Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 21

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
FC Liverpool
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 12 mar 2010, 13:48

Właśnie się zastanawiam co byłoby lepsze dla Anglików - klasyczne 4-4-2 czy 4-5-1 (w ataku przechodzące w 4-3-3).

Dla mnie lepszym ustawieniem byłoby chyba to drugie.

Mój skład (od prawej):
Bramkarz (nie wiem kto jest najlepszy)
Johnson - Ferdinand - Terry - Cole
Lennon - Gerrard (jeśli dalej będzie tak słabo to Carrick) - Lampard - Barry - Milner
Rooney

Podstawowi zmiennicy to Beckham na drugą linię, Bent na atak oraz Young (lub Wright-Philips) za skrzydłowego.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 mar 2010, 14:18

tyle,ze milner juz bodajze drugi rok z rzedu nie gra jako skrzydlowy (w aston villi gra z petrovem jako dwojka srodkowych pomocnikow,z czego bulgar jako defensywny,a on troche wyzej) ,wiec w Twoim ustawieniu jest blad

od lennona tez o wiele lepszy, bardziej kreatywny i nieszablonowy jest ashley Young

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 mar 2010, 14:43

jordan20 pisze:cole (chyba,ze sie nie wykuruje to bridge)
Bridge zrezygnował z gry w kadrze. Jeśli Cole się nie wykuruje, to mam nadzieję, że Baines zajmie jego pozycję.
FC Liverpool pisze:Gerrard (jeśli dalej będzie tak słabo to Carrick)
Przecież Carrick i Gerrard to gracze o zupełnie innej charakterystyce. Poza tym nie sądzę, żeby Capello posadził Stevena na ławce.

Chciałbym, żeby tak wyglądała linia pomocy Anglii (wg tego ustawienia 4-5-1):
Young - Gerrard - Carrick - Lampard - Lennon/Agbonlahor/SWP

Przy okazji mam pytanie: Hart z Bigmingham ma szansę na wyjazd do RPA?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 mar 2010, 15:11

jordan20 pisze:od lennona tez o wiele lepszy, bardziej kreatywny i nieszablonowy jest ashley Young
Tylko że Lennon gra na prawej a A.Young na lewej więc nie wiadomo jak kto by za grał na czyjejś pozycji. Milner jest środkowym pomocnikiem już nie gra na skrzydle.

Co do to A.Cole'a to jeśli się nie zdąży to Baines prawdopodobnie zaopiekuję się lewą stroną. W meczu z Egiptem zaliczył debiut i udany występ więc myślę że to najlepszy wybór bo jak nie on to kto ? Chyba jedynie zostaję Warnock z AV też dobrze sobie radzi ale nie wiem czy był w reprezentacji już sprawdzany.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2010, 16:04

Warnock był ostatnio powołany razem z Bainsem, ale piłkarz Evertonu zagrał 90 minut. Pewnie Warnock jeszcze szanse dostanie.
Milner grywa raz w środku, raz na skrzydle. lepiej radzi sobie na skrzydle imo, ale w środku też potrafi. W razie W, moze też zagrać na lewej obronie. Co do ataku, to Defoe z Rooneyem nie potrafi jakoś się zgrać. Niedawno widziałem statsy, że Defoe bez Rooney'a strzelał co mecz, a jak zagrał z Roo, to nie trafił ani razu :D Crouch też jest jakimś wyjściem. Capello chyba preferuje w ataku opcję wysoki + niski, więc Roo z Crouchem wydają się być pewniakami.

Na skrzydłach Young i Lennon. Oczywiście Aaron musi się wyleczyć, ostatnio znów chyba uraz się odnowił. jak nie Lennon, to SWP, ewentualnie Theo. Z Egipem Theo zagrał słabo, a SWP, błysnął, wiec piłkarz City jest chyba wyżej u Capello. Choć forma u Theo idzie w górę, wiec też trzeba poczekać jeszcze co się wydarzy.
Ja bym na bramce widział Harta, który jest zajebisty. James jes stary jak świat i zawsze moze coś spieprzyć, Hart raczej nie ma głupich wpadek.
FC Liverpool pisze:Ja interesuję się piłką od 1999 roku i pamiętam gol z 35 metrów Ronaldihno z mundialu w Korei i Japonii. Anglia była jedyną drużyną
(może jeszcze Turcy potrafili nawiązać walkę) która poważnie zagroziła Brazylii, jednak nie ma co ukrywać, że przez głupi błąd Brazylia wyszła na prowadzenie w tym meczu.
ahh, Seaman był słaby, bo popełnił jeden błąd pod koniec kariery :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 mar 2010, 16:30

fieldy pisze:ahh, Seaman był słaby, bo popełnił jeden błąd pod koniec kariery :lol:
Jesteś pewien fieldy, że jeden? :> 1995?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2010, 16:36

Seaman jak każdy bramkarz popełniał błedy, nie jeden i nie dziesięć. Zwłaszcza jesli chodzi o piłki wrzucane za kołnierz :P
jednak tutaj kolega FC Liverpool [szkoda, ze nie Liverpool FC :P] napisał, ze Seaman był złabym punktem i podał jeden przykład. Ten jeden błąd nie czyni go złym bramkarzem i tylko to miałem na myśli.

Seaman był kapitalny na linii, ale to chyba każdy zainteresowany wie ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 mar 2010, 18:32

fieldy pisze:Na skrzydłach Young i Lennon. Oczywiście Aaron musi się wyleczyć, ostatnio znów chyba uraz się odnowił. jak nie Lennon, to SWP, ewentualnie Theo. Z Egipem Theo zagrał słabo, a SWP, błysnął, wiec piłkarz City jest chyba wyżej u Capello. Choć forma u Theo idzie w górę, wiec też trzeba poczekać jeszcze co się wydarzy.
A co z Agbonlahorem? On szans na wyjazd do RPA nie ma?

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 12 mar 2010, 18:40

fieldy pisze:Seaman jak każdy bramkarz popełniał błedy, nie jeden i nie dziesięć. Zwłaszcza jesli chodzi o piłki wrzucane za kołnierz :P
jednak tutaj kolega FC Liverpool [szkoda, ze nie Liverpool FC :P] napisał, ze Seaman był złabym punktem i podał jeden przykład. Ten jeden błąd nie czyni go złym bramkarzem i tylko to miałem na myśli.

Seaman był kapitalny na linii, ale to chyba każdy zainteresowany wie ;)
A propos gry na linii...
http://www.youtube.com/watch?v=whHyHXnLCIw
To była chyba nawet parada sezonu czy coś takiego :mrgreen:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2010, 18:49

Daaaamian pisze:A co z Agbonlahorem? On szans na wyjazd do RPA nie ma?
on się chyba łapie do szerokiej kadry, ale czy na mundial pojedzie ? zalezy też jak na niego Fabio patrzy, czy na napastnika, czy skrzydłowego. W ataku chyba wyżej ceni Roo, Croucha, Defoe i co najgorsze Heskey'a, który gra słabiej od Gabby'ego, ale i tak dostaje sporo szans od Włocha.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 12 mar 2010, 18:55

fieldy pisze:Na skrzydłach Young i Lennon. Oczywiście Aaron musi się wyleczyć, ostatnio znów chyba uraz się odnowił. jak nie Lennon, to SWP, ewentualnie Theo.
A Young to jest w ogóle powoływany? Obawiam się, że skrzydłowy Villi na mistrzostwa nie pojedzie bo Capello wyżej stawia SWP, Lennona czy Walcotta. Dla mnie powołania dla tego ostatniego to pewnego rodzaje nieporozumienie bo w tym sezonie albo jest kontuzjowany albo siedzi na ławie. Zresztą uważam, że to zawodnik przeciętny, a jego jedynym atutem jest szybkość.
Daaaamian pisze:A co z Agbonlahorem? On szans na wyjazd do RPA nie ma?
Ma, jako napastnik

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2010, 19:00

Young na lewe skrzydło, a pozostali chyba raczej na prawe się bardziej nadają. Tzn kazdy moze grac na tym drugim, ale lepiej prezentują się na prawej stronie.
Theo jest połamany praktycznie cały sezon, zobaczymy jak dalej będzie, jeśli do końca ominą go kontuzje [ta, akurat :D] to pewnie na mundial pojedzie, bo forma przyjdzie. Wrzutki znacznie poprawił, 2 lata temu wrzucał wszystko niecelnie, a jak uderzał to tylko po dalszym słupku, teraz wrzutki czasem [ :lol: ] wychodzą, a i strzela z lewej nogi i już nie tylko na dalszy słupek :P wszyscy trzej [Lennon, SWP, Theo] mają kłopoty ze zdrowiem i chyba najwięcej zalezy od tego który akurat w czerwcu/lipcu bedzie zdrowy :lol:

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 12 mar 2010, 19:18

fieldy pisze:Young na lewe skrzydło, a pozostali chyba raczej na prawe się bardziej nadają. Tzn kazdy moze grac na tym drugim, ale lepiej prezentują się na prawej stronie
Tylko, że reprezentacja nie zawsze gra przecież dwoma klasycznymi skrzydłowymi (nawet można zapytać czy kiedykolwiek tak gra :) )
W ustawieniu 4-4-2 jest miejsce tylko dla jednego bocznego pomocnika, a tu jest w/w trójka, a od biedy są jeszcze Milner, J.Cole i ostatnio powołany Downing (przy czym cała trójka ostnimi czasy gra bliżej środka pola)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 kwie 2010, 10:44

http://www.skysports.com/opinion/story/ ... 63,00.html

Jako fan United nie chciałbym powrotu Scholy'sego, ale z drugiej strony...Anglia nie ma drugiego takiego zawodnika, który mógłby poprowadzić ich drugą linię, mądrze rozgrywać piłkę. Lampard to zacny zawodnik, ale najlepszy jest przed polem karnym rywali. Podobnie Gerrard. Gdyby w drugiej linii zagrał Barry(echh), Scholes a przed nimi Lampard to myślę, że mogło by to nieźle wyglądać. Tyle tylko, że nie wierzę, że Scholes chciałby wrócić do kadry...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 kwie 2010, 14:30

Na pewno Scholes miałby szansę na grę w pierwszym składzie kosztem Gerrarda... :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”