El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 67

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 11 kwie 2010, 0:10

Jarzinho pisze:A teraz o tym jegomościu z Realu, o którym nadmieniałem, że wspomnę. Przy bramkowej akcji Messiego, jeden gościu podniósł ręka. Nie zgadniecie kto. Przy wyjściu Pedro w drugiej połowie(nie przy bramce) ktos został. Ten sam blondynek popchnął Keite specjalnie, próbował specjalnie nabić Leo, ździelił Puyola i wykonał Amorebietę na Messim. Nagrody nie ma, ale może ktoś odgadnie kto to był.
Jak na imie ma Sergio Ramos ? :lol:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 kwie 2010, 0:11

Jarzinho o jakiej sytuacji mówisz z tej 56(66)minuty? bo nie kojarze

jak nie ma nagrody to nie zgaduje! pozatym napiszę że piłkarz ten trochę się podpalił bo pierwszą miał perfekcyjną wręcz nie wliczając akcji bramkowej gdy to on faulował.
Przy bramkowej akcji Messiego, jeden gościu podniósł ręka.
przy solówie VdV z Valdesem to pewnie nawet Laporta rękę podnosił więc nie wiem co to za "błąd" czy "zniewaga".

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 kwie 2010, 0:14

Wynik bardzo dobry choć samo spotkanie mnie rozczarowało mało sytuacji bramkowych, dużo niedokładności ale zwycięstwo co najważniejsze. Szkoda że Messi nie strzelił jednej z tych dwóch sytuacji .
Mistrzostwa jeszcze nie zdobyliśmy czekają nas jeszcze 2 bardzo ciężkie wyjazdy Espanyol i Villarreal. Do końca sezonu możemy popełnić tylko jeden błąd, bo Real tak łatwo się nie podda jak rok temu. Bardzo dobry mecz Pique dla mnie dzisiaj zawodnik meczu. Przynajmniej dobrze skończył się ten dzień.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 11 kwie 2010, 0:15

jezeli ktos ma zamiar ze mna dyskutowac o valdesie poprzez stawianie ikonek, niech sobie to odpusci. to dziecinada ktorej odpowidac nie zamierzam. natomiast jesli sa jakies uwagi do valdesa w tym sezonie, chcialbym je przeczytac. sam moge argumentowac jego wielka klase z tego sezonu do woli.

jeszcze na temat sedziego. uwazam ze mecz united z bayernem byl sedziowany bardzo podobnie co dzis barcy w madrycie,. sedzia nie stosowal jednakowej miary dla wszystkich. ale szczesliwie dzialo sie tylko w 1 polowie. w 2 mogl wyleciec alves, jednak sedzia sie opamietal na szzczescie. to samo tyczylo ramosa.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 11 kwie 2010, 0:16

a jeszcze takie pytanko bo już nie pamiętam Gago to dziś dostał kartkę :?:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 11 kwie 2010, 0:17

Pepa bilans z Realem 4-0-0, bramki 11-2 8)

Dzisiaj Guardiola zniszczył system, tak wyrachowanego zwycięstwa dawno w wykonaniu Barcelony nie widziałem. Xavi, Leo, Pedro, VV, Milito - mecz marzenie, kontrola nad spotkaniem całkowita. Nawet nie przypuszczałem że z takim spokojem i tak pewnie da się ograc Real na ich terenie, gdzie dotychczas nie stracili w lidze choćby punktu.

PS. Vamos, vamos Sergio Ramos! :lol:

PPS. Po kiego uja ogradzali la cibeles w Madrycie? :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 kwie 2010, 0:19

arek_ahig pisze:Wszystkie strzaly, ktore oddali pilkarze Realu, a ktore obronil Valdes byly wprost w niego, wiec nie wiem jak akurat po tym meczu mozna wyciagnac wnioski jakoby bylby on najlepszym bramkarzem swiata.
Ręcznik był suchy czy zmoczony.
Etus2 pisze:Jarzinho o jakiej sytuacji mówisz z tej 56(66)minuty? bo nie kojarze
Chodzi mi o sytuację kiedy Gago wybił piłkę Messiemu. Tak ewidentnie go faulując, że nawet Stevie Wonder gdyby siedział w ostatnim rzędzie by to dostrzegł. Oczywiście faulu nie było a Fernando coś gestykulował, ze Messi udaje.
Coś podobnego co zarzuca się Alvesowi, sytuacja z 85 minuty, Alonso robi coś co gdyby nie fakt, że pamiętam go z Sociedad i Liverpoolu to napisałbym, że w kogo Real inwestuje. Ja wiem, ze Dani wymusza faule i za ewidentnie każdego okazuje, ale czego chcieć jak jest tak faulowany przez Marcelo, Alonso, Ronaldo itp...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 kwie 2010, 0:30

nie widziałem by Ronaldo faulował , musiałem cos przeoczyć.

co do gry Gago to dziwne że nie skończył z żółtą chociaż bo trochę tych faulów miał ale raczej oprócz tego o którym mówisz nie grał brutalnie a poprostu "brutalnym pressingiem"

co do Alvesa to nie grał dziś najlepszych zawodów i jakoś nie czarowała mnie jego gra , w zasadzie mógł skończyć z czerwoną ale upiekło mu się , jego pady nawet nieraz bez dotykania były zabawne.

aaa miałem wspomnieć o akcji Pedro gdy podczas wybijania Garay "wskoczył" mu na plecy a w praktyce to wyglądało tak że ledwo je dotknął i to ręką , Pedro ładnie leżał i zwijał się z bólu choć dopiero po chwili stania przypomniał sobie że go bolą :D

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 11 kwie 2010, 0:35

strzal prosto w bramkarza. ten kto pisze tego typu rzecz, jak dorosnie, to moze odkryje najwieksza prawde o bramkarzach. zawsze w najlepszych bramkarzy trafią tam gdzie stoją. ciekawe czemu? z prostej cholernie przyczyny. najlepsi maja to cos ze są tam gdzie idzie strzał. pamietam ikera z czesow capello. facet wyjmowal wszystkie strzaly i zawsze stal tam gdzie szedl strzal. rwalem wlosy z glowy ale on zawsze byl tam gdzie strzelali.

a pilkarze barcy dzis. ten mecz jest chyba dowodem, ze alves musi miec cala otwarta przestrzen na boku zeby pokazac swoje nieprzecietne umiejetnosci. jako pomocnik spisal sie dzis chyba najslabiej z calej druzyny. natomiast swietny mecz po przeciwnej stronie gral maxwell.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 kwie 2010, 0:37

Mecz średni. Chyba pierwszy mecz od lat Barcelony gdzie ma mniejsze posiadanie piłki (51%-49%). Pozostaje niesmak niewykorzystanych szans. Każdego można z naszych ganić, bo każdy coś zepsuł. Barcelona strzeliła to co miała, a miała niewiele, lecz trzeba przyznać, ze były to sytuacje "konkretne". Alonso, Ronaldo, Igła też mieli swoje, o piłce VdV nie wspominam. Gratuluję zwycięstwa, choć gra nie powalaliście, i nie pierdolcie mi proszę, że to była pełna kontrola meczu. Owszem druga bramka ustawiła mecz, ale dopiero wtedy Real ruszył do swych nieskutecznych ataków.

Marcelo założył dziś więcej siatek najlepszej ekipie La Liga niż przez cały sezon średniakom :P :wink:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 11 kwie 2010, 0:41

Toudinho pisze:Chyba pierwszy mecz od lat Barcelony gdzie ma mniejsze posiadanie piłki (51%-49%)
wg statystyk od realizatora hiszpanskiego bylo 45-55 na korzysc barcy.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 kwie 2010, 0:53

posiadanie wg Marci było 45-55 więc nie wiem skąd Toudinho wziełeś swoje statystyki ;)

to piłki nie szły wprost w Valdesa tylko on w piłki? ciekawa teoria.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 11 kwie 2010, 0:54

VV po pierwsze byl zawsze tam gdzie leciala pilka, po drugie bronil bardzo pewnie - ani razu nie wyplul mocnych strzalow z dystansu, do tego dobrze podawal.

Co do meczu - Barcelona grajac bez Ibry, a wiec w niewygodnym dla niej zestawieniu potrafila zniwelowac wszystkie atuty Realu; Krolewscy grali bez zadnego pomyslu na akcje, na zasadzie "dajmy pilke Ronaldo - moze cos wymysli". Nie wymyslil nic...

Messi i Pedro wykorzystali dwie z czterech doskonalych okazji, szkoda ze Leo nie przymierzyl lepiej w dwoch pozostalych stuprocentowych sytuacjach, bylby kolejny hat-trick i zapewne owacja Bernabeu na stojaco.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 kwie 2010, 0:56

miguel indurain pisze:
Toudinho pisze:Chyba pierwszy mecz od lat Barcelony gdzie ma mniejsze posiadanie piłki (51%-49%)
wg statystyk od realizatora hiszpanskiego bylo 45-55 na korzysc barcy.
Inne strony podają, że 50-50...moze jutro przeliczą i będzie normalnie podane.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 kwie 2010, 0:59

czterech doskonałych ale i jedynych okazji , pozatym Cassilas mimo że musiał ustąpić miejsce na piedestale Victorowi "Ustawka" Valdesowi nie jest taki słaby jakby się okazało , oczywiście zaraz ktoś z Cules napisze że to Messi słabo strzelał co jest conajmniej zabawne bo strzały w porównaniu ze strzałami graczy Realu były celniejsze i trudniejsze do obrony kilkakrotnie. No ale cóż nie wypluwał świetnych uderzeń centralnie w niego czyli jest najlepszy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”