FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1077

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 27 mar 2010, 20:53

RealFan pisze:Cóż za złośliwość rzeczy martwych.
Mogę wiedzieć co masz na myśli? Bo nie oglądam meczu :D

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 mar 2010, 20:59

Pewnie o te dwa slupki Mallorci, jeden zaraz na poczatku spotkania, drugi na sam koniec.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 27 mar 2010, 21:05

arek_ahig pisze:Pewnie o te dwa slupki Mallorci, jeden zaraz na poczatku spotkania, drugi na sam koniec.
Myślałem, że może oświetlenie wysiadło :D
Mówiłem, że będzie to ciężki mecz i nie zdziwi mnie zwycięstwo RCD. Czy może się ktoś szerzej wypowiedzieć jak wyglądała gra Barcy w pierwszej połowie?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 27 mar 2010, 21:11

No raczej o te sytuacje, przy pierwszym słupku VV świetnie obronił dobitkę. Powiedzcie mi czy był spalony przy bramce Pedro, bo jakoś mi się wydaję, że prawy obrońca Mallorci był na równi z naszym zawodnikiem?

Ogólnie spodziewałem się ciężkiej przeprawy, a bez Messiego jeszcze cięższej, ale chłopaki dają radę. Ibra dziś nie do poznania :shock: Bardzo dobry mecz Szweda - cofa się po piłkę, dużo biega, celnie podaje. W ogóle dzisiaj nie ma głupich strat i niecelnych podań. Mam nadzieję, że w drugiej połowie uda się strzelić i wywieźć 3 pkty, bo to najważniejsze. Miałem pisać przed spotkaniem, że nieważne w jakim stylu, byleby ugrać komplet punktów.
Jak fajnie zobaczyć jak Jeffren straci piłkę w próbie dryblingu i zapierdziela do odebrania z powrotem, a nie pana Henryka, który po stracie nie kwapi się do odebrania.
Za co Milito dostał kartkę, bo mi lekko zacięło wtedy?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 200

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 mar 2010, 21:22

Choć nie ukrywam że i ja spodziewałem się więcej po Ibrze, szczególnie po czytaniu tych cotygodniowych zachwytów kibiców Interu.
Druga polowe poprzedniego sezonu Ibra mial wyborne i faktyczne byl chwalony cotygodniowo. Jednak na poczatku sezonu byl mocno krytykowany, w poprzednich dwoch sezonach rowniez mial okresy gdy nie brakowalo slow krytyki wobec jego osoby. Nie wierze, ze skoro tak dokladnie sledziles temat nie zapamietales tych liczny pretensji o dreptanie po boisku chociazby czy marnowanie setek przez Szweda.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 mar 2010, 21:56

3 ciezko wywalczone punkty.

Brawa dla Alvesa, ktory ładnie wykartkowal sie na Real.

Mam tylko nadzieje, ze z Iniesta to nic groznego i bedzie mogl zagrac w srode.

Visca!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 mar 2010, 21:58

Dlaczego na koniec meczu w Hiszpanii czy też we Włoszech nie pokazują goli. Człowiek możę nie ma czasu/chęci oglądać całego meczu, ale na koniec by sobie obczaił bramki. :maruda:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 mar 2010, 22:02

Dokładnie o tym samym pomyślałem. :lol: Na C+ bramki z ligi włoskiej, francuskiej czy hiszpańskiej chyba tylko w późniejszych magazynach można zobaczyć. Dobrze, że chociaż liga angielska od strony technicznej jest idealnie zrobiona.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 mar 2010, 22:02

Jakie to było smutne, że Mallorca pokazała zero pressingu, błędy w ustawieniu, zero utrzymania się przy piłce, która niemal od razu po odzyskaniu była wybijana w siną dal i prawie zero gry do przodu do straty gola. Ogromnie mnie dzisiaj rozczarowali swoją grą. Oczywiście szkoda dwóch słupków w pierwszej połowie (przy pierwszym trzeba oddać Valdesowi, że pięknie wybronił dobitkę), ale to nic nie zmienia. Barcelona była dzisiaj do ogrania, a remis na pewno był w zasięgu gospodarzy. Tylko oni woleli w kiepskim stylu murować bramkę zamiast grać w piłkę, tak jak potrafią. Tylko Dudu zasłużył u nich na wielkie brawa.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 27 mar 2010, 22:05

Pierwsza połowa bardziej mi się podobała, taka jakaś żywsza była.
Drugą oglądałem od około 60 minuty i co mi się nie podobał że drużyna grała pod messiego (przynajmniej takie odniosłem wrażenie). Nie pamiętam by któraś z akcji go ominęła.
Trochę szkoda że Ibra nie wykorzystał sytuacji z 22minuty (jakby oglądał mecz Romy z Interem to by zrobił pewnie to samo co Toni :P )

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 mar 2010, 22:05

RealFan pisze:Jakie to było smutne, że Mallorca pokazała zero pressingu, błędy w ustawieniu, zero utrzymania się przy piłce, która niemal od razu po odzyskaniu była wybijana w siną dal i prawie zero gry do przodu do straty gola. Ogromnie mnie dzisiaj rozczarowali swoją grą. Oczywiście szkoda dwóch słupków w pierwszej połowie (przy pierwszym trzeba oddać Valdesowi, że pięknie wybronił dobitkę), ale to nic nie zmienia. Barcelona była dzisiaj do ogrania, a remis na pewno był w zasięgu gospodarzy. Tylko oni woleli w kiepskim stylu murować bramkę zamiast grać w piłkę, tak jak potrafią. Tylko Dudu zasłużył u nich na wielkie brawa.

Na Real na pewno sie odpowiednio przygotuja i zaprezentuja (wezmą przyklad z Getafe).

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 mar 2010, 22:19

Kolejny mecz wygrany przez Messiego, już się to nudne stało.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 mar 2010, 22:21

Czyli tak jak dzisiaj mistyk? Tu się nie ma co burzyć. Manzano przestraszył się Barcelony i wymyślił zupełnie niezrozumiałą dla mnie taktykę głębokiej i pasywnej defensywy, która z Barceloną jeszcze nikomu się nie opłaciła. Tylko tyle. Proste.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 mar 2010, 22:33

Gra obronna gospodarzy dzisiaj, a gra obronna Getafe z meczu z wami to naprawde calkiem inna jakosc. Dzisiaj przez wiekszosc meczu murowali bramke (jedynie na poczatku i pod koniec przycisneli) i naprawde wychodzilo im to niezle.Dziwie sie, ze taki bystry user jak Ty tego nie wychwycil. Naprawde, chcialbtym, zeby Mallorca podobnie jak z nami zagrala z wami, a nie sama pomagala strzelac Realowi bramki vide mecz z Getafe.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 mar 2010, 22:49

Ta niezła defensywa nazywała się Dudu Aouate, który kilka razy uratował im tyłki i to nie tylko broniąc strzały, ale też np. wygarniając piłkę spod nóg Zlatana. W kryciu gubili się bardzo (a gol jest tu tylko gwoździem do trumny) przez zbyt mało ruchu, często zostawiali zawodnika bez opieki. Nawet Jeffren mógłby w pierwszej połowie z pozornie niegroźnej sytuacji wyjść przez to na świetną pozycję, tylko źle przyjął sobie piłkę. Wiele razy zostawiali niepilnowanych graczy w bocznych sektorach boiska, nie stosowali pressingu w środku pola. Ogólnie mieli problemy z odbiorem piłki, a gdy już im się udało to szybciutko ją oddawali i praktycznie nie próbowali wymienić kilku podań w ataku pozycyjnym. Zamiast tego z powrotem byli w tyłach i obrazek się powtarzał do znudzenia. Po przerwie już nawet z kontr zrezygnowali. Nie mogę pochwalić gry Mallorci w tym meczu, bo nie mam podstaw. Barcelona wygrała go dość swobodnie, mimo że wynik na to nie wskazuje, a problemy ze zdobyciem gola wynikały pewnie tylko z tego, że atak był rezerwowy i Aouate trzymał poziom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”