Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 430

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 kwie 2010, 13:09

Dla mnie priorytet to sprowadzenie napastnika- strikera. Berbatov się w tej roli nie sprawdził, Owena czas minął, a na młodych za wcześnie. Marzył by mi się Higauin, ale nie wierze, że Real go by teraz oddał, zresztą skoro Fergie go nie chciał rok temu to nie sądzę, że teraz. Także liczę na transfer Benzemy. Co prawda w Realu nie błyszczy, ale jakoś jestem dziwnie spokojny, że Fergie by go odpowiednio oszlifował :)
Druga sprawa to ofensywny pomocnik, który w taktyce 4-3-3 zagra za Rooney'em. Który będzie potrafił zagrać kapitalne otwierające podanie, uderzyć z dystansu, ale i taki który po wbiegnięciu w pole karne nie będzie wyglądała jak dziecko we mgle. Idealnie by było gdyby jeszcze potrafił coś powalczyć w obronie żeby można byłoby go w taktyce 4-4-2 wystawić.
Myślę, że te kryteria Yoann Gourcuff spełnia(może poza ostatnim), w zeszłym sezonie w lidze 12 goli 11 asyst, w tym 6 goli 7 asyst. Kogoś takiego nam trzeba, jak nie on to może Modric, który przy okazji mógłby zagrać na skrzydle.

To wg. mnie powinny być priorytety. Przydałby się jeszcze skrzydłowy, ale widać, że Fergie ma taką manierę, że zwykle gra na jednym skrzydle albo Giggs albo Park, a na drugim albo Nani albo Valencia, poza meczami z ogórkami. Zapewne jest to spowodowane również tym, że po lewej stronie jest niezwykle ofensywny Evra. Tak więc po rozwoju Naniego problem który wydawał się palący, nieco zgałs. Niemniej jednak ileż Giggs może grać? I kto wie, czy uda mu się dalej prezentować dobrze- szczególnie na skrzydle. Tak więc ja bym tu poszukał wzmocnienia, ale nie zdziwię się jeśli Fergie tego nie zrobi.

Jeśli chodzi o zastępce dla Fletchera to ja wierzę w Hargreavesa. Ufam, że uda mu się wrócić do dobrej dyspozycji. Więc jeśli jakieś ciekawej kandydatury nie będzie to bym nikogo na siłe nie sprowadzał. Lecz jeśli się ktoś pojawi w rozsądnej cenie to jestem za.

Awatar użytkownika
Carlos_7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carlos_7 » 05 kwie 2010, 14:46

Benzema nie odejdzie z Realu, to że nie gra (przez kontuzje) nie oznacza że po pierwszym sezonie dostanie kopa. Karim się rozkręci tak jak Higuain.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 kwie 2010, 16:11

Modric w 442 nie grywa zbyt czesto jako CM. Nie wiem jak jest z Gourcouffem, czy Hamsikiem - moze ktos bardziej obeznany powie. Najchetniej to sciagnalbym Fellainiego - niesamowicie wysoko cenie tego zawodnika i byloby swietnie gdybysmy go mieli w zespole.

I koniec koncow - czy w przypadku kupna nowego CMa jest w tej druzynie miejsce dla Andersona?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 kwie 2010, 18:06

Mysle ze z Belgiem to jakies zarty.Facet ma zbyt maly przeglad pola, jest dosc drewniany i robi mase debilnych fauli. Ma sile wzrost, swietny dobior ale do srodka MU trzeba kogos z mozgiem.Modric by sie nadał do 4-5-1 do naszego 4-4-2 - nie. Rodwell to wielki talent, swietnie operuje pilka, ma wspanialy strzał, naprawde widze wielka kariere przed nim. z Gurkufem bedzie problem ceny oraz checi przekonania go do wyjazdu na wyspy.

trzeba kupic napastnika bo przygarniecie owena wychodzi nam teraz bokiem i mam nedzieje ze ferguson nie zrobi 2 raz tego błedu.Carrick zostanie, na bank.Jest Fletcher, Scholes Giggs jeszcze pograja rok.Ja nie widzie na Andiego choc nie wiadomo co z OwenemH.Kanarek nie robi postepow,dodatkowo ten wyjazd bez zezwolenia klubu.
Najabardziej wnerwiony jestem jednak Majkelem, kuzwa co Ferguson podkusilo kupowac tego slabiaka ktorego nic lepszego poza Hull nie chciało.....

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 05 kwie 2010, 21:13

Proces nauki. Tak samo jak z Welbeckiem, czy Walcotem na skrzydle. Wydaje mi sie, ze mozna wierzyc trenerowi, kto ma go na codzien, a ten twierdzi, ze wielka przyszlosc tego zawodnika czeka na srodku defensywy.
Kompletnie mnie ten argument nie przekonuje . To samo z ta wiekszoscia - wiekszosc fanow , dziennikarzy sportowych widzi Jacka w pomocy . Zreszta sam zawodnik przyznaje ze lepiej czuje sie w bardziej ofensywnej roli.

Jezeli juz kupowac jakiegos zawodnika na ta pozycje to world class albo zawodnika z potencjalem na ten world class . Do tego drugiego idealnie pasuje Rodwell
Gra¬ w lidze francuskiej, ale z nie najlepszym skutkiem. Zapewne gdybysmy wypozyczyli takiego Cleverley'a do Francji i gralby tam jak Obertan to by OT juz nie zobaczyl. Nie przekreslam defeinitywnie jego szans, ale nie lubie takiej polityki. Zdecydowanie bardziej wole - kupuj mniej, ale lepszej jakosci. Reszte uzupelnij swoja mlodzieza.
To dziwne bo chlopak naprawde duzo w tej Francji nie gral . A jak gral to ludzie sie nim zachwycali . Nie na darmo przylgnela do niego metka najbardziej utalentowanego skrzydlowego mlodego pokolenia.
A Diouf to jakis wybitny talent? W Norwegii nie robil zadnej oszalamiajacej kariery. Campbell zrobil w powaznej pilce duzo wiecej, a podziekowalismy mu a rzecz zawodnika, ktory zapewne skonczy jak Manucho.
Moze nie jest wybitny ale kto wie czy nie bedzie. Uwazasz ze Fergie + siatka scoutow popelnila blad sprowadzajac pierwszego lepszego murzyna z Norwegii ?
Tak samo jak O'Shea kiedys na Dm. Nie oznacza to jednak, ze tego nie powinnismy zmienic.
Roznica jest taka ze Oszej gral tam z braku laku . Dla Ryana skrzydlo to naturalna pozycja i z tego co widac tam rowniez widnieje w planach SAFa.
Ja nie widzie na Andiego choc nie wiadomo co z OwenemH.Kanarek nie robi postepow,dodatkowo ten wyjazd bez zezwolenia klubu.
Jesli chodzi o Owena poczekalbym co pokaze w grach przedsezonowych . Jezeli chodzi o Andego ... no coz . Skoro juz go mamy , duzo za niego wydalismy , dalbym mu jescze szanse . A noz wystrzeli jak Nani ?

Co do transferow zgadzam sie co do napastnika , jednak mysle ze dalej bedziemy sie meczyc z Owenem.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 05 kwie 2010, 22:08

Mysle ze z Belgiem to jakies zarty.Facet ma zbyt maly przeglad pola, jest dosc drewniany i robi mase debilnych fauli. Ma sile wzrost, swietny dobior ale do srodka MU trzeba kogos z mozgiem
Człowieku on był jednym z lepszych jeśli nie najlepszym zawodnikiem The Toffes dopóki się kontuzji nie nabawił. Jest świetny w defensywie, bardzo groźny przy stałych fragmentach gry ... Naprawdę jeśli Fergie by go sprowadził to byłby cudowny ruch w wykonaniu naszego bossa.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 kwie 2010, 22:12

Czy ja pisałem ze gra słabo? Tu chodzi u umiejetnosci oraz styl gry.Pytam sie jaki belg jest w rozgrywaniu,jakie ma długie pilki,jak organizuje gre.Gra swietnie ale pilarsko malo pasuje do MU.Bent tez gra super ale nie pasuje do dobrego i mocnego klubu. Dodatkowo belg popelnia mase fauli i jest rekordzista premiership w tym wzgledzie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 kwie 2010, 22:20

red85 pisze:Modric w 442 nie grywa zbyt czesto jako CM. Nie wiem jak jest z Gourcouffem, czy Hamsikiem - moze ktos bardziej obeznany powie.
I koniec koncow - czy w przypadku kupna nowego CMa jest w tej druzynie miejsce dla Andersona?
Hamsik to ofensywny środkowy pomocnik. Stylem gry przypomina Lamparda. Ma świetną technikę, jest bardzo bramkostrzelny, ma dobre uderzenie i fantastycznie potrafi zamykać akcje, też głową. W rozegraniu bardzo wszechstronny, znakomicie wyprowadza szybkie ataki z głębi pola, potrafi dobrze dośrodkować. Hamsik to ofensywny pomocnik kompletny, skuteczny, kreatywny, szybki, dobry technicznie, młody i ograny, dobrze pasuje do angielskiego stylu gry (bardziej niż Aquilani, głównie bo gra szybciej w rozegraniu, ma bardziej agresywny styl gry). No i bardzo drogi, bo Napoli za mniej niż 30 mln go nie puści jeśli puści go w ogóle. Hamsik podpisał umowę do 2016 roku i jest zachwycony grą w Napoli, skąd nie za bardzo chce się ruszać (mimo, że to irracjonalne). Słowem gracz fantastyczny i do Man Utd by pasował znakomicie, ale chyba nie do sprowadzenia.
Gourcouff to natomiast taka kopia Kaki
Odnośnie wielkiego Belga, to jego słabością jest gra do przodu. Przyglądałem mu się w kilku meczach pod tym kątem bardzo starannie i facet po odbiorze zagrywa bezpieczne, krótkie piłki do boków czy do tyłu. Owszem warunki fenomenalne, w odbiorze jest bardzo pewny, przy stałych fragmentach koszmarnie groźny, bo głowa gra kapitalnie, ale to nie jest pomocnik dla zespołu dużo grającego piłką w formacji pomocy. Man Utd potrzebuje kreatywnego środkowego pomocnika, kogoś kto zastąpi Scholesa i tu Fellaini opcją nie jest.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 05 kwie 2010, 22:50

(L)oczkerson pisze:kogoś kto zastąpi Scholesa i tu Fellaini opcją nie jest.
Pisałem o nim jako o człowieka na pozycję DM - przecież Hargo też w ofensywie Bogiem nie jest a ile daje drużynie gdy jest zdrowy wszyscy wiemy. Jeśli Alex nie chce sprowadzać napastnika i uparcie grać 4-5-1 to Fellaini byłby idealnym zawodnikiem który grałby za dwójką Fletcher - Carrick ;)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 kwie 2010, 22:52

Gourcouff to natomiast taka kopia Kaki
Tutaj się nie zgodze.Kaka swoją gre opiera na szybkości, dynamice.Bardziej kończy niż dogrywa.Pozycja cofniętego napastnika do niego bardzo pasuje bo jako środkowy pomocnik musiałby grać dobrze w defensywie a tego kompletnie nie potrafi i gdy grał w Milanie narzekał gdy miał wspomagać drużyne w obronie bo jak mówił woli skupić się tylko i wyłącznie na grze w ataku.

Yoaan natomiast ma znakomite stałe fragmenty gry.Z piłki stojącej robi cuda, ma znakomity przegląd pola jest dużo wolniejszy od Kaki i bardziej mi przypomina chyba Zidane niż Kake.

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 05 kwie 2010, 23:16

Marzył by mi się Higauin, ale nie wierze, że Real go by teraz oddał
Za Rooneya na pewno by oddali Higuaina.:D Ale mam nadzieje, że do tego nie dojdzie i Wayne zostanie w MU.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 kwie 2010, 1:02

ezeli juz kupowac jakiegos zawodnika na ta pozycje to world class albo zawodnika z potencjalem na ten world class . Do tego drugiego idealnie pasuje Rodwell
A nie lepiej kase wepchac w zawodnika, ktory nam jest potrzebny na juz do pierwszej "11" anizeli w potencjalna gwiazde?
To dziwne bo chlopak naprawde duzo w tej Francji nie gral . A jak gral to ludzie sie nim zachwycali . Nie na darmo przylgnela do niego metka najbardziej utalentowanego skrzydlowego mlodego pokolenia.
To ze Fergie tak mowil to nie oznacza, ze tak jest. Przeciez ten facet nie lapal sie do Bordeaux i zostal wypozyczony bodaj do Lorient, gdzie gral przecietnie.
Moze nie jest wybitny ale kto wie czy nie bedzie. Uwazasz ze Fergie + siatka scoutow popelnila blad sprowadzajac pierwszego lepszego murzyna z Norwegii ?
Uwazam, ze ostatnio Fergie za bardzo kombinuje na rynku transferowym. Byc moze wynika to z nie najlepszej kondycji finansowej klubu.
Roznica jest taka ze Oszej gral tam z braku laku . Dla Ryana skrzydlo to naturalna pozycja i z tego co widac tam rowniez widnieje w planach SAFa.
Nie, to BYLA jest naturalna pozycja. Giggs chociazby w ostatnim sezonie duzo czesciej grywal w srodku i kazdy widzial, ze jest tam swietny. To ze w obecnym sezonie grywa na skrzydle wynika tylko i wylacznie z braku alternatywy.

Wracajac do tematu pomocy. Nastepcy Scholesa moze nie znajdziemy przez najblizsza dekade. Tacy pilkarze nie rodza sie czesto, ale druzyne mozemy zbudowac wokol innych zawodnikow. Fellaini wydaje mi sie pasowac swietnie do zespolu z OT. Uwielbiam ten typ zawodnika - twardy, swietny w odbiorze i potrafiacy utrzymac sie przy pilce. Nie znosze typow CM ala Anderson czy Gerrard, ktorzy niemal raz po raz probuja raczyc nas swoimi holywoodzkimi podaniami. Fellaini moglby grac w 442, jak rowniez w 433 i to jest w stanie odgrywac role DMa jak i tego troche bardziej ofensywnego. Watpliwe mi sie wydaje, zeby do nas trafil, ale nie mam watpliwosci, ze bylby duzym wzmocnieniem.

Fatalne wiesci dochodza natomiast z Watford. Cleverley, na ktorego wielu liczylo, odniosl dzisiaj ponoc fatalna kontuzje i moga minac miesiace zanim wroci do gry.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 kwie 2010, 1:41

Belg jest dosc słaby w grze do przodu, ja wiem ze w odbiorze jest swietny ale co on da MU w grze do przodu w ataku pozycyjnym? Mamy Fletchera, Ferguson wiąze nadzieje z Owenem, nam potrzeba kogos kreatywnego a afro niebardzo ma wiele z tym wspolnego.Jakos sobie nie wyobrazam srodka Fletcher Fellani, pewnie by oczy bolaly po 10 minutach .

Jedyne co Belg dałby MU to wzmocnienie stałych fragmentow gry, nic wiecej co mamy nie prezentuje, a w rozgrywaniu to Gibsona juz wyzej cenie.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 06 kwie 2010, 2:24

A nie lepiej kase wepchac w zawodnika, ktory nam jest potrzebny na juz do pierwszej "11" anizeli w potencjalna gwiazde?
Potrzebny DM juz na sile az tak? Jest DF , do zdrowia wraca Hargo . Mamy poprostu od tak wyjebac tego ostatniego , nie wiadomo gdzie , nie wiadomo za ile i nie wiadomo po co , skoro juz prawie 2 lata czeka sie za nim i pomaga mu dojsc do siebie po kontuzji ? No... chyba ze widzisz miejsce u nas na 3 DM , albo Flecza grajacego bardziej ofensywnie .

To ze Fergie tak mowil to nie oznacza, ze tak jest. Przeciez ten facet nie lapal sie do Bordeaux i zostal wypozyczony bodaj do Lorient, gdzie gral przecietnie
Akurat o Obertanie dowiedzialem sie troszke wczesniej jak w lipcu tego roku. Nie chce sie klocic jezeli chodzi o okres gry w Lorient bo nie widzialem go w akcji z tego okresu i nie mam zadnej informacji . Zdziwilbym sie tez gdybys powiedzial ze namietnie ogladales ta druzyne co tydzien w akcji , dlatego skad wziales info akurat o tym okresie jego gry? Natomiast jezeli chodzi o Bordo zrobil na mnie duze wrazenie swoimi wystepami w LM oraz reprze .
Uwazam, ze ostatnio Fergie za bardzo kombinuje na rynku transferowym. Byc moze wynika to z nie najlepszej kondycji finansowej klubu.
Mozliwe . Tylko czy nie lepszym wyjsciem wtedy byloby wprowadzanie na sile do gry wychowankow zamiast wyszukiwanie talentow ? Imo troszke przesadzasz i troszke za wczesnie mowienie o nich per "złom"
Giggs chociazby w ostatnim sezonie duzo czesciej grywal w srodku i kazdy widzial, ze jest tam swietny. To ze w obecnym sezonie grywa na skrzydle wynika tylko i wylacznie z braku alternatywy.
Mozliwe ze jest troszke prawdy w tym co piszesz , w kazdym badz razie , obawiam sie ze Fergie nadal liczy Rajana jako skrzydlowego i tak go nalezy liczyc.

Fatalne wiesci dochodza natomiast z Watford. Cleverley, na ktorego wielu liczylo, odniosl dzisiaj ponoc fatalna kontuzje i moga minac miesiace zanim wroci do gry.
Albo zlamana noga , albo wiezadla .Najpierw Wellbeck teraz on [']

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 kwie 2010, 8:30

MGiggs pisze:Mamy Fletchera, Ferguson wiąze nadzieje z Owenem, nam potrzeba kogos kreatywnego a afro niebardzo ma wiele z tym wspolnego.Jakos sobie nie wyobrazam srodka Fletcher Fellani, pewnie by oczy bolaly po 10 minutach .
Nie zrozumiałeś mnie. Nasz środek nie miałby wyglądac Fellaini - Fletch, a :

Fletch - Carrick
Fellaini

Przecież widac że Fergie coraz częściej gra trójką w pomocy a taka trójka zapewniłaby idealny balans między atakiem, a obroną ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”