Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 08 kwie 2010, 16:45

Pierwszy sezon miał dobry, ale obecny w wykonaniu Berbatova nie jest dużo gorszy(o ile w ogóle)
Oczywiście, że gorszy.

Pierwszy sezon Teveza cofnięty napastnik piekielnie ważne bramki(tj. mam na myśli gole w ostanich 10 minutach spotkaniach doprowadzające do remisu bądź zwycięskie i bramki w starciach wagi cieżkiej bądź też w wysokiej fazie rozgrywek Champions League):
-Chelsea u siebie na 1-0
-Liverpool wyjazd na 1-0
-Spursi wyjazd 90 minuta na 1-1
-Lyon wyjazd bodaj 83 na 1-1 1/8 finał LM.
-Rovers wyjazd bodaj 87 na 1-1

Gole otwierające wynik spotkania bądź doprowadzające do remisu,
- na 1-0 z Wigan u siebie(skończyło się 4-0)
- na 1-1 ze Sportingiem u siebie (skończyło się 2-1)
- na 1-0 z Birmingham (skończyło się 1-0)
- na 1-0 z Roma u siebie (skończyło się 1-0)

Ten sezon Berbatova:

Piekielnie Ważne bramki:
Brak

Gole otwierające wynik spotkania bądź doprowadzające do remisu:
-Stoke wyjazd na 1-0(skończyło się 2-0)
- Sunderland u siebie na 1-1(skończyło się 2-2)
-Blackburn u siebie na 1-0(skończyło się 2-0)
- Burnley u siebie na 1-0 (skończyło się 3-0)
- Everton wyjazd na 1-0 (skończyło się 1-3)

O czym my tutaj mamy rozmawiać? O asystach? Tevez też potrafił świetnie asystować jak np. z Reading w tamtym sezonie na wyjeździe gdzie zagrał świetną piłkę do Roo.

Szybko zapominacie jak Tevez miał w tamtym roku problemy z celnym podaniem, z przyjęciem piłki, o dobrym strzale z dystansu nie wspominając.
Szybko zapominacie również, że odmienił naszą grę w spotkaniu o Mistrzostwo z Wigan, strzelił również kapitalnego gola, że strzelił gola z Porto, odmienił naszą grę ze Spursami, przeprowadził kapitalną akcję z Boltonem zakończoną golem Berbatova i strzelił ważnego gola ze Stoke na wyjeździe- tutaj akcja Dymitara.

Berbatov ma ten sezon słabszy od poprzedniego wówczas:

ważne bramki:
-Bolton wyjazd na 1-0 w 90 minucie
-Gol z Chelsea na 3-0

Gole otwierające wynik spotkania bądź doprowadzające do remisu, bądź ważne asysty:
-Liverpool asysta przy golu Teveza
-Celtic u siebie dwie pierwsze bramki
-z WHU u siebie kapitalna asysta przy golu Ronaldo
- z Stoke na wyjeździe asysta przy golu Teveza
- gol na 1-0 z Boro u siebie (skończyło się 1-0)
- gol na 1-0 z WbA wyjazd (skończyło się 5-0)
- Gol na 2-1 z Newcastle na wyjeździe
Sprzedamy Berbatowa, Carricka, Giggsa , Scholesa , VDSa , Nevilla , kupimy Daniego Alvesa , Xaviego , Riberego , Casillasa , a i jeszcze CR9 wroci...
Nie wiem co ty widzisz takiego zabawnego w tym co napisałem. Przed sezonem 07/08 kupilismy Teveza, Hargo, Naniego i Andersona. Napastnik, def. pomocnik, pomocnik i skrzydłowy. Ja teraz chce kupić nie czterech graczy, ale trzech. Takie niby nie możliwe?

Czemu chce sprzedać Berbatova. Bo nie ma psychiki do gry w takim klubie. Ma ogromny potencjał, wierzyłem długo w niego, ale co mi z tego jak nie sprzedaje tego na boisku? Jego świetne występy można policzyć na palcach jednej ręki. Miał przebłyski geniuszu nic więcej. U mnie miarka się przebrała w 90 minucie spotkania z Chelsea, miał patelnię, miał piłkę meczową to oczywiście spier*** . Wolę Teveza który nie umie przyjąc piłki, ale który w takim momencie walnie mi gola dającego mistrzostwo. Pozatym nie pasuje do naszej taktyki. Kupiliśmy gracza za 30 mln, który gra z ogórkami, a w najważniejszych spotkaniach nie ma z niego żadnego pożytku. Grzeje ławę. Fergie woli wystawiać pół zdrowego Roo niż jego.
To niech wystarczy za komentarz Berbatova po dwóch latach w naszym klubie.

Wróć do „Anglia”