Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 670

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2010, 18:17

słaba ławka, nie ma Thomasa :?
Dobrze, że Eboue gra od początku. U nich Myhill, który lubi zagrać mecz zycia i bronić jak w transie, oby nie dziś. Na Bullarda też trzeba uważać, nie dać mu pograć, bo moze być groźny.

Arsenal: Almunia, Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy, Denilson, Diaby, Eboue, Nasri, Arshavin, Bendtner.

mam nadzieję, że Nasri zagra w środku, a nie na skrzydle.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2010, 19:26

szlag by człowieka trafił. W grudniu jak graliśmy z Hull też im dali karnego z dupy, gdy rzekomo Sylewk faulował Fagana bodajże. Dziś spalony Vennegoora of Hesselinka i później chyba nawet nie faul Sola i kolejny karny z dupy.
Później jakaś kartka z dupy dla Nicklasa, nie dosyć, ze go Boateng zaatakował, to jeszcze kartke zarobił. Boateng w ogóle jak idiota dziś grał. Za faul na Sagny powinna być bezpośrednia czerwona.
Trzeba sie wziąć w garść i wygrać, mamy przewagę piłkarza. Oni pewnie dalej będą grac ostro i prowokować. Byle nasi nie tracili koncentracji.

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 13 mar 2010, 19:27

Mariner

Obrazek

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 mar 2010, 19:30

1-1 HT druga żółta kartka dla Boatenga za ostry faul na Sagna'i. Wygląda na to że Arsenal chyba nie będzie już miał większych problemów z wygraniem tego meczu przez pierwsza połowę byli zespołem bardziej atakującym i przeważającym ogólnie. Co do karnego to widać było że napastnik Hull szukał tego jak głodny chelba.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 mar 2010, 19:31

Panie sędzio coś pan zrobił :angry: wyraźny spalony, minimalny kontakt Sola po tym jak napastnik już się rzucał żeby spotkać nogę Campbella... :/ A jeśli daje takiego karnego, to gdzie karny za faul na Bendtnerze w 30. minucie?
Poza tym.. Boateng powinien być wyrzucony wcześniej.. za co żółć dla Nicklasa? :think: przecież to Boateng się na niego rzucał... dobrze że po faulu na Sagna wypadł..

Było dobrze, ale trochę się zepsuło po tej bramce. Wenger teraz pogada sobie i będzie dobrze.. mamy przewagę zawodnika, potencjał ofensywny Hull zmniejszony. Trzeba to koniecznie wykorzystać...

Pewnie zobaczymy Eduardo lub Theo w drugiej polowie... no zobaczymy.

edit: wolno pisalem bo chcialem sie uspokoic i ładnie grzecznie napisać ale widze co fieldy pisze wiec nie bede owijal w bawelne nastepnym razem :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1518
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 mar 2010, 20:27

Arsenal to jednak świnia by byl , gdybym postawil na ten remis , w tak perfidny sposób :P gratulacje , dobrze ze odpuscilem postawienie na ten mecz .

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 mar 2010, 20:32

Nicklas Bendtner! Jak mówiłem, nie ważne jak graliśmy, ważne, że wygraliśmy, 3 pkty bardzo ważne, mogło być już po ptokach.. na szczęście sędzia nie ustawił wyniku więc mamy 3 pkty.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 13 mar 2010, 20:33

Skusiłem się na drugie 45 minut i przyznam, że było warto. Od 70 minuty do końca meczu dominacja Arsenalu i to musiało wpaść. Fantastyczny strzał Denilsona, dobitka Nicklasa i są upragnione i zasłużone mimo wszystko trzy punkty. Arshavin w samej drugiej połowie zepsuł taką sytuację na gola, że aż mnie zabolało, a co dopiero fanów AFC. Nicklas standardowo, także swoje zepsuł, no ale gol uratował mu dupę. Cieszą trzy punkty dla Arsenalu i liczę, że mistrz trafi do Londynu, tego czerwonego Londynu.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 13 mar 2010, 20:36

Fantastyczny strzal Denilsona? :shock:
Raczej klops bramkarza Hull.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 mar 2010, 20:41

Nie spodziewałem się że Arsenal po tak świetnym meczu z Porto będzie musiał cisnąć jak cholera i dopiero w 94' strzelić bramkę w dodatku grali całą drugą połówkę w przewadze. Sol mógł obejrzeć drugą żółtą za to wejście w Zayatte jeśli sędzia uznał by to za faul. Kamil po tym jak zszedł, wrócił po 20 min na ławkę rezerwowych już o kulach więc chyba nie tylko piłkarzy Arsenalu wysyła się do poradni. Patrząc na dyspozycję Sola zastanawiam się po co on w ogóle odchodził z Arsenalu w 2006 r. :think:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 mar 2010, 20:47

Patrząc na dyspozycję Sola zastanawiam się po co on w ogóle odchodził z Arsenalu w 2006 r. :think:
Chciał świeżej przygody za granicą, ostatecznie wylądował w Portsmouth :lol:

Będzie naprawdę ciekawie aż do końca.. 3 drużyny w wyścigu do samego końca. Naprawdę interesujący sezon.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2010, 20:52

KajoFC pisze:Sol mógł obejrzeć drugą żółtą za to wejście w Zayatte jeśli sędzia uznał by to za faul.
Marriner właśnie uznał to za faul, bo dał wolnego dla Hull. Moim zdaniem Sol powinien wylecieć, piłkę co prawda lekko chyba musnął, ale wjechał mu w kostkę.
Ogólnie mecz był słaby, sporo walki i mało ładnych akcji.
KajoFC pisze:Nie spodziewałem się że Arsenal po tak świetnym meczu z Porto będzie musiał cisnąć jak cholera i dopiero w 94' strzelić bramkę w dodatku grali całą drugą połówkę w przewadze
jak się nie czyta co pisze przed meczem, to potem tak jest :lol: wiadomo było, ze bedzie to cięzki mecz. Karny z dupy na początku, już myślałem ze wygrają, jak po spalonym dał im w końcówce rzut rożny :roll:
Ważne 3 punkty i tylko to się w sumie liczy.
Nasri dziś slabo zagrał. Nie wiem czemu grał tak daleko od napastników. Z Porto i Burnley grał bliżej i jego piłki dochodziły celu. Moze Wenger kazał mu wspierać Denilsona :think:

Arshavin swoje zmarnował, Nicklas też, ale w końcu obaj trafili, więc cieszmy się i radujmy :P

w ostatnich 5 meczach strzelaliśmy bramki po 90 minucie. Do tego też gol ze Stoke w 88.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 mar 2010, 21:45

Za tydzień powinno być łatwiej z kilku powodów.. po pierwsze, gramy u siebie. Po drugie, wróci Song i nie będziemy musieli pana Denilsona oglądać :lol: no i wydaje mi się, że Fabregas ma spore szanse na powrót, chociaż nawet bez niego tragedii nie powinno być. Mam nadzieję, że Solowi tydzień na odpoczynek wystarczy i żadnej kontuzji się nie nabawi, bo jest o niebo lepszy od Mikaela. Jesteśmy w walce o mistrza i jak pisałem, będzie zacięta walka do ostatniego meczu.

GO GUNNERS!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 mar 2010, 22:16

Mecz oglądałem wyrywkowo, ale kiedy sędzia doliczył 6 min. wydawało mi się że Arsenal nie odpuści. I tak się stało.
Brawo ! W takich meczach zdobywa się mistrza.
Mam nadzieje że Gunners przełamią hegemonię Chelsea i Manu.
I niech przyszły sezon będzie fascynujący i do ostatnich kolejek o tytuł będzie walczyć wielka piątka z Manchesterem City oczywiście :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 mar 2010, 0:33

On the injuries to key players…
“Rosicky and Fabregas have a good chance to be ready for next week. Gallas, no.”

On whether Sol Campbell can continue to start every game…
“When we play once a week, it is okay. When we play three games per week it is a bit too much.”
Tak jak przewidywaliśmy, Tomas i Cesc powinni być gotowi.. Mam nadzieję, że Sol tez będzie, aczkolwiek jeśli ma być gotowy na West Ham a nie na Birmingham, to na West Ham wolę Sylwka, bo powinno być łatwiej. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”