Udinese Calcio (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Udinese w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5-6
0
Brak głosów
7-10
0
Brak głosów
11-13
2
100%
14
0
Brak głosów
15
0
Brak głosów
16
0
Brak głosów
17
0
Brak głosów
18-20
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Udinese

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lut 2010, 13:58

Gianni De Biasi nie wykorzystał swojej szansy na stanowisku pierwszego trenera Udinese Calcio i po kolejnej porażce jego posadę zajął Pasquale Marino, który wraca do klubu po niemal dwóch miesiącach przerwy.

Marino został zwolniony ze stanowiska 22 grudnia z powodu słabych wyników osiąganych przez prowadzoną przez niego drużynę. Jego miejsce zajął De Biasi, który jednak nie potrafił podciągnąć zespołu w górę ligowej tabeli. Po wczorajszej porażce z Genuą 0:3 władze klubu ogłosiły zmianę na stanowisku pierwszego trenera, a naturalnym celem Marino jest utrzymanie Zebrette w Serie A.
ach ten świat Calcio :lol:
Inna sprawa, że Udine lepsze wciry wczoraj dostało i naprawdę żal było patrzeć

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 21 lut 2010, 15:28

Jak dla mnie bardzo dobra decyzja.
Wierzę, że stary-nowy trener ich ponownie zmotywuje, i będą grać na dobrym poziomie. Marzeniem jest utrzymanie - nie wyobrażam sobie, abyśmy spadli do Serie B :( A drugim marzeniem jest powrót do formy z sezonu 2008/09.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lut 2010, 15:58

Dla mnie też to dobra decyzja, bo zwolnienie Marino uważałem za błąd i zresztą mnie ono zdziwiło. Inna sprawa, że ruch w stylu Zampariniego w Palermo, który przez kilka sezonów potrafił zatrudniać Guidolina 4 razy, co chwały zarządowi nie przynosi. Ale ostatecznie zawsze to lepiej jak ktoś potrafi zauważyć swój błąd, nawet jeśli po czasie.
Natomiast ten sezon dla Udine rzeczywiście przykry. W ostatnich latach mimo braku potencjału finansowego zawsze drużynie udawało się utrzymać poziom na miarę gry w Uefa. Zawsze ktoś ciekawy i kompletnie nieznany potrafił wyskoczyć i zacząć grać na wysokim poziomie Zapata, Inler, Handanovic, D'Agostino, Asamoah i sprzedawani zawodnicy byli zastępowani. Tyle, że teraz Quagliarelli nie ma kto zastąpić, bo Floro Flores że jest przeciętny było wiadomo już dawno, a ściągnięty Corradi to emeryt. I szkoda straszna bo Di Natale z Quagliarellą bardzo fajnie współpracowali i tego wyraźnie brakuje. Podobnie jak dobrego d'Agostino. Poziom paru zespołów co sezon się podnosi i taki tego skutek. Choć nie wierzę w to by Udine mogło spaść, to jednak zespół z innej półki niż nie tylko Siena i Atalanta, ale i Catania Livorno czy Bologna. Jeśli jakaś większa marka ma spaść, to raczej bym nominował Lazio, gdzie jest większy bałagan i więcej problemów niż w Udine

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 21 lut 2010, 17:53

Zgadza się - moim skromnym zdaniem gorzej już raczej być nie może, jeśli chodzi o styl naszej gry, a wręcz przeciwnie, może to być takie ożywienie wtórne :D
Cóż zrobić, Quagliarelli jak sam zauwazyles nie dalo sie zastapic, nie widze poki co kandydata w naszym zasiegu aby go GODNIE zastąpił.
Ja tak samo nie wierze w spadek, w ogole nie dopuszczam takiej myśli. Lazio fakt, tam są cyry pyry pomarańcze, prezes szkodzi klubowi i tak jak słusznie zauwazyles - oni są poważniejszym kandydatem do spadku niz my. Ale wszystko zweryfikuje boisko, jak dla mnie to ani Udinese ani Lazio nie spadnie.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 24 lut 2010, 21:40

Wydawało się, że będzie znowu meczyk w plecy, ale chłopaki się obudzili, i zagrali bardzo dobrze w drugiej połowie.
Tym bardziej cieszy, że potrafią odrobić stratę i wygrać, kiedy przegrywają, a ostatnio był z tym problem. W dodatku po łomocie w Genoi mogło być różnie.
Kolejna bramka Di Natale - brawo. Brawo dla Marino.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lut 2011, 19:52

Tak sobie oglądam Udine (ostatnio są w świetnej formie, więc każdy mecz w ich wykonaniu staram się obejrzeć) i nadziwić się nie mogę, że żaden miliarder tego klubu nie wykupił. Świetny zespół na naprawdę wysokim poziomie sportowym, który potrafi utrzymać się nie tylko na powierzchni, ale i grać na dobrym poziomie mimo tego, że kosztuje ich to co sezon 1 czy 2 dobrych graczy (Udine każdego roku zamyka budżet transferowy jakimiś 20 bańkami zysku, by utrzymać się przy życiu)
No, ale to wynik tylko i wyłącznie ich scoutingu. Udine przeczesuje Afrykę czy Amerykę południowa, gdzie mogą za śmieszne pieniądze znaleźć interesujących graczy. Nagrywają 3 tysiące meczów DVD w ciągu roku, zatrudniają 30 skautów i efekty tego są znakomite. Tacy gracze jak Iaquinta, Pizarro, Muntari, Gian Asamoah , Zapata, Kwadwo Asamoah, czy Gokhan Inler przychodzili do klubu ponoć za kilkaset tysięcy euro, Handanovic czy Quagliarella przyszli za darmo. Sanchez, kosztował jakiś milion euro. Ci, którzy zostali sprzedani, odchodzili prawie zawsze za kilkanaście milionów euro, ci którzy są teraz w klubie tańsi się będą, a Sanchez pewnie przyniesie natomiast rekordowy zysk.
Słowem nic tylko kupić Udine, pokryć tą 20 milionową dziurę i cieszyć się z coraz silniejszego zespołu, który potrafi wzmacniać się takim kosztem jakie inne kluby wydają na same premie dla agentów piłkarzy.

Dziś Armero (czyli niespodzianka tego sezonu) znów mi się podobał. Znów jego strona wyglądała lepiej niż prawa z Islą.

No, ale wracając do rzeczywistości po sezonie odejdzie Sanchez i Inler i Udine znów będzie musiało się szarpać by dociągnąć do tego poziomu jaki osiągnęli w tym sezonie czy wcześniej 3 lata temu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 lut 2011, 1:54

Zeby nie bylo zbyt kolorowo dodam,ze Udine mialo tez wiele bardzo nieudanych transferow. Np. wiekszosc Finow w Seriach A,B,C zaczynalo swoje kariery wlasnie na Friuli (chociazby Virtanen,ktory mial byc drugim Litmanenem). Polowa z tych 'nieudacznikow' konczy w satelicie Granady i raczej nie ma szansy na podbicie skladu Zeber :wink: Sprowadzenia np. ciemniaka Geijo do dzisiaj nie moge zrozumiec. Nie zmienia to jednak faktu,ze Friulani pozostaja wzorem dla innych sredniakow lig wloskiej,hiszpanskiej czy nawet angielskiej.

(L)oczkerson,przyjezdzaj do Bxl 8) Pogadamy sobie od serca o Serie A :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 lut 2011, 2:13

Wiadomo, że zawsze coś nie wypali jak się kupuje za takie grosze. Udine zawsze wyda pieniądza na kogoś kogo potem nawet nie mam okazji na boisku zobaczyć, ale i tak skuteczność mają dużą i co rusz sprzedają kogoś za 20 razy więcej niż go sami sprowadzili.
Dr.Football1 pisze:(L)oczkerson,przyjezdzaj do Bxl 8) Pogadamy sobie od serca o Serie A :wink:
żeby pić kiepskie piwo i prać Marokańczyków :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 lut 2011, 2:24

żeby pić kiepskie piwo i prać Marokańczyków
Piwo bys swoje przywiozl (perla czy jakos tak) :D Marze,zeby tak z kims na powaznie o Serie A pogadac... Loczek,Salas ,Wilmore - zapraszam !!!

Marokanczycy - e tam,az tak mocno nie bija :mrgreen:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 lut 2011, 8:13

Geijo jest liderem strzelców Segunda Division, więc pewnie zarobią trochę grosza na jakie sprzedaży po sezonie. Ich zawodnicy mogą się promować nie tylko w Udine, ale też w innych klubach na wypożyczeniach. W Granadzie zresztą gra (nie wiem jak, bo nie mam za bardzo informacji) Jonathan Mensah, który się pokazał z dobrej strony na MŚ w RPA, po sezonie pewnie stanie się kolejnym Ghańczykiem w pierwszym składzie Udinese, bo Benatia trochę tych błędów popełnia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 mar 2011, 19:57

665 minut bez straty gola. W ostatnich 7 meczach bilans bramek 19-0 :ok:

A jeszcze niedawno bodajze z Damianem narzekalismy,ze Udine z tak dobrym skladem gra tak fatalnie :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 mar 2011, 20:05

Albo mi się wydaje, albo robisz się coraz większym fanem Calcio :>

To fakt, Udinese strasznie zawaliło początek sezonu, ale Guidolin szybko ogarnął tą drużynę i efekty tego widzimy. Di Natale znów pcha się na króla strzelców, a facet ma już przecież swoje lata :o Szkoda tylko, że pewnie po sezonie Sanchez, Inler czy Zapata zostaną sprzedani, bo jakoś nie wierzę, aby zostali na Friuli jeszcze sezon :roll:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 mar 2011, 20:43

Salas11 pisze:Albo mi się wydaje, albo robisz się coraz większym fanem Calcio
Doktorka fascynuje to tak samo jak mnie ligi latynoamerykańskie, lecz w przeciwieństwie do mnie, on ma z kim o tym podyskutować :P

W sumie ja też lubię popatrzeć na Udine lub Napoli, ale do całej Serie A jakoś nie mogę się przekonać. Dziesięć lat temu oglądałem ją namiętnie, a teraz mi po prostu nie leży...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 mar 2011, 21:00

bartbuks pisze:Doktorka fascynuje to tak samo jak mnie ligi latynoamerykańskie, lecz w przeciwieństwie do mnie, on ma z kim o tym podyskutować :P
Corinthians bawił się w ligi latino z tego co pamiętam, ale dawno go tu już nie widziałem. Ja oglądałem kiedyś rozgrywki ligowe w Argentynie. Apertura, Clausura, wszystko :P Nawet pamiętam Di Marię z czasów gry w Rosario. Teraz z rzadka siedzę długo po nocach :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 mar 2011, 0:56

Albo mi się wydaje, albo robisz się coraz większym fanem Calcio
Ja sie nie robie Salasie :P Ja od urodzenia kocham calcio :wink: Serie A to zdecydowanie moja ulubiona liga :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”