Re: Pewniak dnia

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Pewniak dnia

Post autor: Aker » 24 lut 2010, 12:59

#10 Sporting Lizbona - FC Porto 2 2,2

Miałem zamiar wyczekać na typy fieldy'ego, ale takiej perełki nie mogę przepuścić, bo mi sam ją podbierzesz :naughty: Handi chyba nie zagrasz znowu ;)
Zacznijmy od tego, że drużyna gości ten tydzień wypoczywa, by w niedzielę o 21:15 mieć w 100% naładowane akumulatory, bo jest to dla nich jeden z najważniejszych meczy w tym sezonie (najważniejszy będzie z Benfiką u siebie prawdopodobnie mecz o mistrzostwo). Gospodarze natomiast grają w czwartek o 21:05 bardzo ważny dla nich mecz z Evertonem, w którym nie są na straconej pozycji, ponieważ w Liverpoorze padł wynik 2:1 dla gospodarzy. Jako, że w lidze sytuacje mają jasną - praktycznie pewne 4 miejsce na koniec sezonu dające jako ostatnie awans do Ligi Europejskiej to zapewne skupią się na czwartkowym meczu wkładając w niego wszystkie siły. Na pewno z punktu widzenia tabeli mecz z Porto jest dla nich sprawą mniej ważną niż mecz z Evertonem. Ponadto liczę, że w czwartek ktoś się może połamie i osłabi zespół przed niedzielną potyczką :twisted: Warto jeszcze zwrócić uwagę na formę obu zespołów. Gospodarze na ostatnie 7 meczy nie wygrali ani razu, zremisowali z Pacos Fereira (0:0) i Olhanense ostatnio (0:0) prezentując bardzo kiepską grę (oglądałem skróty 8)). Nawet takim słabiakom nie potrafili strzelić gola, a gdyby owe zespoły miały trochę lepszych i skuteczniejszych zawodników to Sporting odnosiłby zapewne przegrywaliby nawet z nimi. Porażki odnieśli z Evertonem na wyjeździe (1:2), Benfiką u siebie (1:4), Academiką u siebie (1:2) oraz w pucharze Portugalii z Porto na wyjeździe (5:2).
Generalnie uważam, że Porto i Benfica prezentują znacznie lepszy poziom gry od reszty ligi (między nimi rozstrzygną się losy mistrzostwa) i jeśli nie tak dawno Benfica ograła Sporting w Lizbonie 4:1 to nie daje żadnych szans gospodarzom w potyczce z Porto, którzy muszą wygrać, by mieć szanse na obronę mistrzostwa.
Cholera, trochę długa ta analiza wyszła :P Fieldy odkryłem karty, teraz czas na Ciebie :glass:

Wróć do „Bukmacherka”