nie kpij, bo tez Cie sprzedamMentor pisze:Pasza pewnie oddałbym też lekką ręką Zlatana, Bojana czy Alvesa. Dlatego jego posty trzeba czytać co najmniej dwa razy i przeprowadzać podwójną interpretację. Może mogliby to zaimplementować za rok na rozszerzonej maturze z polskiego![]()
bardzo mozliwe, ze kupca nie bylo. w dodatku eto'o wybredny, jest tylko kilka klubow w europie, do ktorych by z łachy przeszedl i to tylko jak trener tegoz klubu sie przed nim ukloni i napisze poemat jak bardzo go potrzebuje. ale ile ten villa mogl kosztowac? juz olac eto'o, ale ibra kosztowal 50 kola gotowki, a byl druga opcja, to ile chcieli za ville? problemy finansowe valencji nie wziely sie z dnia na dzien. nie wiedzieli, ze potrzebuja pieniedzy, a za rok cena spadnie i to sporo?Mentor pisze:Nie wiem po co wracać do sprawy Eto'o jeszcze na dodatek pisząc o jakichś niewiadomych? Dla mnie jasne jest, że kupca nie było bo za rok byłby do wzięcia za friko. Poza tym ile klubów stać na niego? Na palcach jednej ręki można policzyć biorąc pod uwagę wymagania finansowe i zdolność do wygrywania trofeów. Ehh szkoda naprawdę moich palców na wracanie do tego. Sprawy nie rozumieją tylko Ci, którzy jej zrozumieć nie chcą.
ciagle te statystyki zlatana 21 goli 9 asyst. nosz k*%#, jakby byl taki zajebisty to by gral, a nie siedzial na lawce. guardiola go nie sadza chyba, bo jest zmeczony.
ogladacie mecze? co mnie obchodza jego statystyki, jak co ogladam mecz, to gra nedznie. jak takie te statystyki super, to moze zobaczmy statystyki jego strat, wygranych pojedynkow 1 na 1, glowek, podan celnych/niecelnych, do przodu/do tylu i porownamy z innymi, moze tez ze statami eto'o, spalone rowniez by sie przydaly. zreszta niewazne, to, ze gra nedznie, widac golym okiem. prawie wszyscy to widza, szczesliwie pep to widzi, ale niektorzy pozostaja slepi. jego gole to wepchniecie pilki 0,5 metra od bramki najczesciej. jasne, ze jego zasluga, ze tam sie znalazl, ale mnie to nie przekonuje.
bramka ktora strzelil bojan z villareal, dam sobie reke obciac, ze ibra by sie zesral i zanotowal sttrate w tej sytuacji.
porownywanie henryego z pierwszego sezonu to zlatana to nieporozumienie. henry gral na nieswojej pozycji przede wszystkim, i mial problemy rodzinne. na 9tce gral eto'o, henry gral z boku. poza tym, roznice w kwotach transferow tez widac. henry szczyt mial za soba, ibra przychodzil jako el crack total. ibra gra na swojej pozycji, z numerem 9.
pasuje mi keita, nie pasuje mi jego forma ostatniopo paszy uzytkownik,ktoremu nie pasuje keita
sprzedanie ibry nie wchodzi w ogole w gre. to by bylo wyrzucanie pieniedzy w bloto, za te pieniadze trzeba sobie dac jeszcze jedna szanse. nawet jakby mial siedziec caly sezon na lawce i za rok miec jeszcze mniejsza wartosc, to trzeba te szanse sobie dac.
we wloszech faktycznie jest bardziej statycznie, wiecej przerw w grze, wyglada to jak niezliczona ilosc stalych fragmentow gry, schematow ich rozgrywania, a nie plynnej gry. ale z ta linia obrony to ciezko mi sie zgodzic. z barca wysoko sie nie gra, wiec ma podobnie.W Hiszpanii gra się szybko, we Włoszech wolno. W Hiszpanii dużo się gra kontrą, w Serie A w ogóle.
W Hiszpanii obrona ustawia się wysoko, jest dużo miejsca za jej plecami gdzie można zagrywać piłki. W Serie A tego miejsca nie ma w ogóle i piłek za jej plecy się nie gra.
W Hiszpanii napastnicy grają częściej twarzą do bramki, w Serie A plecami.
nie wiem czy psy powinny byc wieszane na zlatanie. moze to jest jego styl, moze stylem nie pasuje. moze wcale nie ma slabszej formy, tylko sie nie komponuje, jest niekompatybilny. moze jest wart tych 50 milionow, ale nie od barcy tylko od juve, interu, czy milanu.
widac jego zagubienie na boisku, nie rusza sie, chce robic co innego niz partnerzy, nie wychodzi do podan. jakby gral inny mecz. albo sie dopasuje, ale smiem watpic, ze bedzie grac tak jakby byl dla barcy stworzony, tylko bedzie po prostu sredni, albo juz nic nie zmieni. tak czy siak, transfer chybiony.
co do zawodnikow mlodych, ze slabszych klubow, nie z samego topu, to mozna sie pomyslic, nie wyczuc dobrze stylu gracza, ktory gra na co dzien na innym poziomie o inne cele. takie transfery moga nie pyknac. ale sciaganac zawodnika z samego topu i jest totalnie chybiony nie pasujacy zupelnie, to blad nader widoczny.
villa spoko, swietny napastnik. czy da rade na lewej, moze tak moze nie, ale na pewno daje alternatywe jak zlatan nie zaskoczy.
pokaz tego postaPamiętam, jak przed sezonem pisałem, że mogą w Barcelonie pożałować tej wymiany