Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Jarzinho » 01 maja 2010, 20:42

Dzisiaj spotkanie z Villarrealem, spotkanie ciężkie bo ostatnio Barca nie gra swojej piłki, Messi się zaciął a doszedł jeszcze przegrany półfinał i uraz Xaviego. Creus jest z drużyną, więc możliwe, że jednak wystąpi, jeśli nie liczę na obecność w pierwszym składzie Thiago. Nie chciałbym by miejsce Xaviego zajął Leo, on niech wróci tam gdzie powinien być. Siła ofensywy i tak jest osłabiana brakiem Iniesty, obecnością Ibrahimovicia czy nierówną dyspozycją Xaviego. Pomysły z Keita czy Toure czasami się sprawdzają, ale nie z takim rywalem. ŻŁP na własnym terenie jest mocna, a spotkania z nimi Barcelonie różnie wychodziły. Oby dzisiaj Barcelona dobrze odreagowała odpadnięcie z LM, nie wiem czego się spodziewać po Guardioli, ale obecność Henryego czy Bojana, a może ich obu by mi nie zawadzała. Pique także może zagrać w ataku. :lol:

Co do transferów to nie dziwie się, ze teraz się o tym mówi. Odpadnięcie automatycznie odświeżyło mocno te spekulacje. Co nie zmienia faktu, że cofamy się o rok i trzeba ponownie zakupić zawodników na te same pozycje. Praktycznie wszystkie plotki mi odpowiadają Villa, Silva, Mata, Cesc, van Persie itd. Oby tylko wszystko załatwili dość szybko i nie bawili się w wojnę o wysokość transferu.

Wróć do „Hiszpania”