El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 61

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 08 kwie 2010, 16:39

Real moze stracic punkty w Saragossie, gdzie zawsze gralo sie zle, rownie dobrze jak Barsa z Villerealem, dla mnie to tylko zonglowanie typami, nic wiecej, a z czysto matematycznego punktu widzenia to Barcelona po ewentulnej wygranej moze sobie pozwolic na porazke i miec lidera, Real w podobnej sytuacji musi miec jeszcze lepszy ogolny bilans bramkowy (jesli wygra jedna bramka), dlatego jest w gorszej sytuacji.
A co do pytania to podobno (gdzies tak wyczytalem nie chce mi sie sprawdzac w przepisach) tutaj tzw bramki na wyjezdzie nie maja znaczenia,czyli jesli Real wygra 2:1, jestesmy po rowno

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2010, 16:44

A co do pytania to podobno (gdzies tak wyczytalem nie chce mi sie sprawdzac w przepisach) tutaj tzw bramki na wyjezdzie nie maja znaczenia,czyli jesli Real wygra 2:1, jestesmy po rowno
faktycznie tak jest i jestem akurat tego pewny. Potem roznica bramek bedzie brana pod uwage

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 kwie 2010, 17:46

Może najpierw poczekajmy na sobotnie rozstrzygnięcie i dopiero bawmy się regulaminami i bramkami.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 08 kwie 2010, 18:14

Bądźmy szczerzy, zwycięzca tego meczu na euforii może pokonać resztę zespołów i zdobyć mistrzostwo

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2010, 18:15

małe porównanie Ronaldo i Messiego z tego sezonu przed meczem.

http://www.newsoftheworld.co.uk/sport/7 ... N-TOP.html

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 kwie 2010, 19:31

Mentor pisze:W przypadku dajmy na to zwycięstwa Realu 2:1 to Barcelona jest liderem dzięki bramce na wyjeździe w tym dwumeczu? Czy może jest po prostu remis i liczymy ogólny bilans bramek w lidze?
Nie wiem jak to jest dokładnie w Hiszpanie, ale Real przegrał na wyjeździe z Barcelona 1:0 i obecnie jest liderem mając tyle samo pkt co Barca. Ogólny bilans bramkowy jest chyba brany pod uwagę, a mecze miedzy tymi drużynami nie wchodzą w grę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2010, 19:40

Wchodzą, ale dopiero po rozegraniu dwóch spotkań, co z resztą było już pisane.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2010, 13:01

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=29262

vs

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=31603

Wszystko jasne :lol:

Tak na poważnie to tak czy inaczej słabo. Liczyłem na to, że jakoś mu się uda w pełni wykurować i będzie gotowy od pierwszej minuty. W takiej sytuacje jest kiepsko i trzeba kombinować bo nawet jak wejdzie to pewnie gdzieś w okolicach 60 minuty.

Dawać Bojana :P

[EDIT]

http://www.fcbarcelona.cat/web/castella ... 10332.html

[']

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 kwie 2010, 13:57

Cholera, Zlatan nie zagra ? Kiepska sprawa. Co byś Mentor wymyślił w tej sytuacji ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2010, 14:11

Dzięki :lol2:

Wszystko się zyebao bo co bym nie wymyślił to i tak będzie wyglądało dużo gorzej od optymalnego zestawienia z Ibrą na szpicy.

Pedro, Henry, Bojan - spośród tych trzech będzie trzeba postawić na przynajmniej jednego. Mam nadzieję, że na jednego bo w pomocy mimo wszystko pozostałbym przy ustawieniu Busquets-Keita-Xavi. Iniesta mógłby zagrać na boku choć wcale nie jestem przekonany czy to będzie dobre rozwiązanie :/ Jeżeli jednak Iniesta na środek to trzeba zrezygnować z Keity. Malijczyk niby nie błyszczy, ale Xavi dobrze grał mając podwójną asekurację. Jestem w kropce...

Najprawdopodobniej jednak na środku ataku zagra Messi a na prawej Pedro albo Bojan.

Iniesta - Messi - Pedro
Iniesta - Messi - Bojan
Iniesta - Bojan - Messi
Iniesta - Henry - Messi
Pedro - Messi - Bojan
Pedro - Bojan - Messi
Henry - Messi - Bojan
Henry - Messi - Pedro
Henry - Bojan - Messi
Pedro - Henry - Messi

Pewnie zapomniałem o jakimś wariancie, ale walić to :lol: Niby jest tego sporo, ale w praktyce większość wygląda blado. Ciekawe czy Titiego stać jeszcze na dobry występ :think: Przed rokiem dał radę, ale ten sezon jest inny. Niewykluczone jednak, że w obliczu absencji Ibry to właśnie Francuz dostanie szansę od pierwszej minuty.

Pedro i Bojan są w porządku, ale jakoś nie widzę ich w tym meczu. Messi będzie miał cholernie ciężką robotę do wykonania :/ Oby chociaż Iniesta dał radę. Kurde, ale się zdołowałem...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 kwie 2010, 14:13

A miałem tu nic nie pisać, a wywołują mnie do tablicy - jak sądzę nie tylko po to, by Mentor mógł coś napisać.

Bo co niby? Każdy widzi co Barcelona/Messi robi ze wszystkimi i jak nieporadny był Arsenal.

Napięcie przedmeczowe mam jeszcze niewielkie, pewnie jutro będzie lepiej i stworzę coś lepszego niż teraz.

Jak ktoś chce pisać o GD ze strony Realu to droga wolna. Mogę o tym dużo czytać, mogę nawet zabrać głos w dyskusji. Jednak jeśli to ja mam tę kwestię dość szeroko przedstawiać ze swojego punktu widzenia i nikt mnie nie zdopinguje lub napięcie przedmeczowe mi zaraz nie wzrośnie, to poczekacie do jutra.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2010, 14:24

[k****] mac. Jak Ibra gra [ch**] to jest zdrowy, jak wraca forma i jest najwazniejszy mecz w rundzie to ma kontuzje. Bez obrazy ale Pedro i Bojan to sredniaki a sam Messi nie wygra meczu. Kolejny mecz bedziemy walic srodkiem bo na bokach graja kaleki. W tym wypadku musi zagrac Iniesta na boku i to w formie. W Henryka nie wierze chcociaz moglby na pozegnanie z wielka pilka ostatni raz zablysnac :mrgreen:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 09 kwie 2010, 14:39

no [ch**] wielki z tym zlatanem. daje zdecydowanie wiecej na srodku ataku niz taki bojan, a messi lamiacy czy platajacy sie przy nim tez jest grozniejszy niz mialby to robic obok bojana, czy na srodku sam, bo pedro od linii sie tak czesto nie odrywa.

mysle ze srodek zagra taki jak pisze mentor. xavi iniesta na srodku, troche zbyt ofensywne. to jedyny mecz w sezonie gdzie nie jestesmy faworytem :mrgreen:
takze mam nadzieje inieste na skrzydle zobaczyc, zreszta nie ma specjalnie innych opcji. henryego bym ustawil na trybunach, hehe, zartuje, ale na lawce zdecydowanie. messi w srodku, i tak tam sie placze, a pedro ma prawej, tez lubi zlamac.
najbardziej szkoda abidala, maxwell to nie to samo, ale jak pike bedzie zdrowy, to moze puyol na lewo, na moje wypas opcja.
nie ma co plakac. mamy messiego, oni nie :mrgreen:

madryt bedzie bardzo pewny siebie po wynikach ligowych, o lyonie juz pewnie zapomnieli, graja u siebie, pelny stadion i beda na maxa zmotywowani, to jedyne rozgrywki jakie im zostaly.. ciezko bedzie im te pewnosc siebie wybic z glowy, pewnie sie nie uda, takze mecz bedzie caly czas ciezki. od madrytu spodziewam sie 110% przez caly mecz..
licze na zdolnosci motywatorskie guardioli i ze pojda jak na wojne. mamy lepsza druzyne, lepszych pilkarzy i mamy messiego. trzeba im pokazac, ze liga hiszpanska, to dwa swiaty, ogorki i barcelona. madryt z mocnymi druzynami w tym sezonie dawal dupy (ze slabymi tez, pozdro alcorn :haha: ).

mecz bedzie zupelnie inny niz jakiekolwiek inne w lidze hiszpanskiej w tym sezonie. zawsze jest inny, ale w tym sezonie liga jest totalnie zdominowana przez te dwa timy. to bedzie calkiem nowe doswiadczenie dla obu ekip... bo pojedynki realu i barcelony w lidze, czy potyczki barcy w LM nie mozna do tego porownac.

mozna na to patrzec jak na nowiutki zespol ustawiony z gwiazdozbioru, zlepek allstar przeciw uznanemu mistrzowi i hegemonowi pilki swiatowej.
na korzysc madrytu, boisko, motywacja, pewnosc siebie. na korzysc barcelony umiejetnosci, messi, doswiadczenie.

bedzie sie dzialo

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2010, 20:02

U mnie zaczęło się na dobre. Liczyłem na to, że dopiero jutro po przebudzeniu będę miał siekę w głowie, ale niestety już teraz trudno mi myśleć o czymś innym jak jutrzejszy mecz.

Kontuzja Zlatana strasznie mnie zdołowała bo to dla nas naprawdę bardzo duża strata, które zniwelować się nie da. Oczywiście nie oznacza to, że straciliśmy szanse na dobry wynik, ale będzie o wiele trudniej. Nie byłbym tak zmartwiony będąc przekonanym o przynajmniej przyzwoitej formie Iniesty, ale nie wiemy co może zagrać. Przed kontuzją grał przeciętnie z przebłyskami lepszej gry, ale grającego na miarę oczekiwać i możliwości to już go dawno nie widziałem. Jeżeli jutro zagra dobrze to super. Gorzej jeżeli poza Messim nie będzie nikogo pożytecznego w ataku. O pozostałem formacje się nie obawiam.

Tak czy inaczej zapowiada się znakomity mecz. W pierwszej rundzie wygraliśmy 1:0 po bardzo zaciętym meczu. Teraz myślę, że padnie więcej niż jedna bramka. Real jest silniejszy niż wtedy, ale i Barca ma lepszą formę. Najlepszy u Was w pierwszym meczu był chyba Kaka, który jutro nie zagra. Nam gola na wagę zwycięstwa strzelił Zlatan, który również nie zagra.

Co ja w ogóle piszę?

26 godzin...

PS:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 09 kwie 2010, 20:42

Ehhh ja też już myślami tylko o El Clasico. Ciężko będzie potwornie Realowi. Mam jednak wrażenie, iż dzisiejsza Blaugrana jest gorsza od "walca" jaki stawił się 2.05.09... wtedy jak nie Messsi, to Samu, jak nie Samu to Henry...dziś nie ma Samu, Henry kopie się po czole, ale jest Messi. Nie ma Ibry, ale moim zdaniem na tym zyskuje Messi, on lubi jak nikt inny być głównym bohaterem, a ma ogromne możliwości, umiejętności...Przy Messim reszta nazwisk blednie ( w Barcelonie oczywiście :P ).

A Real, kim straszyć również ma, jest Ronaldo, którego można nie trawić, ale trzeba przyznać, iż jest to piłkarz o równie kosmicznych umiejętnościach jak i Messi. Mają "porównywalne statystyki, ale statystyka jest jak latarnia w dzień-niczego nie rozjaśnia, niczego nie oświetla, ale zawsze można się o nią oprzeć :) :P . Jest Higuain, który gra sezon życia, i poza LM nie zwalnia tempa. Nie ukrywam, że bardzo liczę na Higuaina, który ma smykałkę do strzelania bramek z niczego. Pozostałe formacje spisują się całkiem przyzwoicie. Podstawą będzie zapierdzielańsko w środku pola. Alonso i spółka muszą się postarać. Najgorzej wygląda defensywa. Obawiam się o Alvaro, choć w pierwszym GD pokazał, iż nie jest gościem z pierwszej łapanki. No i mam nadzieję iż Casillas się ogarnie.

Będzie się działo :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”