Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Hamek84 » 16 maja 2010, 10:10

Optymalny skład reprezentacyjny powinien wyglądać taK

1 ZAŁUSKA
2 GANCARCZYK
3 KOKOSZKA
4 WAWRZYNIAK
5 DUDKA
6 GŁOWACKI
7 PISZCZEK
8 BŁASZCZYKOWSKI
9 LEWANDOWSKI R.
10 OBRANIAK
11 RYBUS
12 TYTOŃ
13 SANDOMIERSKI
14 ŻEWŁAKOW
15 MATUSZCZYK
16 MURAWSKI
17 PESZKO
18 LEWANDOWSKI M.
19 MAŁECKI
20 BOGUSKI
21 JELEŃ
22 WOJTKOWIAK
23 MAJEWSKI

REZERWA: Fabiański, Kuszczak, Szczęsny, Kowalewski - Rzeźniczak, Augustyn, Jodłowiec, Sadlok, Glik, Kowalczyk, Tosik - Cetnarski - Brożek, Sobiech, Janczyk

ZAŁUSKA
PISZCZEK - ŻEWŁAKOW - DUDKA - GANCARCZYK
BŁASZCZYKOWSKI - MURAWSKI - MAJEWSKI - OBRANIAK
LEWANDOWSKI - JELEŃ

Oto po dwóch piłkarzy na każdą pozycję; są to oczywiście piłkarze którzy na codzień grają w swoich klubach. Oczywiście BORUC powinien być pierwszym bramkarzem, a WASILEWSKI podstawowym prawym obrońcą ale jak wiemy obaj mają teraz kontuzje więc nie wymieniłem ich!
Kilka wyjaśnień...
Bramkarze:
Hierarchia Polskich bramkarzy wg. mnie wygląda następująco
1 Boruc, 2 Fabiański, 3 Kuszczak, 4 Załuska, 5 Tytoń, 6 Sandomierski, 7 Szczęsny, 8 Kowalewski
Boruc, jak już pisałem - ma kontuzje, Fabian ostatnio puszcza babola, a wogóle częściej grzeje ławe, Kuszczak podobnie, może i wystrzegł się jakichś większych błędów ale nie gra, Szczęsny także, można powiedzieć - nie gra, bo co to za gra w 3 lidze Angielskiej, a Gibon to daleka rezerwa reprezentacji. Stawiam więc na Załuskę, który ostatnio bardzo dobrze zastępuje Boruca; na Tytonia który o dziwo wywalczył sobie miejsce w lidze Holenderskiej i na Sandomierskiego - jedynego bramkarza młodego pokolenia w Polskiej lidze w którym drzemie duży potencjał.
Obrońcy:
Na prawej stronie niezastąpiony był Wasilewski, niestety ma kontuzję. Najlepszym jego zmiennikiem jest chyba obecnie Piszczek który w Herthcie ustawiany jest jako właśnie prawy obrońca mimo że jest teoretycznie napastnikiem. Drugim piłkarzem na tę pozycję jest Wojtkowiak który jak na razie wygrywa rywalizacje w Ekstraklasie z Rzeźniczakiem. Na srodku postawiłbym na duet Żewłakow-Dudka lub Żewłakow-Głowacki, których przedstawiać nie trzeba a jako czwartego libero powoływałbym Kokoszke który prawie cały sezon grał na równym poziomie w 2 lidze Włoskiej. Kontuzja wyeliminowała z gry Augustyna, a Sadlok, Jodłowiec i Glik ostatnio znacznie obniżyli loty. Z lewej strony najmocniejszy jest obecnie Gancarczyk, a zaraz po nim długo nic i... Wawrzyniak, którego nie wiedzieć czemu Białas nie wystawia i jest to chyba jedyny zawodnik w 'mojej' kadrze który nie gra regularnie. Jako rezerwowi: Kowalczyk i Tosik
Pomocnicy:
Bezkonkurencyjni na prawej pomocy są Błaszczykowski i Peszko a na lewej Obraniak i Rybus, jako defensywni pomocnicy napewno Murawski prezentuje aktualnie wysoką forme, Lewandowski tez jest mocny a rezerwowym powinien byc Matuszczyk, jako playmakera wybrałem Majewskiego który mimo tego że jest fizycznie słaby, mikry, malutki - potrafił sobie wywalczyć miejsce w Nottingham!
Napastnicy:
Większego problemu tu nie ma - Lewandowski (król strzelców), Jeleń (najlepszy polski piłkarz na zachodzie) Boguski i Małecki - duet z Wisły który jest bardzo niebezpieczny.

Wróć do „Polska”