Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona (Liga Mistrzów 09/10 -dwumecz)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2009, 20:28

Skończy się na tym, że zamknę temat i otworzę przed rewanżem.

Tobie Slipknot83 radziłbym wrzucić na luz bo napinasz się na potęgę jak do tej pory. Nie będziemy tego wiecznie tolerować.
aldoraine pisze:A jak zamierzasz grać przeciwko Messiemu Xaviemu i spółce?Otworzyć się i stracić 2 bramki potem odrabiać??
Nigdy nie pojmę teorii jakoby istniały tylko dwa rodzaje gry - murowanie i otwarta piłka. Nie ma nic pośrodku?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 kwie 2010, 12:16

Bienias przypomniał mi, że przy okazji fazy grupowej powstał taki o to wątek więc będziemy go kontynuowali. Zmieniłem tylko lekko nazwę tematu. O nadchodzącym dwumeczu Interu i Barcelony proszę pisać tutaj a nie w tematach zbiorczych obydwu drużyn.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 kwie 2010, 12:43

Tak rozspamowałes ten temat, a nikt sie nie zamierza napinac :zwała:

Oczywiscie mecz o olbrzymia stawke, ale tak myslac nad nim nie za bardzo wiem co mam napisac. Nie za bardzo wiem jaki Inter zobaczymy? Bojazliwy czy zorganizowny? Ten z grupy czy ten z rundy pucharowej? Pewny swego czy broniacy sie rozpaczliwie? Jednyna sensowna rzecz, jak przychodzi mi teraz do głowy, ze i tak decydujacy bedzie mecz na Camp Nou. Nawet jesli Barcelona jest do ugryzienia na wyjezdzie, to nauczony wnioskami płynacymi z meczów grupowych, najwazniejsza czesc rozegra sie glowach pilkarzy Interu przy wyjsciu na murawe CN. Choc oczywiscie dwumecz mozna przegrac we wtorek, wiec skupienie i chłodna głowa tez jest wymagana. Jednakze na San Siro bedzie nam zdecydowanie łatwiej, choc nadal bardzo trudno. Jednak LM nie raz nas zaskakiwała obrotem sytuacji. Reszta dywagacji wydaje mi sie bezcelowa. Zobaczymy we wtorek.

Najłatwiej jest liczyc na taktycznie ustawienie a la Chelsea by Jose Mourinho, dwa magiczne wieczory, pyl wulkaniczny, ustawienie planet, różaniec Kurbana Berdyjewa. Wiem jedno, za ewentualne wyeliminowanie Barcy strasznie wzmocni nas psychicznie. Jest o co grac!

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 kwie 2010, 12:48

Babel pisze:Nie za bardzo wiem jaki Inter zobaczymy? Bojazliwy czy zorganizowny? Ten z grupy czy ten z rundy pucharowej? Pewny swego czy broniacy sie rozpaczliwie?
czyli jesli inter przegra to zobaczymy inter bojazliwy? a jesli wygra to zorganizowany? tak to rozumiec?
a jaki wg ciebie byl inter na san siro jesienią? bojazliwy czy zorganizowany?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 kwie 2010, 12:58

To juz Twoja nadinterpretacja, ale Inter bojazliwy nie podejmie walki tak jak to bylo w grupie. Inter zorganizowany ja podejmie. Chciałbym zeby to bylo takie łatwe jak przedstawiasz.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 kwie 2010, 13:20

to nie jest nadinterpretacj. tak sie zaczyna tlumaczyc porazke z barcą. bojazliwoscią. latwo wtedy wmowic - najlepiej sobie - ze gdyby "nasza" druzyna zagrala odwaznie to dalaby rade barcelonie - w tym przewodzil ostatnio jeden z fanow arsenalu zwał sie bodajze guru, mianowicie tenze guru posunal sie do dziecinnych marzen o podwrkowej druzynie ktora zagralaby lepiej niz arsenal w starciu z obronca pucharu europy. bo odwaznie i z poswieceniem. to bardzo podobne do twoich przewidywan, tylko ze ty zaczynasz snuc je juz teraz. jak widac ludzka wyobraznia nie ma granic.

nie odpowiedziales na moje proste pytanie. jak gral inter na san siro z barceloną. bojazliwie czy zorganizowanie. bo tylko takie dwie opcje przedstawiles w swoim poscie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 kwie 2010, 13:21

Babel wcale nie stosuje to wybiegów czy nie tłumaczy potencjalnej wpadki, a najnormalniej w świecie mądrze gada. Poziom Interu w Lidze Mistrzów jest zależny od nastawienia z jakim ci piłkarze wybiegają na boisko i dlatego też Inter był w ostatnich latach tak krytykowany. W Lidze wychodzili jak gladiatorzy, pewni siebie aż do obrzydliwości i rywale to czuli. Potężne zespoły mają taką cechę i JUVE za Capello też tak potrafił przygnieść swoją siłą mentalną rywala. W lidze mistrzów Inter natomiast tej cechy nie prezentował. Często nawet wydawał się niepewny i jakiś nieobecny i tak po prawdzie to zawsze była przyczyna braku wyników w europie. Nie wiem czy o tym pisałem, ale ja zawsze widziałem tu zbieżność z Interem sprzed kilku lat w lidze, gdzie mimo świetnej kadry i gry ten zespół nigdy nie był wstanie wytrzymać rywalizacji z JUVE i Milanem. Wtedy Inter się odblokował dzięki Calciopoli, która rozbiła rywali i pozwoliła Interowi czuć się jedynym kandydatem do mistrza. A jak Inter się odblokował to już poszło. Teraz podobnym sygnałem w CL może okazać się zwycięstwo nad Chelsea. Zwycięstwo nieprzypadkowe i w świetnym stylu. Jeśli Inter poczuł się mocny, to może być bardzo wymagającym rywalem dla Barcelony. Czy to starczy na awans? :think: Osobiście uważam, że w każdym meczu Barcy wszystko zależy od tego co zaprezentują piłkarze Bluagrany. Jeśli zagrają na max swoich umiejętności to rywal nie ma wiele do gadania, ale jeśli Inter sie nie spali psychicznie to myślę, że rękawice podejmie i będziemy oglądali fajne mecze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 kwie 2010, 13:28

To może Ty (L)oczkerson odpowiedz jak Twoim zdaniem Inter zagrał na San Siro w fazie grupowej. Bardziej bojaźliwie czy bardziej zorganizowanie?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 kwie 2010, 13:30

jak cienka linia miedzy "bojazliwoscia" a "zorganizowaniem" widac bylo chocby jesienią na san siro. przepraszam pisze to san siro a powinienem giuseppe meazza. wiec gdyby wowczas, jesienią, dajmy przykladowo milito strzelil gola na 1-0 po akcji w ktorej znalazl sie oko z w oko z valdesem, i mecz zakonczyl sie tak wlasnie - a przeciez mogl - to wowczas pisanoby nie o bojazliwym interze ale o genialnej taktyce mou i "zorgazniowanym" interze. czyz nie? ale ze skonczylo sie 0-0 to inter byl bojazliwy?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 kwie 2010, 13:40

Z gury piszę, że te mecze pamiętam dość średnio, ale mocnym skojarzeniem jest dla mnie bramka Pique po rożnym gdzie gracze Interu po prostu stali i się przglądali. Nie chce pisać, że Inter wyszedł na tamte mecze jak na ścięcie, ale nie widziałem w grze Interu takiej zażartości, agresji, determinacji, jaką pokazują dość często i jaką potrafili pokazać z Chelsea. Wynik nie ma tu większego znaczenia jak sugeruje Miguel, chodzi o nastawienie zespołu. Moim zdaniem Inter w półfinale może zagrać wyraźnie lepiej niż w pojedynkach grupowych, tymbardziej, że Mou całkowicie koncertuje uwagę zespołu na Lidze Mistrzów właśnie a nie na Serie A. Tyle, że zespół musi wykorzystać swoje wszystkie atuty. Musi obudzić się Milito, też trochę Sneijder. Mou musi wystawić Balotelliego od pierwszej minuty. Wtedy Inter może być mocny i taki Inter na pewno będzie zespołem na miarę półfinału Ligi Mistrzów.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 kwie 2010, 13:41

(L)oczkerson pisze:Z gury piszę, że te mecze pamiętam dość średnio, ale mocnym skojarzeniem jest dla mnie bramka Pique po rożnym gdzie gracze Interu po prostu stali i się przglądali.
no tak ale piszesz o meczu na CN :) a chcialem rozmawiac o tym na meazza.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 kwie 2010, 13:43

Dla niektórych wszystko musi byc czarne albo białe, bez odcieni szarości. Jesli chcesz to moge przedstawic jasne stanowisko: na chwile obecna Barcelona jest silniejsza. Jesli wygracie dwumecz (poza jakimis kosmicznymi błedami arbitórw) takze uznam ze jestescie lepsi, nie ze Inter nie był skoncentrowany, czy ze Milito ubrał zle buty. Nawet jak jakimś cudem to Inter bedzie miał wiecej okazji i bedzie prowadził gre, a strzeli mniej bramek, tez bede wiedział kto zasłuzenie awansował do finalu.

Widze, ze jednak nie załapałes o czym jest dyskusja. Bardziej rozstrzygamy kwestie, czy bedzie to rywalizacja czy bedzie to strzelanie do jednej bramki jak ze Stuttgartem czy Arsenalem (czy chociazby Interem w grupie). Jestem osoba na tyle racjonalnie podchodzaca do pilki, ze wiem jaki styl prezentuje Inter i wiem jakie zagrozenie moze stworzyc tak dobrze wyszkolona technicznie druga linia. Obserwuje mecze Interu praktycznie wszystkie i wiem, ze Inter czesto nie wchodzi w gre w normalny sposób i nie jest to do końca spowodowane umiejetnosciami czy tez ich brakiem. Chyba, ze druzyna moze byc tylko dobra albo słaba, nie moze miec słabszych momentów, meczów w sezonie? Uprzedzajac pytania Barcelona moze pogonic nawet zdeterminowany Inter, nigdy takiego czegos nie napisałem.

Chcecie rozpatrywac zerojedynkow? OK. Mam rozumiec, ze jak Barcelona przegra to nie bedzie tekstów o autobusach w bramce, antyfutbolu i tak dalej?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 kwie 2010, 13:50

no tak ale piszesz o meczu na CN a chcialem rozmawiac o tym na meazza.
Tam Inter mnie zaskoczył, że się tylko bronił, nie starał się utrzymywać przy piłce, prowadzić grę jak przystało na gospodarza. Inter stał za podwójną gardą i to mu się udało, ale nie był to szczególny mecz w wykonaniu Interu. Choć trzeba zauważyć, że to była pierwsza kolejka i w tak wczesnej fazie nie zawsze gra się o komplet punktów. Tym bardziej gdy rywal jest taki jaki był.
Ogólnie to ja bym nie odnosił się do meczów grupowych jak do wyroczni. Faza pucharowa wygląda inaczej i tu gra się nie o punkty a o każdą bramkę. W dodatku gra obu zespołów trochę się zmieniała. Wtedy do Inter 11 dopiero wchodzili nowi zawodnicy, wtedy Inter zagrał 4-3-1-2 teraz zagra 4-2-3-1, na który w międzyczasie z dobrym skutkiem przeskoczył Mourinho. Dzięki temu też nie będzie miejsca dla fatalnego z Barcą i ogólenie słabego Muntariego. Barcelona też troszkę się zmieniła (Messi gra inaczej).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 kwie 2010, 13:50

Nawet jak jakimś cudem to Inter bedzie miał wiecej okazji i bedzie prowadził gre, a strzeli mniej bramek, tez bede wiedział kto zasłuzenie awansował do finalu.
Z Barceloną coś takiego przyznać będziesz w stanie, a po dwumeczu, w którym to Chelsea miała więcej okazji i grała lepiej (zwłaszcza w pierwszym meczu we Włoszech), już nie. Ciekawa logika.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 17 kwie 2010, 13:51

Babel pisze:Dla niektórych wszystko musi byc czarne albo białe, bez odcieni szarości. Jesli chcesz to moge przedstawic jasne stanowisko: na chwile obecna Barcelona jest silniejsza. Jesli wygracie dwumecz (poza jakimis kosmicznymi błedami arbitórw) takze uznam ze jestescie lepsi, nie ze Inter nie był skoncentrowany, czy ze Milito ubrał zle buty. Nawet jak jakimś cudem to Inter bedzie miał wiecej okazji i bedzie prowadził gre, a strzeli mniej bramek, tez bede wiedział kto zasłuzenie awansował do finalu.

Widze, ze jednak nie załapałes o czym jest dyskusja. Bardziej rozstrzygamy kwestie, czy bedzie to rywalizacja czy bedzie to strzelanie do jednej bramki jak ze Stuttgartem czy Arsenalem (czy chociazby Interem w grupie). Jestem osoba na tyle racjonalnie podchodzaca do pilki, ze wiem jaki styl prezentuje Inter i wiem jakie zagrozenie moze stworzyc tak dobrze wyszkolona technicznie druga linia. Obserwuje mecze Interu praktycznie wszystkie i wiem, ze Inter czesto nie wchodzi w gre w normalny sposób i nie jest to do końca spowodowane umiejetnosciami czy tez ich brakiem. Chyba, ze druzyna moze byc tylko dobra albo słaba, nie moze miec słabszych momentów, meczów w sezonie? Uprzedzajac pytania Barcelona moze pogonic nawet zdeterminowany Inter, nigdy takiego czegos nie napisałem.

Chcecie rozpatrywac zerojedynkow? OK. Mam rozumiec, ze jak Barcelona przegra to nie bedzie tekstów o autobusach w bramce, antyfutbolu i tak dalej?

to ze bedzie autobus o tym wie kazdy nawet malo ogarniety pilakrsko fan. tutaj nie ma zadej tajemnicy w tym. taktyka facetow typu mou czy benitez jest tak prosta jak budowa cepa. mozna doszukiwac sie w tym elementow geniuszu, ale kazdy ma to co lubi. dlatego o gustach dyskutowac nie bedziemy.

natomiast...

zobaczymy wiec, przy zalozeniu wygranej barcy, jak bedziemy sie tlumaczyc z porazki. moge sie juz dzis zalozyc ze bedzie pisanie podobne do tego co zaprezenteowal (L)oczkerson wyzej: stali w polu karnym, przygladali sie, nie bylo agresji jak z chelsea blablabla. obysmy tylko nie poszli drogą guru. zakladzik?

natomiast mecz uwazam za otwarty z szansami 50/50 bo to obecnie chyba dwie najlepsze druzyny starego kontynentu.taki powinien byc finał, ewentualnie united. z tym ze, tu chyba sie zgodzisz, tylko jedna z nich jest faworytem tego meczu, ale tylko faworytem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”