FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1085

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 kwie 2010, 13:18

Yhy, bo tylko scouci Realu wypatrują w Afryce talenty, masz Guru jak zwykle 100% racji. Pogratulować!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 kwie 2010, 13:22

Mam Ci przedstawić drabinkę Drogby? Kiedy tak naprawdę wszedł w piłkarski świat? Chyba lepiej jest szlifować swoje umiejętności w szkółce Realu niż w szkółce Olympique Vannes. tak wiem, real to nie mes que un club i nie można się doszukiwać jakichkolwiek pozytywów w tym klubie. Niszcza zawodników, wydaja kupę kasy itd. :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 kwie 2010, 13:29

Mentor pisze:Ale na co? Zadaj mi konkretne pytanie to postaram się udzielić konkretnej odpowiedzi. Powaga.
Mentor pisze:Wszystko się zgadza, ale co ja innego mam odpowiedzieć?
Sądziłem, że może coś Ci się tu nie zgadza :P

Generalnie widzę, że z faktu niedostatecznej ilości informacji wolisz wątku nie kontynuować, więc ja też nie będę, bo co miałem do napisania, to napisałem.

Aczkolwiek nie odmówię sobie przyjemności wklejenia kolejnego newsa w tej sprawie, jeśli również coś mi się w nim nie spodoba. :P
Janio pisze:Yhy, bo tylko scouci Realu wypatrują w Afryce talenty, masz Guru jak zwykle 100% racji. Pogratulować!
Guru pewnie pił do tego:
pasza pisze:nie uwazam, ze barca zawdziecza mu wiecej niz on barcy. gdyby nie barca, moze teraz bilby sie z mallorca o lige mistrzow :haha:
To, że Eto'o nie wyjechałby z Afryki, gdyby nie znalazł go Real jest w sumie bardziej prawdopodobne, niż to, że gdyby nie Barcelona, grałby jeszcze w Mallorce.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 09 kwie 2010, 13:34

guru pisze:Jeszcze nie tak dawno zbiorowo podziwialiście Eto'o, gdy ten powiedział coś na Real. Cholera wyleciało mi to z głowy co dokładnie powiedział, ale coś związane chyba z "gównem". Ja go nie szanuje i nie szanowałem. Gdyby nie Real to dzisiaj grałby rekreacyjnie gdzieś na pustyni.
madrid, cabron, saluda al campeon
taaaa... pamietam, miod na moje serce :mrgreen:
no coz, dopiero pozniej wyszlo szydlo z worka. w pierszym sezonie nie mozna bylo miec do niego zadnych zastrzerzen

no pewnie masz racje, z tym ze kopalby kaktusy na pustyni. w zwiazku z czym tez moglby okazac szacunek dla madrytu. no coz taki typ.

nawet mou musial osobiscie go przekonywac, ze chce go w interze i ze bedzie najwazniejszy, bo focha mial, ze barca chce go wymiec :boje się: i doplacic :boje się: co za zniewaga

a co do madrytu, to ich szanowac sie nie da po prostu, z innych wzgledow niz skauci w afryce, o lubieniu nie wspominajac. dziwi mnie jak mozna im kibicowac, ale nie wnikam, bo to jalowa gadka. ale zawsze na kibica realu bede patrzyl nieufnie, bo to dla mnie nielogiczne im kibicowac, cos musi byc z nimi nie tak

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 09 kwie 2010, 13:43

pasza pisze: dziwi mnie jak mozna im kibicowac, ale nie wnikam, bo to jalowa gadka. ale zawsze na kibica realu bede patrzyl nieufnie, bo to dla mnie nielogiczne im kibicowac, cos musi byc z nimi nie tak

Ja stawiam na to, iż to Ty jesteś tak "małobystry", że jest to dla Ciebie nie logiczne.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 09 kwie 2010, 13:47

Loker pisze:Ja stawiam na to, iż to Ty jesteś tak "małobystry", że jest to dla Ciebie nie logiczne.
Twoj stary malobystry :mrgreen:
nielogiczne razem piszemy, panie oceniajacy bystrosc :mrgreen:
poza tym, Twoj podpis kloci sie z moralizatorska postawa. lova glazer? puknij sie w leb

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2010, 13:53

RealFan pisze:Generalnie widzę, że z faktu niedostatecznej ilości informacji wolisz wątku nie kontynuować, więc ja też nie będę, bo co miałem do napisania, to napisałem.
Dokładnie tak jest. Co prawda news był długi, ale informacji jak na lekarstwo bo nie wiem nic poza tym, że sąd będzie dalej rozpatrywał sprawę. Sprawę, której szczegółów nie znamy.
RealFan pisze:Aczkolwiek nie odmówię sobie przyjemności wklejenia kolejnego newsa w tej sprawie, jeśli również coś mi się w nim nie spodoba.
Spokojna głowa. Jeżeli coś się pojawi to sam to zamieszczę o ile mnie nie ubiegniesz.

Weź coś lepiej napisz w temacie o GD to może rozpocząłbym kombinowanie co zrobić z braku Zlatana a nie chcę walić posta pod postem znowu :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 kwie 2010, 14:03

Gran Derbi za Barcą, Barca wypracowała sobie przewagę jednego spotkania, które może nie pójść po jej myśli. To patrząc na wyjazdy do Villarrealu i Sevilli daje, większy komfort. Real nie może nic stracić jeśli chce jeszcze powalczyć, a stać ich na to, chyba, że tak jak w poprzednim sezonie GD wybije im z głowy nadzieje.
Terminarz prawdę mówiąc wygląda ciężko ze względu na półfinał LM. Z Deportivo także nie zawsze było lekko, jednak ja jestem optymistą, na 5 kolejnych spotkań przed ŻŁP Barca tylko raz wyjedzie poza granice Barcelony do Mediolanu. Tak Depor, derby z Espanyolem, wyjazd w LM, Xerez i rewanż na CN. Przynajmniej podróże nie będą przemęczać zawodników.
Mam nadzieje, że Zlatan wróci już w środę i nie zaskoczyłaby mnie także obecność w kadrze Abidala, choć jeśli coś ma się im odnowić to niech przesiedzą na straszaka mecz z Depor na ławce. Uraz Milito to nic groźnego, więc tylko teraz czekać na powrót Szweda i Francuza. Wielkich roszad z Deportivo ciężko się spodziewać, pewnie nie będzie 5 obrońców od początku, może Yaya, może Andresito od początku. Ważne, że Messi, Xavi i obrońcy wyglądają bardzo dobrze. Jednak Pep ponownie miał rację z tą formą.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 11 kwie 2010, 18:08

Deportivo rok temu przegrało na Camp Nou 5-0 i nie powinni nam w srode zagrozić, wyjazdy mogą być ciężkie, ale skoro zdobyliśmy twierdzę Madryt to i każdą inną zdobędziemy. Sevillę na wyjeździe już w tym sezonie pokonaliśmy, Espanyol pokonamy jeśli będziemy grać w piłkę a nie damy się wciągnąć w grę w kości, natomiast Villarreal to typowy zespół swojego boiska, ale ligowy średniak do ogrania. Te 3 wyjazdy będą kluczowe, jeśli nie pękniemy - mistrzostwo jest nasze.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 11 kwie 2010, 23:21

wszyscy kibice,znawcy,komentatorzy przyzwyczaili sie ,ze messi to prawy napastnik
tak bylo dotychczas wiekszosci spotkan jakie gral w karierze
w tym sezonie guardiola postanowil wprowadzic kilka nowinek taktycznych do gry barcelony (maxwell,alves jako lewy ,prawy pomocnik,toure na pozycjii xaviego) i zmienil pozycje messiemu

w ostatnich 11 spotkaniach argentynczyk ani razu nie spedzal wiekszosci spotkan jako prawy napastnik ale jako mediapunta lub klasyczna 9-tka
efekt- 17 goli w 11 meczach
widac,ze zmiana pozycji bardzo mu sluzy i daje dobre efekty

sadze,ze zmiana ta byla wymuszona najwieksza choroba dreczaca dume katalonii w tym sezonie,a mianowicie "martwica lewego ataku"
glownym jej sprawca,takim "pasozytniczym rakiem" jest katastrofalna postawa henryego,ktory po wygraniu lm stracil cala motywacje do gry i na 90% odejdzie po sezonie (oby tylko nie za darmo,tylko za jakies 5 mln,ktore amerykanie powinni wysuplac)

by zrownowazyc gre flankami nalezy latem priorytetowo kupic lewego napastnika (ribery,ballotelli,pato) lub takiego,ktory z gra na tej pozycji nie mialby problemow- villa

kupno takiego fabregasa absolutnie nie rozwiaze problemu,bo z gry iniesty na boku nie ma za wiele pozytku

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 11 kwie 2010, 23:50

Chyba najbardziej możliwy jest Ribery, swoja dyspozycja sukcesywnie obniża cenę i już Bayern bajońskich sum nie będzie żądał :lol:
Balotellego Moratti nam nie odda, zwłszcza, że spór super Mario z Mou został jakoś zaklajstrowany, a Pato ? No niestety Galliani z Laporta na wakacje nie jeździ :rotfl:
Pewnie będzie Ribery, Villa bądź Fabregas

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 kwie 2010, 0:02

zarówno Balotelli jak i Pato grają na prawej stronie ataku.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 kwie 2010, 0:34

to,ze graja na prawej stronie to wiem
ale czy nie graliby jeszcze lepiej na lewej flance? wg mnie tak z powodu chociazby tego,ze sa prawonozni,wiec przy scinaniu ze skrzydla (lewego) do srodka mieliby o wiele wiecej opcji strzalowych niz grajac na prawej stronie

grzegorz-ribery moze grac nie wiadomo jaki kosmos teraz albo nie wiadomo jaka padake
wazne jest co innego-facet ma jeszcze tylko rok kontraktu.wiec albo opchna go teraz za 25-30 mln (eto`o byl rok temu w tej samej sytuacji i mimo strzelenia 30 goli nie bylo ofert na wartosc przewyzszajaco 30 mln-city dawalo 26),albo za rok odejdzie za darmo

kontraktu raczej nie przedluzy a watpie by bawarczycy chcieli zrobic z nim tak samo jak z ballackiem

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 12 kwie 2010, 1:46

Zgadzam sie z jordanem20. Pato czy Ballotelli moga spokojnie grac na lewym ataku w naszym systemie. Glownym zadaniem jest scinanie do srodka i strzal. Dodajmy do tego wymiennosc i rotowanie ustawieniem naszych napadziorow w trakcie meczu. Jest sporo opcji na wzmocnienie tej newralgicznej pozycji - Ribery, Pato, Ballotelli, Torres, Villa, Aguero. Kazdy z nich pasuje. W tym roku jeszcze czekaja nas wybory w klubie. Ktorys z kandydatow na prezydenta na pewno obieca kupno napastnika najwyzszej swiatowej klasy. Ribery bedzie z pewnoscia najtanszy, ale jemu chyba blizej do Madrytu mimo wszystko. Pato bedzie najdrozszy i najtrudniejszy do wyjecia, on sam mowi ze jest szczesliwy w Mediolanie, ma calkiem spora brazylijska kolonie w klubie, a Silvio i Łysego kibice chyba by na taczkach wywiezli gdyby sprzedali Kaczora. Ale opcja najlepsza, juz jest mniej wiecej na poziomie Frąka a ma 21 lat, ogromny talent. Mario za godziwa sumke moze odejsc, wydaje mi sie ze wszyscy w Interze maja dosc jego fochow nawet jesli juz jest ok miedzy nim a Jose. Dodatkowo mocno obsadzony atak - Eto'o, Milito, Pandev. Laporta przyznal ze Ballotelli bardzo mu sie podoba jako pilkarz. Z drugiej strony jego charakter moze byc problemem. Torres mnie zniecheca swymi kontuzjami, dodatkowo bardzo trudno bedzie kupic, przypadek podobny do Pato. Villa to swietny pilkarz, pewnie do wyjecia, zaaklimatyzowalby sie bez problemu, ale zbliza sie do 30 i placenie 30-45 milionow za gracza w tym wieku jest ryzykowne. Dodatkowo przychodzi na pozycje gdzie bardzo wazna jest szybkosc i fizyczna swiezosc, co pokazuje przyklad Titiego z obecnego sezonu. A wiadomo ze te walory z wiekiem sie traci. Chociaz David sie dosc malo wyeksplatowal w trakcie kariery, nie mial nigdy sezonu gdzie od poczatku do prawie konca sezonu gral na 3 frontach, a w wieku 24 lat gral jeszcze w Segundzie. O Aguero mowi sie najmniej, praktycznie w ogole, ja mam jednak pewne watpliwosci. gdy ogladam Atleti to przez caly mecz jest niewidoczny, czasami zrobi jakies 2-3 niezle akcje i tyle. Statystyk tez nie ma porazajacych, ale to tez wina slabosci jego partnerow. Niewatpliwie jest bardzo dobrym pilkarzem, ale czy tak genialnym jak kreuja go media? Albo jakims dziwnym zrzadzeniem losu jest slaba gra Kuna gdy ogladam go w akcji. Tu powinien wypowiedziec sie jakis fan Atletico typu Asteniu. Aczkolwiek nie obraze sie gdy trafi do Barcelony, na pewno lepszy on niz Henry a Pedro lepiej gra na przeciwleglej stronie boiska.

Pojawila sie juz nawet plota transferowa zwiazana z tym o czym pisalem: http://barcaelections2010.blogspot.com/ ... osell.html
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2010, 18:43 przez Despertado, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 kwie 2010, 16:57

zarówno Balotelli jak i Pato grają na prawej stronie ataku.
Tak Pato gra na prawym ataku. Oglądając go regularnie od przybycia do Milanu uważam, że więcej pożytku byłoby z niego na lewym ataku. Kaczor dysponuje świetnym strzałem z dystansu. Grając na prawej stronie nie jest tego w stanie w pełni wykorzystać. Za kadencji Carlo bardzo często poruszał się lewym sektorem boiska. Teraz gra po przeciwległej stronie z powodu Dinho.
Pato bedzie najdrozszy i najtrudniejszy do wyjecia, on sam mowi ze jest szczesliwy w Mediolanie, ma calkiem spora brazylijska kolonie w klubie, a Silvio i Łysego kibice chyba by na taczkach wywiezli gdyby sprzedali Kaczora.
Dokładnie. Choć z drugiej strony Sylvio mało przejmuje się kibicami.
Ktorys z kandydatow na prezydenta na pewno obieca kupno napastnika najwyzszej swiatowej klasy.
Kiedyś pojawiły się plotki, że Rosell ma obiecać Pato.
No niestety Galliani z Laporta na wakacje nie jeździ :rotfl:
Berlusconi decyduje z kim Łysy jeździ na wakacje.
Pojawila sie juz nawet plota transferowa zwiazana z tym o czym pisalem: http://barcaelections2010.blogspot.com/ ... osell.html
Mam pytanie na temat tego. Jest tu napisane, że jeżeli Laporta dokona transferów tych dwóch graczy do 30 czerwca to Rosell nie będzie mógł nikogo pozyskać przez 2 lata. Dlaczego tak?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”