Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 425

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 mar 2010, 16:44

e tam red napisze ze zagral bardzo dobrze.

Pozdrawiam tych ktorzy tak niedawno smiali sie z Fletcher..... kuzwa sklonowac go! :mrgreen:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 mar 2010, 16:45

LFC oglądam rzadko, zdecydowanie najrzadziej z angielskiej czołówki i stąd się bierze moje pytanie. Czy Gerrard często gra na takim poziomie jak dziś?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 mar 2010, 16:48

Poza ostatnim czasem gdzie gral lepiej, mozna powiedziec ze tak gra caly sezon. Jako fan angoli nie chce go widziec w pierwszej 11 na mundialu. On i Lamps to na razie 2 naziwska na koszulkach.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 mar 2010, 16:51

(L)oczkerson pisze:LFC oglądam rzadko, zdecydowanie najrzadziej z angielskiej czołówki i stąd się bierze moje pytanie. Czy Gerrard często gra na takim poziomie jak dziś?
Przez cały ten sezon tak właśnie gra. Dlatego mówiłem, że Anglicy mają poważny problem w środku pola, szczególnie jeśli popatrzymy na Lamparda, który też nie prezentuje się genialnie.

O meczu - mówiłem po pierwszej części, żeby Carrick ściągnąć bo był żenujący. W drugiej połowie niewiele lepiej. Ogólnie grał jak Liverpool - sennie, bez łądu i składu. Najlepszy Fletcher, niewiele gorzej Rooney i Valencia. Jest dobrze 8)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 mar 2010, 17:39

Sorry, że post pod postem ale to całkiem istotne :)

Cały Liverpool płacze jak to ich Webb skrzywdził i jakiego to farta mieli United. Tymczasem...

Przepisy FIFA:
[...]If a defender starts holding an attacker outside the penalty area and continues
holding him inside the penalty area, the referee must award a penalty kick[...]
Dziękuję.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 mar 2010, 19:28

Lepiej być nie mogło. Ogrywamy Liverpool a Chelsea traci punkty z Blackburn i dzięki temu zostajemy "pełnoprawnym" liderem bo nawet jak The Blues wygrają zaległy mecz to będziemy mieli nad nimi punkt przewagi. 7 kolejek do końca sezonu, mamy ciężki terminarz + LM . Trzy drużyny łeb w łeb idą po majstra - to będzie pasjonujący finisz :)

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 21 mar 2010, 19:44

Morrow pisze:Trzy drużyny łeb w łeb idą po majstra - to będzie pasjonujący finisz
Oglądając Chelsea w ostatnich 6 czy 7 meczach mam wrażenie, że walka o mistrzostwo rozegra się bardziej w duecie MU - Arsenal. Niebiescy w środę grają na wyjeździe z ostatnim w tabeli Portsmouth, i wbrew pozorom to nie będzie najłatwiejszy mecz.
Morrow pisze:Lepiej być nie mogło
Zawsze może być lepiej :D Punkty mógł stracić jeszcze Arsenal :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 mar 2010, 20:08

smudge_90 pisze: Oglądając Chelsea w ostatnich 6 czy 7 meczach mam wrażenie, że walka o mistrzostwo rozegra się bardziej w duecie MU - Arsenal. Niebiescy w środę grają na wyjeździe z ostatnim w tabeli Portsmouth, i wbrew pozorom to nie będzie najłatwiejszy mecz.
Biorąc pod uwagę same perełki jakie nas czekają w kwietniu (Chelsea za 2tyg, "wyjazd" z City i Tottenham bijący się o "4") i to że dalej gramy w LM, nadchodzący miesiąc będzie dla nas rzeźnicki. Chelsea też nie będzie miała łatwo ale oni już wylecieli z Champions League, zdecydowanie najlepszy terminarz ma Arsenal, dla nich kluczowe mogą być wyjazdy z Tottenhamem i Blackburn, w meczach u siebie pewnie spokojnie sobie poradzą. Podsumowując, my jesteśmy liderem ale w najlepszej sytuacji w końcówce z pewnością Arsenal. Tym bardziej, że 6 kwietnia zapewne będą mieli z głowy LM i skupią się na lidze. Oczywiście byłbym mile zaskoczony gdyby ekipa Wengera odprawiła z kwitkiem Barcę ale realnie oceniając szanse wydaje się to mało prawdopodobne, szczególnie, że rewanż będzie na Camp Nou. Nie wiadomo naturalnie czy nam się uda przeskoczyć Bayern ale mamy dużo większe szanse na awans do półfinału niż Kanonierzy. IMO w chwili obecnej my również mielibyśmy małe szanse żeby przeskoczyć Barcę.

Ja z tej wielkiej trójki nikogo bym nie skreślał bo rywale z jakimi będziemy grać i my i Chelsea i Arsenal. są tacy, że nawet strata 3-6 pkt w ostatnich kolejkach może zostać zniwelowana. Kosmicznie zapowiada się też walka o 4 miejsce. Liverpool przy wygranych zaległych meczach City i Spursów miałby do nich stratę odpowiednio 8 i 7 punktów tyle że zarówno Tottenham jak i MC mają morderczy terminarz bo grają praktycznie tylko z czołówką co jest okazją dla wydawałoby się pozbawionego szans Liverpool.A czarnym koniem wyścigu o 4 może okazać się jeszcze Aston Villa, która ma nieco lżejszy rozkład jazdy. Oj ciekawy mamy sezon :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 mar 2010, 20:45

A czarnym koniem wyścigu o 4 może okazać się jeszcze Aston Villa, która ma nieco lżejszy rozkład jazdy
Tyle, że tradycjnie w Marcu dają dupy po całości i wychodzi na to że znowu zaprzepaszczą szansę.

Mamy niepowtarzalną szansę, wszystko jest w naszych rękach. Oby obyło sie bez urazów. Pozostaje czekać i się delektować :)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 mar 2010, 14:54

Gary Neville dostanie nowy kontrakt

Gary Neville prawdopodobnie przedłuży o rok swój kontrakt z Manchesterem United. Kapitan „Czerwonych Diabłów” zrobił wystarczająco dużo, aby przekonać do siebie sir Alexa Fergusona – pisze Mirror.

Choć Neville jeszcze do niedawna borykał się różnymi urazami, to występy w meczach z Milanem, Fulham czy Liverpoolem pokazały, że Anglik wciąż może z powodzeniem występować w pierwszym składzie Manchesteru United.

Neville w przyszłym sezonie nie ma co liczyć na grę w każdym spotkaniu „Czerwonych Diabłów”. Sir Alex Ferguson będzie chciał wykorzystać doświadczenie kapitana w kluczowym momentach. Mirror pisze, że Gary nie zagra w więcej niż 25 spotkaniach.

– Oczywiście, że wyobrażam sobie Neville’a grającego dla nas w przyszłym sezonie. To zawodnik, którego cechuje ogromna wola walki. Gdyby nie ona, to nie dotarłby do miejsca, w którym aktualnie się znajduje – mówi sir Alex Ferguson.

– Kiedy nie grasz, tak jak on, przez półtora roku, to powrót na boisku nie jest łatwy. Neville nie występuje w każdym spotkaniu, ale jak na 35-letniego zawodnika widać w nim olbrzymią chęć gry. Myślę, że jest świetnym przykładem dla innych – dodaje Szkot.

Info: Devil Page

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 26 mar 2010, 12:18

Skrzydłowy Manchesteru United Nani podpisał nowy kontrakt z klubem z Old Trafford. Portugalczyk, który w obecnym sezonie prezentuje wysoką formę, związał się z Czerwonymi Diabłami umową do 2014 roku.

- Nani cały czas jest rozwijającym się talentem, od momentu dołączenia do klubu zrobił ogromny postęp. Jesteśmy zachwyceni, że podpisał nowy kontrakt i jestem pewny, że jego przyszłość w Manchesterze United będzie długa i pomyślna - powiedział Ferguson.

Nani do zespołu Manchesteru trafił w lipcu 2007 roku ze Sportingu Lizbona. - Jestem zachwycony z podpisania nowego kontrakt. Gra dla Manchesteru United to spełnienie moich marzeń - stwierdził Portugalczyk.

Źródło: Goal.pl

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 mar 2010, 19:30

Slabo to bez Roo wyglada..... Berba biega po pomocy, Giggs w ataku.Dobrze ze gra VDS bo bysmy dostawali w dupke, dobrze ze uaktywnil sie nasz 2 strzelec w sezonie :mrgreen: .

bedzie ciezko w 2 polowie bo nie zaslugujemy na 3 oczka

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 mar 2010, 20:28

Wynik lepszy od gry. Nawiasem mówiąc nie po raz pierwszy w tym sezonie. Wielkie jednak słowa uznania dla całej drużyny, bo łatwo nie było. Nie po raz pierwszy mieliśmy kłopoty z drużyną, której taktyka sprowadza się do dalekich zagrań z pominięciem drugiej linii.

Świetni Berba, Nani, VdS i Vidić i niezwykle ważne 3 punkty. Myślę, że jeśli nie przegramy z CFC to będziemy w świetnej sytuacji i nie chcę krakać, więc więcej nie powiem ;)

ps na miejscu Capello wziąłbym na Mundial Wilshere'a.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 mar 2010, 20:46

Zagraliśmy przeciętny mecz, do 2-0 jeszcze była wyrównana gra. Potem Boltonowi już się chyba niezbyt chciało, z nas zeszły nerwy. Fajnie Berbatov w drugiej, podobał mi się Nani, przyćmił dzisiaj Valencię. Zwłaszcza po przerwie. Zresztą każdego trzeba by osobno oceniać za pierwszą i drugą połowę, więc może sobie daruję. Jak już wspomniałem, podobnie moi przedmówcy, mecz kiepski, ale zwycięstwo i to 4-0, co może być ważne na koniec sezonu. Szczególnie, że Chelsea dzisiaj nastrzelała.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 mar 2010, 20:53

Do 2-0 wcale rozowo nie było, dobrze dla nas ze Jusi popełnił szkolny błąd a Berba wkoncu gral w polu karnym a nie w pomocy.Martwi mnie gra Evry ktory dostał dzisaj głupawki. Bolton o dziwo grał dobrze, w 1 połowie lepiej od nas, jednak tak sie mecz ułozył jak sie ułozył. Wielki plus dla Naniego Vidy i Berby.

Teraz bayern ktory dzisaj zagrał bardzo slabo i co najlepsze slabiej grał z panami na R niz bez nich. Poprostu musi sie wydarzyc cud zebysmy ich nie przeszli....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”