Kosowski vs Smolarek ! - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 mar 2005, 0:44

Niggaz pisze:Piwus a propos tych tematów to chciałem założyc taki topic jak np:
Wolicie chleb z masłem czy bułke z masłem :?: (jako konkurencja dla tematu o Pepsi i Coli)
albo temat:
Dudek vs Mioduszewski - który lepszy :?:
Postanowiłem jednak jeszcze się wstrzymać bo nie wiem czy ktoś chciałby się w nich wypowiadać. Mogę na Ciebie liczyć 8) :wink: :?:
Co do Dąbowskiego, szansy nie dostał i nie dostanie. Nie powiem, że to źle, bo akurat za czasów formy jego pozycję mieliśmy zawsze obstawioną.

A co tych tematów, to żebyś wiedział :twisted:. Jush wypowiedziałem się na temat wyższości coci nad pepsi. Dyskusja była twarda, argumenty ciężkie, gdyby nie monitor doszłoby do rękoczynów 8). Sprawa niestety nie została rozwiązana, więc fanatycy pepsi chcą się umówić na ustawkę. Dobrze ci radzę nie wywołuj kolejnej burzy. Ale jeśli jednak, pomożemy. Za ojczyznę 8).

Awatar użytkownika
woocash
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: woocash » 28 mar 2005, 0:59

osobiście nie darzę ogromną sympatią żadnego z nich, obaj jakoś nie bardzo pasują do reprezentacji w moim odczuciu, choć do Kosy zdążyłem się już przyzwyczaić. ale sstrasznie denerwuje mnie że się kołek nie wraca, często lata bez sensu po boisku, i w dodatku gwiazduje jakby miał powody i ma głupie wąsy i rozczochrane włosy
a do Smolarka w sumie nic nie mam, widać że się czesze, więc niech będzie on

głupia wypowiedź, ale sensowniej nie umiałem na zadany temat :? wybaczcie.......

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 mar 2005, 1:20

woocash pisze:osobiście nie darzę ogromną sympatią żadnego z nich, obaj jakoś nie bardzo pasują do reprezentacji w moim odczuciu
Karwan pasuje :twisted:.
woocash pisze:choć do Kosy zdążyłem się już przyzwyczaić.
Podoba się kobietom, ale ostatni im kwiatki na spodniach podczas sesji zdjęciowej nie podeszły :lol:
woocash pisze:ale sstrasznie denerwuje mnie że się kołek nie wraca
dobrze, że się nie wywraca 8). Heniek mówił mu "biegaj synu z piłką, bo wrośniesz jak kołek Rasiak w ziemię, ale nie przemęczaj się, od odbioru są inni"
woocash pisze:często lata bez sensu po boisku

Również francuska szkoła Heńka
woocash pisze:i w dodatku gwiazduje jakby miał powody
Chamsko wykorzystuje swoje podobieństwo do Jezusa, nie zadnego prawa zgadzam się
woocash pisze:i ma głupie wąsy
Niemieckie 8) . Dobrze, że w studiu zatrudnili tą panią od mody, bo dalej byłbym nieuświadomiony :twisted:.
woocash pisze:i rozczochrane włosy
Niech zgadnę fan Legii, Boruca i Sangana :lol:? Na kilometr was widać, ale i tak wasi mogą się uczyć od naszego Majdana do nim się Doda zajmuje 8). A Kosy nie stać na fryzjera, zresztą z tego powodu procesował się klubem o kasę. Ktoś pamięta reportaż sprzed meczu, gdzie pokazywali jak się koncentrują przed spotkaniem kadrowicze? Kto pamięta, jakie 2 ziomy poszły do fryzjera? Bo wstyd się przyznać ja nie :roll:... :lol:.
woocash pisze:a do Smolarka w sumie nic nie mam
Dzięki Bogu, bo by się chłopak załamać mógł. Kosa nie takich rzeczy od żony słuchał przed rozwodem, więc go nie poruszyłeś
woocash pisze:widać że się czesze
To nie on, tatuś jest jego stylistą :lol:.
woocash pisze:więc niech będzie on
Dobre uzasadnienie :twisted:. Będe je kserował na tym forum. Się nie obrazisz mam nadzieję :wink:.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 28 mar 2005, 1:29

Zważywszy na fakt, iż Kaiserslautern i Borussia Dortmund nie są porównywalnymi klubami pod względem historii należałoby się wystrzegać podobnych dywagacji na temat zaliczonych trofeów. Porównywanie obydwóch pomocników jest jak dla mnie prymitywne, jak i porównywanie kogokolwiek z zawodników. Nie od dzisiaj wiadomo, że jeden nie równy drugiemu. Dlatego uważam, iż podobne tematy winny być zamykane przez szanownych moderatorów, bo nie wprowadzają nic nowego i ekscytującego. No ale skoro już jest ...
Kosowski po przejściu do Kaiserslautern stał się piłkarzem podrzędnym. Niezrozumiała polityka działaczy klubu doprowadziła do zaniku umiejętności piłkarza, co za tym idzie do jego zapaści psyhicznej. Liczne kontuzje i choroby dokonały dzieła zniszczenia, sadzając popularnego ,,Kosę" na ławce rezerwowyh, a później wraz z ściekami miał niechybnie spłynąć do czeluści drugiej drużyny. Polak jednak potrafi pokazać rogi. Owszem, nie jest to dzisiaj piłkarz, który zachwycał swoją grą tysiące kibiców, a co poniektórych wprowadzał w euforie, ekstazę i stan podniecenia naraz. Dzisiaj, piłkarz dojżały wiekowo, doświadczony przez życie i sport, prezentuje zgoła odmienny sposób życia, sposób gry.
Fakt, iż jest, był i zapewne będzie powoływany do kadry przez Pawła Janasa jest zgoła śmieszny. Bo trzeba pamiętać, iż Janosik miał i ma tendencję powoływania piłkarzy, którzy na codzień grają ogony, bądź siedzą w domach przy TV.
Euzebiusz Smolarek, syn sławniejszego ojca od początku swej przygody był w sferze zainteresowań przedstawicieli Reprezentacji Narodowej. Kiedy w Feyenoordzie Roterdam rozgrywał wspaniałe spotkania, Janas nie widział go w swej wizji futbolu doskonalego. Kiedy jednak ławka rezerwowych bliżej dała się we znaki młodemu Polakowi, nagle selekcjoner doznał olśnienia i zaczął za chłopakiem tęsknić. Dzisiaj, kiedy Smolarek jest podporą drużyny Berta van Marwijka, w kadrze też znajduje schronienie. Kuriozum, czy niezdecydowanie Janosika?
Porównując obydwu zawodników, trzeba stwierdzić, że nie są oni paralelni! Nie mają ze sobą nic wspólnego, poza tym że są pomocnikami z polskimi korzeniami. Sposób gry Smolarka odbiega od stylu polskiego, co spowodowane jest tym, że rzemiosła uczył się od Holendrów.
Temat uważam za beznadziejny i zgadzam się w 100% z przedmówcą Nigazzem.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 28 mar 2005, 10:40

cloner pisze: to ze jestes fanem BVB to nie oznacza ze wszyscy beda pisac jaki ten klub jest wielki, ja wiem swoje, najlepsze lata to Borussia ma juz za soba, teraz beda tylko sredniakami, zreszta wymienienie osiagniec to bylo troche dziwne zachowanie, co maja osiagniecia w historii z terazniejszoscia i faktem ze obecnie maja zespol przecietny !!
a tak serio : jaki byl wynik meczu BVB - K'lautern ?? bo nie pamietam
pozdro
wynik sobie mozesz sprawdzic :] ale nie bylo meczu BVB - FCK.... tylko FCK - BVB .. i po karnym wygrali FCK .. JEDEN MECZ no ale to chyba nie jest zbyt przytlaczajacy argument popierajacy twoja teze ... a po drugie to osiagniecia chyba tez swiedcza o wielkosci klubu ? moze jest inaczej wedlug ciebie ha ? a Faktem jest ze obecnie maja przecietny zespol tak jak napisales dopiero teraz .. ale z wczesniejszym stwierdzeniem ze ogolnie BVB jest przecietna sie nie idzie zgodzic .. wiec na przyszlosc ukladaj zdania w prawidlowy sposob -> nie zebym ci cos zarzucac ale potem idzie je dwuznacznie odebrac ... a czy beda sredniakami do konca ? no to sie przekonamy juz niebawem .... ty wiesz swoje ja wiem swoje ...dalsza rozmowa bedzie bezsensowna .. poczekamy zobaczymy .. no ale napewno nikt nigdy nie postawi BVB i FCK do porowniania ..... 8) :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8773
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2005, 13:41

rebuzz pisze:wynik sobie mozesz sprawdzic :] ale nie bylo meczu BVB - FCK.... tylko FCK - BVB .. i po karnym wygrali FCK .. JEDEN MECZ no ale to chyba nie jest zbyt przytlaczajacy argument popierajacy twoja teze ... a po drugie to osiagniecia chyba tez swiedcza o wielkosci klubu ? moze jest inaczej wedlug ciebie ha ? a Faktem jest ze obecnie maja przecietny zespol tak jak napisales dopiero teraz .. ale z wczesniejszym stwierdzeniem ze ogolnie BVB jest przecietna sie nie idzie zgodzic .. wiec na przyszlosc ukladaj zdania w prawidlowy sposob -> nie zebym ci cos zarzucac ale potem idzie je dwuznacznie odebrac ... a czy beda sredniakami do konca ? no to sie przekonamy juz niebawem .... ty wiesz swoje ja wiem swoje ...dalsza rozmowa bedzie bezsensowna .. poczekamy zobaczymy .. no ale napewno nikt nigdy nie postawi BVB i FCK do porowniania ..... 8) :lol:
no znalazlem wynik meczu :
Sobota, 13.11.2004, godz.15:30
1.FC Kaiserslautern Borussia Dortmund 1:0
takze czekam na rewanz :D
a teraz sprawa kibicow - sam pisales :
no a o kibicach nie wspomne ..
dlatego chcialem sie zapytac czy ten obrazek z Twojego avataru to kibice BVB bo jesli tak to chyba jednak FCK maja lepszych, troszke kultury
pozdro

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 mar 2005, 14:43

Smoloarek!!!!!!!!!!!!!!!!!
jest bardziej przebojowy, lepszy technicznie, wraca się do obrony i ma większa motywacje do gry a to jest chyba najwazniejsze

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 28 mar 2005, 15:03

cloner pisze:

a teraz sprawa kibicow - sam pisales :
no a o kibicach nie wspomne ..
dlatego chcialem sie zapytac czy ten obrazek z Twojego avataru to kibice BVB bo jesli tak to chyba jednak FCK maja lepszych, troszke kultury
pozdro
dobrze ze napisales "chyba" ..bo znowu bym musial z toba zaczynac glupia dyskusje .. sluchaj najpierw moze czegos sie dowiedz ... a potem startuj miedzy ludzi z twoimi informacjami .. na poczatek do nauki polecam ci www.stadionwelt.de gdy juz sie zapoznasz z informacjami tam to moze bedziesz mogl oceniac kto jaki jest posrod kibicow. a narazie to TWOJE zdanie zachowaj dla siebie. . bo inni nie musza go znac bo raczej nie warto :] skoro jest poparte jedynie wiedza z jednego zdjecia ... :lol:

pozdro

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 28 mar 2005, 15:29

Powiem krótko-Smolarek jest w fazie rozwijania pilkarskiego kunsztu i moze byc jedna z najjasniejszych postaci w kadrze i jestem za nim,Kosa kiedys sobie lepiej radzil,jeszcze rok i bedzie grzal lawe na rzecz Smolarka czy Karwana

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 mar 2005, 15:47

Dorian co do Karwana bym sie nie zgodzil. Ale Smolarek z taka gra niedlugo powinien wejsc do podstawowej jedenastki kadry. A Kosowski? mysle ze powrot do Polski by mu dobrze zrobil. Jednak malo prawdopodobne aby wrocil do kraju. Najwazniejsze zeby kadra z obu miala pozytek

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 28 mar 2005, 15:57

No moze przesadzilem z Karwanem bo najlepsze lata ma juz za soba takie jest moje odczucie,ale Ebi napewno siedzie na pierwszej 11 w najblizszym czasie

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 mar 2005, 16:38

serek408 pisze:Dorian co do Karwana bym sie nie zgodzil. Ale Smolarek z taka gra niedlugo powinien wejsc do podstawowej jedenastki kadry. A Kosowski? mysle ze powrot do Polski by mu dobrze zrobil. Jednak malo prawdopodobne aby wrocil do kraju. Najwazniejsze zeby kadra z obu miala pozytek
No sz Karwanem to gruba przesada, to że ktoś gra w Legii nie znaczy, że się od razu do kadry nadaje... Znowu, by koszulki zapomniał gdyby go cały czas na ławce trzymali, a do innego się nie daje...

No sz Kosowskim, to skąd wy tak dobrze wiecie, co się z nim będzie działo. Właściwie to odkąd wyjechał to słuch o nim zaginął, a jeśli my w Polsce niewiele wiemy, co się z nim dzieje, to za granicą jeszcze mniej nim się interesują... Otóż Kosowski jest na wypożyczeniu, więc zapewne po jego skończeniu wróci do Polski. Co się z nim stanie? Czy ktoś go będzie chciał? Jeśli nie Wisła, to upomni się po niego tylko klub z drugiej Bundesligi, nikt lepszy. Sam sobie powiedz co w takim razie wybierze Kosa?

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 03 kwie 2005, 17:42

Na moje Janas nie wystawi Ebiego w wyjsciowej jedenastce, bo jego duma zostałaby kolejny raz urażona. Mam na mysli sytuacje z Frankiem wszyscy mowili tak, a on nie, jednak musial odpuscic (co jak sie okazało było strzałem w dziesiatke :) ), teraz to nie on chcial Smolarka, tylko Włodek (ojciec Ebiego), wiec sie zgodzil go puscic jak juz nie bylo mozliwosci straty punktow, ale bedzie twierdził, że on jest madrzejszy od innych i zna sie na swoim fachu ( :lol: ) i będzie stawiał na Kose tak jak na Rasiaka :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 kwie 2005, 18:34

Zgadzam się z Playerem! Janas to taki fąsacz, że nawet jakby Ebi był najlepszym pomocnikiem świata to i tak by wystawiał kose.

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 03 kwie 2005, 18:49

Ebi jest w wysmienite formie a Janas zle postepuje nie wystawiająć go w meczu...

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”