/11207-michael- ... nowotworem

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 lut 2010, 16:05

Panowie, co tak cicho? Przecież już jutro start 6-ego sezonu Lost'ów.
Tutaj zapowiedź pierwszych dwóch odcinków, z której niewiele możemy się dowiedzieć (na szczęście).

Teraz oczekiwanie na Dextera będzie przyjemniejsze. :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lut 2010, 16:27

Daaaamian pisze:Panowie, co tak cicho? Przecież już jutro start 6-ego sezonu Lost'ów.
przy poprzednim sezonie strasznie się męczyłem, żeby obejrzeć do końca. Tak po prawdzie to już w tym roku widziałem końcówke i w ogóle mnie to "nie brało" Pewnie bede oglądał, ale zebym czekał na to z wielką niecierpliwością, to nie powiem - bo bym skłamał.

Na początku to było ciekawe, ale im dalej w las :lol: tym robi się to [czy też robiło] bardziej irytujące, już się dawno pogubiłem w tych wszystkich wątkach :

retrospekcja ogólnie jest fajna, ale z umiarem :lol:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lut 2010, 20:08

Ja też na pewno obejrzę, ale nie ma jakiejś wielkiej ekscytacji, jest kilka znacznie ciekawszych seriali obecnie na antenie. Chociaż mam przeczucie, że ostatni sezon może być bardzo wciągający.
Tydzień temu pojawił się s06e00 czyli niezbędne przypomnienie, ja sam nie pamiętam nawet jak się zakończyła ostatnia seria...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 lut 2010, 11:35

Ostatnio młodszy brat kumpla zachwycał się Blue Mountain State. Oglądał to ktoś? Bo nie wiem czy warto nawet się angażować. Jestem świeżo po The Wire, a więc trudno będzie połechtać moje delikatne i rozpieszczone serialowe podniebienie.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 04 lut 2010, 11:45

bartbuks pisze:Jestem świeżo po The Wire, a więc trudno będzie połechtać moje delikatne i rozpieszczone serialowe podniebienie.
Poleciłbym Ci inne znakomite dziecko HBO - Deadwood. Zresztą jeśli szukasz nowego serialu (a nie wiem jakie oglądałeś) to proponuje iść po tej linii (HBO)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lut 2010, 14:20

Jestem tuż po obejrzeniu pierwszego i drugiego odcinka ostatniego sezonu Lostów. Powiem tylko tyle - Sayid zniszczył system.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 lut 2010, 12:07

Na ten serial (Lost) to juz sie patrzec nie da. Sam nie wiem jak to mi sie kiedys moglo podobac.
Z w miare aktualnych tytulow moge natomiast polecic Breaking Bad. :ok:
Jako fan ksiazek Georga Martina czekam rowniez z niecierpliowscia na Song of Ice and Fire, ktorego produkcja zajmuje sie HBO.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 mar 2010, 21:27

Marco_Van_Basten pisze: Powiem tylko tyle - Sayid zniszczył system.
Po najnowszym odcinku na pewno heh.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 mar 2010, 17:29

Aż dziw, że nikt tu jeszcze nie napisał o tym:

http://www.filmweb.pl/f119673/Pacyfik,2010

Po pierwszym odcinku jestem zaskoczony, bardzo dobry serial się zapowiada (wiem, że Hanks + Spielberg to musi być sukces). Co mnie zaskoczyło to to, że nie jest to naiwna opowiastka o bohaterskich, mężnych i zawsze honorowo/etycznie postępujących Amerykanach. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale póki co naprawdę polecam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”