Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 39

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 kwie 2010, 9:56

mam pytanie do osób oglądających Ligue 1

Jak spisuje się Mamadou Sakho w PSG ?

chelsea2507
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chelsea2507 » 18 kwie 2010, 13:35

Lille - Monaco

Sytuacja w czołówce tabeli Ligue 1 jest nadal bardzo niejasna. Aż sześć klubów walczy o pucharowe lokaty. Jednym z nich jest Lille, które w ostatni weekend wywalczyło cenny remis w Lyonie. Zespół Ludovica Obraniaka podejmie teraz Monaco i naszym zdaniem stać go na zwycięstwo. Lille bardzo dobrze gra na własnym stadionie (11-3-2), a niedawno rozbiło 4-1 u siebie rewelacyjne Montpellier. Liczymy na skuteczność Gervinho i dobre podania Obraniaka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 20 kwie 2010, 15:13

Przed Auxerre ciężki mecz z Marsylią. Chyba jej nie dogonią. Jak Irek nie będzie kontuzjowany może być dobrze. Słabo ostatnio Bordeaux gra. A Chamakh odchodzi do Sunderlandu albo Arsenalu? Zgadzam się z fieldy. Jeleń musi zostać w Auxerre. Jeśli przejdzie gdzie indziej np. do Bordeaux to będzie miał trudno dostać się do 1 składu. Mówiono też, że ma przejść do Anglii, ale chyba by tam nie dał rady grać w związku z jego wrażliwością na kontuzje.

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 20 kwie 2010, 18:01

Okazało się, że Jeleń nie jest kontuzjowany, a tylko poobijany. Co do zmiany otoczenia, to myślę, że dobrze by zrobił, gdyby odszedł z Auxerre. W końcu jego ambicje na pewno są większe niż bycie gwiazdą w małym klubie, który praktycznie nie ma szans na występy w pucharach z sukcesami. Przejście do lepszego francuskiego zespołu, albo niemieckiej Bundesligi wyszłoby mu na dobre.

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 20 kwie 2010, 18:23

W Bundeslidze dałby sobie rade skoro Smolarek dał to czemu on nie? Ale gdzie by przeszedł? W Bayernie muller, klose, olić, toni już chyba nie. W Wolfsburgu Dżeko i Grafite. A może do Schalke? Podobno Kuranyi odchodzi, ale jest Farfan i Asamoah. Chyba że do Kuby do Borussi

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 kwie 2010, 19:47

Odejście Jelenia z Auxerre do dobrego europejskiego klubu jest wyborną opcją dla samego zawodnika.
Chłopak ma swój czas. Załóżmy że zostaje w Auxerre.Pogra jeszcze jakiś czas na wysokim poziomie, potem zaczną się schodki w dół, nie ma się co oszukiwać ale ta drużyna jest w czołówce bardziej gościnnie. Potem przyjdzie słaba forma i Irek jest głęboko w dole.
Zakładając transfer do lepszego klubu, nawet w przypadku słabej formy będzie miał bogatsze CV i większe pole przebicia, nie wykluczając że osiągnie jeszcze więcej niż do tej pory :)
Ja trzymam kciuki żeby nie skończył jak EBI ;)

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 20 kwie 2010, 20:35

Kaczy może masz i rację ale ja na jego miejscu został jeszcze rok bo Auxerre najprawdopodobniej zagra w LM. No chyba, że się nie zagra. Mam nadzieję, że Auxerre kogoś kupi.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 kwie 2010, 20:00

Dzisiaj czeka nas prawdziwy hit Ligue 1. Wicelider, AJ Auxerre podejmie na własnym stadionie lidera, Olympique Marsylia. Oba zespoły dzieli pięć punktów, więc OM może znacznie dziś przybliżyć się do tytułu. Ale gospodarze również są w znakomitej formie: nie przegrali ostatnich jedenastu meczów ligowych, z których wygrali osiem. W ostatnich piętnastu meczach na swoim obiekcie przegrali tylko raz, a aż jedenastokrotnie wygrali. Z kolei Marsylia jest niepokonana już od 13 meczów, a w siedmiu ostatnich zwyciężała. Zapowiada się więc prawdziwe starcie francuskich gigantów. Jesienią w Marsylii górą była drużyna Irka Jelenia, która zwyciężyła 2:0.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 kwie 2010, 20:05

Też miałem oglądać ten meczyk, ale zdaje się że sprawa mistrza praktycznie już rozstrzygnięta.
Nie sądzę żeby Marsylia roztrwoniła 5 pkt przewagi

Oby Irek pokazał się dziś z dobrej strony

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 kwie 2010, 20:15

Niekoniecznie rozstrzygnięta. Jeśli Auxerre dziś wygra zmniejszy stratę do ledwie dwóch punktów na trzy kolejki przed końcem. Wtedy dużo zależeć będzie od następnej kolejki, kiedy to zarówna AJA i OM mają bardzo trudne mecze odpowiednio z Lyonem i Lille.
Tak poza tym to w niedzielę jeszcze jest mecz Montpellier - Lyon, czyli we Francji przez kilka dni cztery mecze na szczycie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 kwie 2010, 20:43

to ja dodam może, ze w tym sezonie na własnym boisku Auxerre wygrało 96% spotkań, w których Jeleń strzelił bramkę (22 na 23 mecze).

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 30 kwie 2010, 22:51

Ale Jeleń spieprzył setę w końcówce!...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 maja 2010, 11:19

Mecz ogólnie rozczarował i wynik remisowy jest sprawiedliwy, choć więcej szans stworzyła sobie Marsylia. Jeleń miał doskonałą okazję w końcówce, ale czy można nazwać ją setą? Odrobinę za mocne podanie i po prostu nie sięgnął piłki. Ciekawi mnie jak potoczyłby się mecz, gdyby sędzia wyrzucił z boiska Brandao, co za uderzenie rywala łokciem mógł zrobić. Zresztą nie podoba mi się ogólnie zachowanie Brandao. Gra ostro, bez przerwy pyskuje. Aż dziw, że sędziowie to wytrzymują.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 maja 2010, 11:24

emdżej pisze:Ciekawi mnie jak potoczyłby się mecz, gdyby sędzia wyrzucił z boiska
....Pedrettiego za 2zolte

OM wreszcie ma mistrzostwo

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 maja 2010, 11:33

Mnie zastanawia Bordeaux, klub któremu już przyznawano tytuł, od momentu porażki z Lyonem w LM gra totalne dno i może w przyszłym sezonie nie zagrać w pucharach.

Brawo dla Marsylii, brawo dla Deschampsa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”