Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 263

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
red85

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 kwie 2010, 12:41

Że też ludzie mają czas na wypisywanie takich bzdetów. Inną kwestią jest to, ze chciałbym zobaczyć, jakie zdanie mieli o Porto, Monaco, czy Grecji ci sami ludzie, którzy teraz nie mogą zaakceptować, że ktoś nie uważa za Pogromców Wszechświata drużyny, która męczy się w nie najlepszej lidze i która rozegrała wiele żenujących spotkań w tym sezonie.

Bayern to dobra drużyna. Widziałem wystarczająco dużo meczów tej ekipy w obecnym sezonie, żeby wyrobić sobie na jej temat zdanie. W tym roku wykorzystali słabość innych - chwała im za to. Jestem jednak pewien, że to jest jednoroczna słabość i w razie braku solidnych wzmocnień w przyszłym sezonie sukcesu Monachijczycy nie powtórzą.

Możecie sobie mówić, że mówię tak bo mnie boli. Fair enough. Was jednak boli to, że pomimo tego, że jesteście w finale to i tak Europa bardziej boi się innych 8)
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, 12:52 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 kwie 2010, 12:51

red85 pisze: która męczy się w nie najlepszej lidze i która rozegrała wiele żenujących spotkań w tym sezonie.
Polecam:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2010.html

zerknij szczególnie na punkty czołowych lig w tym sezonie i mów dalej o nienajlepszej (czyli w Twoim rozumieniu średniej) lidze
red85 pisze:Jestem jednak pewien, że to jest jednoroczna słabość i w razie braku solidnych wzmocnień w przyszłym sezonie sukcesu Monachijczycy nie powtórzą.
Nikt na razie tych wzmocnień nie zaprzecza, wręcz przeciwnie, ja wciąż oczekuję nowych obrońców. Natomiast innym faktem jest, że zespół do nowego sezonu będzie już przystępował jako zgrana drużyna i rozumiejąca w pełni co oczekuje trener. Czego nie można było powiedzieć na początku sezonu 2009-10 i co też doprowadziło do najgorszego startu od ponad 40 lat.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, 12:54 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 kwie 2010, 12:53

red85 pisze:Że też ludzie mają czas na wypisywanie takich bzdetów. Inną kwestią jest to, ze chciałbym zobaczyć, jakie zdanie mieli o Porto, Monaco, czy Grecji ci sami ludzie, którzy teraz nie mogą zaakceptować, że ktoś nie uważa za Pogromców Wszechświata drużyny, która męczy się w nie najlepszej lidze i która rozegrała wiele żenujących spotkań w tym sezonie.

Bayern to dobra drużyna. Widziałem wystarczająco dużo meczów tej ekipy w obecnym sezonie, żeby wyrobić sobie na jej temat zdanie. W tym roku wykorzystali słabość innych - chwała im za to. Jestem jednak pewien, że to jest jednoroczna słabość i w razie braku solidnych wzmocnień w przyszłym sezonie sukcesu Monachijczycy nie powtórzą.
Nike nie pisze tutaj o nazywaniu Bayernu megaklubem, ale chodzi tutaj raczej o wytarcie jadu ściekającego po brodach antyNiemców i antyBayernowców, którzy nie mogąc zaakceptować faktu awansu Bayernu tak daleko ciągle wypisują wszystko tylko nie to, że Bayern np. zagrał dobry mecz, pochwalic ich za determinację, taktykę itp. Ciągle tylko się słyszy o farcie, pomocy sędziego itp. W fianel też już czytamy tu i ówdzie że szans nie mają żadnych. Nie zrozumiałeś najwyraźniej zaistniałej tu sytuacji.
EnJoy's pisze:Ebi super tekst, moim zdaniem cały powinien trafić do tematu złote usta.

Jedynie to co nie było ironiczne to słowa o Rensingu bo taka jest prawda :P .

Powodzenia w finale.
Jak to o Rensingu nie było jedyne ironicznie? Przecież to nie żadna ironia tylko raczej opinia nt. Bayernu, która wywnioskowac można od jakiechś 80 procent kibiców pląsających na różnorakich forach internetowych. Więc mamy tutaj jedyny słuszny i przejrzysty wizerunek tego klubu ;-)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 kwie 2010, 12:55

mów dalej o nienajlepszej (czyli w Twoim rozumieniu średniej) lidze
Gadaj zdrów. Jesteście mistrzami w wyciąganiu trafnych wniosków - ot jeden z poprzedników zakłada, że Bayern uważam za bandę nieudaczników. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Pewnie dlatego, że uważam, że są lepsze zespoły. Teraz ponoć twierdzę, że liga niemiecka jest średnia. Dlaczego? Bo powiedziałem, że nie najlepsza. Nie ma co, dyskusja wysokich lotów.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 kwie 2010, 12:57

red85 pisze:Was jednak boli to, że pomimo tego, że jesteście w finale to i tak Europa bardziej boi się innych 8)
:haha: Ja tam wolę, jak Bayern nie jest faworytem, bo wtedy lepiej nam się gra i piłkarze zaciskają mocniej zęby. Dlatego lepszy był wynik z 1 meczu Lyonem tylko 1:0, a nie np. 2:0, dlatego lepszym przeciwnikiem był dla nas Manchester niż Fiorentina. Europa może się nawet bać i Realu :P , dla mnie najważniejszy jest wynik końcowy, jaki osiąga Bayern.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 kwie 2010, 13:03

red85 pisze:
mów dalej o nienajlepszej (czyli w Twoim rozumieniu średniej) lidze
Gadaj zdrów. Jesteście mistrzami w wyciąganiu trafnych wniosków - ot jeden z poprzedników zakłada, że Bayern uważam za bandę nieudaczników. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Pewnie dlatego, że uważam, że są lepsze zespoły. Teraz ponoć twierdzę, że liga niemiecka jest średnia. Dlaczego? Bo powiedziałem, że nie najlepsza. Nie ma co, dyskusja wysokich lotów.
Ja tak napisałem? Pokaż mi gdzie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 kwie 2010, 13:28

3 mecze kary dla Ribery'ego :zgon:

Dobrze, że w ogóle nie zdyskwalifikowali go na 2 lata...Pewnie są 3 mecze, bo wiadomo było, że Bayern będzie się odwoływał, i z 3 ewentualnie zmienią na dwa. Ale w finale i tak nie zagra...

To by było na tyle na temat rzekomego wspomagania Bayernu przez UEFA...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 kwie 2010, 13:40

Właśnie też to przeczytałem i ręce mi opadły. 3 mecze bana...specjalnie jeszcze czekali do dzisiaj a nie od razu wydali werdykt, teraz jak już wiadomo, że zagramy w finale to ban na 3 spotkania...[']
Odwołanie może zmniejszy mu o jedno spotkanie bana, ale i tak w finale nie zagra. Cóż znów trzeba będzie liczyć na to, że Hamit zagra dobrą partię.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 kwie 2010, 13:42

Akarin pisze:Cóż znów trzeba będzie liczyć na to, że Hamit zagra dobrą partię.
Lub Pranjic, bo i on tam może grać...

Ciekawe, czy UEFA będzie konsekwentna i za naprawdę brutalne wejścia da potem np. 5 spotkań kary? Bo są gorsze sytuacje, niż tak w której Franck dostał czerwo, zresztą niektórzy zawodnicy za swoje chamskie zachowanie nawet żółtej nie oglądają (por. sytuacja Messi-Maicon).

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 28 kwie 2010, 14:39

red85 pisze:Teraz ponoć twierdzę, że liga niemiecka jest średnia. Dlaczego? Bo powiedziałem, że nie najlepsza. Nie ma co, dyskusja wysokich lotów.
I właśnie sam sobie zaprzeczyłeś, a oto dowód, czyli poprzednia wypowiedź:
red85 pisze:Ja tego tak nie widzę. Gdyby była taka świetna, to by w Bundeslidze - przy takiej marnej konkurencji - mistrz byłby zapewniony dawno
Jeżeli konkurencja jest marna, jak sam to nazwałeś to i sama liga taka jest, a potem gadasz, że nie nazwałeś jej średnią i gadasz do innych, że obniżają loty dyskusji :lol: naprawdę cudowny poziom zaprzeczania samemu sobie, czekam teraz na idiotyczne wytłumaczenie, może będę mógł się dalej śmiać z frustrata w postaci kibica United.

A co do kary Riberyego to śmiech na sali, a że nie zagra to jest mi obojętne. W takiej formie i tak nam wiele nie daje, Hamit czy Pranjic nie prezentowali się gorzej.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 kwie 2010, 14:46

Nie przesadzajcie - Ribery w pełni zasłużył na karę - faul podobny do tego na Wasilewskim...za coś takiego można się nawet zastanowić nad powództwem cywilnym z paragrafu o celowym uszkodzeniu ciała...

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 28 kwie 2010, 14:50

MazurXIII pisze:Nie przesadzajcie - Ribery w pełni zasłużył na karę - faul podobny do tego na Wasilewskim...za coś takiego można się nawet zastanowić nad powództwem cywilnym z paragrafu o celowym uszkodzeniu ciała...
Nie zasłużył na trzy mecze, Lisandro nic się ostatecznie nie stało, wrócił do gry jakby nigdy nic. Może zamiaru dobrego Francuz nie miał, ale wiele gorszych, brutalniejszych fauli kończyło się żółtymi kartkami, ale trudno - jak mówiłem nie ma co płakać, bo Frąk i tak jest cienki w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 kwie 2010, 14:50

MazurXIII pisze:za coś takiego można się nawet zastanowić nad powództwem cywilnym z paragrafu o celowym uszkodzeniu ciała...
tia, szczególnie że sam poszkodowany - Lisandro Lopez - przyznał po meczu, że jego zdaniem w zachowaniu Ribery'ego nie było złośliwości/umyślności...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 kwie 2010, 15:03

Jeżeli konkurencja jest marna, jak sam to nazwałeś to i sama liga taka jest, a potem gadasz, że nie nazwałeś jej średnią i gadasz do innych, że obniżają loty dyskusji :lol: naprawdę cudowny poziom zaprzeczania samemu sobie, czekam teraz na idiotyczne wytłumaczenie, może będę mógł się dalej śmiać z frustrata w postaci kibica United.
Tak samo jak Barca i Real konkurencje mają marną, co nie oznacza, że liga jest kiepska. Termin "marna" jest w tym kontekście uproszczeniem, bo wiadome jest to, że pozostałe drużyny nie prezentują poziomu rodem z zaplecza ekstraklasy albańskiej. Chodzi o ich potencjał np. finansowy.
tia, szczególnie że sam poszkodowany - Lisandro Lopez - przyznał po meczu, że jego zdaniem w zachowaniu Ribery'ego nie było złośliwości/umyślności...
A jakie to ma znaczenie? Faul był fatalny. Rozumiem, że musi nogę urwać, żeby zawodnik sobie zasłużył na dużą karę. Jak dla mnie takie podejście jest chore. Tak, wiele groźniejszych fauli kończyło się mniejszymi karami, ale to tak samo cała masa groźniejszych przewinień niż to Rafaela na Riberym nie kończyło się żółtym kartonikiem, a to Wam nie przeszkadzało. Takie porównania nie mają sensu.
Ja tak napisałem? Pokaż mi gdzie.
Aha. To en poprzedni post nie był adresowany do mnie. Ok. :lol: Moja wina :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 kwie 2010, 15:17

red85 pisze:A jakie to ma znaczenie?
Chociażby takie, że sam poszkodowany nie uważal tego faulu za niewiadomo co. W przeciwieństwie do UEFA.
red85 pisze:Tak, wiele groźniejszych fauli kończyło się mniejszymi karami, ale to tak samo cała masa groźniejszych przewinień niż to Rafaela na Riberym nie kończyło się żółtym kartonikiem, a to Wam nie przeszkadzało.
To Cię boli :lol: Jak widzę, cały czas nie możesz przeżyć, że Twoj klub odpadł z jakimiś beznadziejnymi Niemcami, którzy męczą się z marną konkurencją...Oczywiście wszystko przez brzydkiego sędziego, który niesłusznie usunął Waszego wspaniałego prawego obrońcę z boiska :lol: Że zacytuję Twoją wypowiedź - gadaj sobie zdrów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”