F.C. Barcelona (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 27 mar 2005, 16:01

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Figo11 - Figo i 11, nieszczęścia jednak chodzą parami. Luxemburgo jest rzeczywiście 300 razy lepszy. Dziwne, że w Gran Derby wygrała Barça i ma 11. punktów przewagi nad Realem. Ciekawe, czy tak było za Van Gaala i czy piłkarze byli aż tak dużo słabsi.

Zawdi, Niggaz - byliście chociaż raz na BO? Tam 90% newsmanów i nie tylko, ludzi którzy naprawdę znają się na piłce uważają, że Rijkaard jest dobrym trenerem i idealnie pasuje do Barçy. Przejrzeliście tą dyskusję dokładnie? Rijkaard nie ma mieć przecież 'geniuszu taktycznego' buraka Mourinho, tylko ściągać odpowiednich piłkarzy (on mówi Laporcie, którzy powinni przyjść) i Barça ma grać i efektownie i efektywnie. Chyba za bardzo wzięliście sobie do serca, to co gadali zapluty Kołtoń i wyżelowany Borek po meczu z Czelś. Ciekawe jakby 'piali z zachwytu', gdyby wprowadzony przez Rikaarda Giuly, strzelił bramkę? Pewnie powiedzieliby, że Rijkaard to genialny taktyk. Tak samo było z Coliną - do nie dawna mówili, że beznadziejmy, a po meczu z Czelś żałowali, że nie będzie sędziował na MŚ 2006.

Nie napiszecie mi też, że Rijkaard ma zerowy wpływ na to, jak gra obecnie Barça. Ma on kontynuować przecież ofensywną taktykę i 'futbol totalny', który zapoczątkował Rinus Michels (ciekawe, czy wiecie kto to jest). Na razie idzie mu to znakomicie. Barça gra i efektownie i efektywnie i tylko debil może stwierdzić, że mała w tym zasługa trenera. To niby kto przyjść za niego? Czekam na propozycję? Del Bosque, Mourinho, Capello, Trapatoni? Buaahahahah. Jak dziś pokazałem to co napisaliście (na g-g) 'gromoslawowi' to mi odpisał, że 'pisanie postów do takich jak Wy mija się z celem, bo i tak nic do Was nie dotrze'. Mam nadzieję, że się mylił.

p.s. rajkard dimision!!!!!!!!!!!!!! fuera ronaldinho!!!!!!! van gaal i kluivert wracajcie!!!!!!!!!!!!! kópmy robinho i adu!!!!!!!! zatródnijmy rehagela!!!!!!!!!!!!! bym zapomnial, wywalic tego debila Laporte!!!!!!! jak moze stawiac na tego cieniasa rajkarda??????!!!!!!!!!
No więc trzeba od czegoś zacząć. Na BO bywam regularnie już od dłuższego czasu. Również bardzo sobie cenię tamtejszych ludzi bo wiem, że znają się na piłcę i wielokrotnie można się sporo od nich dowiedzieć. Czy ja gdzieś napisałem wprost, że Rijkaard jest zły :?: Jeśli tak to pokaż mi w którym miejscu bo nie przypominam sobie. Podkreślałem wielokrotnie, że jestem jakby rozdarty bo nie mogę zająć jednoznacznej pozycji w tym sporze. Napisałem, że nie będe krytykował Mistera bo wyniki są dobre a gra mi się podoba. Może rzeczywiście Frank pasuje idelanie do Barcy ale sam napisałeś, że on ma za zadanie kontynuować wytyczoną ścieżkę i choćby z tego względu jakoś nie zaliczam go do tych absolutnie najlepszych trenerów. Taki jest moim zdaniem niewielu a zaliczam do nich tylko tych ludzi, którzy stali się symbolami swoich klubów, którzy potrafili stworzyć coś nowego co przyniosło sukcesy. Mister nie musi tego robić i dobrze. Swoje zadanie spełnia co nie znaczy, że inny trener nie poradziłby sobie równie dobrze. Jeśli myślisz, że to co piszą inni nie dociera do mnie to się mylisz. Nie jestem jakimś zaślepionym fanatykiem własnych teorii tylko mam swoje własne (nie do końca wyklarowane) zdanie na temat i tyle. Jeśli uznam, że wiem na tyle dużo aby opowiedzieć się za którąś ze stron zdecydowanie to napewno to zrobie. Jak na razie może po prostu wiem za mało ale jakoś mi to nie przeszkadza. Interesuje się sprawami Barcy na bierząco i będe swoją wiedzę pogłębiał.
To co napisałeś w post scriptum to chyba (a nawet napewno) przesada.
Chciałem dymisji Rijkaarda :?: :arrow: Podaj w którym miejscu.
Czy ktoś chciał odejścia Ronniego a powortu van Gaala i Kluiverta :?: :arrow: Podaj w którym miejscu
...
nawet nie chce mi się dalej pisać bo i po co.

Wróć do „Hiszpania”